Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    7.500
    Jas na pr izbegnuvam da frlam gjubre navecer zasto mi e strav od machki, mi ima edna skoknato vo faca . Za bebe ne kupuvav pred da vlezam vo devetti zasto bese do posleden den rizicno , ke go bide ili ne. No ne sum vrzuvala crveni konci ili nekoi drugi sueverja zasto ne sum veruvala. Po shetanje na dete lice i race sum mu miela no ne od sueverje tuku za higiena. Dedo mi bese medar, med prodavase koga ke mu dojde chovek da kupi , prv pat slusam deka noke ne se prodava. Tresam postelnina i charshavi samo denje zasto mozam da istresam i pizami so niv pa za sa vidam ubavo. Crna machka ne poshtuvam.Spostiram samo denje za da ne mi se umirisaat od maglata noke ili da mi gi fati sonce. Znachi vo nekoi sueverja ima prakticni i mudri raboti koi prost narod ne gi raspoznava ama ima i glupavi opteretuvanja za koi mi nema logika i se zabegani.

На sanjaeva, Peco, VladeMila и 13 други им се допаѓа ова.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    85.437
    Добро утро !!!
    Ако денот по утрото се познава тоа значи дека ќе биде ладно ...дете испратено да се исфенирам и на работа ќе се оди ,а не ми се напушта топлово дома
    Ајде да пиеме кафе иако повеќе е за чајче ...
    Убава работна недела !!!

На sanjaeva, Peco, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  3. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    Колку убава работа имас од 10 часот :D

На malerozna, stetoskop, Jas! и 4 други им се допаѓа ова.
  4. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    @Dust Каков пејсаж е јас сум ти само за таму сега
    Мада не љубам зимски спортови ама сакам планина и кога снегот крцка под нозе
    Ај добро утро синоќа ич не спиев убаво со синко учевме математика и цела ноќ бројки ми се мотаа во глава
    Абе јас незнам што програма е оваа ги сотреа децата од учење,секоја втора недела тест,па мамо што е ова само тестови,тестови,тестови,епа сине како мислиш ти школо да завршиш да одиш само да се прошеташ и
    оценките сами да се стават.Ама па стварно ние во наше време немавме ваква програма мислам ни Ајнштајн нема да ја разбере.
    Иначе кафето го испив сега чај е на ред а како што не сум спана8-| ќе мавнам уште едно сега појако.:yawn:

На sanjaeva, kuc, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.177
    За сите мајки [​IMG]:) [​IMG]:) !

" Јас сум мајка која ги учи децата дека е убаво да се спие и дека нема потреба да се станува пред девет часот ! Јас сум мајка која на детето , веднаш по утринскиот бакнеж , му пушта цртан филм бидејќи така добива бесплатен половина час за кафе !

Јас сум мајка која го остава помалото дете да поплаче за на мир , со постарото дете да ги озборува бабата и дедото ! Јас сум мајка која има куп садови за миење и облека за пеглање , која на крај завршува непеглана во ормар ! И мајка која заедно со својата ќерка , на колена го брише подот во кујната ! Јас сум мајка која престанала да ги опоменува децата дека трошките леб , деловите од смоки и чоколадо не се јадат од подот ! Јас сум мајка на која детето и паднало од кревет , бидејќи било поподвижно отколку што сум се надевала !

Јас сум мајка која од лего коцки може да направи се , па дури и Црвенкапа и волкот ! И печурка ! И дрво ! И чекан за потоа се да расипеме ! И мајка која ги знае сите епизоди на Ноди напамет и мајка која знае каде исчезнале Телетабиси ! И мајка која ќе ја изеде последната коцка чоколадо а ќе му каже на детето дека нема повеќе бидејќи таа се изела ! И мајка која во спалната соба ќе подигне шатор за спиење бидејќи се е затнато и нема каде да се помине ! И мајка која во секоја минута знае која играчка каде е !

Јас сум исто така мајка која понекогаш заборава да му даде вечера на детето , па не може цела ноќ да спие од мака , бидејќи се плаши што детето спие гладно ! И мајка која понекогаш намерно го прескокнува бањањето на детето бидејќи е уморна ! Но мајка сум која никогаш не ја прескокнува приказната пред спиење иако на сред раскажување ќе заспие ! Јас сум таа која наутро го остава детето да цимоли , бидејќи такво изгрејсонце просто мора да се фотографира ! Јас сум мајка која скоро секогаш заборава да му даде на детето Д3 капки и заборава да го намачка со средство против комарци и го заборава кремот за сончање ! Мајка сум која понекогаш на детето му дава сладолед за вечера ! Да и за тоа сум виновна !

Мајка сум која го остава детето во паркот да се бори за своите права и да се расправа со другите деца а радо би скокнала некому да ја откине главата ! И мајка која го пушта детето на тобоган а потоа шокирано го гледа како се спушта и го дочекува со огромно “ Бравооо " !!!

Мајка сум која им ја дава празната амбалажа на децата да си играат а потоа гледа како станот и се претвора во депонија ! Но се ни треба ! И мајка која на 32 години си купува плав лак за нокти со светки бидејќи знае какво воодушевување ќе предизвикаат плавите нокти на мама ! Исто така , јас сум мајка која може да не спие 4 дена и 4 ноќи , да седи на креветот и да го држи за рака своето болно дете ! И мајка која и кога е најуморна и најмногу и се спие ќе стане за да го смири своето уплашено дете кое сонувало крокодил !

Јас сум мајка која нема по 20 години да ја земе книгата во раце и да рече “ Ова ве одгледа ” ! Јас сум мајка која ќе застане пред нив и ќе рече “ Јас ве одгледав " ! И грешев ! И се мачев ! Но затоа сега сте искрени луѓе кои ги обожавам и кои ме обожаваат ! А сега губете се и бидете среќни ! ”

~ ПРЕВЗЕМЕНО ~
    ‚^Ова погоре е многу убаво напишано ама ај пак да не навратувам на темите најмајка итн..
    Добро утро на сите. Дождот исчезна, конечно после 100 дена врнење. Мислам дека и душата на дожд веќе ни замириса...
    Понеделнички, изморена од викендот, што од кучни посао, што од дружби со луѓе- но генерално убаво.А убаво, убаво и само убаво, си решив дека став подолу од ова немам да имам. А бе се нај нај :D:D:D.
    Стандардно преглед на претходната недела, план за денес и за следната недела, кафе испиено. И ајмо Јово наново, да печалиме плата.
    Дур видиш помина неделата...:D
    Ви посакувам убав ден и убава работна недела.
    :coffee::coffee::coffee:

На НаталиЛили, sanjaeva, LiliBoz и 24 други им се допаѓа ова.
  6. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    85.437
    Да не сакаш да те носам утре со мене ???

На malerozna, stetoskop, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    Само ти ја пофалив работата а не дека сакам да одам со тебе на раб некако погрешно свати sorry

На sanjaeva, malerozna, Jas! и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден,имајте убава работна недела.Кај Прашинка сакам,не толку за снегот,туку ради мирот и природата.Суеверна не сум,не ми се случувале работи поради бабини деветини,туку поради луѓе,не луѓе.Најмалово кога беше бебе,уште првите 40 дена имаше потреба да го носам на болница,имаше јака жолтица,преку ден не можев,долга приказна.Затоа мораше навечер,го носев,што требаше,поради адет да не се излегува навечер да не го носам:tmi:.Одамна само одмавнувам со глава кога некој ќе ми рече,тоа не чини,аман бре,до кога(facepalm)

На sanjaeva, Peco, VladeMila и 14 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    85.437
    Не се лутам ич не сум лутка ;)

На malerozna, stetoskop, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    Така некако ми делуваше на прв момент ;) стигна ли на раб ?

На malerozna, stetoskop, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    85.437
    :nod:

На malerozna, stetoskop, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    Што убаво ке биде да кога сакаме да одиме во раб кога сакаме дома да седиме :D ова сакаш некеш мораш

На malerozna, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.345
    Поздрав до лепо друштво

Летна викендов, дури се свртиш, и еве пак на работа... денес треба да се средуваат фрките што биднаа минатата недела, па белки се ќе се заврши како што треба.

Сонцево ветува... убаво е да се види малку светлина и чисто, иако е ладно. Ама време му е.

Не сум суеверна, не верувам во глупости. И кога ќе речат дека нешто што сум правела (а не чинело) е причина за нешто лошо, само превртувам очи. Оти повеќе верувам во она, „какви ти се мислите, таков ти е животот“.

Убав ден друштво!

На sanjaeva, Peco, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Никој не ме барал, ако, ако, не ве напуштам за инает.:devil::rofl::rofl:

Што теми сте свртеле ај ако никој не ме бара ќе си пишам, за инает бе.:rofl::rofl:

Околу органското производство можам многу да пишувам, свекор ми има фарма со органски производи, тука бараат почвата да не е третирана 7 години со било какво хемиски средства и да е на најмалку 100 км оддалечено од автопат, има уште работи што бараат ама овие две се клучни за сертификат за органско произвоство.

Децата ги хранам со здрава органска храна благодарение на свекорот и неговите пријатели, не паѓам во несвест ако каснат нешто благо или се напијат чаша кока кола ама не им ги нудам, најсреќна сум кога во Мк Доналдс и такви места не сакаат ништо да јадат, не им е вкусно.:)
    Не мислам дека внимавање на исхраната е чување во стаклено ѕвоно, од мали им се ствара навиката за здрава исхрана, мислам дека оно види нас како не растеле па ништо не ни фали баш и не држи вода, секоја втора жена има проблеми со забременување, тумори, рак, дијабетис а немаат ни по 30 тина години, се е тоа од несоодветна исхрана.

Спомени мислам дека децата ќе имаат убави од детството, работам ноќе за да сум дома кога се они дома, на сабајле стигнуваме да ги испратам на училиште, градинка, после ги земам, ручаме, играме, пишуваме, шетаме, легнуваат рано па тогаш имам време да фатам нешто низ дома, сакам да кажам дека мислам дека квалитетно време поминуваме со нив.

Иако сум растегна во странство убаво детство имав, моите си имаа круг на луѓе со кој и ден денес се дружиме, излети, дома собирајќи, одмори, супер си поминувавме.

Пред некој ден ја спукавме со мм, но стоп ми мрчи дека му изместувам се живо во колата, не знам како да ја возам ако не поместам седиште, не сум два метра како него, одма местам и ретровизор, музиката сум му ја изместувала, мрчи ли мрчи и ја спукавме.:devil::devil:
    Не му зборев два дена, само службено, бре мајката повеќе ја сака колата од мене:@па да се смириме ми купил саат да ми одел со телефонот, па не му зборам а си го земав саатот, уште еден ден де, да не мисли лесно се поткупувам.:devil::rofl:

9377AD4A-9550-4987-8535-35304FFC1D7F.jpeg

@emkaemka нека ти е здраво и живо синчето.:hug:
    На сите други што имале роденден, слави прошлата недела, стара жена не паметам:rofl:честитки.

На НаталиЛили, Val-Dim, sanjaeva и 31 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Имам елан и воља да се дотерам и разубавам.
    Од време на време ме "фаќа" вака,ама и бргу ми поминува:)
    Закажаб на фризер а кога ме праша "што ќе правиме" не бев сигурна,па реков-фарбање,шишање и све остало:worried:, а и сама знам дека ќе биде само кратење вршки и фенирање:(
    Ем ми стиска ем ми писка (мајка велеше вака).
    Осеќам дека неможам да се гледам во огледало и дека морам промена да направам.

Туку....ладничко а??
    Есенва сериозно ни се заканува:)..ако..време и е.Спремна сум психички да ја прифатам:(..кога немам друг избор..

На sanjaeva, bittersweet, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.522
    Здраво!
    Сонце ме пече низ прозор...што фино дува(tumbleweed)
    Кафе испив, као демек и јадев...незадоволна сум ама досадна сум да кукам само :x
    Синоќа детево ме остави без спиење. Ја искаравме групно за учење, татко и да ја мотивира вети некои бесни кукли ама она којзнае што сфатила. Плачеше во сон ме тераше да спијам со неа. Како издржала во школо денес допрва ќе видиме. Дрвца саделе во училишниот двор :clap:
    Вие арни?

На M&M, sanjaeva, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Добар ден и од смрзнувачки фасцинантниот Охрид со првата снежна белина на Петрино.
    Бев на пауза досега, на топличко, да не ме думате :mm:
    Конечно закажав за шишање за утре. Но има уш 24 часа и да се премислам може :rofl:
    Имајте убав ден

На M&M, sanjaeva, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  18. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Во жестока караница Трпана му вели на Трпе: – Подобро да се омажев за ѓаволот, отколку за тебе! – Е не можеш, бракот помеѓу блиски роднини не е дозволен!

Во ресторан, семејство со 2 мали деца. Мајката: – Келнер, можи ова шо остана да ни го спаковаш за кучето? Келнерот: – Можи. Децата: – Јееее, мама ќе ни купи куче!

Плавушата се буди утрото на својот роденден и му вели на значително постариот сопруг:
    – Чудно, сонував дека ми подаруваш бисерен ѓердан за мојот роденден. Што значи тоа?
    Сопругот ја погледнува, се насмевнува и и вели:
    – Ќе дознаеш вечерва.
    Вечерта, плавушата добива спакуван подарок со панделка. Нетрперливо ја отвора кутијата и вади… книга – „Соновник“.

Во продавница за облека… Муштеријата: Извинете колку се гаќиве? Продавачот: 1200 денари. Муштеријата: Ихаааа, со к** да не ги продавате?

Кавга меѓу двоица кумановци: – Жена ти не знае ни компир с’с нож да изљупи! – Затој па жена ти ги љупи краставице с’с г’з!!!

Нешто ми бевте тивки па да ве насмеам

На M&M, duffi, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    Sabajlevo site trojca u 7 h izlegovme i site trojca u 12h se vrativme-da sme se dogovarale nemase taka da se vklopime.
    Rucek i sekoj vo svoj krevet...vremevo samo za pod kebence.

Aj i jas ko @fina erika da se obidam da ve nasmeam

Рекламата на ВИП:
    - ЈАВИ СЕ ЈУЖНА!
    и цела трибина
    - НЕМАМО МРЕЖУ

Жена му вика на мужа?
    - Муже , каква ти е овај порука у телефон?
    - Каква порука?
    - Прашуе дали сакаш оралан секс у Петак?
    - Абре , овија од ВИП претеруев с’с тија понуде

Брат на што си ?
    - На Хероин
    Добро барем не си на ВИП

Aj koj e za kafe
    IMG_1058.JPG

На MacenceEna, Espadrila, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  20. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Дoбaр ви ден.

Суеверие,прaзнoверие,21 век,бaбини деветини...итн.итн..ништo oд тoa oсвен штo нaвечер нaдвoр не тресaм трoшки,штo знaм тoa некaкo ми oстaнaлo oд дете,пoтoчнo oд бaбa ми...

Зa фaрбaње не дa сум,сегa сум кaкo дa имaм oмбре фриз....oд oбврски немaм време дa си зaкaжaм,aмa oвa нaвистинa....ќе рече некoј-еј зa се имa време...тoчнo зa се имa aмa сегa зa фризерaј немoжaм дa си нaјдaм..

Гледaв синoќa 3 епизoдa oд серијaвa..Сенке нa Бaлкaну...ме бендисувa...

Стaив грaвче зa утре,кaкo ми тргнaлo нa секoј 2 денa мaнџи имaм,прженици сум зaбoрaвилa кaкo изгледaaт..

Штедaм..:lol::?:

Убaв ден друшки

На sanjaeva, duffi, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.