Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Котон и Бела, за сега не сум нашла подобри како за нас.:D Во Котон е поефтино од Бела.

Esmeralda-MD, referentka and Eli23 like this.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Бела според мене е огин скапа. :rofl: Гледав скоро еден фустан за мојата веридба, таман мм да каже еднаш мислење дека бил преубав, он ќе частел, кога ни кажаа 7000 денари, мислам двајцата си искочивме ко попарени. ( Уште да имаше некој да не искубе. )
    Само сакоа за околу 1000 до 1500 може да се најдат и во Страдивариус, New Yorker, така посолидни. Во комплет ретко таму да ги начекаш. Ама знаат нели да имаат и сукњи на парче.
    Марди исто знам дека е ефтино.
    Хепенинг може чат пат да има нешто.
    И има едно продавниче во ГТЦ мислам се вика Девица, во пролазите на призмеје, дали беше карши Extreme Intimo или Lisca не памтам добро. Таму има лепи ствари за лепи цени. :?::)

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Абе Марди стварно работи уште?Мислам имаат некаде продавница?Јес да утнуваа со дезенот на ткаенината ама кројот им беше фантастичен.И можеше да се пробере нешто по солидна цена.
    Туку за друго дојдов овде,
    Аман жени кажувајте лек за грлово,тоа чувство некој да те стега за него не помина.Изгуглав и...ништо конкретно нема.Се е повеќе на психичка база ,демек станувам хистерична од депресии и такви чуда.
    Бидејки испив 2 дози антибиотик,антихистамик ,гаргари и триста чуда,кажувајте некој народен лек.Внимавајте треба да е ОРАЛЕН.Строго.:D
    Не шала на страна ако имате некое искуство споделете.
    Добар ден,на сите!

4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Добар ден од мене :hai:

Многу време не читав ништо од темава, а решив се да прочитам, па така 2 дена само си читав, ептен активно било :D

@anel , среќен роденден, со ваков позитивен дух до 1001 и назад :hug:
    @ozbilnazena , среќен роденден на синот, само радости и насмевки да ви носи :)
    @DVAANGELA , честито унапредување, ти посакувам и нови да следуваат понатаму :)
    @bittersweet , мило ми е што ти е подобро :hug: Се надевам се ќе испадне како што треба.

Да се пожалам за кексот :( слабо го има во последно време, зашто гости имаме :envy: Шубе ми е некако со моите дома, ако им текне да го прошетаат малиот, користиме шанса обавезно :) А после моите доаѓаат на сопругот родителите.....уф, тежок период во тој поглед ни следува :sweat: :D

Малиот оди во градинка, нормално најмал е таму :) Плачел денес кога го земал сопругот :o Заигран бил, па го прекинале во играта :D Многу драматично ги доживува тие моменти, мислиш светот му се срушил ако го прекинеш во играње или лазење :D Ја обожава учителката, нон стоп ја гушка, мислам дека веќе се труди името да и го каже, ама ги кажува само првиот и последниот слог :D

@Ariel , дај прати некоја домашна да ти напишам, да си го освежам мојот љубен германски јазик, ова шведскиов ме утепа :envy:

Цели две недели сонце грееше, иако беше ладно. Денес дожд заврна, облачно е, ама потопло. Вистинска доцна есен, за мерак за шетање низ центар, ама здравје некој следен ден.

Ручек за малиот спремен, сега да ставам за нас. Леќа |(

@lunicka , само храбро, не се давај :hug:

5. monik55

monik55 Форумски идол

Оди во mega fashion кај мида моторс што е имаш такви работи само нема голем избор за бројчиња ама провериси имаат и убави капути добиено и е стварно ефтино.

Eli23 and referentka like this.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Здраво жени.

Оооо, канцелариска облека, никад доста :D
    Во Бела фустаните / тиролките се обично околу 4.200, некогаш и помалку. Видов сега во Манго убава тиролка, не се сеќавам колку беше, ама не беше повеќе од 4000 сигурно, мислам дека беше помалку. На 4000 обично ми се пали сијаличка, па памтам само дали било повеќе или помалку :D. Сакоата се таму 3 и нешто, а имаше пристојни сукњи за околу 1500.

Јас во Бела купувам такви работи, кројот најмногу ми одговара, амо некако во последнава колекција ама ич не се најдов. И во Астибо има добри парчиња, ама одамна не сум била - само Астибо се поскапи од Бела. Македонски крој, за македонска жена.

Во Котон може да има добри парчиња. Има еден дуќан во ГТЦ горе некаде зад пеко доаѓа, во оној делот каде има како посебно ходниче соповеќе дуќани, таму има македонска конфекција по поповолни цени во споредба со претходно споменатите. Се наоѓа по нешто, ама не стојат како во Бела или Астибо.

@green.eyes , ќе си навлечеш беља, ќе ти ги пратам сите домашни :D

7. danichap

danichap Moderator Staff Member

Леле луѓе цениве стварно огин:fubar:

8. referentka

referentka Moderator Staff Member

Јас за ,,покупка,, имам на располагање 6 бона (Мкд)
    Се биле ли во ,,Обнова,, ?
    Што викате за неа ?
    Да не е демоде ?

9. Daleron

Daleron Истакнат член

И демоде и не е ефтино баш (Обнова). Ај бре тркни до Котон, пошто ти ја знам величината (не ме тепај) во Котон ќе најдеш.:D

Peco, Annath and referentka like this.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Името им е демоде, внатре има од различни производители. Се наоѓа по нешто.
    Јас од продавничката Ариел што ја пиша имам купено неколку пати, само малку пренатрупано е за мој вкус. До душа ќе и кажеш на тетката па ќе ископа она што бараш.

Annath, Eli23 and referentka like this.
  11. referentka

Ааааа ослабев малку.
    Си ,,придојдов,, на себе

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Бошке погонот им е во Ѓорче таму ги шијат, ако мислеше на Обнова.
    Инаку јас таму ретко бендисувам работи за пополнки. Најискрено од Бела купувам по 1-2 парчиња ама и крој и модел и материјал се ми е потаман.Лани во Котон купив 2 пара панталони и двата за 2500 преубави се и кошулките им се убави.
    Рефке мило ми е што си се прибрала малку.:D Епа тогаш имаше мало бебе, сега ќе ја мажиме веќе и ај со среќа на работа исто како од почеток да почнуваш, може и дочек ќе ти приредат.(hollest)

Lady Phoenix, Peco, mareane and 7 others like this.
  13. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

anel:D
    Што знам златна која е и каква е групата:?:
    Јас да ти доловам како ти не повикуваш на забавата:D:$
    Ја слушнав некаде:?: и ко за моментот дојде:P

Имам гости од Америка:party::party: се чекаат и од далечна Австралија.
    Ќе го жениме последниот ерген што остана од фамилијата на мм(poolparty)
    Чекаше чекаше и си дочека:)
    Снајка бонбона, во очите јас се заљубив и ко во чисто море се нурнав не испловив:emo:
    Јас во кујна, дневна, на балкон или во двор, на скали, расчекор за во кола, па ме фатиле на дремење :D
    На момент се почувствував како :*:а папараци ми недају мира(facepalm):D:wasntme:
    На ред е да испробаме некоја Америчка сникерс палачинка:smirk:
    Е тоа ќе оди преко камера:angel: Младос лудост, ај јас да правам сега:)
    Сите ве :hug::hug: и ви посакувам убав ден:sun:

14. referentka

Дочек само за Нова година ...за друг -мало морген
    Се чудам понекогаш , ама изгледа луѓето ме доживуваат како личност која сака да ,,лепка,, (спушта)
    Јас само не глумам лудило.
    Ако нешто ме прашаш, ќе ти одговорам без да те навредам, ама искрено...нема да те лажам и да те величам ако не е за така...
    Не сум омилена во разни друштва од причина што несакам озборување...кај мене важи - ако си мангуп кажи јасно сите да чујат а не ,,шушуру-бушуру,, по канцелрии.
    Од таа причина нема да има дочек
    А па да знаеш јас колку ги сакам....уф..уф

15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Може сум утнала, тука кај QBE има повеќе продавнички па сум помешала. Плус одамна класични ствари не сум купила :)
    @referentka да си ја послушаш другаркава @Daleron :P

16. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

@anel среќен роденден со задоцнување..до 101 и назад! :)
    @ozbilnazena среќно полнолетство на синот!:^:

добар ден другари и другарици

убав ден беше денеска:sun: и уште е
    Сега бев на состанок и малку ме траснаа од земја неколку пати со муабетите:devil: ...во право беше човекот...кој ми е крив што не сум г..злижачка и упиклива како сите останати
    и за се нешто не се шлаам кај директор во канцеларија...ама ако ми е - ум за другпат:swear::fubar:!

е така...
    инаку викендот супер поминав со шетање, излегување со стари пријателки, малку шопинг , кафе мафе и еден куп муабети...

после работа одам по поклон за роденден па во 18,00 правец игротека со син ми...(poolparty)

останете во добро расположение

17. toogood

toogood Популарен член

Care ; nov pokriv
    Jas si go menuvav pred 2 god, po nekoj zakon na ovdesnata priroda treba da se menuva sekoj 10god.
    Osiguraj go i posle lesno e za menjanje.
    Tmn rabota da nie go menuvame sekoj 10god ako ne e osiguran.

18. toogood

toogood Популарен член

Od Bela stvarite mnogu mi se svigaat, ama fustan 4000, toa e mnogu kakov i da e.
    Sega da bidam iskrajna, koga bev dole, kupuvav se od Bela. Uste koga ke odam doma pominuvam pokraj izlog no NE, sto e mnogu, mnogu e.
    Moze covek da se oblece i na drugo mesto.
    Isto cevli od BIANA. Mozda se kvalitetni, ama nemozes cela sezona so edni. Ti trebaat 2-3 para.

8 saat se stori (sabajle) crna temnica. Koga ke se razdeni?
    Ima periodi vo godinata crna temnica odam na rabota, crna temnica se vrakam. Ama ima i takvi (Juli i Avgust) odvaj se stemnuva, ako moze da se kaze stemnuvanje.

green.eyes likes this.
  19. referentka

Сега комшивката ми отвори на ФБ на Бела...
    Абе Вие саглам ли сте ??
    Едни пантолони 3000 ???Сако 5990 ??
    Иди бегај
    Квалитетно било...не ќе спијам со него !?!

Или јас сум скржава или се е скапо..

kjukli, Petar80, Lady Phoenix and 5 others like this.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Панталоните на попуст им се 1990 хахххаха.:D
    Тоа купувам од таму само.Оп заборавив имам еден костим од пред 15 години и уште го носам не кажувам само колку го купив тогаш, ќе ме утепате.(facepalm)
    Аутлетот кога го имаше Хепенинг имаше добри работи и ефтини, ама аш веќе нема.

kjukli, Petar80 and referentka like this.
Thread Status:
Not open for further replies.