Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.431
    Допаѓања:
    262.522
    Фино си кажа Лилит, прајте што сакате ама не го правете тоа за другите или да привлечете внимание. И за храна и за образование/воспитување и за облекување, за се.
    Средив куќава делумно што го одлежав вчера денот. Ми требаат некои зимски обувки кои ќе бидат удобни. Сакала да си признаам или не си имам проблем. Поодев малку денес и ногата ужасно ме боли. Кажете некои чевли рамни а да ги бива на изглед, или патика некоја за зимава...

На Skorpija25, Dadusicka, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.716
    Само не знам како кокосовото и засладува, а на мене не?8-|

На sanjaeva, Sesil, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.527
    Допаѓања:
    260.893
    Епа овде е проблемот што тоа го прават за другите, а не за себе и децата. За да добиват титули или признанија дека ете се најдобри.

На Dadusicka, stetoskop, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Не се интересирам за здрава храна што ја прокламираат бидејќи едно знам: јадеме и пиеме тоа што нуди нашата почва и поднебје.
    Чиа,миа и слични работи не сум дала а и намера немам.
    Органска храна...каде ја има??
    Некој може да се пофали ако тој си ја одгледува.А кога купува-се може да стои во декларација.

Не разгледувам можности и не сум оптоварена.
    Немам баФча за да берам мое..
    Така да..

П.С...Семе?..освен бадеми,лешници и сончоглед и семки од тиква НИШТО друго не 'вртам'.

На M&M, Skorpija25, azelea и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    755
    Од здрава храна јас конзумирам чиа семе,овесни снегулки,мед,козја сурутка,бадеми,лешници,ореви,кафеав шеќер,козјо млеко,и други работи,ова вака све на куп измешано ви зборам,тука се и протеини,јајца,пилешко бело месо,риба,мешункасти и зрнести,како грав,боранија,леќа,грашок,исто така пијам многу течности особено водам барем 2 литра вода секој ден.
    Покрај тоа и физичка активност,трчачање,сега и теретана планирам во комбинација со јога.
    Тело и дух све комплет.

На Skorpija25, Dadusicka, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добар ден девојки.
    Фала ви на честитките, да сте ми живи и здрави :hug::hug:
    Идете на дојадување сосе деца сега, може не е здрава храна со семиња, кои не знам да ги изговорам, ама гарантирам дека е дома лично од мене подготвена, со производи набавени од кам, тинекс и бако :rofl:
    За родителството имам само едно да кажам - сите последици од ВАШИТЕ одлуки за ВАШИТЕ деца паѓаат на ВАШ товар, затоа не дозволувајте ДРУГИ да даваат оцена или да ви судат.
    Да не филозофирам многу...да си кажам дека прославата помина супер, со блиски и драги гости, а фатив малку и од забавата овде :party::party: Вечерва продолжуваме кај господинот татко, неговиот роденден е денес.
    Ми се шетнуваше викендов, ама пак работен ќе ми е (facepalm) ќе треба и Скопје да се доаѓа, а патиштата дополнително ме оптеретуваат. Затоа со душа ги чекам празниците, моите следни слободни денови....

Имајте убав остаток од денот и ноќта :hai:

На M&M, Dust, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Сега скоро имавме полемика - кои јајца се ДОМАШНИ јајца.
    Што треба да јаде кокошката и дали треба да е пуштена низ двор?

Еве уште не сум на чисто..

На Sesil, Dadusicka, Espadrila и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    755
    Незнам дали јајцата спаѓаат во здрава храна од кокошка,знам дека од препелица или потполошка ги препорачуваат и гледам тие да ги конзумирам но се во граница да не се претерува во ништо....

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.297
    Допаѓања:
    85.413
    Добар ден !!!
    Органска храна има ама кај свекор ми во бавча ни е прскана ни потхранувана ,споредба со онаа на пазар нема,ни по мирис ни по вкус .
    Во денешно време тешко дека јадеме здрава храна и искрено многу не се замарам од нешто мора да се умри викаше дедо ми ...
    Кафе да допијам и да досредам цел ден чистам ама се гледа крајот ;)

На Skorpija25, EuHenIa, Jas! и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.671
    Допаѓања:
    178.621
    Имаш ли џиџимиџарница? Она за џиџи-миџи? :D

Добар ден
    (Како бре добар ден, кога е темница?)
    Ја земав колата од мајстор, цена 5 илјадарки а плата уште нема :|
    Тоа е извештај за денеска.

Бонус музички поздрав :)

На M&M, EuHenIa, azelea и 14 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @Peco, и тоа имам :D

На Jas!, eli25, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  12. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Здраво феминки :)
    Ајде и јас првпат да пишам во оваа тема. Јас се придржувам до здрава и органска храна. Дома речиси секој ден се јадат манџи :$ Имам огромен двор, се што јадеме е органско (ништо не е прскано).
    Дедо ми е задолжен за бавчата. Он секогаш ми вели Каранџи ти само кажи што ти се јаде и јас одма ќе насадам. :l:
    Побарав урми- деде ми насади ама климата не е погодена, а и многу големи растат по 3-4 метра. Епа штом нема урми, сега дедо ми ќе ми сади лешник (имаме еден лешник ама мене ми е малку) :)
    Нема ништо поубаво домашни произведени работи.

На Skorpija25, Jas!, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.004
    Допаѓања:
    164.616
    На оваквиве пекмези сакам у фаца да им шлапнам ај доста се лигавиш и пекмезиш.
    Ова тревопасниов тренд ми е ист како со тетоважите и слично. Во отсуство на идентитет и припаѓање, што ќе бидам, што ќе бидам? Па ај тој што се храни опсесивно здраво.
    Да не се лажеме, и јас купувам прашаци и новини па од искуство тврдам дека се е превара. За да се тоа така функционира треба 100 посто да се храниш чисто.
    Истата оваа што ви ја спомнав душата ми ја вадеше со замарања и глупости, па и убедена дека изледа помладо ради животниот и стил, благе везе немаше, мене ден денес ми личи на стара натрчана жгољава кокошка.

Само ашвагандата ми имаше очигледен резултат.
    Инаку вчера читав, пијте омега 3 штити од загадувања.

И малце моментот родител се храни кежуал, а дете здраво ми е смешен. Ако тебе те снема јер јадеш загадено, кој ќе чува дете? Паранојата ќе не изеде.

Некогаш...моите толку ме вадат од такт...ми оди никогаш веќе да не им кренам телефон. Не се толку стари за вакви однесувања...

На M&M, Skorpija25, azelea и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, арни? Јас фино, банана, кафе, обврски. Инаку нема ништо ново, времето не ми чини, ама тоа е. :rain:

Домашни кокошки колват буквално се, дури и стиропор. А не дека концентратот е којзнае колку здрав... :worried:

Слична дилема имам околу млекото: пастеризирано или домашно со непознато потекло?

Од здрава храна, поштувам индиски ореви и обичните домашни ореви, ама ги јадам дека ми се вкусни, не затоа што се здрави.
    А на тема нездрава храна, иако не мора да значи дека е баш точно, стек од 7ца и патлиџан во зима ми се врв за нездрава храна која ја конзумирам. Океј, и милката со карамела и кикирики.

На Jas!, Val-Dim, evangelina.ina и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.004
    Допаѓања:
    164.616
    Па кога ќе речат домашно млеко... секоја крава е регистрирана и секоја крава прима хормони, антибиотици и не знам веќе што. Се носи примерок од млекото секој месец на земјоделски да се испита.
    Храната што им ја даваат треба да е од врв Шара да не е загадена.
    Можда не е тетрапак мешан со прашоци, ама дека домашното е не знам колку здраво...не би рекла.
    Или домашните јајца. Да не се лажеме, нема да преживеат ако не им дадат малку концентрат. Башка сега кога заладува помалку несат ако се природни ако не им се даде концентрат.Така е да, бабичката цело лето ќе собира сено за да некоја граѓанка што прати трендови и купи еколошки јајца по ниска цена.
    Најсмешен ми е муабетот ама мене ми носаааат од село... ахам...

На M&M, Skorpija25, Jas! и 12 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    279.593
    И јас мислам дека ова со здравата храна стана помодарство и ептен се забега.Противник сум на брза храна,постојано грицкање на разни рафинирани производи ама па на дете да му скратиш да не може да проба чоколадо е претеризам.Имам од блиски деца растени Америка и ептен ги чуваат на здрава храна но кога се овде бабата им дозволува понекогаш блакце, бре да ги видиш со каков мерак јадат со каков сјај во очињата грев да ти падне...

Ова е на пладне пишано не пошло во етерот:D

Го поминав и јас балот на вештерките.Кај големата:Стандард:пола 5другата половина 4 и 3 неоценети предмети(кои ко за 3 би дошле.математика хемија и физика..)Годинава јас порелаксирана а таа гледам понервозна е поради тие послабите оценки,а може па и од друго е нервозна:!:

На Skorpija25, Jas!, evangelina.ina и 13 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Една продава ДОМАШНИ јајца.
    Се тепаат жени за домашно јајце...меѓу нив и јас:D

После година-две, истата жена 8д Мралино почна ДОМАШНА свиња да продава и јасно-Рефа прва на список..и отидов во селото да си ја подигнам свињата.Кога таму-оп коковчиња во кафезии...си несат ли си несат..ко центратот во големи кеси до кокошарникот:o.
    Ете ми ги домашните јајца а богами и бише:D.

СДК..Да не се закажуваме.Домашно и органско само магдоносот во саксија што сама го одгледав.
    Друго- НИШТО.

(lalala)

На EuHenIa, azelea, Jas! и 16 други им се допаѓа ова.
  18. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Нема што да кажам , да се јавам дека читам и мака ми е пецо да го сметате за најдобар пуштач на стара музика и еве доказ дека можам да му конкурирам ;)

На Skorpija25, Jas!, душленце и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.004
    Допаѓања:
    164.616
    Пасено бише и чешано, никако трчано, без никаков стрес? :D

На M&M, Skorpija25, azelea и 9 други им се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.852
    Допаѓања:
    95.314
    Непресушна тема е ова со здравата храна.Имав и јас глупи епизоди и бев една од тие што Лилит погоре ги спомена,јадев само свежо,семки,јатки,полнозрнесто,никако месо,докторирав на тема ingredients итн.Не сум сигурна дал ми беше за здравје или изглед,ослабев тогаш многу,во фаца бев ко болна,а психата ми страдаше од премногу информации и размислување.Среќа на време се свестив,и сега пазам да внесам витамини и доволно вода,ама знам и дека рака чипс нема да ме убие:)

Среќен роденден @Jas! ,жива здрава,весела:f:
    @stetoskop :hug:
    Утре св.Петок а(hollest):party:

На M&M, Skorpija25, Jas! и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.