Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Лилит мајка ти сепак е подобра од мојава,кога прв пат од училиште и донесовме вошки,комплетно чистење со се дезинфекција во стан направи,секако со се теписи перење и све останато(facepalm):rofl:

На Jas!, M&M, Ano и 13 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.131
    Dobro shto ne ve shishala luster (facepalm),radi preventiva.:rofl:

На Jas!, M&M, Ano и 11 други им се допаѓа ова.
  3. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Хелоууууу!
    Пак јас! Ем ништо паметно немам за кажување, ем си пишувам втор пат денес.:D
    Него имам мака! Треба за работа да се облечам, а не знам каде да купам. Значи ми треба се. Денес бев во Капитол ( Ваикики и Котон) нема ништо буквално. Во Бисер само еден бутик, ама за мене немаше броеви.
    Дај кажете каде купувате? Па и некое локално бутиче повеќе врши работа мислам, отколку оние нафурани во Ситимол.
    Ми требаат сукњи, панталони, нешто ко џемперче, палтенце. Не многу класични, нешто измеѓу.
    И кажете по нешто, не ме игнорирајте:D
    Мислев да кажете нешто во врска со тоа каде се облекувате. А за соблекување каде, што, како не ве прашувам, не се секирајте:D:D:D

Последна измена: 9 ноември 2017
    На Jas!, mira.mira, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Секако дека и тоа бидна,права машкуданка бев:D,се отепав од плачење тогаш.,после тоа никогаш повеќе не и дозволив по нејзино да биде стрижењето:rofl:

На Jas!, M&M, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  5. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.858
    Lilit , kompletno razbiram koi misli i emocii ti se provrtile niz glava.Istoto i jas pred nekoe vreme, ne mozes da izbegnes ako si im vo blizina, edno dete so voski ete ti problem za poveketo, bas zivi bruki toa prstite samo vo kosa mi bea.Neznam kako isceznaa , ne zemav nisto:$dur se svestiv de , i dodeka ne veruvav deka e od toa ( bas poradi toa si pomisliv vo momntot kakvi shamponi koristieme se zivo i divo ke umre od tie hemikaliite)

На Jas!, Lejla8, Lilit и 5 други им се допаѓа ова.
  6. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Дaли имa некoј кaкo јaс сo тaњирчетo штo трчa дoмa сaмo децa дa бидaт нaјaдени.Пoтoчнo сo пoгoлемoвo е прoблемoт,едвaј oтвaрa устa,aзнaм декa е глaден.Вo грaдинкa oдaмнa знaм декa не јaде,и негoвaтелките имaa прoблем сo јaдењетo,им рекoв бaтaлете aкo нејaде некa нејaде....
    Амa зaлaшки не дaвaм,или супa или мaнџa или ќе си гo дoбие пo гaзoт(facepalm)

@Lilit шaмпoнoт штo гo стaви @WORRIED.BT кaј нaс се пoкaжa кaкo дoстa ефикaсен...Летoскa синкo фaти вoшки и шaмпoнoт зaврши рaбoтa,aмa и јa фaтив еднa,aмa ќути сaмo тaa беше(facepalm)

@menelele претежнo купувaм пo лoкaлни бутикчињa пoтoчнo вo пoртa Влaе и чaт-пaт нештo aкo нaјдaм низ пaзaриве,a зa децaвa нaјмнoгу Вaикики и Анжи.

Требa дa oдaм пo нaбaвкa вo прoдaвницa aмa пустa мрзa ме фaтилa:lol:

На Jas!, kuc, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.131
    @VladeMila ,jas so cinija trcav po sinko vo dvor i na rid (facepalm) do 5 godini.Samo edna kosa na nego ,usinja i zapcinjata...kako etiopjance bese.
    Na 5 god.mu gi operiravme krajnicite i posle 1 godina koga pocna da jade...(facepalm)...Sega maz...190cm,100kg...
    Tuku...ke ima nesto interesno vecerva ili...? @Peco ako go ima ,neka pusti aber pesMa.
    I toa...

На Jas!, Ano, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    :hai: Кафе ќе пиеме :?: или пиевте?:nod:
    По деца никогаш не сум трчала со тањирчето во раце, кога ќе огладнат сами ќе си бараат:!:...
    Имам комшика со тањирот во раце и на автобуска(facepalm) да ги гледале автобусите, така и јадело детето:tmi:...
    @stetoskop се спремаш??

На Jas!, Ano, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.131
    Spremna sum ja sekogas...:D @Dadusicka ...kako sme pocnale ,ne samo za noemvriska nagrada sto ke nenominiraat tuku golemi se sansite i da ne proglasat za nositeli na istata :rofl::rofl:(facepalm)
    ....
    Nekoi sitnici u spalna sreduvam ...da zavrsam i tuka sum.

На Jas!, Lejla8, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.428
    Допаѓања:
    262.508
    ^кај Ќе одите?!
    Ич не сум расположена :/ без никаква причина, или имам ама се правам луда. Ни кафе нејќам. Би си легнала сега.

На Jas!, Lejla8, Ano и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Наградата да си ја земеме 8):rofl::rofl:
    Па само јас и она веземе, цело време:$:$

@stetoskop намести спалната, земи кафето и дојди да се договориме што ќе носиме:rofl:

На Jas!, Lejla8, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.131
    Malku si mi zbuneta...moja spalna...da dojdam-kade?
    Jas sum bukvalist,prof.deformacija...
    I sto kafe?Sakas da otkovam ploca pa sama da ja zemes nagradata???
    ....
    Sreduvam sminki ma...me zbunii ....

На Jas!, Lejla8, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.666
    Допаѓања:
    178.578
    Тука сум јас, ама ништо паметно немам да кажам :|

На Jas!, Lejla8, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Здраво вошли:hai:
    :rofl::rofl:
    Се чешате:rofl:
    Ве читам и се смешкам под мустаќ..оти една вошка да има во Скопје,мене ќе ме најде:nod:.
    Немам фатено баш одамна,ама детството го обележа Милинор шампон и главата во скут кај мајка ми и требење вошки.Триење со крпа да паднат изумрети од шампонот,газје на глава и Ниска чешел:)
    Сеа од шубе,секој ден Рефче си ја буричкам по коса..ако таа фати,одма мењам ник од Референтка во Треберентка:D.

Како сте?
    Се спремате ли за петок?

На dunka, dunika, Jas! и 17 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Во глава ми се врти некоја торта со парчина јаболка + кокос:Dнеможам да си најдам соодветен рецепт..па и посна да биди:!:
    @referentka :Dми ја направи вечерта:lol:

На Jas!, Lejla8, Ano и 10 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.414
    Допаѓања:
    279.559
    Ај едно домаќинско прашање:костени варени знам се смрзнуваат,ама не знам дали треба да се оладени или уште топли да ги замрзнам?

На Annath, Jas!, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.131
    Pa neli e ocigledno @referentka deka site se spremaat za petok.Nikoj nema...garant , grav varat za utre :)
    @mareane ,se sto se zamrznuva prvo mora da se oladi.

На Annath, dunika, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    @Lilit утре кога косата ќе ти е сува нека те пропоска некој.Татко ми буквално со ножички ми сечеше влакна со гниди.Зашто ако има гниди знаат да направат пак проблем...
    И моето детство беше обележано со вошки...па дури и раното девојаштво....се сеќавам еднаш на една седенка со дрштво,она лагоден муабет и кафе,си чепкам прамен од косата дека долга и налетувам на гнида онака залепена .Брзо во вц,ја извадив ја стиснав меѓу нокти и крц,значи жива била.Се погледнав во огледало,засрамена,а бев во близина на дечко кој ми се свиѓаше.Си помислив кој тебе мори ќе те сака со гниди во глава.Разочарана промљмав некое оправдување и гитла дома ,на темелно чистење.:worried:

Бев на балот на вампирите.Потврдено ќерка ми одлична од почеток до крај.:inlove:
    И така во овој необично убав и топол ден се чувствувам happy...:*:

На Annath, dunika, sanjaeva и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    40.526
    :hai:
    Да ве поздравам.

И моето детство беше обележано со вошки. Додека можеа ме шишаа лустер. Кога почнав да се бунам имав сесии на чистење кои траеа со саати. Мајка ке ме легнеше на скут и прамен по прамен се бркаа гнидите. Дека тие ништо не ги ништеше.

Имав обиди за фарбање од кеиф, ама последниве два месеци почнаа интензивно да никнуваат бели влакна, што значи кај и да е ќе мора фарбање од потреба. Само незнам каква ќе станам, зошто природнава боја тешко дека ќе ја погодам, а си ја сакам.:(

Денес имав турбо ден со обврски и сега едвај мрдам. Седам и дури и да си легнам во спална ме мрзи.

@JuLleE среќен роденден на синко.

На bittersweet, Annath, Jas! и 12 други им се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.236
    Имало спреј од Лореал за покривање на седи влакна, дали некоја од вас го пробала? Ич не ми се фарба, а седиве влакна блескаат.

Вошки мислам дека фаќавме само во село кога одевме. А двете со долги коси, па мајка ми кога доаѓаше да не види дали да не гушка дали да не чисти :D

Најдов некој сок по дома, сипав во чаша и од кога ја испив пола сфатив дека е скиселен. Ете колку пиеме сокови по дома. Кај нас најчесто се пие чај, компот или маџун и вода.
    Пиете газирано или повеќе сакате други напитоци?

На bittersweet, Annath, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.