Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Тазе случка од најмајка :
    На родителска учителките овјаснуваа колку децата се сродени и како пример зема случка во која едно од децата во градинка донело три пакетчиња смоки и сите деца радосни јаделе заедно.Сакаа да кажат дека децата ете се израдувале на обично нешто.
    Една најмајка кога го слушна ова, кога им пристапи со лош тон:па како смеете...па знаете ли нутриционист што вели...па свесни ли сте што е нездраво...па ко и се сврте на мајката на детето кое донело смоки|(
    :o
    :o

Реков-Боже мили..мислиш отров за глуфци дале учителкиве.
    Да не не чув добро на почеток?:^)

Стаклено ѕвоно - само дома:)
    Надвор детето е подложно на се.

Крај краева има 100 други начини на воспитачките да им кажеш,ама пак како сите ќе разбереа дека си најмајка:D.
    Нека е "здраво" ама нека не е "забегано".

На M&M, Skorpija25, Val-Dim и 29 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    :rofl::rofl::rofl:
    А дома гарант пржи со маслиновото од КАМ кое е ѓубре над ѓубрињата,и е наменето само за салати:@
    Ги обожУвам НАЈмајките од групата:D

"Органските" јагоди на пазар,кои 80% се од околината на нашата викендица,да знаат со која вода ја полеваат:tmi:па ќе ме расчеречат ако спомнам дека Пупче знае да скине јагодка од нашиот двор и да ја изеде неизмиена,а можеби претходно е измочана од кучиња:$:rofl:

На M&M, Val-Dim, mira.mira и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Ова со ,,здравата,, храна е ПОМОДАРСТВО. Без чиа, киноа, маслиново, кокосово пораснавме и живи сме уште. Толку да се акам од земја за една смока што треба да направам кога ќе го видам со цигара.

На M&M, Skorpija25, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.527
    Допаѓања:
    260.892
    Син ми саламата на мачето ја изеде :D.

Туку, маслиновото од Кам, онаа помесот знам дека е наменето и за пржење и го користам. Не ли го бива Пупи?

На Val-Dim, VladeMila, evangelina.ina и 17 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.114
    @PUPICA и јас пржам со тоа :$ :lol:

На Skorpija25, kuc, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.329
    И јас бев од тие мајките што забегуваа, си признавам, ама се опраив на време. Ако деца јадат доволно манџи, овошје и зеленчук, не драмам ако јадат и чоколадо, грицки, смоки или пијат сокче од тетрапак. Ама ако тоа е главна храна, тогаш правам проблем. Е така. А модерниве работи во исхраната си признавам дека не ги давам сите, само некои, и не така често.

Добар ден!
    Го одбрав јас денов да завршам некои работи, ко за беља се истури...ама морав да завршам, оти дека чекав на други, остана незавршено, и сега кога знам што е причината за проблемот и ги прашувам одговорните зошто дошло до тоа, топката се префрла на мене, иако јас не сум задолжена за тоа во фирмава. Нејсе, чекам разговор лице в лице, една проста работа треба да се направи за да се реши проблемот, ама мене рацете ми се врзани, па да ги поттурнам малку одговорните.

@EuHenIa знаев дека тебе те заборавив, баш мислев дека има уште некоја мајка тука со посвоено детенце, ама не ми текна на тебе. Е сега, морам да си кажам, и тебе капа ти симнувам.

Убав ден на сите! (И покрај дождов...)

На M&M, Val-Dim, VladeMila и 24 други им се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Од како останав дома само гости пречекувам-испраќам.
    Ручек на мајсторите готвев,поручавме,ручавме сега еден пудинг ќе се прави со плазма бисквити,ресани и ореви(комбинација на здрава и нездрава храна):P
    Девојки ве молам за совет...
    Во недела сум на веридба,ај да ја наречам така,зошто ќе биде така мала скромна со најблиските,без некои посебни церемонии и музика.Блиски ми се многу,е сега навистина незнам каков поклон би однесла.Секој совет е добредојден.

Последна измена: 16 ноември 2017
    На Skorpija25, Val-Dim, eli25 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.329
    На веридба само цвеќе и благо, барем јас тоа сум носела, не знам да се носат дарови тогаш. За свадбата секако ќе купуваш подарок.

На Skorpija25, eli25, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ако сакаш да си најмајка,ќе пржиш на свинска маст;):D
    На времето имаше само еден вид и беше наменето само за салати.
    Не ми текнува како се викаше/изгледаше.
    Појма немам сега,јас не ги пазарам тие работи,башка имаме купено канти од Турција:D

И твојот како и мојов,заслепени по животни се си делат со нив(facepalm):D
    На почеток правев драми,ама со време се опраив,што би рекла Аннат.
    Сега со кучињана на викендица некогаш се гушка,а тие го бацуваат(лижат|() и си делат лепче,саламче.:D
    Ти е гајле,тоа се среќни и здрави деца:inlove::P

На M&M, evangelina.ina, Espadrila и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.431
    Допаѓања:
    262.522
    Помас, маслиновото од кам и слични до 200ден се за пржење. Ѓубре не ѓубре боље е од сончогледово. Си го вртиме муабетов за мајки не мајки периодично. Јас сум повеќе за оние што забегуваат ама веќе ни мене не ме слуша ѕверот многу, иако со муабет до бесвест знае да има контрола што јаде. Да не е маж ми дома јас баш ништо "забрането" не би купувала.

За веридба ми донеле бањарки, од тоа што се сеќавам :) а да и едни обетки што ги меркав.

На Val-Dim, bittersweet, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Аууууууууу а пак воздухов што го дишиме многу е здрав.
    Никогаш не бранев ни смоки ни лижавче ни ќоколадо ни чипс го таманиме дома со традиција.
    А пача и чварки највеќе сакаме :lol:уште по дома чоколино ни се пријадува а хамбургерот од Седмица ни е најомилен еве го синко ќе пуни 10 години жив и здрав ко дрен ништо не му фали додуше има на тежина ама да чукнам во дрво супер си е па кога ќе дојде во пубертет можеби самиот ќе отфрли некои производи.

На Skorpija25, Val-Dim, evangelina.ina и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    755
    Здравата храна е битна,но што правиме со воздухот?
    Тука е стресот и те како влијае на нашето здравје.

На Skorpija25, evangelina.ina, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.527
    Допаѓања:
    260.892
    Сите сакаме да се хранеме здраво, но да има граници на нашето однесување.
    Јс дома на пример не купувам виршли и салами, ама татко му да. Тетка му исто, па син ми многу сак на гости да и оди]:).
    Сок давам наизменично, цеден и тетрапак. Избегнувам колку можам.
    И да, најголемиот порок на син ми - Кока кока :tmi:.
    Ама затоа знае да изеде до 1кг овошје и зеленчук на ден па немам маки:D.

На evangelina.ina, Espadrila, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.004
    Допаѓања:
    164.615
    Ќе ја спојам темава со онаа на Рефка од вчера - не дека така живеат, сакаат внимание.
    Познавам една кај и да оди збори за тоа како здраво се храни.
    Па ако не е прилагодена трпезата за неа почнува да поткашлува, па ете од лебот и било, од не знам што и било. Доволно за да привлече внимание сите да ја прашуваат за да се осеќа посебно.
    И така во една прилика се наоѓаме заедно на пат. Таму посетив мои роднини, кога се опушти жена...јаде роштиљ, јаде пица, мука нема и ми вика - ова сега ме гледаш и кој знае кога (како да не). Ни кивна, ни се накашла.

Така и со децата. Дома не знаете што прават, а многу веројатно дека лапаат "по разноврсно" од што кажуваат.

На M&M, Skorpija25, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Цвеќе, благо, по некој денар на младите. Јас само пари добивав ама други блиски што правеа веридба имаа бањарки, пиџами, колекции, и по некоа домаќинска ствар.

Уште нешто за храната и најмајките - Една најмајка ме утепуваше со муабетот дека не дозволува сокови со шеќер, ако треба да се заслади нешто кокосово масло ставала дрн дрн.Е баш нејзиното дете ,,живи,, виршли го начекав како јаде, директ од кесичката :!:

На evangelina.ina, dunika, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    А да ви кажам како се тресе мојава ко ќе го види татко и со сендвичот од 7ца, поарно да не зборам ќе ми го одземат детето. Кај нас се оди на принцип на награда, пр ако изеде полн тањир спанаќ со месо добива киндер јајце, насабајле и правам блендирано овошје ама внатре обавезно ставам некои убави кекси, тоа е мора да балансирам некако. И врв на се е лижав, кој и да ка праша што сакаш да ти купам вика лижав :D

На Skorpija25, azelea, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  17. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Е ме насмеа да не пукнеш со лижав:inlove:

На Espadrila, mareane, eli25 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Моево не јади месо,ама кромид похован тамани,е сега поховатото не е здраво,пица кога сака,ете дома ја месам,без салами ама сирење бело,кашкавал,моцарела и тоа синото го сака,па и млечните произвиди не биле здрави,а истите и поховани ѓи сака.Поделени сме дома.имаме и месождери и полутревопасни.Благо сакаат да каснат,месено,и сл.Да има разноврсна храна,и лајца да заигра и друго,не би можела под стаклено звоно никого да чувам,уште помалку кога нешто им се каснува,да забранам.Мое мислење е дека разноврсна храна,од се по нешто да има,би било доволно колку да покрие некој чипс или чоколадо,па и сок ако се напие.@EuHenla па и нас по некогаш за лижав мерак не фаќа :rofl:

На Skorpija25, Val-Dim, evangelina.ina и 15 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Денес ручек -изненадување за маж:)
    Македонска софра
    20171116_154859.jpg

Три деца имам,како различна мајка да ги родила.
    Едното едвај го извлековме средно да заврши.Неќе да учи и точка.Моли-коли-обеќавај..НИШТО не помогна.Го вработивме,па нека си мисли сам сега.
    Другово учи ко будало:D.
    Е Рефче допрВ ќе видам :).

Иначе децава се учени на домашна храна.Сакаат и пици и скара,ама не секој ден.
    Кој неќе помфритче од фритеза со кечап и кока-кола:D

На M&M, Skorpija25, malerozna и 23 други им се допаѓа ова.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.527
    Допаѓања:
    260.892
    Рефке домашната храна сега ја сметат за нездрава. Здраво е само семиња, манџите не. Месено не.
    А се знаеше порано здраво е дома зготвено. Е сега мора да е био и органско. Палента органска, кус кус органски. Това е.

На M&M, Val-Dim, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.