Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.711
    Допаѓања:
    153.701
    Oд баба ми е чaршaфoт...
    Си гo зедoв зa спoмен нa неa и си гo кoристaм...мaтеријaл и квaлитет не де спoредувa сo oвa сегa штo гo купувaме ..

На Jas!, dunika, malerozna и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ејј и баба имаше таков чаршав... којзнае каде е сега...:^)
    Денов денес како и секој друг... кај тато и мама на гости, си го прележав и си се одморив... вистински :nod:

На Jas!, Annath, malerozna и 14 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Денес сите сме имале убав ден:).
    Фамилијарен.
    Баш ми е драго кога читам:)

Иначе - врне:rain:
    Одамна не заврнало:D

Следува предвечерје кое можам да го предвидам кај секоја жена;).
    Ако..иако е исто секоја недела, нека е така секогаш-мирно.

Викендиве ме оживуваат.Ми даваат сила..

На Jas!, Annath, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.013
    Допаѓања:
    164.696
    Секој ден по нешто учам...
    Денес научив дека кога печам пециво какво и да е, поинак се пече со и без вентилатор во рерната... А се чудев зошто еклерите не ми нараснаа... и ете.
    Не се осеќам ок, со причина.
    На добро да е само...
    Треба на гости па со повод да се оди, а не ми се оди ич, треба да глумам дека се чувствувам добро за нивни атер заслужен... ќе се проголтам и ќе се обидам...

На пикници сме оделе.
    Од кои татко ми секогаш ги претворал во игра. Играва опасна више...
    Сите деца да собираат ѓубришта по излетничкото место. Награда... ќе го спалевме сметот... и ете тоа е наградата. Приоманчиња бре се радувавме.
    Сме оделе фамилијарно, со пријатели, секако... Подраго ми било цивилизирано кога сме се збирале зошто неретко знаело и да врне. Па памтам и пикници со скари под шаторски крила на две на три направени, излапани и сите по дома мокри до гола кожа.
    олИмав убаво детство. Не секогаш сјајно, често и тажно, често и билно. Моите сакаа да го олеснат и омекнат, ама родителските солзи ги памтиш колку и да се скриени, па не можеа секогаш да променат, не зависеше од нив. Било често и борба за едно или за друго... Ама како родители и сопрузи си биле добри... но често знаеле на фамилијарна штета да направат глупости. За себе самите не чинеле многу пати,ама многу.
    Татко ми прибираше секој некој по дома тажејќи му ја судбината, па тешко заработените пари им ги туткаше да ги спасува.

Нејсе, забегав, но периодов особено лута сум му по таа тема, па горчината сама си излегува...

Греота е од нив како родители да се пожалам, ме штитеа колку можеа. За жал и двајцата работеа работи кои беа многу стресни, и двајцата во 3 сабајле трчале по работа... И двајцата денес здравствено и секако трпат ради тоа...ама сами си се виновни.
    Збиранки фамилијарни ден денес има, обично по дома кај некого. Во име на традицијата сите доаѓаат, не сите се почитуваат, весело е секогаш мора да признаам, лице си прават професионално, некогаш станува забавно кога ќе почнат ладни да си спуштаат, секој фамилијарен и најпаметен. Дојде ред да се мерат кој колку заработува и има и баш интересно. У принцип сите ги сакам, зошто сфатив дека фамилија е за сакање, каква год да е, со сите нивни маани кои им ги шлапам у лице, сега не ми се лутат веќе, зошто е кажано од и со љубов. А ги знам и своите, па тамам сум со сите нив. Не ми значи да им правам лице на сите страни за да ме сакаат и прифаќаат мене, за да бидам јас добрата, а они очи да си копаат.

Се распричав и шо треба и шо не треба.
    Одам да си ја ставам маската со насмевка дека се е ок и да одам по гости.

На Jas!, Annath, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    178.632
    Аха, да...

На Jas!, Annath, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    И oд мене еднo
    Ахa, дa...

На Jas!, Annath, Lilit и 12 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Штом мрдате уште,арни сте:D
    Ај ќутете :x таму:D

П.С. ..па ко ќе ми рече некој "смеј се и викај УРА"|(,незнам дали ме зае*ава или сериозен е|(

На Jas!, Annath, Lilit и 18 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    85.437
    И јас така викам не се жалете нетепани има бетер :!:

На Jas!, Annath, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    Здраво девојки... Ке пиеме кафенце? CEmcKJqUIAAjr7X.jpg

И мене денот ми помина убаво, фамилијарно... Риба и компир на мени :tmi:
    Направив и две дози кифлички, ги замрзнав за да имаат дечките ужинка кога ке посакаат домашно месенко. Испеглав СЕ, уште една-две перални да свртат и доста е работа... Ааа, да, и со улепшавање завршив :makeup:
    Сега ке се оптегнам во кревет и ке читам книга... Книгата е :?:... во поголемиот дел досадна, па ке се случи нешто непредвидливо... Да ја дочитам вечерва, па од утре да земам нешто интересно :tmi:

Како чаршавот на @WORRIED.BT имаме и ние дома, т.е. има свеки и тоа во неколку бои... Викенд ручеците ни се заеднички со старите, па значи и ние ручаме на ист чатшаф :tmi:

Отидов да читам :hai:

На Jas!, Annath, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Едвај чекам да дојде утре :!: да одам на работа :wasntme:
    Недела со мерак си перам,пеглам,диплам, правам мини ревија и спремам гардероба за утре, ги спремам децата, па се тинтурам со маски лице,коса,лакирам нокти...
    Од ко се ставив 4ти ден на режим, одма подобро се чувствувам. Од утре и млака вода со мед,лимон и цимет да почнам.
    За вечера балкава и какао. :D

Туку да ва прашам, фрлате ли ѓубре навечер??
    На излегување на татко ми му подавав кеса да ја фрли, кога ме подбра :x
    Во екс куќа, баш навечер се обавуваше оваа активност

На Jas!, Annath, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.620
    И јас немав убав ден,ама не би да ширам негатива,ќе си кажам може во соодветна тема....
    Јас и моите здрави живи,ама еден немил настан на познати ме исфрли од колосек и како што сум ваква емотивно никаква со денови ќе неможам да се вратам во колосек.

На Jas!, Annath, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.522
    Ѓубре увек фрлам!
    Ужасно сум мрзлива викендов. Срам ме фаќа од вас и колку сте вредни. Обично ми пречи неред ама сега око не ми трепнува. Ај може утре ќе сум поумна.

На Jas!, Annath, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    85.437
    Фрламе ѓубре нема да го чуваме да смрди мајка ми кажува дека не се тресел чаршав со трошки навечер |( од вакви работи не се разбирам :?:

На Jas!, Annath, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Јас обично го ставам пред врата и насабајле кога искачам за на работа го фрлам, е сега може и да го заборавам па свекор ми ќе го фрли...
    инаку имам слушнато и за трошките и за ова со ѓубрево.. ама во ништо од тоа не верувам...
    се се тоа бабини деветини..

На Jas!, Annath, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  15. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    7.498
    Refke mi fale drugachka ko tebe, pozitivna do daska i iako si virtuelna te sakam so celo srce, ziva i zdrava da si.

На Annath, KAZANOVA27, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    101.844
    Мало здивнување пред последната работа вечерва.Се видов со пријателка прекрасни саати поминати во разговор.Баш ми е гајле што денес не сработив што планирав.И ова задоволство се брои,чистењето се заборава.
    Вечерва дружба со децава избрале хорор филм да гледаме заедно.Спремна сум...:tmi:
    Убава вечер убави мои...:hug:

На Jas!, Annath, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    Da se prijavam za prisutna ...

Denov ispolnet,druzba i rucek nadvor...vrti -suci se na isto mesto ,ama ne ni e zdodealo mestoto.Pola i poveke od gostite skopjani...

Za djubre e tema?(facepalm)
    Odsekogas sum mrazela da frlam djubre...go pakuvam i sinko go iznesuva,navecer ili nasabajle,seedno mi e,ne veruvam vo babini devetini...

Sto ubavo ke bese utre da e nedela...

@Peco ako e tuka....si znae on sto treba.:music:

На Jas!, Annath, marama и 11 други им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Недела ден за одмор. Како да не. Сабајлечки фатив да чистам, па излегов на ручек, па на кафе, шопинг, па си купив вечера печена кокошка, со салатка, ракииче за наздравје, ама требаше пиво да пијам. Вчера дождот ме докусури. Зарипната сум во гласот денес. Пиев парацетамол пред ручек, сега со ракијава зоврев, па отворив да луфтирам. До март месец се ќе сум си болна, си знам пред време.

Денес сите ме провоцирате со трпезите. Месено ми се јаде со месеци. Мама па за капак на се, направила зелник и леб. И зготвила селско. Ќе заплачев на камера денес.

До крајот на денот планирам да дремам на нет. Си правам планови во глава за иднината. Ќе барам идеални решенија.

На Jas!, Annath, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Јас фино, банана, кафе со мала промена, вода со лимон пред тоа. Денес веднаш ручав. Недела ко недела: узо, мезе, фин ручек што сите го сакаат и помина денот.

Во странство би заминала доколку има потреба. Не дека е промена која радо би ја направила, ама не би дозволила животот да ми мине во некоја непријатна агонија на немање пари и основни услови за живот.
    Всушност, вака некако оди. Градов е крајно неиспиративен и вештачки. Од луѓето до стиропорот на државните институции. Паркот е единствена светла точка. Веднаш би се преселила во поголем град, град кој е жив и нуди избор. Ама со мене би сакала да појдат и сите личности кои ми се драги.
    Од една страна далечината би ми била голем проблем, ама парите како проблем се пресудни.

Од трикови во кујна, лиснатите од Кам се ставаат замрзнати директ во незагреана релна. :emo: Така се разлистуваат и стануваат баш баш лиснани.

Фрлам ѓубре навечер, трошки фрлам, поминувам со правосмуналка, дури и нокти сечам навечер. Исто така, пејам и играм додека јадам. Оваај, не сум суеверна.

На Jas!, Annath, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.711
    Допаѓања:
    153.701
    Живи сте луѓеее?!

Чaс и пoл никoј не пишaл...

На Jas!, Annath, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.