Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    На Jas!, Lejla8, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.710
    Допаѓања:
    153.699
    Пицa изеденa и пивце дoпивaм...
    Спремнa сум ...aмa зa в кревет:)

На Jas!, duffi, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Седи @WORRIED.BT сега журката ќе почне.. и мене ми се спие ама чекам пецо да пушти нешто за пред спиење

На Jas!, duffi, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    Od 4 h sum stanata i cel den na noze...skapav trcajki na site strani,ama za arno e...
    Zatoa sega uzivancija.
    Petok mi stana omilen den...iscisten sprat,cista postelnina....

На VladeMila, Jas!, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    ^Па денес не е недела (facepalm)

На Jas!, duffi, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    Vo ,,petkovci" doadja zenata sto cisti.
    Realno...mozam i sama ,ama ona za 12h sto srabotuva jas bi za 48h(facepalm)

На VladeMila, Jas!, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    755
    Викенд е но нема музика бараме Пецо да не освежи со некоја добра песничка, да ни тргне за убаво викендов со винцето за добро расположение.

На Jas!, duffi, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.710
    Допаѓања:
    153.699
    @stetoskop кaј мене сaбoтa е чистa Сaбoтa...тие aктивнoсти утре ме чекaaт...

Дo пред некoе време детските нa гoрниoт спрaт ги средувaв вo петoк пoплaдне aмa некaкo ме мрзи вo пoследнo...

На VladeMila, Jas!, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    Peco pisa deka ja popravil kolata...mozebi e izlezen

На PUPICA, Jas!, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    178.631
    Тука сум :hai:
    Наместо песна ќе ви пуштам извадок од еден филм :)

На stetoskop, fallenangel, PUPICA и 9 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.115
    Допаѓања:
    155.017
    Читам од 2 дена уназад, од многу муабет за здрава храна ми се пријаде, ама не здрава :D. компирот од ручек што ми остана со еден тон топен кашкавал го мавнав сега ми е лошо, претерав :puke:
    Како дете знам дека ме хранеле здраво зошто се знаеше кај нас 3, 3:30 сите дома на маса, супи манџи салати, доручек вечера што има у фрижидер. Пари за надвор јадење ретко. За децава пазам колку можам, т.е. додека можам, против сум давање грицки и чоколади додека не разбира и не почне да бара, после оди сопри ги.
    Него @PUPICA да каже што му фали на маслиновото у кам, јас се од таму го земам ама она ладно цеденото за салати:).
    @Dust пошто гледам очигледно е во тој бизнис ако може мислење за Кораб трница. Ни отворија во бисер, и убаво месо имаат а к.млеко им е ммм. А и знаат да продадат ептен :).
    Ќе пишував уште нешто ама ќе ми се изгаси телефонов отиде батеријата :?:

На bittersweet, fallenangel, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    Хајјјј :hai:
    На секој час по едно мислење :^)
    Петок е... а нема дешавка на +/- 40! Темава заличела на +/- 70 (facepalm)
    По 70-тата луѓето си легнуваат околу 21 часот, не заџабе се вика старите се како деца...
    Исти сте, да си знете :!:

Попладнево се прошетав по дуќаните... Чизми ми беа таргет, не можев да се решам помегу два пара и на крај си ги купив и двата пара :tmi: Ми требаат деее, нели иде зима :D

За темата МК и ситуацијата со вработувањето, парите, политиката... Само емотикони... :^) (facepalm) :( :@
    Од осамостојувањето до денес чекам нешто да се промени на подобро... Сеуште чекам, по природа сум оптимист... но ништо бело и на поарно не можам да видам!!! Жалосно за нас кои што најубавите години ги поминавме во транзиција која што трае, трае и трае... А уште пожалосно за младите генерации :@
    Вработување нема или има за минимална плата, по струка само со дебели врски или партиска книшка...
    Затоа и не е чудо што секој млад човек на кој му се укажала можност ја напушта МК

На bittersweet, fallenangel, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.115
    Допаѓања:
    155.017
    Се ставив на пуњач :), за дивно чудо не ми се спие. Малоно ме збесна докај 11 и ме расони, ама пак сигурно сабајле докај 8 ќе ме остави. Немат вечерва музика како пред некој ден :) , срам не срам ќе кажам дека не знам како се прикачува песна овде :$ , @Peco супер песни става и јас одма помислив на Драган Б (со точка :D) Костиќ, ама може нешто и така по малку романтично, дај нешто depeche m, cure, rem, duran duran... Ми се оди на концерт:emo:

На Peco, PUPICA, Jas! и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.917
    Допаѓања:
    173.622
    Ќе ти пишам во ЛП, не сакам јавно ни да фаворизирам ни неутрални критики да давам.. не ме плаќаат за реклама:lol:
    Само за негативните сум отворена:D

Ајде на пудинг женски и по некој дечко..ова за да си ги испромовирам конечно чашиве хаха 20171118_001642.jpg

На bittersweet, Someonespecial, fallenangel и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    Мене ми се „џуска“, ми се пее на цел глас, ми се скока до плафон...мааа ми се „лудира“ 8)
    Понекогаш кога одам на журки знам да „одлепам“, не си личам сама на себе :D

На fallenangel, Skorpija25, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.615
    Ме замисли прашањево на @WORRIED.BT околу спомените кои им ги оставама на нашите деца:Не знам навистина ама така прво што си помислив ќе не памтат како дремиме на тел или на копјутер,си кутиме или намќориме...:|
    И јас памтам како дете како сме се собирале со тетки,братучеди и сега кога се сретнеме(на слава или роденден)си приспомнуваме на разноразни случки.Не памтам вечер да сме биле сами или некој идеше или ние одевме.Некоја салата со ракиичка за мажите ,наполитанки и струмка сок за децата и уживанција.Тетиновците карти ќе играат ,тетките муабети ние ќе улавееме...Какви се згоди и незгоди сме имале:Се сеќавате на ролатот со банана едно врем беше хит.Тетка ми сета радосна направила и не собрала:На крајот од седенката сега да пробате:сече,сече нема банана внатре празно.Тоа еден белавџико со молив си ја турнал бананата и си ја изел...:D
    Пред да се преселам во станов еден период живеев во стара куќа на баба ми а последните години и братучедми на др.спрат.Тој имаше мало бебе,па сите тука се собиравме,радости ,нервози се заедно некако поминавме...Секогаш кога ќе се видиме си велиме ех колку ни беа лоши условите во старата куќичка а колку бевме среќни таму...
    Сега дефинитивно подивевме ,се отуѓивме скроз,нити сакам гости нити ми се оди.И одењето по слави,родендени ,имендени веќе како со сила е ...

На bittersweet, fallenangel, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    Еххх... Јас бев средношколка кога беше блакце број 1!!!
    Често го правевме со мама... и секогаш, ама баш секогаш кога ке го исфилувавме ни доаѓаа исти гости, ненајавени, онака на поминување!!! Јас и ден денес го правам, а сестра ми знае да се насмее и да рече „не го предизикувај вујко С*** ке намириса и на гости ке ти дојде :rofl:

Еве, за сите - ролат со банани :)

DSC_0028.jpg

На bittersweet, fallenangel, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Сакам рецепт за чудово :)

На Jas!, Lejla8 и Val-Dim им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Баш такви спомени имам и јас од моето детство, сите на купче, тетки, баби, братучеди. Мени - зелка салата, јајца варени, посебна салама рачно сечена за празник шунка, ресана и наполитанки од благо, за децата сок негазиран за да не ги боле грлото, ако е газиран со шеќер се вади газираното, за мажите ракија, за жените и сок и ракија :D Возрасните на маса децата во некој ќош, оти само во една се затоплува зимно време. Една од девојчињата беше мајка, еден од момците татко, сите други деца. Или учителка, директор и ученици. Играчки тоа што на мајка и е вишок пластика у кујна, по некоја платнена кукла и пластична играчка. Барбиките стојат во регал оти се реткост и не се за чепкање. На излет исто цел автобус луѓе одевме, нормално не со автобус туку со неколку коли. Ова на лето редовна практика беше. Жените салата сецкат, мажите скара прават, ако сме крај река рај за сите деца, мир за возрасните, никој не се разболи од ладната вода никогаш.

И денес се собираме и со моите поблиски роднини и со тие на мм. Тие што имаат деца си ги носат, па и децата се дружат. Менито е многу поразлично, децата се тепаат за секоја можна играчка па еден дежурен има до нив. И на излет се оди. Не толку колку ние што одевме со нашите родители ама во летото бар 2 пати одиме со неговите, со моите почесто. Се надевам дека и тие деца ќе имаат исто убави спомени ко ние што имаме.

Последна измена: 18 ноември 2017
    На bittersweet, fallenangel, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    @vitamina рецепт за ролатот со банани #5033

Спомени... И овој ролат ми е еден од спомените од детството / младоста. Мајка ми многу ни угодуваше на мене и на сестра ми, ни готвеше работи што ги сакавме...
    Верувале или не, до 5 години не јадев леб!!! Мајка ми рачно, кон крајот на 60-тите и почетокот на 70-тите години немаше миксери, ми матеше пандишпан, тоа беше леб за мене :tmi: Имавме едно тенџере, бордо боја, високо и со рачки од старна, сеуште го паметам... Мама го фрли затоа што беше преупотребено од печење пандишпан!!!

Свртете на следната страна... Јубилејкаааа 8888 :*:

Последна измена: 18 ноември 2017
    На fallenangel, Skorpija25, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.