Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.132
    Vie sto imate nekoj do sebe,prosetajte deneska na dozd so eden cador....kako jas i on na vremeto....
    Mu se raduvavme i na dozdot i na snegot...
    IMG_1002.JPG

На Rirri, crazylady, marama и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.328
    Добро утро друштво!

Само да ви посакам убав ден... како што реков вчера, времето ми влијае на расположението, колку и да не сакам. Ама се надевам дека барем викендов ќе има малку сонце, како што е најавено...

Уживајте!

На marama, Skorpija25, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    :hug::hug::hug::hug:
    Ај јас и мм ако сакаме вака да се прошетиме, ќе треба со водоотпорен чадор за на плажа...за да не собере. дека и двајцата големи :lol::lol::lol::rofl::rofl:
    Добро утро, добар ден. Кафето испиено, потерав работа, не сум ко вчера мрзоволна :nod:.
    Да ви посакам само убав ден со една убава песна...
    П.С. комаламногумиседопаѓашеженскатаодспотот
    ППС дагозаменамПецо

На marama, EuHenIa, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  4. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Добро утро..Кафето си го сварив откако обавив разговор во три реченици на вибер со помалиот газда во врска со вчерашниот предмет дали е ок спремен.Уште една лошо преспиена ноќ.
    @stetoskop и @sanjaeva фала ви за одговорите..Редно е на колегата да му одбрусам и мал разговор да се обави со еден од газдите колку за кураж да добијам оти вака се испогубив во нерви..Таман во едни предмети ќе се комплетирам во други ќе кикснам и толку ме паѓа тоа што сама на себе ми иди шамарчина да си треснам...

Женската на малиот ми пушти френд риквест на фб..Чекам да се разбуди па да го прашам дали да ја прифатам(иначе ми имаше забрането другарите да му ги прифаќам:D)

Денес сум од домаќинките што ручек си земаат од кај мама,за мене идеално решение:)Вчерашен е иначе,ним им останал а моите со некоја плус модификација ќе си го јадат без проблем..Е сега врни а јас пешки сум 10 мин..пааа чадор имам уште убав маж да имав до мене под чадор:DСакам дожд иначе:)

На marama, Skorpija25, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  5. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @Espadrila женската од спотот е Стефани Сејмур, од златната генерација на супермодели, ама сепак не толку експонирана ко Синди, Линда, Наоми и Клаудија. Во раните 90-ти беа пар со Аксл и се појавува и во спотот на Don't cry.

Stephanie+Seymour Axl.jpg

Класична американска убавина од она време. Мене пак, ми беше интересна нетипичната убавина на Хелена Кристенсен во Wicked Game.

И на тема супермодели, слика од септемвриската ревија на Версаче:

donatella-versace-milan-fashion-week-ss18-feature.jpg

Како да застанало времето за нив, само на сликава ми фалат Линда и Кристи.

Добро утро.:D Немам ништо за рапорт денес.:wasntme: Убав ден.:sun:

На julie77, marama, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.297
    Допаѓања:
    85.412
    Добар ден :rain:!!!
    Ваквите денови како овај би ги преспала,надвор свири ветрот од што дува па и ладно е ,а треба да излезам имам обврски ...
    Ако немате работа седете си домче на топло ...
    Убав ви ден !!!

На Skorpija25, Peco, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не сите огласи се про-форма. Ама, ситуацијата е таква да, за една обична секретарска работа, каде се' што некој треба да прави е да пишува маил, фактури, одговара на телефон и сл., и за што се бара само средно, добиваат маилови и CV-ja oд минимум 200 кандидати, грото од кои со факултет или мастер и плус цела листа на сертификати за што не. :) Очајна е ситуацијата и не многу пријатна и за тие што ги разгледуваат и треба да изберат еден и да интервјуираат цела група супер кандидати кои се преквалификувани :)
    Има некои па, кои не вредат да им пишеш, али, у случај ако им пишеш, сигурно ќе те побараат...оти они се очајни,и условите се очајни и ако си и ти очаен, ќе се најдете бар недела, две...месец. После па ќе бараат некој за позицијата.:D

Дождов ме тера да мислам само на топло чоколадо и колачи. И ништо друго не ми се мисли.:wasntme:
    Добри дан.:bug:

На Val-Dim, marama, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    279.590
    Поздрав девојки!
    Денов врнежлив ,се надевам да е порелаксирано и потивко на работа...
    Мобинг на работа повеќе има помеќу колегите одколку од предпоставениот.Посебно кон помладите или поновите колеги секогаш ќе се најде некој да се постави така како на нож да го пречекуваат! Наместо помош да се снајде тие му отежнуваат,па и да згреши,да киксне некогаш ништо страшно.А ниту место им е загрозено или плата...Сум го почувствувала тоа а и сега гледам ком помладите така се однесувааат.Само што овие нови генерациии се поотворени од нас па знаат да им одбрусат и покажат местото за што и во право се...Па коментари:ау оваа вчера дошла мене ќе ми кажува...Па секој некогаш вчера дошол ...
    Ај се разборев многу од сабајлиња...

На marama, Skorpija25, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.431
    Допаѓања:
    262.518
    Јас со фервекс ве дружам. Одложив се за денес не можам од кревет да станам. Се надевам ќе се оправам до подоцна.

Ги обожавав супермоделиве, совршени жени. А јас деновиве се доживувам ко слон, ма мамут.

На Val-Dim, marama, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И јас ги обожавам моделите од тоа време.
    Ти се по супер изгледаш. :)

На marama, Peco, malerozna и 12 други им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.114
    @evangelina.ina ајде храбро! И пиши ни апдејт ама верувам ќе успееш.
    Јас имав успешна таква приказна ;)

Јас би да се гушкам на вакво време ама малово нејќе уште сега:( Се трга , ме бутка, ќенка... Ма викам гајле ми е има да те гњавам јас те родив :D

На marama, Skorpija25, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден и од мене.Сакам вакво време,врнежливо,но не ладно многу,со уживање си го пијам кафето и цигарчето на тераса.За шетање по дожд,па уште и под еден чадор,ќе почекам.Овај мојот од романтика,колку магаре од музика се разбира.Па ми останува сама под чадор,нема друго чаре:).Евангелина се надевам на крај ќе излезиш со колегата,некогаш и не ја бива само да се попушта,и себеси штета да се нанесува,само храбро:hug::*.

На marama, Skorpija25, evangelina.ina и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    А бе па и ти, не секогаш од романтика....од зорт некогаш....
    пример шетаат маж и жена во трговски, се држаат за раце. Ќе си помислиш, уф шо се симпатични и романтични. Оно да ти била финта. Мажот ја држел жената за рака да не избега по тоа дуќаните :D:D:D
    не е исто...ама ваљда слично :?::?:

На marama, Skorpija25, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  14. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    Добар ден на сите!!! Инаку романтика сега во кола убаво се слушат капките од дождот и како се замаглуват стаклата......

На marama, Skorpija25, evangelina.ina и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.328
    Еспадрилче, баш ја погоди песната за денов... А богами ме потсеќа на една убава пролетна вечер пред 8 години, кога првпат се возевме со мм, уште не бевме официјално заедно, ама тогаш паметам дека Guns'n'Roses беа во плеерот. Една од песните и "дождливава" :D
    Тешки романтики, шта да ти причам, еве и денес дождов ме тера на тоа.

Како би си легнала сега дома под ќебенце...и да спијам барем три часа во континуитет, не ќе е лошо. Ама нема. Ај ќе пораснат децава. Демек ќе спијам тогаш (како па да не, тогаш ќе ги чекам од град да се вратат).

Линда, Наоми, Кристи, Стефани, Синди, Ел...денешниве може вода да им носат. Никогаш нема да ја достигнат таа убавина што владееше на пистите на крајот на 80тите и почетокот на 90тите...а со Кејт Мос и убавината стана релативна......

На julie77, Val-Dim, marama и 22 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.132
    ...a vozis niz ,,grad".:(
    Pesacite brzaat pobrzo da stignat,pa i ne vnimavaat kade ja preminuvaat ulicata.
    Klima pustena kon sofersajbna da duva,deka neli dvajca pa se zamagluvaat staklata,pa od nea i od nervoza od pojdi-zastani ,pocnuva saklet da te faka...:sweat:
    I togas ti teknuva na refren od edna pesna..,,jelen trci po polju,nosi papagaja.....":music:
    I taka patot koj u ,,normalen"den go vozis za 7-8 min.sega go vozis za poveke od 30min.:@
    ....znam,unistuvac da zabavi sum...izvini:)

На marama, evangelina.ina, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  17. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    ama toa to rab ako odis.....
    ako si sloboden kako mene togas topp.....

На evangelina.ina, malerozna, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добар ден девојки
    Како сме денес јас супер
    Еве бидејќи да не одам оф топик многу незнам спојлер да ставам
    Приказната во кратки црти
    Кога бев социјален работник присутна во болница каде малолетна девојка го раѓа своето дете и автоматски се откажува од него.Го прифативме и го однесовме во домот за доенчиња јас го држам во рака и се топам мириса на кревко невино мало суштество кое едвај ги отворили своите очиња,плави плаво косиче прав ангел,нешто ме привлече,ме смири, ме разнежни.ОД тој момент јас бев секој викенд во домот да го видам ангелот со плави очи.А во тие денови ние се обидувавме со сопругот да станеме родители но безуспешно еден ден решив му викам на мм јас неможам без малиот ангел јас го сакам до мене,јас го сакам целиот за мене кога ќе ме видеше викендите му снетнуваа очињата ја пикаше главата во моите пазуви а плачеше кога ќе си одев.И заклучив дека сме еден за друг. Сопругот рече ако те прави среќна овој Ангел тогаш и мене ме прави среќен процедурата траеше подолго ама сплет на околности и благодарејќи на мојата професија бидна побргу.И сега не се каам што постапив така а истото го мисли и мојот сопруг.
    Еве во кратки црти за да не одам оф топик со муабетот

На Joanna28, Rirri, julie77 и 42 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.132
    za od rabota
    a tebe blaze si ti...
    ama pak mora niz ,,grad"da pomines...
    edinstveno ako sedite u kola koja e doma parkirana|(

На malerozna, Dadusicka, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  20. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    po obikolnica do matka :D......

На Lejla8 и stetoskop им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.