1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Тоа во Канада, овде мислам дека нема посебно осигурување за тоа... има осигурување на имот, недвижен имот, мм нешто меткаше за тоа, ама знам не покрива поправки по дома. А мислам дека покривот е најскапото нешто :( инаку и јас сум за нов, ама пари?.... :worried:

Бела е скапа, факт. Ама кај нас не може да најдеш нешто ефтино а квалитетно... пошто нели, висок стандард имаме. Што се 4000 ден (facepalm)

На Petar80, Lady Phoenix, Esmeralda-MD и 5 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Оуу ве читам и се чудам абе како давате над 2000 денари за гардероба?! Јас не би никогаш...
    Претежно пазарам повеќе гардероба кога има сезонско намаление, понуди и слично. Чат пат ќе се излажам и ќе купам нешто поскапо ама никогаш често. Јас за едни панталони 4000 никогаш не би дала (а има луѓе што би дале секако) е сега ако зборуваме за капут чизми патки тренерки тоа е друго.. практикувам поскапо но никогаш над граници над нормала, и носам со години.

На kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Petar80 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво живо женски.
    На сите нека Ви се среќни родендените.Јас неделава турбо со родендени,на ќерка ми,на деца на пријатели и на сите другарки и блиски луѓе.Само на некој роденден сум.Новчаников дупка празен.
    Нека е само за убаво.
    Облека за на работа купувам од кај стигнам и што ќе начекам.
    Бела ептен им се класични модели.Јас ич не се наоѓам таму.Ептен теткасти се за мој вкус.Имам само еден комплет од таму и за квалитетот немам зборови.Како нов е,а стар е неколку години,ама па и нешто многу не сум го носела.
    За секојдневна облека како сакоа,сукњи и панталони,од Манго ,Зара,Масимо Дути купувам,ама ја претераа со цените.
    Инаку другарка ми скоро беше работно во Штип,се изнакупувала еден куп работи по конфекциите,многу убави и со пристојни цени.
    Се канам да отидам и јас,ем пастрмајлија,ем шопинг.Кој е за,ајде.Јас возам.

На kjukli, Petar80, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Ariel , ич да не се секираш, праќај тоа домашните, еве не мора сите, дел барем :D Нема само јас тебе да ти помогнам, и ти мене ќе ми помогнеш :)

@ph.orhideja , среќен роденден на ќеркичката :)

И јас нешто слично со облеката додека бев во Скопје, на времето ич не жалев пари за облека, повеќе давав за чизми, кондури и фармерки (пасија ми се фармерките, мислам дека не функционирам ако немам барем 3 пара за активна употреба), ама како поминуваше време се помалку и помалку ми се даваа пари за облека. Останував и по подолги периоди (некој месец) без ништо ново зашто ништо не ми се гледаше саглам квалитетно за да фрснам толку пари за нешто. Башка и платата па од кога ми ја намалија......се потешко и потешко ми беше, се беше „ај следниот месец“ и цврц, пак отишле парите за друго. :| Повеќе ми се даваа пари за некое парче скијачка опрема и карта, отколку за нешто друго (штедев за во зима :angel:). А сега „штедам“ за да си ја донесам опремата наваму :D (facepalm)

На kjukli, Petar80, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Sto se podrazbira pod kvalitetno?
    Nema vajda da go nosime do kraj na zivot.
    I taka modata ke mu pomine.
    Nema nesto sto moze da bide moderno i posle dve sezoni. Bare taka gi pravat, nese ni oni budali.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Епа баш затоа во Бела моделите не се модерни туку класика и да материјалот е топ, а не купи испери, фрли.
    Не претерувајте панталоните не се по 4000.
    Костимите им се скапи
    На времето купупував модерно, а ефтино и сега се каам, сето во куп кутии оди на друго место, а додека тоа што е купено пример Бела, Бјана се носи со години.
    Едно ама вредно за сите пари. Ова кинезите не расипаа.
    Купуваааааај ефтино.

На Petar80, Esmeralda-MD, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Може да се најде и нешто поефтино, ама треба да го погодиш времето и местото.
    Ма да зависи за кого што е ефтино. Јас за сако не би дала повеќе од 2000, и така не ги носам често.
    Налага кодексот на работа да носиме, ама па кога никој не го почитува, зашто само јас би се стегала. До скоро имавме бироа набавени во деведесетите, па колешките што носеа сукњи, секој ден си одеа со парталови хулахопки. Работиш на компјутер антика, пали на буткање што би рекле, а ти улепшана како струардеса...:rofl: не иде. Сликата за институцијата се формира од се комплет, вклучувајќи и канцелариска опрема. Не е се до службеникот. Нејсе, отидов вон топик.
    Факт е дека облекувањето на комплети, сако, пантолони по кодекс бара поголем буџет. Блазе си му кој може да си го дозволи. Јесда сум млада, ама неможам да замислам да ја обновам целата гардероба со оделца. Ќе банкротирам.
    Капути и чизми се друго, вреди да се инвестира.

Туку се уклучив на темава да пријавам: ручек за денес, :pizza:.

На kjukli, Petar80, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.611
    Допаѓања:
    181.582
    анкциозност веке добро познато чуство на кнедла во грло како мине време и гушење ке има

9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Си викам, ај да видам што правите, што оговарате денеска и замисли, сте ја разврзале темата, мојата најголема ноќна мора, гардеробата...:D
    Инаку, кај м,ене дома е вака како на сликата...
    12109963_10203919011776141_6386877120183139260_o.jpg

На Heidi, irenna, Petar80 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    И уште нешто ми текна.
    Не знам дали знаете за Окитекс,се наоѓа во близина на министерство за здравство,доле кај Државна Болница.Порано,додека студирав одев често натаму.Може да се најдат убави класични и модрени модели по нормални цени.
    Не сум била скоро,но ако одел некој натаму нека каже што има.

На Petar80, Annath, DVAANGELA и 5 други им се допаѓа ова.
  11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    За навака натака и за на работа нешто ќе се најде. Не одам гола не:)
    Е ај кажете што да облечам за на девојачка вечер:tmi:
    Не се смејте ние сме малку откачена фамилија:$:$
    Запна снајкава и ти ќе дојдеш:?:
    Им велам што бара стара кока во толку млади пиленца:?:
    Години не биле важни, душа ми била млада а на чело не ми пишувало мажена:?:
    Е да мор, не ти пишува што си запнала(facepalm)

ninja35, за одело на мушко тело:D

На мм му велам а ти што ќе носиш на момачко вече? :D
    :?: Ќе го побарам оделото( костумот де) што го носев кога те зедов тебе:rofl:
    Седнав додека нема никој да здивнам, глава ми е ко со токмак некој да ме удрил:?:
    И по неколку кафиња притисок 100 со 60 да бараш срцево кај ми е:)

На kjukli, Abeja, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Некое фустанче до колена ќе заврши работа.
    Подолго не ти треба. :P

На Petar80, Lady Phoenix, Esmeralda-MD и 7 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.323
    Aха за деловна овлека муабетов Вие што сте во главниов град барем имате избор кај да купите и поскапо и поевтино а што да речеме ние од провинција.Некни ви пишивав дека едне месец барам панталони посаглам така поделовни Едвај некни најдов број и модел цена 1400 турски ама ретко да ми се тамам и вос струк и колкСако пред тоа зедов 2000.Тие продавници што ги спомнувате:Бела Котон,Страдивариус, New Yorker ништо нема.Инаку не обожавам да носам таква деловна гардероба ама за на работа не семееме фармерки така да пантолони и понекое сако,кожулче морам да имам.Ама какви ни се во последно условите за работа треба во работнички алишта да одиме

На green.eyes, Petar80, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  14. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ejjjj ama optimista si(facepalm)

15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    101.437
    @toogood мислам дека има право...:(

На Petar80 и toogood им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.696
    Во 19:15 беше мечето ушко :)

Денеска бил No Bra Day, ден без градници. Како Вие го поминавте денот? :)
    http://pixel.mk/zhivot/zdravje/slob..._ids=820239874685342&fb_action_types=og.likes

Поздрав до сите од оваа тема

На Petar80, Lady Phoenix, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  17. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Е јас во 19:15 ги заспивав мама и тато и ќе им ја гиднев во град со дечкото:wasntme:
    Во тоа време така ни беше излазак:) а на враќање, старана ме чекаше позади врата:devil:
    Peco брат, мене ако ме прашуваш:) јас, сега ги пуштив на слобода ;)
    Поздрав и до тебе:hai: Па што беее]:) си праша човекот:)
    Години си имаме ама табу тема не:!:

Последна измена: 13 октомври 2015
    На green.eyes, Petar80, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Јас не купувам никако кинеска роба, уште на самиот влез од таква продавница ми се лоши од мирисот и материјалот на облеката.
    Знам дека во Македонијава цените фрчат, но луѓе, не знаат бе да се организираат, не умеат со трговија и едно та исто парче, модел со години ќе си седе по излозите со напукана цена во несвест и пак нема да се продаде (барем кај нас) колку пати сум правела муабет со жени, сме дискутирале како е прежногу скапо а и самите тие си прават лошо со тоа што рокаат цени и облеката им виси по излози со месеци и години.

Јас практикувам да пазарам во бершка H&M страдивариус теранова овс и слични на овие што кога влезам секогаш има облека со доста солидни цени, и пред се квалитетен материјал.
    Цените се најнормални, и покрај сезонската облека секогаш држат на располагање куп облека со драстично намалена цена бидејки не се продала а не дека не е квалитетна.
    И затоа не практикувам никогаш да одам до околни мали бутици.

Е сега се си има свое и цена, некогаш ќе купиш нешто поскапо и ќе го носиш со години и пак ќе биде исто, и нема да му помине мода ако бираш класика од панталони и сако на пример или сукња,но како и да е вреди да се купи ако се носи често и се има потреба.

Се занесов во муабети, ај добра вечер и пријатна нека е.. честам по едно топло чоколадо. Ми легна на ова студот:coffee:

На kjukli, ozbilnazena, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Denes popiv korpa.;(
    Ja pokaniv majka mi da dojde(maj 2016) rece; NE, fala drukpat.|-)
    Sega ke cuknam kaj drug da vidam ako nekoj saka:^), ako nejkat ke im se turam jas.:nod: Eve me mene malku, na 3 meseca.:rofl:
    Selski posedok - taka tatko mi vikase za tie sto doagaat na podolgo.

На kjukli, ozbilnazena, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.611
    Допаѓања:
    181.582
    хахах ја би сакала да сум најоптимиста ли некогаш треба да ја прифатиш вистината па каква и да е

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.