1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    279.566
    Во петок навечер ваква штама:(
    Мене ме здрма едно траас :и сите одма по тераси:мала сообраќајка,ама сите по тараси излеговме ...(многу битно нешто кажав:o)
    Главава ме боли цел ден,испив аналгини,магезиум со б комлекс ,неуробион,вкупно кој знае колку б витамини испив...Дека малку имам апетит,па да го зголемам..
    Децава играат карти со баба им ќе бидат бучни,а јас би си легнала....

На sanjaeva, Lejla8, Espadrila и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.429
    Допаѓања:
    262.513
    Којзнае од кога не сум играла карти, табла па уххх...јас па спијам ко трудна кога бев само перница барам главата да ја потпрам.

Кафана пред фајронт, ми се допаѓа дефиницијата:)

На Skorpija25, sanjaeva, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.988
    Викенд е, а они за вошки се распишале (facepalm).
    Како ми летна неделава, не стигнав ни планови за викендов да направам :D.

Добра ноќ!

На Skorpija25, sanjaeva, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    279.566
    Си легнав,децава се кикотат,мм слуша AC/DC,е ајде спиј|(
    Пишувам оти не ме бендисува тоа фајронт на кафана:!:
    Утре сите да ве видам на потпис!

На Sesil, Skorpija25, sanjaeva и 15 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлмен.:hai::hai::hai:

Кафе пауза, завршив со работната недела, сега три дена викенд, осеќам дека во вторник болна ќе бидам.:wasntme::lol:

Ве читав вчера на паузата, цела вечер се искинаа од чешање на главата, вошки немам, имав еднаш и јас на стари години:lol:23-4 години имав, бев во Скопје на одмор, фатив од комшиското дете, туриш од тоа шампоните, изгорев косата и ај на стрижење.
    Тука никогаш не сме фатиле со брат ми вошки, децата исто немаат до сега фатено вошки, не виреат изгледа тука вошките.:lol::rofl:

Децата нешто уште од сега почнаа да ме заебаваат(facepalm)станувам вчера од спиење Константин седнат на маса како некое старо човече и ми вика you want me to tell you a dirty joke?:o:x
    Е ај кажи ми, Лети е мочана.(facepalm)(facepalm)

Мадам па јаде банана и ја фрла љушпата во сред дневна, ја прашувам што прави, ми вика како на цртаните да сум се лизнало, мама панди, бум, бам, трас.(facepalm):rofl:
    Матео е умен, не ја заебава мама.:rofl:

Додека бев на кафе пауза мм спречил се за скара ќе одиме во парк да јадеме скара во природа и да фатиме малку сонце, ми фали мене витамин Д од кога почнав ноќна смена, како вампир ми смета сонцето.:rofl:

Кој бараше угг бутс, да ви пратам некој пар?:wasntme::lol: B3D157F0-0B3A-4BDC-BA19-16AB21943CE2.jpeg

На Val-Dim, JuLleE, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.131
    D.utro...se naspavte li?:)
    Se tegnam u krevet i se obiduvam da se setam na sonot...ama osven dva policajca koi se nudat da mi go ,,cistat"patot pred mene,nisto drugo ne mi teknuva...sum zabegala skroz(facepalm)
    So zenite umno teravme,edna na dieta,druga na antibiotici...smeski,sala...razlaz vo 2.30h...
    Aj koj e za kafe i cigara...za dobro da vrvi denot... 1-turskoto-kafe-del-od-makedonskoto-sekojdnevie-www.kafepauza.mk_.jpg

На Peco, mareane, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Едина "болест" во животот ми е што уживам кога рано ќе се разбудам наспана.
    И се трудам да разберам како луѓето спијат до 1:wasntme:.
    Е..ај да не спомнувам сродство да не се познае,ама женава спие секој ден до 13.30..а има дете колку моето.Често се прашував и на крај и неа ја прашав: кој и го гледа детето до 13.30:worried:
    Никој.
    Само.
    Си било така научено,ќе му пушти ТВ и тоа си гледало.Понекогаш му било досадно па во кујна ќе влезело па си чепкало:o таму,еднашка си отворило фриз па испокапало јајца,кисело млеко и се што се нашло на дофат:D.
    А замислете шпорет да вклучи:^). .ќе се запалат:worried:.
    Ама затоа пак таа си е смирена.Ненапната.Се е полека кај неа.Не повишува глас...

Јас веќе во 10 сабајле сум уморна,нервозна,се нешто ми пречи,не дозволувам ова,несакам она...сум средила па ме нервира кога ми валкаат дома..па викам..

На крај,нејзиниот терк на живот ми се чини поубав.

Разни људи,разни ќуди:)

Стетоскоп да зеам тутунО и доаѓам да пуеме кафе и да скршиме некој ред му:talk:абет

На Val-Dim, Peco, mareane и 24 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.131
    @referentka ,imam tutun rezerva za 1 nedela,od mojot ke pusime
    Ajde doadjaj.. taka u pizami ...i penjoar ...(facepalm)
    Na pazar 100 godini nemam odeno,moze i do tamu da trkneme.

На Val-Dim, Peco, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ааа голема тезгаџика сум.
    Прво лакови за нокти,некои обетки,доколенки и слични дрангулии купувам па после ако остане некоја пара и за јадење за дома ќе купам:D.
    Па дома "леле бе,НИШТО..НИШТО на пазаров..се скапано,неубаво,едвај ова го најдов":D (ама дрангулииве во џеб:*).

На Peco, mareane, Lilit и 17 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.131
    @referentka Nema da te ,,pustam" na tezgite kaj dranguliite,pod raka ke te vodam(facepalm)
    Jas pak u cveketo odev prvo...gledav i pikirav:clap:...posle pazarenje na hrana ,obavezno se tovarev so po 2-3 saksii cveke(facepalm)
    Ama,toa ovojpat ne...Strogo, ovosje i zelencuk ke kupuvame.
    Aj doadjaj...kafeto se oHladi:)

На Peco, mareane, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.705
    Допаѓања:
    153.607
    Дoбрo утрo!

Кaфе и јaс сaкaм...дуплo-триплo...кoличинa дa е...

Нoќтa скoрo будни јa пoминaвме...плaчки и тaжaленки....јa стегa и бoли телoтo a мене срцетo...

Џенем дa фaти кaј не нaјде!

На JuLleE, mareane, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро, кафе од омилените ми шољи ќе се послужам . ;)
    деца испратив во школо.. сум заборавила како изгледа тоа (facepalm)... во ранобудните сум и јас. :nod:
    Испазарив вчера, па денес ќе средувам по дома,(wfh) домаќинка ќе бидам|( ..

На Peco, mareane, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добро утро најубаво друштво на форумов....:hai::hai::hai:
    Еве и јас да шкртнам нешто ме нема долго ... за кажување има многу ....ама ќе оставам за понатаму .....
    Да ги поздравам сите кои ме спомнаа и помислиа ве гушкам со цело срце девојчиња :l::l::hug::hug:

Упишав постдипломски... на стари години :?:денес почнувам со предавања ... па ќе има со што да се занимавам.. со учење... поубаво со тоа отколку со глупости и небитни луѓе околу мене...
    Да честитам на сите кои сте имале поводи за славења.... :l:
    Немам време да ве читам и незнам што се се случувало ...., се надевам дека почесто ќе ве дружам на темава ...
    Убав ден девојчиња :hug:

На Val-Dim, Peco, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    155.017
    Јас не можам да разберам некој да спие толку, па возраден човек ич. Ај докај 10 ама појше :shake:. Јас сум дневно човече не функционирам ноќе. Ако се случи некогаш да поспијам до 9 мислам денот ми отишол.
    Јас денес на работа, го однесов синко во школо па малку порано ќе одам и јас ќе фатам штрафта побргу. Жемската ќе се дружи со татко и :).
    Немав турско сабајле дома сеа ми се пие а немам ни на работа, нес ќе мора па поручек ќе надокнадам

На Val-Dim, Peco, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добро утро девојки.
    И јас сум од ранобудните. И вошлите :tmi:
    Рипам од кревет ако ми се сврти некое од децата, а не па да стани и да се шета низ куќа. Порано не бев таква, ама поголемиот син ми беше мнооогу мирно бебе и дете. Со малово секој чекор е ризик. Само се сопнува, паѓа, се удира, се мава...не знам што ѕвезда ќе беше детево. Ај додека беше мало, се тешев мал е не разбира. Ама за некој месец 7 ќе прави и си остана таков. Само Господ нека ги чува :x
    И овој викенд работен за мене :@
    Овој месец полн со прослави. Само за убаво нека е.

Имајте убав викенд :hai:

На Val-Dim, Peco, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.296
    Допаѓања:
    85.404
    Добро утро !!!
    Или што би рекол мм несакам животот во спиење да ми помине и нема спомени од спиење .Стварно секој човек е приказна за себе ама и мене не ми се јасни они што спијат до пладне .
    Денот се фаќа од посабајле затоа да допијам кафе и ќе шетнам ,а после ќе поработам.
    Вечер ќе излеземе со мажево и уште еден пар ...
    @WORRIED.BT не се секирај ќе се навикне да го носи сега е ново и уште и е необично но брзо се прилагодуваат децата ... и мора некој црв да јаде нема раат никаде ,а за дете е најболно :hug:
    Убав викенд !!!

На Val-Dim, Peco, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    Животните соништа не се остваруваат со СПИЕЊЕ.Ќе дојде шансата ќе тропне на врата.А секогаш тропа тивко.А ти...спиеш....Е па немој да се буниш после...:D:D
    И јас си бев спанка...ко мома.Седење до никое време а со тоа и спиење.Мм ми вика дека сама не сум си верувала колку малку спијам.А попласневна дремка....во последниве 10 години на.прсти ќе се избројат и тоа строго спонтано потонување додека си седам шо се вика. И тогаш мм знае дека е тоа аларм, веднаш вади деца надвор, по баби по стрини за да поспијам малку.Пошто е ретко а значи сериозно уморување :D.
    Саботен ден.Кафе, перални, сушари, џогер, роденден, ручек....од све по нешто.

На Peco, mareane, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    Школарката во школо,малата низ куќа,со мм доручкувавме ,сум купила едно лепче мераци,да ти е жал да остане,иако оддамна го баталив таквиот леб,се навикнав на тонусот,денес се опуштив и знам дека ќе ми биде тешко
    У живот ми се нема случено до 1 да спијам не па сега со деца,и јас си сакам да си станам рано,денот да си го фатам.така сум навикната,и подоцна да легнам,7 више очите ми се ококорени.комшика имам они сите се спанковци,па си знаат да си поспијат за викенд и до 11_12,ама бар и децата спијат,сами да ги оствам а јас да спијам??:worried::shake:
    План ми е кондури денес,да си барам,се надевам дека мисијата ќе биде успешна

На Peco, mareane, DVAANGELA и 12 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Добро утро!
    Мислев да поспијам уште малку. Да собирам сили вечерва за патот од цели 12 часа сама со бебе торба кебе и куфер..
    Ама не успеав. Па станав и еве кафе пијам и тутун пушам :), надвор катастрофа времево..
    Се надевам во македонија ќе не фати малку сонцево раат да исплакнеме очи и срце..
    И снег да има ќе ми е во причог оти со години немам видено.
    Само да не врне..
    Оти преку глава ми е..
    Се уште се пишманам околу одлукава и се преиспитувам дали е грешна или права што сама се нафатив да одам по патишта.. кој знае како ќе поминеме..
    Ништо не ми е спремано..
    Со една нога се враќам со една напред одам :doh:
    Поздрав до сите најмили женички на темава.. се знаат кои се..
    Ако имате време за кафе бујрум :inlove::*:sun:
    Се надевам успешно ќе ја завршиме мисијата.

На gjoker4e, Val-Dim, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  20. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    7.491
    So sreka patot i so lesno da pominete. Samo poleka i so ubavi misli i so Gospod napred.

На DVAANGELA, Annath, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.