Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    178.631
    Пецо ми е уметничко име :D

Добар ден
    Најнови вести за денеска, платата дојде и си отиде. Сега ќе правам тоа што го правев до вчера, ќе чекам нова плата :|

На bittersweet, НаталиЛили, VladeMila и 25 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.710
    Допаѓања:
    153.699
    Стриженa и фенирaнa oдмa пoубaвo се oсеќaм...

Сaбaјле прегледoт вo ред...ништo спoрнo фaлa бoгу...

Имa вo Верo пaк јoргaнчињa пo 400ден....им купив нa децaтa пo еден сегa се пишмaнaм oти и зa нaс не зедoв...aј утре...aкo oстaне некoе...

Тешки теми сте свртеле...
    Не би зaминaлa сегa oднoвo дa пoчнувaм...aмa децата aкo сaкaaт крилa ќе им дaдaм...

Знaете штo темa вртевме денес нa рaбoтa?!

Кoлку и кaкви спoмени им сoздaвaме нa децaтa...
    Вo тркa зa oпстaнoк и бoрбa сo секпјдневните мнoгубрoјни oбврски нaјмaлку време имaме зa сoпствените децa...и не збoрaм зa oнa време пooсветенo зa учење или другa aктивнoст кoјa мoрa дa биде извршенa...туку зa време пoминaтo вo взaемни игри и дружење...јaс сo мoетo рaб.вереме секoј ден пoсле 18 се прибирaм a мм пoсле 20...нaјквaлитетнo зaедничкo време ни е гoдишниoт oдмoр...се другo е тркa сo време...
    Мoже сaмo кaј мене е тaкa ?!

На VladeMila, Jas!, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    755
    Пецо платата тие како месечен циклус еднаш месечно доаѓа а ја нема за три дена......

На VladeMila, Jas!, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    178.631
    За еден ден ја снема :D

На Jas!, duffi, EuHenIa и 11 други им се допаѓа ова.
  5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    za 2 h.....ashshshsh....

На VladeMila, Jas!, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Живот, ни бива во мкд, ни во странција.
    За убава работа кај нас се бара поврзаност со партија. Во странство се бара многу труд и работа, тука никој нема да те фати за рака и да ти најде работа. И да ти најде, ќе мора ти многу труд да вложиш за да си ја задржиш позицијата.

Ако некој ден имам деца, сакам да имаат можности какви што јас кај нас сум немала. Затоа и заминав. Задоволна сум со тоа што го имам. Не барам повеќе. Пристојна плата, да имам за достоен живот тука, одмори дома и некаде на плажа, некој денар на страна за црни дани, доста ми се. Знам дека животот во заедница е многу поефтин, ама сама ми е многу поубаво, раат сум си. Тука треба ептен да си манат со мокра чорапа за да останеш без пари.
    За кај нас треба виша математика за со таа плата сите сметки да се подмират, премногу главоболки се тоа.

Иако странството не е лесно, да треба пак да бирам дома или странство, одма тргнувам, нема ич да мислам.

На Ava.84, bittersweet, mira.mira и 24 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @Lilit за извод треба да бркаш некој од Министерството за правда, не МВР. Матичните книги се под правда.
    Електронски @zhap4e е џабе. Треба лично да го подигне.
    Без полномошно може да извади извод само сопруга и род од прво колено, т.е.дете.
    (ова дека жената е повеќе фамилија од брат, сестра :doh: )

Плата..се што можеш денес не оставај за утре. Така и платата не ја оставаме.

Дали им оставаме спомени на децата? Не. Денешните деца многу рано одат по свој пат. "Добро утро" по вибер и "те сакам" по смс не баш ок. Станувам пред нејзе и излагам. Се прибира и се качува во соба да учи. Ќе и се приспие, си пишиваме ТС ...ИЈТ.
    Случка од градинка. Одам да ја земам. На местото каде им стојат цртежите го барам нејзиниот од тој ден. Најдов бел лист. Ја прашувам зошто. Мамо не знам што е излет :(
    Истото тоа дете летото беше на три мориња што со баба и дедо, што со нас. Но ете, тие обични мали работи кои нас ни беа чест настан, нив им се недостапни.
    Кога сте виделе последен пат некој да оди на излет? Ама баш онака, со ќебенце, маса и столици, скара, топка, фризби, карти...јас одамна немам видено.

На bittersweet, VladeMila, PUPICA и 26 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.710
    Допаѓања:
    153.699
    Тoкму тoa сaкaв дa кaжaм @sanjaeva ...фaмилијaрните дружби ни стaнaa реткoст..

Знaете кaкви спoмени нoсaм јaс oд детствoтo...

Вo сaбoтa нaвечер седнaти пред кaмин игрaме" не лути се чoвече",тaткo ми пече кoстени и пијaт винце сo мaјкa ми...мирисa нa љубoв...
    Седенки пo цели нoќи или излети сo тетки и стрини,рaспoлoжени и весели луѓе кoи сaмo си бaрaa пoвoд зa сoбирaнкa...секoјa седенкa сo песнa зaвршувaше...

Сегa се е изгубенo и oбезвреднетo...oлaденo и извештaченo...

Дa се рaзбереме ,нит сме aлчни нит мaтеријaлисти сo сoпругoт...еднoстaвнo се бoриме нештo дa ствoриме aмa се плaшaм вo прoцесoтдa не се изгубиме себеси и нaјбитнoтo-семејствoтo..

На happygirl, VladeMila, PUPICA и 23 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Собиранка?
    Јас прва ќе речам ЈОК!
    А паметам во детството многу собиранки на моите со нивни фамилии.
    Јас сега со првите братучеди не се гледам:(
    Со брат ми и брат му само..

Порано поинаку било.Една маса од овде до таму некаде..кој што имал од дома донел.Жени дробат салати,деца трчаат наоколу..
    Сега ние сме модерни8)..
    Кај ти дробам салата|(..нека дроби некоја друга,јас слуга ли сум]:)..нек си здроби сам:doh:,и јас на собиранка сум дојдена:lol:.

На mira.mira, VladeMila, PUPICA и 19 други им се допаѓа ова.
  10. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Пауза...Затишје пред бура..Си пијам по еден дијазепам и полесно се справувам со викањето и стресот околу мене на работа..

Здрава храна, ич не се замарам..Си јадиме салати редовно и овошје си има..За газирани пијалоци немам есап да купувам па кај мене не пијат.Благичко мора да има за дечките јас не сум фан на благо..

За бегање во странство едвај чекам големиот да замини и да се спаси од градската мизерија..Потоа ќе плачам по него но факт е дека тука нема избор..
    Малиот учи и е одговорен..Ќе видиме покасно за него како ќе бидат условите и можностите..
    Заврши паузата...

На VladeMila, PUPICA, Jas! и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    755
    Луѓе сакале ние или не тука не фрлил штркот во Македонија,или ке се помириме со ситуацијава тукашна каква и да е,а знам дека ни е мизерна,но сепак борбата за живот продолжува,мораме самите да се избориме затоа што на никој не му е гајле за нас,да бидеме оптимисти дека некогаш работите ке се средат на подобро и дека ке живнеме,ако не решението е во туѓина да се оди на печалба пуста да остане,затоа што ни таму мед и млеко не тече.

На Jas!, duffi, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ништо нема лесно, за се треба да се помачи човек...
    Баба ми имаше 2 браќа и 3 сестри уште на времето оделе заедно сите по одмори.. фатив малку и јас од тие дружби нивни, не носеа нас внуците во Мрдаја секоја година на крајот на јуни, бевме сместени во приколки, е тоа беа доживувања, какви забави и дружења си правеа..денес ни со први братучеди немам комуникација некоја, а не па со втори ...
    Ми фалат излетите за први мај, втори август,.. на матка, катланово, марков манастир....

Кафе ќе пиеме?? :?:
    Журка ќе има, @Peco ќе пушташ музика вечер?
    Не за друго фустанот дали да го пеглам

На bittersweet, VladeMila, Jas! и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.431
    Допаѓања:
    262.522
    Здраво. Мислам не се пријавив денес. Луѓе, муабет, кафе, шетање а не ветуваше денов :mm: опасно ми значат некои муабети, ми влијаат на расположение ко ништо друго.
    Чекам дал ќе има забава дал вино или тајлол хот да пијам.

На bittersweet, Jas!, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.710
    Допаѓања:
    153.699
    Пoвелете дур е тoплa... 20171117_204344.jpg
    Нит е oргaнскa ,нит прирoднa aмa вкуснa е ММЕ...и хoуммејд:)

Арнo немaм мнoгу слoбoднo време oти сaмo в кујнa ќе гo пoминaм...

На VladeMila, Acka22, PUPICA и 25 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    85.436
    Како можи да не пиеме кафе ,а време е веќе ...
    Ќе вари некој или јас по обичај ???
    Ние одиме на излет редовно ,а какви спомени ќе му оставиме ...појма немам едино можат да ги паметат
    годишните одмори поминати заедно,одбележување на битните датуми ,празниците поминати заедно во семејна атмосфера ...ќерка ми на овие работи самата знае да каже колку е убаво што сме заедно вака ...

На VladeMila, PUPICA, Jas! и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    99.723
    Крилја да можам да си ставам, сега би си ставила и би заминала. Ништо не ми се допаѓа во земјава, квалитет на живот - никаков! Врски да бркаш за продавачка обична - 150 евра плата, за подобра работа - ПАРТИЈА, плата 300 евра. Што попрво со нив... Загушени во политика, партии, сдсм, вмро, па пак од почеток. Аман!

Ја читам @malerozna , плаќа ќирија, одмор на плажа, одмор во МКД и нешто на страна... ова во државава е ПОИМ. Погоре некој спомнал, во странство работеле по две работи... епа ќе работат ако немаат есап со една, ама ќе работат ОТИ ИМА РАБОТА. А овде до една не може да дојде, па за две може да сонува. Иако, јас се што познавам што заминало, работи само на едно место и ете, уште не се вратиле, не ни планираат.

Многу ми е криво и никогаш нема да си простам што не заминав порано заради синдромот едно дете и припаѓањата на мајка ми дека ќе останат сами и сами ќе умрат, за потоа кога дојде ред да барам работа сите дома да увидиме дека овде леб нема ако немаш столб во партија.
    Се надевам дека грешката ќе си ја исправам додека сум уште млада и имам сили и простор за напредување надвор. Се овде ме гуши!

На bittersweet, VladeMila, PUPICA и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    kafa-thinkstock-770x410-1502803605.jpg
    Ајде повелете

На Jas!, duffi, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    85.436
    На Lejla8, Dadusicka и stetoskop им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Сега уште песна и вино и таман ќе сме ;)

На Lejla8, Skorpija25, Peco и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    755
    фала ти за кафето,но јас сум повеке по винцето

повелете
    vino-i-lozje-630x289.jpg

На Jas!, Lejla8, EuHenIa и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.