Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    Bajagi mi ti stara ovaa....ama frizurceto...(facepalm)

На Annath, Jas!, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.671
    Допаѓања:
    178.622

Песниве што ги пуштив вечерва, ми будат спомени на едно минато време, време кое беше убаво и кое нема никогаш да се повтори. И јас малку се натажив денеска.
    Ве сакам сите, Добра ноќ :)

На M&M, bittersweet, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    :hug::hug::hug:до сите,ком.му го препуштам на мечево мое.Добра ви ноќ,одам на тераса да уживам во дождот и:smoke:

На M&M, Skorpija25, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    Pozdrav i od mene....
    Do utre ...:hug:

На M&M, Skorpija25, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.006
    Допаѓања:
    164.619
    Во 12 ми текна лава колач да правам... 12 испаднаа...
    Останаа 10...
    Кој е за нека повели...

На M&M, Skorpija25, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    Додека прочитав СЕ од изминативе два дена, Вие сите си легнавте!!!

За здрава храна сте муабетеле... Здраво е се што ке ми се пријаде, во умерени количини :!:
    Како не растеа нас? Без смоки и чоколади? Не...само што порано се беше далеку поквалитетно и понезагадено!!! Сега не можеш да најдеш здрава храна, освен ако сам не ја одгледуваш... Но, на тротоар не растат домати и пиперки... Треба во село да се вратиме, сами да си засадиме овошје и зеленчук... Но, ни тогаш нема да биде здраво, почвата и воздухот се катастрофа, барем во околината на Скопје... А ако отидеш во друг град на МК работа нема... Сума-сумарум, храни се со тоа што го има на пазарите, миј го во десет води, готви со малку масло, а мевце готви поретко... Ова последново кај мене дома не поминува :tmi:

(waiting) Доцна е, да скратам...

@Peco ди-џеј број 1 на Фемина... Песните од изминатите две вечери ме вратија мнооогу наназад... Особено оние од 80-тите години на минатиот век :inlove: Еххх... Тогаш бев женска :D :nod:

@zoran43m.k Пеце има километражаааа на темава, омилен е мегу нас заради неговата искреност и друштвеност... Не е само заради музиката :tmi:

@Jas! срекен роденден мила :hug: :f:
    @stetoskop :hug:
    @carangigia добредојде на +/- 40 :f:
    За крај лижав... Ги обожавав како дете :)
    c915_p2806.jpg
    Добра ноќ :hug:

На M&M, Peco, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  7. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Добро ве најдов :sun: Да ве почастам, не е органско ама кој може да одолее на убаво благо. :$
    Добра ноќ на сите :hug:

На Val-Dim, Skorpija25, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.917
    Допаѓања:
    173.619
    Се што е домашно не е органско и се што е органско не значи дека е домашно..
    Исто како што ги мешаа на времето термините free-range и органски ..
    Првите се слободни кокошки но можеби се хранети со се и сешто, вториве за да бидат органски со сертификат, треба да шетаат слободно.. и да бидат хранети со природни состојки. Секое селско јајце не е органско.. итн итн итн..
    За да бидат органски, треба да се хранети со храна одгледана на органски начин, при што почвата се тестира и последните ми се чини 3 год не смее да биде третирана со одреден дел хемиски средства (мнозинството што се во слободна продажба кај нас)..
    Можам со денови да зборам за нив, со оглед на тоа што 10тина години растев со илјадници кокошки..

Во Македонија има органско производство по сите стандарди, со сертификат, но сепак мал е бројот..
    Добивањето на сертификатот само по себе е долг, макотрпен и скап процес што чини и по неколку илјади евра, со оглед дека од старт пример за регистрација на барањето за сертифицирање на органска фарма за овци ти бараат 40.000 ден (макар и 5 овци да се), плус се плаќа за секоја овца, за испитувања еден куп итн..
    Откако ќе поднесат барање и ќе излезат овие на терен, имаш период на преод што може да трае и до година-две, зависи за каква стока станува збор, па тек после сертификат се добива..
    А да не зборам дека имаме само две официјални тела за издавање на сертификативе..
    Од друга страна пак, знам за телиња кои единствено со што се хранат е трева на 1500 метри надморска висина, без грам концентрат, но нивните газди не се заинтересирани за сертификација поради горенаведените причини.. Телињата се продаваат додека трепнеш, а цената е смешна .. 300 ден за чисто месо, без грам хормони во него..
    А обично свинско во веро ми го продаваат 360ден со цела палета хормони(facepalm)
    Дури и жал ми е кога ќе помислам на целата органска "мака" и обезбедувањето доволно сено за зима, како не би се труеле со хормони кравите и телињата..

Во склоп на муабетов, пред некој ден купив од Рамстор органско козјо сирење од с.Кожле ..околу 450 ден ми се чини, а кашкавалот беше 800 и нешто денари и можам да кажам дека погрдо нршто во животов немам пробано. Јадам козјо, ама се осеќав како да јадам песок а не сирење. Згора на се, слаба масленост...
    Џабе им е сертификатот за органско производство кога рецептурата им е заникаде.. и не е ствар на вкус, дадов да пробаат неколку лица и сите истото го искоментираа
    А постојат со години на нашиов пазар. Стварно не знам како.. веројатно само со откуп на млеко:x

Друго...има на ФБ едни продаваат органски јајца, 20ден јајце..абе нормални ли се луѓево?!? Па јас за 11 можам да ги снабдам сите што досега купувале од нив(facepalm)
    Козјо млеко за "само" 100 ден од литро..
    После, брашно од пченка мелено на камен продаваат истиве за "само" 100ден од кг, а во Берово знам човек што мака мачеше да си го продаде истото по 50ден ..
    Сирењето го има и за 250ден а млекото за 50, исто органско со сертификат..
    Ама нели, малку реклама ќе си удрат и цените до плафон...

Многу изнапишав, нели?:^)
    Ама онака спонтано беше хаха
    Доста е:D

@Espadrila
    :hug::hug::hug:

На M&M, mira.mira, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.716
    На bittersweet, mal.ecka, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.298
    Допаѓања:
    85.424
    Добро утро женски !!!
    Петок е станувајте ...додуша и мене ми се спиие еднаш не научив рано да си легнам и после крив ми е некој
    Детево замина на школо да правам кафе и да го разбудувам мажево да пиеме и на работа ќе одеме :nod:
    Кафево од мене :coffee:
    Убав ден женски !!! image.jpeg

На Peco, bittersweet, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро...
    Убав ден..

На Peco, Skorpija25, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  12. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    Dobro vi utro na site ke go zapoznam denot so eden ubav citat:
    Nije mi žao da napustim ovaj svet, ali mi je žao što ostavljam tolike lepotice.

На LadyC, Jas!, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.709
    Допаѓања:
    153.684
    Дoбрo утрo друшки!

Непреспиенa нoќ зaд мене ...
    Тмурнoвo уттрo не ми пoмaгa дa се рaссoнaм...

Крaжбa ми гo oдбележa вчерaшниoт ден...
    Сo децaтa бевме нa рoденден и се врaтивме oкoлу 9 и 40...зaклучив пoртa и влегoвме дoмa...чизмите и мoите и нa децaтa oстaнaa пред врaтa истo и чaдoрите...
    Зa крaткo време излегoв и ги прибрaв нивните a мoите ги oстaвив сo цел дa ги зaбришaм ...

Пo еден чaс ,пред дa легнaм излегoв нa балкoнoт сo цел дa видaм дaли врне....
    Нит чизми нит чaдoри дури и нa мм рaбoтничките извaлкaни aлиштa ги сoбрaле...
    Живееме нa втoр спрaт oд куќa...нaдвoрешни скaли имa 12тинa и влезoт е пoврзaн сo бaлкoнoт и е oдмa дo дневнaтa сoбa....
    Oгрaдaтa oд двoрoт е кaменa и висoкa oкoлу 1,5м....прескoкнaле ,oд пред нoс ни укрaдoa и си јa oтклучиле пoртaтa(oдвнaтре сo резе беше зaтвoренa)и излегле
    Знaчи кoјa дрскoст!!

И дa биде поинтереснo нa ист дaтум пред 3 г.не oпљaчкaa дoмa...aмa вистински ....

Ќе пoчнaм стрaжa дa чувaм нa 16.11.

Ви пoсскувaм убaв ден...мoјoт сo глaвoбoлкa пoчнa...

Oдaм дa се спремaм нa гинекoлoг сум зa 1 час...
    А пoплaдне нa фризер...
    У меЏувремену нa рaбoтa,се рaзбирa..

На VladeMila, M&M, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    755
    Добро утро!!
    Ви посакувам убав работен ден да си имате,иако е врнежлив.

На Dust, Annath, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    D.utro i od mene
    Posleden raboten den deneska:D
    Nekoi sonista nokeska....aman...baba mi da bese ziva ke mi recese g.zot otkrien mi bil-zatoa gluposti sum sonuvala (facepalm)
    Ubav den na site :hug:

На VladeMila, M&M, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Кога дојде, кога ќе си одиш :bandit:

Добро утро :sun:

На VladeMila, Peco, dunika и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Здраво друштво.Ми се спие ми се плачи,и тоа што заспав со тешки соништа,но ваљда тоа што ти мине низ глава преку ден,тоа и ноќе не мачи на сон.Ворид жалам за кражбата,само на арно нека им е раката,се почесто има кражби,пред некој ден и Стетоскоп се бркаше со вакви :hug::hug::hug:.

На VladeMila, Peco, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Од сабајле ми се качи притисок од сељачишта:@
    Се враќам од градинка,пред влез на паркинг оставена кеса со ѓубре,уште една во влез...ме фати лудило.
    Ја отворив кесата,додуше не ни беше врзана,тоалети од бришани селски газови,хартии од чоколадо,кафеав шеќер и кесички од чиа и просо...ептен некои фенси комшии,копитари сељачки:@мислев ќе начекам внатре слипче од картица со име и презиме како пред некоја година па ќе го идентификувам...све да им е*ам:devil:
    Да допијам кафе и една сочна порака ќе им пишам и ќе ја залепам во лифт и на огласна табла.
    Леле само да го фатам:@:@:@има тоа тоалетите на глава да им ги истурам:!::!::!:

Арно викаше таткоми,"сељак остаје сељак".

Инаку демек арна,тоа па тоа.

На VladeMila, M&M, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро кој е за кафе кај мене
    Вчера околу 18 часот ќебапи ни се пријадоа,правец во Ла тана 14 денари ќебапче ви се верува.
    Ги скркавме по 8 комада доволно се дури и многу ни беа како не лажам да имаше уште и тие ќе ги изедевме.
    После дома цела ноќ вода пиевме.
    Колку го мразам дождов,ме утепа влагава мислев да се шишам викендов,ама ќе видиме како ќе биде.
    Имајте убав ден сите

На VladeMila, Peco, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Добро утро друштво
    Сум пропуштила многу дешавки на темава гледам
    Честитки за @Jas! да ти се множет годините мила :*
    Други проатете што не ве тагнувам, кој и да има какоб и да е повод за честитање - честитам од :l:
    :hug: за тие на кои им е потребна
    Ја сонував @sanjaeva |-)
    Големата има сипаници, во очекување сум да префатат и малишаните, па да се затворам пак уште 10тина дена на боледување...
    :coffee: на биро и :mp: под полна пареа од сабајле...

На VladeMila, M&M, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.