Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Една од предностите да си невработен е на вакво време да си дремеш(јас спијам]:)) пола ден под ќебе...за тоа пари не бараат,за друго и немам:@:rofl:
    "Два дена врне цел месец",ме изнасмеа статусов од сабајле...

Чинам полош период не паметам последниве години:whew:
    Купи ден продај.
    Убитачно.
    И то.:hai:

На Peco, Dadusicka, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.611
    Допаѓања:
    282.677
    Со главоболка легнав,станав бетер...

Околу парите јас понервозна сум кога ја земам платата и кога почнувам да ја делам каде се треба да дадам:сметки,тренинзи,курсови,кредити....:worried:и за два-три дена кога ја снемува пак сум си раат(fingers)

Како да не видов кафе ,па ајде да почастам (имам уште од платата вчера ја зедов...:wasntme:)
    download.jpg

На M&M, Skorpija25, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    176.141
    D.utro i od mene:)
    Vtoro kafe se pie ,se vrtat bosh muabeti ....

Na platata ama ic ne i se raduvam...znam deka istiot den ke ja snema...

Stvarno im se divam na zenite koi umeat da gi raspredelat parite...jas ne nauciv dosega...mozebi deka imav grb pa mnogu i ne razmisluvav.
    Ama covek se uci dodeka e ziv...eve dvete plati u minus sto sum ,ke gi zatvoram so otpremnina za u penzija koga ke odam (facepalm)

Ajde kafeto i cigara i nadvor pod strea...nie pusacite ne kaslame od cigari tuku od promaja sto ne shiba nadvor ..
    Bujrum
    IMG_1003.JPG

На M&M, Skorpija25, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Ај добро утро на сите. Деновиве журка без мене :) ако ако....
    @fina erika :hug: сродна душа моја
    Мајки, немајки и полумајки колку сакаш, како само одредени да имаат деца на нас другите децата ни се од под круша.
    Времево ме утепува, а и смениве на работа. Денес ќе си се гушкаме со ќерче, конечно сум нормална смена.
    Убав ден на сите

На M&M, Skorpija25, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  5. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    Убав ден на сите, особено денес сакам да им посакам убав ден на понежниот пол, зашто сметам дека секој ден треба да се изненади, или да и се поклони нешто осети сакана и почитувана, не само за празник или да 8-ми март. УБАВ ДЕН ( секоја е убава на свој начин )

На Dadusicka, Annath, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.195
    Допаѓања:
    222.269
    Од 2 дена дожд се уплашивте. Па и психа :D:D
    Де де :lol:
    Ние овде знаеме да покиснеме со денови, не е чудно оти немаме розе боја туку бледи сме :lol:
    Ама сега не врне (fingers)
    Ова облациве тек март ќе се потурнат саглам :)
    Кафе испиено.
    Така..

На bittersweet, Peco, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.799
    Допаѓања:
    323.804
    Врне:rain:
    Не ми пречи:)
    Напротив,капките ми ја освежуваат душата, прават звук кој ме оддалечува од реалното.
    Патувам со умот некаде далеку:yawn:

Излезени се летните аранжмани:),одам да видам купачите во каква состојба се и да се фрлам на диета,на плажа треба да се оди за 230 дена:D

Добар и убав Ви ден
    Нека си врне,бериќет е дождот:)

На Skorpija25, sanjaeva, ines.h и 24 други им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.284
    Допаѓања:
    125.591
    @stetoskop мој тип на кафе. Со многу кајмак :smirk: Наздравје да ти еве и една :hug: и од мене :f:.
    @fina erika и тебе сакам да те гушнам :hug:.Приказната ме растопи, за сините очи..... Навистина незнам како се осеќаат оние кои ги напуштаат бебињата :( Дали има навистина некои на кои им е товар и сеедно? Или навистина мораат? Која е таа причина што ќе ме натера да го оставам детето? Откако те прочитав го мислам тоа и баш и мајка ми ќе ја прашам и она е соц. работник. Си ја сака многу професијата и многу се нервира што многу работи не функционираат:envy:
    Кога бев средно и ги читав книгите од факултет и многу ме привлекуваше професијата. Во Америка пример соц.служба функционира на многу друг начин. На прва братучедка на мајка ми, и се закануваше одземање на детето зошто беше многу дебело ( сите се на џанк фуд). Следеа и доаѓаа дома цело време.

Треба да одам до банка, друг избор освен труднички фармерки немам :worried:

На Skorpija25, Val-Dim, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.195
    Допаѓања:
    222.269
    Шо знам ова за соц.служби во Америка. Па ако е така стапката на гнојазност ќе биде на минимално ниво а таму и тука кај што сум е сосема обратно.
    Во мек доналс јадат од 1 годинка. За греота..
    Ама стварно за греота да даваш нечовечки плескавици на дете од 1 година.
    Па и у Америка е така.
    Ако има соц.служби нема да е така сигурно.
    Јас кога и кажав на докторката што јадеме се фати за глава оти никогаш ме слушнала она за здрава храна и начин на исхрана. Вика ти си ретка личност .
    Ништо лично Ели, само се надоврзав да размислувам гласно кон твојот пост :).

На M&M, Peco, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден и од мене.Ако некој ден можам да си дозволам,финансиски нормално,ќе си купам едно лаптопче,само за мене.Пропуштам најубавата музика која ја пушта Пецо(y).Dire Straits-Sultans of Swing,ме распекмези од сабајлечи,како ми легна кафето и цигарчето,со дождов и музиката,патем оваа омилена ми е.Фала Пецо:bow:.За социјални служби,да не навредам некого,чест на исклучоци,крв имам проплукано со нив,ма не ни сакам да ѓи спомнам воопшто:devil::punch:.

На M&M, Skorpija25, mira.mira и 15 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.804
    Допаѓања:
    264.147
    Пак ќе ја чепнам темата мајки и немајки, ама ја знаете групата на фб, пиши таму дека на мали деца даваат сендвичи од Мекдоналс, ќе те стават на бесилка:D.
    Па проблем се праве од смоки и овошен јогурт. Опсесивни се, бетер од пеперутките во Хроно.
    Бошке ова не важи за тебе:).
    Они низ Европа знаат да јадат и џанк фуд, ние децата со чиа семе ќе ги растеме и ќе ставаме на бесилка оти детето каснало смоки или виршла:D. И они пак поздрава нација.
    Кога сме кај социјалните работници, треба еден да ги виде тие мајки, ама сериозно. Патат за внимание и признание. Децата ги уништуваат.

На bittersweet, kuc, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Добар ден и од мене:)
    Не пишувам ама ве читам цело време.
    @stetoskop Колку неправдина а колку позитивност има во тебе:hug::hug:
    Мм доцна во ноќта ме разбуди да правиме моабет и душава ми ја распарчи.
    Како што и он ми вети така и јас му ветив дека ќе му родам дете по било која цена.
    Се соочуваме двајцата со стереотипи во врска со дечиња,јас веќе отрпнав а он многу лошо се соочува со тоа.
    Не сакаше да чуе за испитувања сега ме тера самиот,душата го пече го осеќам.
    Ме мачи горчлив вкус во устата од сабајле кузнае од што е.

На Skorpija25, mira.mira, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    21.220
    Слично сум приметила и јас. можда и сме зборнале збор-два и тука на оваа тема, ама како и да е.
    И јас сум за децата да се хранат здраво, не само они, ами и ние. И јас сум за топол оброк кој ќе подразбира манџа, салата и слично. Но, секако нема да паднам во несвест ако домашните колачи ги направам со обичен БЕЛ РАФИНИРАН шеќер. Или оти ќе направам обичен пудинг на витаминка исто со обичен бел шеќер. Или оти денес ќе си касне смоки и чипс. Или оти ќе јаде чоколино...итн...итн...се е добро додека е умерено. Еве веќе почнаа да излегуваат шпекулациите и контра ставовите за свежо цеден сок и количината, и смутиња, а особено на гладно, на празен желудник, па и млекото до пред 15 години беше најдобро за децата, а сега се од млечни производи е добро освен млеко...итн...
    ова излезе џоа муабет за у друга тема....али ај...како и да е - бидна.:?::D
    Дождов нема крај. И да, Витамина се жалиме пошто сакаме да си бидеме бели-црвени у лице :D:D.
    Бројам денови до викенд.
    Следи добра забава, уште сега му ја мислам и се спремам, Гости, излегувања, дружби ручеци....све тоа за на гз да се залепи, али за убо е :lol::lol:

На M&M, Val-Dim, mira.mira и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    755
    Млекото е здраво особено козјото,времево тапа е толку многу дожд не е на арно све треба граници,како и да е се во свое време.
    Имајте убав работен ден!

На kuc, Dadusicka, Jas! и 3 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Јас имам домашна чипсара, кифлара, крофнара... :Dда знаат дека такви ќејфови му правам на секое дете што ми иде на гости, а со тоа и го навлекувам на домашен чипс направен у зејтиниште.. кифли од обично бело брашно, крофни со обичен бел шеќер и други гадости... ќе ме спалат:bug:

Алоха :angel:
    Од сега ме таксаат за кафе во 2018. Така е кога си имаш работа со битни личности. Не ја, они. Ја сум скроз небитна. Кујзнае и дали ќе сум жива во окт-ное 2018та...за кафево:wasntme: :rofl: Од сега ќе се фатам да мислам... која локација да ја резервирам, што да облечам, каков фриз и што уз кафето:whew:
    Гаддем.

На Skorpija25, bittersweet, душленце и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не сум против здрава храна,кој како милува,но кога ќе се сетам колку ни е загадена почвата,воздухот,колку пати се прскани производите на нивите.Толку од здрава храна,зеленчук во пајнца или хемија,еве нека ме распнат.Готвам дома,не сме на брза храна,гледам да има салати,овошје,и пак ќе речам еден голем прашалник колку сето тоа е здраво,да не спомнувам,зрачења и еден куп други работи.

На Skorpija25, Val-Dim, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.804
    Допаѓања:
    264.147
    @zhap4e ќе ти го пратам син ми на чипсарата, најсреќен ќе е:D.

@Espadrila ама претеруваат. И јас сум поборник на здрава храна за секој, ама ете не сум до толку да правам драми ако јаде торта или смоки.
    Срце ги фаќа од храната во градинка, па на родендени смоки јаделе. Е не чиа сме ќе им стават|(. Јајцето во вода го пржат(facepalm). Ова ми е хит:D. И нормално домашно да е, може и кокошката е био.

На M&M, Peco, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Праќај Јуле. Треба подмладок:D оти, ова децава околу мене, така брзо растат што, после одредена возраст..не можам да ги занимавам со цртани :doh: и едноставно губам супер моќи :D

На Peco, kuc, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Па види вака има многу причини али они си знаат зошто свесни се за својата постапка,имаше еден случај жената почина на раѓање таткото неможел да се грижи сам за детето а детето има и баба и дедо од двете страни страшна работа.
    Од пред две години работам во друга институција бидејќи јас барав така и ми е многу подобро бидејќи се соживував со секоја случка и плачев и си велев некој пари дава за да има потомство а некој го отфрла од себе.

На M&M, Skorpija25, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    21.220
    Ај да не се наџе неко увреџен, ама мене хит ми беше
    - Леле како ќе иде детето у градинка, сигурно и манџата не им ја прават со маслиново !!!!!!!!!

На M&M, Skorpija25, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.