Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Мојава ѕверка денес рече не можела веќе да станува да ја отпишам од школо. И викам овци ќе ти купам и во планина тогаш, па ми кажа да купам во двор ќе ги пасела :wasntme: :doh:
    Врне истура, го одбрав денов за акање :makeup:

Dust, bittersweet, VladeMila and 29 others like this.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро ви утро женски.

Пијам кафе и полека ќе одам у Завод. Има едно женче како своја ја засакав, денес ќе ја почастам нешто, оти мн работи ми заврши што мој ми нема побркано. Ептен е душа, сакам да ја гушнам.:D

Гледам уште се прават муабети околу буцкања. Е јас на форумов научив да не придавам важност на таквите и да терам даље. Едноставно не гледам зашто би се нервирала за некој што не го ни знам. И топ ми е. :D
    Пијам кафе, детево ми е болно со шлајмови повеќе од недела дена. Аман веќе. :(
    Толку сум некако у периодов оградена од се и ми треба самотија тоа е нешто невидено.
    Ај да не зборам веќе. Идам да се улепшам малце, пак Завод е, не идам по куќи. :makeup:

Dust, bittersweet, VladeMila and 22 others like this.
  3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

....Слично и кај нас. Едно време ова со овците палеше, ама сега јок. :rofl:(facepalm)(facepalm)
    @referentka во врска со парфемот по дома....јас знам да си ставам шљак џиш црвен кармин и кога не сум во добар mood шо би рекле, и стварно има ефект :makeup::makeup:
    Имав читано некаде популарната српска писателка Исидора Бјелица имаше кажано дека дома се дотерува си става шапка на глава и иде да риба веце шолја.....е сеа јас до толку не. Жал ми е да си го извалкам свечениот фустан со доместос...а и слаба сум со шешири :?::rofl::rofl::rofl:
    Убав ден имајте. Иако е вака врнежливо...имам некој лезет на душава. Шо вика Лилит страв ми е да кажам дека ми е добро. Баба ми викаше, ко ќе ти е добро- штипни се. ;)
    Вечно име на сите што слават. За многу години празникот.:beer:

Dust, bittersweet, VladeMila and 24 others like this.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Морген:hug:
    Среда,полесно се дише,и веќе може да се планира викенд.
    Овде најавен снег од Понеделник.Психички сум спремна да го гледам само,ама за подмрзнати тротоари и отежнато движење ич:doh:

За многу години св.Димитрија,во мое село Митровден:).Вечно име,или слава на сите кои го празнуваат:f:
    Повелете кафе и доручек..
    7A2D6D35-0763-4C31-ABA4-DB758ABB3AE6.jpeg

Last edited: Nov 8, 2017
    Dust, bittersweet, marama and 24 others like this.
  5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Кога ќе ти е добро, стави си камче во чевелот за да те нервира нешто:rofl:

Dust, marama, WORRIED.BT and 15 others like this.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

D.utro i od mene.
    Dremam na rabota,denot so pauza mi zapocna...i vrtam niz umot desavki od minatoto...
    Den - Mitrovden...jas nevesta,on mladozenec....Opsto narodno veselje...
    Sto se ne pominavme zaedno za ovie godini...i dobro i loso,i placki i smea...
    Izrasnav i sozreav so nego.
    Me izmodelira vo ona sto sum sega...
    .....
    Zivot jbg....

Dust, bittersweet, VladeMila and 33 others like this.
  7. mira.mira

mira.mira Популарен член

Dobro utro i od mene.Ve chitam vi se raduvam na ubavi deshavki, se stemnuvam na neubavi raboti kako i sekoj ziv chovek. Zal mi e koga ima buckanja a i ne gi razbiram i ne gi sfakam ni vo realniot ni vo virtuelniot svet, ne me biva da razbearam zosto i kako.Verojatno falinka na umot i mi ja negira informacijata no mozam da ja osetam energijata. No se e normalno i se e za zivi lugje se dodeka inaetot ne pocne da caruva. Nekam dozdlivi denovi zasto mi se melanhonichni i budat neobjasneta taga. Vo posledno vreme se poveke sum pasiven posmatrach na zivotot okolu mene otkolku vistinski uchesnik. Tishinata e bezbedna zona za udobnost.Ne treba da e taka no godinite i sekojdnevieto nateznuva. Za da se razbudi radosnoto choveche vo sekoj od nas treba mal motiv. No nekogas i toj mal chekor e pretezok....Ama gluposti si iznapishav poarno da ne pishav. Vo godini sum koga sum nedovolno mlada za da zapochnam od koren a nedovolno stara za da krenam race i da se pomiram so sekojdnevieto.
    Kolku se raduvame na rabotite sto gi imame vo zivotot?
    Kolku poveke se fokusirame na toa sto ni nedostasuva?
    Kolku pravime mali obidi za da sekojdnevieto ne bide vo stilot kuka -posao i obratno?
    Sto pravime sekojdnevno za sebe i sopstvenata sreka?
    P.S. neznam kolku e tocno no baba mi velese deka ne treba premnogu da se taguva za pocinatite .Zboram po zalosta od edna godina , zasto sme gi zbunuvale i tie osekale tamu.Sme im precele da ja naselat dushata vo rajot tuku im lutala. Morame da gi pustime od sebe da go odat svojot pat. Zasto losho im bilo ni vamu ni tamu. Treba da se spomenuvale za mrtvite denovi no da se ziveel zivotot.Samo Gospod znael i pravel taka kako sto bilo najdobro za nas. Sekoj mora da go odi svojot pat. Placenje i kukanje ne treba doma tuku samo na grobista.
    Pak ke recam neznam kolku e tocno mozebi samo me teshese. Dali cul nekoj za ova?

Last edited: Nov 8, 2017
  8. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден друштво! :D
    Ај да ви го вратам сонцето... и насмевките

Честитки на сите што слават денес, за многу години денов!

Dust, bittersweet, marama and 26 others like this.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Добро утро и од мене.
    И јас сум глупаво расположена,се правам дека од ништо и од пмс ми е а всушност си знам точно од што ми е .Ама не можам да сменам.
    Утровосе изнервирав незнајв што да облечам,и заклучив дек под хитно мо требаар џемперчиња за овој период.
    Вечер по слави сум ,а денес ќе заглавам на работа.
    Децава овој период ги фаќа сите отпор кин школо кај не им се станува кај од тестови,испрашувања и сите така реагираат.

10. fina erika

fina erika Популарен член

Добро утро девојки
    Честитки до сите што го празнуваат Св.Димитрија
    Сабајлево пиејќи кафе тука на компјутеров гледам некој слики и оп една слика ми падна во очи
    Кога гледам на сликава сум ја облекла истата комбинација денес
    Што значи тоа дека е време да променам нешто во мојата гардероба време е да се подновам нешто.
    ЕДИТ.Сликата е од пред четири години.

Dust, bittersweet, marama and 22 others like this.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

За многу години празникот на сите што го слават:!:
    Кафе и доручек на ред,
    децава во сабота ќе учеле :?:....вака не им се оди, се преучија, па и сабота...:wasntme:

Гардероба никогаш доста, се нешто ми фали :nod: среќа со сестра ми сме исти па се ми дава:D

12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро, време за никаде :( се мислам уште едно кафе да пијам или чај.....има време. Дете во градинка, мм најави дека денес ќе седи дома, демек неарен бил, и синоќа у ниедно време, јас заспана, он ми вика ќе одел денес за Охрид, да му прави друштво на некој колега. Треба ли јас да почнам да се секирам????? Ова најискрено си прашувам. Како да не може дома да седи човеков, мислам и јас не сакам да сум дома по цел ден ама ЈБГ дома си има обврски, дете, сметки, набавки, се си мислам дека кога ќе неможам јас да го правам сето тоа, за месец, два, ќе полуди, од што не е учен ни по леб да оди. Тогаш ќе биде оф мори мајко :)
    Среќна слава и именден на сите кои слават, за многу години

Dust, bittersweet, VladeMila and 24 others like this.
  13. душленце

душленце Популарен член

Добро утро добри луѓе
    Среќен празник св.Димитрија или кај нас Митровден.:):):d:
    За кога се ти е добро кај нас викаа стави си каменче у обувки да те глоѓа.|(
    Денес имам термин и од работа треба порано да си одам шефицата дури сега дојде гледам у добро расположение е нема да се "тегаве":?:
    Кога ја менев зимната облека мислам една иста ми е 3 год веќе и штоако ми се нови и здрави сакам нови џемпери во нови бои шарени пола каке пола вишна боја... итн:lol::lol:
    Заврши паузата одам јас останете ми сите во добро расположение :f::f::f::f::f::f::l::l::l::coffee::coffee:

Dust, bittersweet, VladeMila and 18 others like this.
  14. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Добро утро:)
    Мене дождот ме смирува и уживам на врнежливо време.Меѓутоа ако сум на работа тоа е проблем и повеќе пати цистит имам заработено кога трчам со документи наваму/натаму по дождот.Па затоа со годините инвестирав во топли и удобни обувки дури и резерва патики си носев на работа:)
    Го пијам турското без вкус:(
    @mira.mira во нашиот крај исто така се кажува дека по починатиот не треба долго да се оплакува бидејќи сме го држеле врзан измеѓу нашиот и нивниот свет.Јас татко ми редовно го сонував помлад, убав, дотеран, насмеан понекогаш помлад дури и од мене во ликот..Убедена сум дека таму горе му е подобро отколку тука со нас во ова време невреме.Понекогаш се прашувам ако беше жив дали воопшто ќе дојдеше до развод и дали воопшто ќе прифатеше разведена ќерка...А сега и јас сум во години кога неможам/несакам/незнам како да почнам од ново а од друга страна никако несакам вакво да ми биде секојдневието и остатокот од животот.
    Буцкања, провокации во реалниот живот имам премногу..Се коментира и одењето втора смена на работа као ради мајтап коментираме де, да се насмееме, и сваќам дека е редно време да отрпнам и да почнам да живеам јас како што сакам.Куча-посао-куча е најлошото сценарио кое години го терам и само одвреме на време отскокнувам од рутината и веднаш сум свесна колку убаво ми било на душата.Само игнор и себичност е лекот на денешницата.

Dust, bittersweet, VladeMila and 23 others like this.
  15. referentka

Бил ли некој во зима во Порто Карас да го потпитам нешто ?

Bozica1980, malerozna, Lejla8 and 3 others like this.
  16. menelele

menelele Популарен член

@referentka јас сум била во Октомври. Ако можам да ти помогнам кажи?

Bozica1980, malerozna, Lejla8 and 3 others like this.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Рефкееее.... И мене земи ме ако одиш :wasntme:

Dust, Peco, Bozica1980 and 4 others like this.
  18. referentka

Работи ли спа-то или само во лето е тоа кога има полно гости

За другарка прашувам:)

Dust, kuc, Peco and 6 others like this.
  19. Espadrila

Espadrila Форумски идол

ЕЕе Рефке ма....Порто Карас а?
    Повели у инбокс...

Dust, Bozica1980, malerozna and 5 others like this.
  20. menelele

menelele Популарен член

Па тогаш работеше, мм одеше. Јас трудна бев, ништо не видов.:( Инаку и тогаш беше полно, се Македонци 90% и нешто Бугари.

Dust, Peco, Bozica1980 and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.