Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Лилит мајка ти сепак е подобра од мојава,кога прв пат од училиште и донесовме вошки,комплетно чистење со се дезинфекција во стан направи,секако со се теписи перење и све останато(facepalm):rofl:

Jas!, M&M, Ano and 13 others like this.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Dobro shto ne ve shishala luster (facepalm),radi preventiva.:rofl:

Jas!, M&M, Ano and 11 others like this.
  3. menelele

menelele Популарен член

Хелоууууу!
    Пак јас! Ем ништо паметно немам за кажување, ем си пишувам втор пат денес.:D
    Него имам мака! Треба за работа да се облечам, а не знам каде да купам. Значи ми треба се. Денес бев во Капитол ( Ваикики и Котон) нема ништо буквално. Во Бисер само еден бутик, ама за мене немаше броеви.
    Дај кажете каде купувате? Па и некое локално бутиче повеќе врши работа мислам, отколку оние нафурани во Ситимол.
    Ми требаат сукњи, панталони, нешто ко џемперче, палтенце. Не многу класични, нешто измеѓу.
    И кажете по нешто, не ме игнорирајте:D
    Мислев да кажете нешто во врска со тоа каде се облекувате. А за соблекување каде, што, како не ве прашувам, не се секирајте:D:D:D

Last edited: Nov 9, 2017
    Jas!, mira.mira, Val-Dim and 14 others like this.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Секако дека и тоа бидна,права машкуданка бев:D,се отепав од плачење тогаш.,после тоа никогаш повеќе не и дозволив по нејзино да биде стрижењето:rofl:

Jas!, M&M, Ano and 7 others like this.
  5. ines.h

ines.h Популарен член

Lilit , kompletno razbiram koi misli i emocii ti se provrtile niz glava.Istoto i jas pred nekoe vreme, ne mozes da izbegnes ako si im vo blizina, edno dete so voski ete ti problem za poveketo, bas zivi bruki toa prstite samo vo kosa mi bea.Neznam kako isceznaa , ne zemav nisto:$dur se svestiv de , i dodeka ne veruvav deka e od toa ( bas poradi toa si pomisliv vo momntot kakvi shamponi koristieme se zivo i divo ke umre od tie hemikaliite)

Jas!, Lejla8, Lilit and 5 others like this.
  6. VladeMila

VladeMila Популарен член

Дaли имa некoј кaкo јaс сo тaњирчетo штo трчa дoмa сaмo децa дa бидaт нaјaдени.Пoтoчнo сo пoгoлемoвo е прoблемoт,едвaј oтвaрa устa,aзнaм декa е глaден.Вo грaдинкa oдaмнa знaм декa не јaде,и негoвaтелките имaa прoблем сo јaдењетo,им рекoв бaтaлете aкo нејaде некa нејaде....
    Амa зaлaшки не дaвaм,или супa или мaнџa или ќе си гo дoбие пo гaзoт(facepalm)

@Lilit шaмпoнoт штo гo стaви @WORRIED.BT кaј нaс се пoкaжa кaкo дoстa ефикaсен...Летoскa синкo фaти вoшки и шaмпoнoт зaврши рaбoтa,aмa и јa фaтив еднa,aмa ќути сaмo тaa беше(facepalm)

@menelele претежнo купувaм пo лoкaлни бутикчињa пoтoчнo вo пoртa Влaе и чaт-пaт нештo aкo нaјдaм низ пaзaриве,a зa децaвa нaјмнoгу Вaикики и Анжи.

Требa дa oдaм пo нaбaвкa вo прoдaвницa aмa пустa мрзa ме фaтилa:lol:

Jas!, kuc, Val-Dim and 12 others like this.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

@VladeMila ,jas so cinija trcav po sinko vo dvor i na rid (facepalm) do 5 godini.Samo edna kosa na nego ,usinja i zapcinjata...kako etiopjance bese.
    Na 5 god.mu gi operiravme krajnicite i posle 1 godina koga pocna da jade...(facepalm)...Sega maz...190cm,100kg...
    Tuku...ke ima nesto interesno vecerva ili...? @Peco ako go ima ,neka pusti aber pesMa.
    I toa...

Jas!, Ano, kuc and 10 others like this.
  8. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

:hai: Кафе ќе пиеме :?: или пиевте?:nod:
    По деца никогаш не сум трчала со тањирчето во раце, кога ќе огладнат сами ќе си бараат:!:...
    Имам комшика со тањирот во раце и на автобуска(facepalm) да ги гледале автобусите, така и јадело детето:tmi:...
    @stetoskop се спремаш??

Jas!, Ano, kuc and 8 others like this.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Spremna sum ja sekogas...:D @Dadusicka ...kako sme pocnale ,ne samo za noemvriska nagrada sto ke nenominiraat tuku golemi se sansite i da ne proglasat za nositeli na istata :rofl::rofl:(facepalm)
    ....
    Nekoi sitnici u spalna sreduvam ...da zavrsam i tuka sum.

Jas!, Lejla8, kuc and 7 others like this.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^кај Ќе одите?!
    Ич не сум расположена :/ без никаква причина, или имам ама се правам луда. Ни кафе нејќам. Би си легнала сега.

Jas!, Lejla8, Ano and 9 others like this.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Наградата да си ја земеме 8):rofl::rofl:
    Па само јас и она веземе, цело време:$:$

@stetoskop намести спалната, земи кафето и дојди да се договориме што ќе носиме:rofl:

Jas!, Lejla8, kuc and 6 others like this.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Malku si mi zbuneta...moja spalna...da dojdam-kade?
    Jas sum bukvalist,prof.deformacija...
    I sto kafe?Sakas da otkovam ploca pa sama da ja zemes nagradata???
    ....
    Sreduvam sminki ma...me zbunii ....

Jas!, Lejla8, kuc and 4 others like this.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Тука сум јас, ама ништо паметно немам да кажам :|

Jas!, Lejla8, kuc and 7 others like this.
  14. referentka

referentka Moderator Staff Member

Здраво вошли:hai:
    :rofl::rofl:
    Се чешате:rofl:
    Ве читам и се смешкам под мустаќ..оти една вошка да има во Скопје,мене ќе ме најде:nod:.
    Немам фатено баш одамна,ама детството го обележа Милинор шампон и главата во скут кај мајка ми и требење вошки.Триење со крпа да паднат изумрети од шампонот,газје на глава и Ниска чешел:)
    Сеа од шубе,секој ден Рефче си ја буричкам по коса..ако таа фати,одма мењам ник од Референтка во Треберентка:D.

Како сте?
    Се спремате ли за петок?

dunka, dunika, Jas! and 17 others like this.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Во глава ми се врти некоја торта со парчина јаболка + кокос:Dнеможам да си најдам соодветен рецепт..па и посна да биди:!:
    @referentka :Dми ја направи вечерта:lol:

Jas!, Lejla8, Ano and 10 others like this.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Ај едно домаќинско прашање:костени варени знам се смрзнуваат,ама не знам дали треба да се оладени или уште топли да ги замрзнам?

Annath, Jas!, Lejla8 and 2 others like this.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Pa neli e ocigledno @referentka deka site se spremaat za petok.Nikoj nema...garant , grav varat za utre :)
    @mareane ,se sto se zamrznuva prvo mora da se oladi.

Annath, dunika, referentka and 6 others like this.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

@Lilit утре кога косата ќе ти е сува нека те пропоска некој.Татко ми буквално со ножички ми сечеше влакна со гниди.Зашто ако има гниди знаат да направат пак проблем...
    И моето детство беше обележано со вошки...па дури и раното девојаштво....се сеќавам еднаш на една седенка со дрштво,она лагоден муабет и кафе,си чепкам прамен од косата дека долга и налетувам на гнида онака залепена .Брзо во вц,ја извадив ја стиснав меѓу нокти и крц,значи жива била.Се погледнав во огледало,засрамена,а бев во близина на дечко кој ми се свиѓаше.Си помислив кој тебе мори ќе те сака со гниди во глава.Разочарана промљмав некое оправдување и гитла дома ,на темелно чистење.:worried:

Бев на балот на вампирите.Потврдено ќерка ми одлична од почеток до крај.:inlove:
    И така во овој необично убав и топол ден се чувствувам happy...:*:

Annath, dunika, sanjaeva and 17 others like this.
  19. Ano

Ano Форумски идол

:hai:
    Да ве поздравам.

И моето детство беше обележано со вошки. Додека можеа ме шишаа лустер. Кога почнав да се бунам имав сесии на чистење кои траеа со саати. Мајка ке ме легнеше на скут и прамен по прамен се бркаа гнидите. Дека тие ништо не ги ништеше.

Имав обиди за фарбање од кеиф, ама последниве два месеци почнаа интензивно да никнуваат бели влакна, што значи кај и да е ќе мора фарбање од потреба. Само незнам каква ќе станам, зошто природнава боја тешко дека ќе ја погодам, а си ја сакам.:(

Денес имав турбо ден со обврски и сега едвај мрдам. Седам и дури и да си легнам во спална ме мрзи.

@JuLleE среќен роденден на синко.

bittersweet, Annath, Jas! and 12 others like this.
  20. marama

marama Форумски идол

Имало спреј од Лореал за покривање на седи влакна, дали некоја од вас го пробала? Ич не ми се фарба, а седиве влакна блескаат.

Вошки мислам дека фаќавме само во село кога одевме. А двете со долги коси, па мајка ми кога доаѓаше да не види дали да не гушка дали да не чисти :D

Најдов некој сок по дома, сипав во чаша и од кога ја испив пола сфатив дека е скиселен. Ете колку пиеме сокови по дома. Кај нас најчесто се пие чај, компот или маџун и вода.
    Пиете газирано или повеќе сакате други напитоци?

bittersweet, Annath, dunika and 10 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.