Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добар ден девојки.
    Полошо од работен викенд е службено патување во работен викенд :headbang: Единствена светла точка на крајот од тунелот ми се малкуте викенди до крајот на годинава, од 01.01.2018г МОРА нешто да се смени!!
    Имаше неколку шанси одамна да киднам странција ама не, не е тоа за мене. Р'мбам овде, ќе р'мбам и таму, истата работа ќе беше и таму, а солидно заработувам и овде. Е сега таму навистина повеќе ќе заработував, ама па овде имам семејство, пријатели и не можам така лесно да се откинам, а и сакам децата да ми растат со нив. Ко ќе пораснат ако им се сака нека одат. До тогаш здравје Боже.
    Спомени од детството....само се надевам дека нема да им остане црна точка разводот :( додуша немаше викање, дерење и слични драми, ама детската психа е нежна и кревка и никогаш со нив не си насигурно. Кога ве читам како раскажувате за спомени од излети и дружби, јас само памтам дека бев најпалавата и на крајот секогаш натепаната (facepalm) Други времиња беа тоа, други случувања, други вредности се негуваа, затоа и различни спомени носиме.

Еве на пладне што сум ви пишала ама поради слаба конекција не ви се пратило :$
    Нека е здрав и жив синот на Емка, честит роденденот на сопругот на Куц, Бубале еднаш недело од убајни да не чести :D
    Ај сега на спиење. Слатки сни женски :hai:

На Dust, bittersweet, dunika и 21 други им се допаѓа ова.
  2. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Дoбрo утрo

Викендoв кaј мaјкa дa не седи сaмa,рaзбудени сo синкo oд 6ч,a мaјкa и ќере уште спијaт...
    Зaпaлив oгинчевo,aмa кaфе дa стaне мaјкa нештo не ми се пие сaмa...

Целa неделa зa нигде,лoшo,грoги,висoк притисoк се дoдекa не дoбив.
    Ве читaв oд време нa време aмa нештo бaш и не бев рaспoлoженa зa пишувaње..

Имaм кoлa нa мoе име(леле леле):$:$,т.е.кoлите нa тaткo ми, двете исти Фoрд фиестa ги префрливме нa мене и нa сестрa ми и си ги регистрирaвме,дa ве пoчaстaм:^::d:.

Убaв ден имaјте...

Сaмo дa не врне,дa ги прoшетaм дечкиве дo пaзaр:lol::lol::lol:

На bittersweet, Val-Dim, carangigia и 22 други им се допаѓа ова.
  3. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    Ubav den na sitee vi posakuvam od se srceee

На carangigia, Dadusicka, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    D.utro ...
    Glavata mi buchi ,ama od arno e...
    Sum izgubila ,,kondicija" za takov tip na zabava...

Sabajlevo se budam i se mislev dali treba da odam na rabota ....morav na mob. da zirnam za da se osiguram deka e nedela (facepalm)

Kafe prvo svareno,vo krevet ke go pijam a bogami i cigarce ke si zapalam ...

Ajde za site:hug:

На Jas!, Val-Dim, carangigia и 19 други им се допаѓа ова.
  5. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Добро утро:)Легната во 12 часот пишев состав, станата во 6 часот сушам носијата од играорна а гроги сум и сношти и сабајле|-)
    За два часа кај големиот на работа на кафе и палачинка, обеќав морам да исполнам.Па да пишам уште еден состав и ништо не чистам..чисто си е:wasntme:Големиот сака да ме дружи и онака со ќеф ме преставува на друштвото/колегите..Е сега не сме баш голем град и си се знаеме од "извиџење" ама дека сме мајка и син пак им е изненадување:lol:

Спомени од детството...Татко ми беше лав и дружељубив, омилен во друштвото и цела организација беше од него:)(Точно таков беше и ех м додека болеста не почна да го уништува повеќе психички отколку физички:().Имав скоро нормално детство но сведок бев на огромни кавги па и изливи на агресија кај татко ми и во фамилијата негова, мирното соочување на мајка ми и огромен напор да не заштити мене и брат ми..Губиток на драги, сакани личности..
    Децата веќе имаат лоши спомени од последните години и разводот.Кај големиот е позабележителна траумата, си молчи,си бери се на душа..Малиот разговара, вербализира и вади се од себе..

Позитивно искуство најпресно и се надевам дека е искрено..
    Другар,семеен пријател после многу перипетии овие две години со ех м ми побара отворен разговор со мене..Се извини за лошото мислење што го имал , објасна од каде потекнува сето тоа(а баш имав кавги во бракот поради неговите мајтапења па и ставови и повеќе пати влегував во конфликт со него).Ми делува искрено(повеќе пати последната година дена покажува дека слуша тоа што зборувам, се труди да помогни) а ни губам ни добивам ако прифатам пријателска рака.Резерва имам но шанса си велам дека можам да му дадам.
    А да:!: ми донесе беровско сирење:)@Dust поубаво сирење во живот немам каснато иако Нижеполското кај нас се смета и е најубаво и најскапо..Вечер купваме топол леб од фурната и со дечките ќе уживаме во гозбата:inlove:

И на крај Ford че Fiesta е моја голема љубов,ако си купам некогаш:D..@VladeMila блазеси ти:inlove:

Имајте релаксиран ден:)

На Jas!, dunika, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    :hai: друштво
    Утрово кафе и печени јаболчиња и тиква, уживањњ за сите сетила :inlove:
    Децава нејќеле па сега палачинки делкаат |(
    Големава добро врви со сипаниците, дисциплинирана е, не се чеша, мачкаме пудра, само вчера кутрата и во уста се нафрла, едвај јаде :(
    Неделно утро и утрински ритуали, заедничко будење и гушкање на тројцата...далеку од она што посакував да го имаат за спомени од детството ;( Но ме теши,некоја си моја идеја за животната карма, дека лошо детство води кон убав живот во иднина, водена од ѕоа какви прекрасни спомени од детството носам јас и како понатаму живеев лошо... Дај Боже да се само здрави,прави, па еден ден,да ми се обратат дури и со изјава дека лошото детство ги ојачало и направило цврсти,успешни личности, ќе бидам среќна... Болна тема ми е ова, но подобро да имаат време за градење спомени малку со мама малку со тато и тие да бидат убави, него ли заеднички и да гледаат атмосфера која е ужасна!

Ме фати новогодишна еуфорија.
    Се впуштив во шопинг и уживам во краткотрајното задоволство на трошење, особено кога се радуваат со подарочињата малишаниве. Несвојствено за мене е да акам по бутици и да пробувам,бирам,...:shake::shake:
    Ама затоа ако забележам нешто на излог кое ќе ме натера да влезам во бутикот, се знае дека доаѓа дома со мене :nod:
    А најново ми е апликацијата на алиекспрес :wasntme: Само саат време како шопингував денес таму и по долар,по два по три...:tmi: Морам да ги подигнам сите пари од картица, во новчаник побезбедни ќе се, ако останат до утре:worried: каква зараза е:x
    Се раапишав...
    Имајтњ убав неделен ден
    # создавајте незаборавни, убави спомени со најмилите
    :!: а може и со феминските другарки, со некоја журка вечер ;)

На Jas!, bittersweet, dunika и 24 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    85.437
    Добро утро женски !!!
    Денеска да подсредам по дома ,машини да пуштам да вртат ,ручек да спремам и за жена нема седнување..
    Вечер повторно со гости во недела несакам идими дојдими ама непријатно ми е да ги откажам
    Убав ден!!!

На Jas!, stetoskop, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    23.877
    :hai:

Будна од 8, а уште сум во кревет. Не ми се стаува, ама ќе морам да станам да јадам. Не се издржува повеќе. :rofl:
    Ќе правам тост, кафе ќе пијам, па да се средам и одам на кафе.:makeup: (hollest)

На Jas!, bittersweet, stetoskop и 17 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.711
    Допаѓања:
    153.701
    Дa се чекирaм неделнo...

Кaфе се пие a децa гледaaт Петкo...мaж вo Кaм и нa пaзaр...плaнирaв дa пoлежaм утрoвo aмa кo зa инaет рaнo се рaзбудив a и сите укУќaни...

Ден зa вo кујнa...лaзaњи нa мени зa ручек...a пoкaснo и мaлку улепшaвaње-требa дa се фaрбaм и мaлку лицетo дa гo средaм..

Мoже ќе се шетне мaлку приквечер сo дечките...мм сaкaл негде дa ги oднесе..

Убaв ден имaјте!

На Jas!, Espadrila, stetoskop и 15 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Наградно питање за вас:
    Шчо сА припрема
    20171119_105528.jpg
    20171119_110508.jpg 20171119_111120.jpg

Кој Че погодЕ,давам адреса и право куде Рефу.
    Вино-гратис!
    Блашко-раванија (ако ми успее ,нормално):)

Ај среќен ден да имаме
    Каков и да Е,ние убав да си го направиме:sun:

На Jas!, Espadrila, dunika и 23 други им се допаѓа ова.
  11. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Добар ден, убав ден.:)

Ве читкам поретко, иако немам време да ви шкрткам често сепак не ве заборавам.:)

Викендов се работи турбо низ дома, се чисти генералка, се пазарува, се припрема сарма, погачици, соленки, салати, ордевери, благца и се со ред за утрешниот ден, имаме куќна слава.:angel:

Секој ден ми е максимално исполнет со работни обврски, немам многу време за забави, журки па си терам некако пензионерски живот, со тивка музика, книга или филм, со топло какао или пудинг.:mm:

Во меѓувреме се поправив, сега сум 52 кг таман сум но морам превентивно да си превземам мерки и да воведам ред на исхрана, да си скратам грицки и чоколада, кои ги кркам заради емотивна празнина.:tmi:

На тема живеење во странство би рекла никогаш не вели никогаш.
    Реално не би сакала да си заминам од земјава, не сум подготвена за драстични промени, ниту пак карактерот ми е таков да се адаптирам на непозната средина ,со различни луѓе и карактери иако реално имам понуда и шанса тоа да го сторам но тоа ми е последна опција т.е решение ако веќе се најдам во безизлезна ситуација.
    За мене прифатливо би било да тргнам во странство помлади години .

На тие што си заминале би им рекла секоја чест за храброста и успехот.

Пита со праз, ај сега давај адреса и идам на гости,:$ јогртот од мене.:lol:

Имајте убав ден.:f:

На Jas!, bittersweet, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.115
    Допаѓања:
    155.017
    Хелоу :)
    Денес решив дома да го преседам денов иако не е нњшто ладно. Демек се договаравме за кафе ама малово се разигра по дома и не можев да ја убедам а и поарно и мене ме фати мрза.
    Него вчера решив да се офарбам малку, се фарбам чат пат колку да покријам бели влакна, не се многу ама почнаа да се множат :), си земав фарма *brown red* демек ај малку црвенкаст сјај, некако многу црвена ми излезе посебно на корените. Знам зека со неколку миења ќе слегне ама нешто не се бендисав. А сум била сите нијанси на црвено ама веќе не ми е ќејф, не знам шо не си земав класика кафена. Се миалам дури да земам уште денес да се префарбам ама да не не излезе ко што треба :?:

На Jas!, malerozna, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.532
    Допаѓања:
    260.956
    Ја читам @♡BuBaLe♡ за кармата со детството. Размислував и јас. И јас имав многу убаво детство, а ете зад себе имам развод. И не го сметам за карма туку баш убавото детство ме направи да бидам ваква личност, без трауми и фрустрации. Детството е важно за тоа во каква личност ќе порасне детето. Затоа разводот не мора да значи само немил настан. И глумење семејство е лошо. Полошо и од развод. Впрочем деца од нефукционални бракови имаат најчесто уништени детства полни со трауми.
    Син ми посмирен никогаш не е бил.
    Кога слуша кавга си затнува уши. Едноставно се одвикна од кревање на глас. Ова доволно зборува.

За странство.
    Порано сакав повеќе. Сега веќе не. Всушност зависи. Бг пасош во процедура е секогаш како план Б.
    Странство не секогаш е најдобра опција. Некогаш е потреба, а некогаш и тренд. Зависи кој зошто оди.
    И така.
    Денот убав, едно мало ангелче си доаѓа дома:inlove:.

На Jas!, bittersweet, Espadrila и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Зелник,мазник како и да е со праз,или пита не е битно како се вика,веќе тргнав Рефи:lol:.На здравје да ви е,крв да ви се стори,што би рекле старите:).Вода во двор затворена,го скапав мм од молење тоа да направи,не за друго туку во шахтата е долу,па треба јас како ниска да легнам и прудолу со глата да влезам,а ваму страв од затворени и тесни простори,срце ќе ме акни-еднаш затворав и никогаш повеќе:shake:.Нејсе и тоа бидна,сега зимата нека иди,само со поисав.

На Jas!, Espadrila, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    се роди внучето?

На Jas!, malerozna, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.532
    Допаѓања:
    260.956
    Внуката, да:angel:.

На Jas!, Espadrila, ALISA0000 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.711
    Допаѓања:
    153.701
    Ручек сервирaн..
    ПoвелеЛе
    20171119_144724.jpg

На Jas!, Espadrila, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    нека е здрава и жива:l:немаш почестено:P

На Jas!, malerozna, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ворид на здравје ручекот,чаршавот на масата ми буди убави спомени,кога кај мајка ќе ручавме во недела.Од чеизот да не тие ;),не ме сваќај погрешно,имам и јас:*само на зелено.

На Jas!, malerozna, stetoskop и 12 други им се допаѓа ова.
  20. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Имам и јас таков ист црвен :) тоест на свеки е ама душа сме му извадиле.
    Ај добар ден, денес прошетани, испазарени, истрчани, се средено и сега ѕверка нана јас си јадам благичко. Уживанција во недела
    Поздрав на сите

На Jas!, malerozna, stetoskop и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.