Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Добро утро дружино ! :hai:
    Да ви посакам убав ден и нормално да ве послужам прво утринско кафе

depositphotos_29600505-Coffee-collage-with-Coffee-espresso-cappuccino-latte-and-mocha.jpg

2. toogood

toogood Популарен член

Pominuva sefot i mu vikam ; bezgriza koga ke dojde..... ke napravime.
    Sefot: mi pokazuva email da procitam
    Citam na meilov pisuva imam alergija na racete nemoze da dojdam na rabota, utre so sigurnost doagam
    Jas; dobro utre ke zavrsime
    Sefot; se podvraka nanazat i mi pokazuva drug email.
    Denes nemavme rabota pa sum doma. Koga si spremen kazi pa ke odime .....(facepalm)
    Tipov pusti zaboravil da ja smeni adresata i porakava ja pustil po greska na sefot.(facepalm)
    Nisto jas napraviv blazena faca.:|

Epa aj sega kazete mi dali moze nekoj nesto da ti napravi. Sami si patime od glava.:!:
    Ova e cisto samoubistvo od ledza:lol::rofl:

3. toogood

toogood Популарен член

Sum se odviknala jas od vistini.
    Cudno mi padna taka nekoj da rece,
    Izvini, bev sokirana koga procitav.
    Povtorno izvini, sum zaboravila deka vo MK lugete se po realisti.
    Ova jas da recev na nekoja koleska sigurno ke odev vo HR na razgovor.

ALISA0000 and Petar80 like this.
  4. real-man

real-man Истакнат член

se slucuva, asto ubavo bilo porano bez e-posta mobilni i sl...a sega :)

Annath likes this.
  5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро дечки

Апропо горното за некогаш и сега.
    Поарно беше...поинтересно
    Кога имав некаде 16 години сите дечко фатија и јас фатив, да не останам покусо...ама како се ,,фативме,, тој одма замина во војска.
    Ллелеее...доживување !!!....ми прати писмо..две страни.А пликото и листот беа со нежна лила боја со девојка со цвет....па писмото го ,,флитнал,, со мирис :f:
    Незнам дали 300 или 500 пати го прочитав, па под перница го чував за да не ми го најдат моите случајно, а и навечер да можам да го мирисам.
    Па на телефон кога ми се јави !!!?!...тоа беше ерупција од воодушевувања:rofl::rofl:..целата бев занесена, гласот ми се фати:whew:

...
    ...
    Сега меил, вибер-мибер, ватсап, мобилни, таблети...
    Не е романсата тоа што беше некаТ.

Уникатна генерација бевме.

kjukli, Abeja, Abrakadabra and 19 others like this.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Dobro utro

Bez son sum nekako ovie nekolkudena.Me tepat misli(i toa pretezno bezpotrebni).Nema tolku sto da se misli za nekoi raboti,ili ili e rabotava.Ako si resil nekomu nesto da prostis,bez razlika od koja pricina,toa treba da znaci deka se so bilo,pominalo,si prostil i sega oili uzivaj vo segasnosta i misli samo za idninata,ili prifati ja realnosta deka nemozes da prostis i gotovo.
    A mislev deka samo troi raboti nemozam da prostam.Neverstvo(ova ne samo na ljuboven plan),nasilstvo i lazenje(tuka ne spagaat belite lagi)mada i tie me pogoduvaat dosta ama zivotot i covekot znae da bide tolku surov pa mora da se naviklnes malku i megu prsti da progledas.
    Planovi,planovi,ama taman se fatam vo misla deka nesto planiram i prekinuvam.Koga i da planiram se obratno ke ispadne.Taka e ovie poslednive dve godini.
    Odi sopri covek naucen za se da e natampiran,da go zivee zivotot spontano.
    TarzanO mi vika deka ne znam da go izivam momentot.Ziveejki go sega,kolku i da e ubav jas znam da go ipropastam so nekoja misla za navodno nevozmona rabota za vo idnina ili za nesto od minatoto.
    Tuku da prestanam da kukam i folozofiram.
    Pocnav da natalozuvam visok kilogrami.Nema nema pa tuku ke se prevrti nekoj na bebe,pa torta pa slatki pa baklavi,neli bliskite nosat de.I kolku i da ne sakas pak ke kasnis.
    Rucekot mi se pece za deneska i utre.Musakaka i polneti piperki.Mi se vide pametno od prethodniot pat koga napraviv od dvete po malku odednas.
    Malisa ke stane kaj i da e.Kafe prvo ispieno,ama kako da ne mi bese dosta iako bese masko.
    Navaluva toj sirot sabajlecki da pieme po edna coca cola,navodno ke mu se pofalel kolegata deka piel sabajlecki a toj sto ke kazal?
    Kazi piev dve ako e do tuka dosla rabotava.Nema da te tera da zdignes e.ago.:D

kjukli, Mekuska, Abrakadabra and 21 others like this.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Јас имам една кутија од чевли со писма од бивши,другари,другарки по тогашна Југославија.Нели имаше како оглас по оние списанија за млади „Чао“ „Она“ да се допишуваш со некој непознат,па праќање слики по писма ,па јавување после 19 часот навечер,нели беше поефтино...:D
    Си имав и таква некоја врска која траеше 2 години со дечко од Пирот.Беше поинаков од сите што ги знам,писмата му беа духовити и речити,а дружбата кога ќе дојдеше на ниво.:f:
    Ех,времиња...
    Ме потсети Рефи попладне ќе си ги прелистам...

kjukli, Abeja, Abrakadabra and 18 others like this.
  8. referentka

Ова за тие што се во брак ама подолго...СЕКСОТ НЕ Е ТОЛКУ БИТЕН колку останатите ебаванки во животот.
    Ме нервира кога лажат - ,,секој ден имаме бе секс,,
    Да.
    Ке имаш една недела секој ден,. па после еден месец никаде ќе те нема.
    Не е битна честота туку квалитет.
    Барем на оваа тема нема дечурлана па да се лажеме до недоглед.

9. referentka

Па цитирај нешто....колку да видат децата каква младост ние имавме

Abrakadabra, BoyL, mareane and 7 others like this.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Треба реферати да пишувам :D

11. lunicka

lunicka Форумски идол

Ко то каже ,ко то лаже...:D
    Болдираното е најголема вистина...:lol:

12. referentka

Нели ???
    Ај децава ги читам се тркаат...ами ние ??...има ли потреба да се форсираме толку ??
    Креветот секогаш ни е спремен (и не само креветот)...партнерот секогаш расположен да ,,одговори,, ...слободно време за интимни работи на претек...
    Страста е битна да ја има...

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Не знам на што (кого) алудираш ама кај мене сексот е непостојана именка.Кога бевме помлади беше почест,сега така-така,и не се потресувам зашто ако посакам ќе го добијам.Ваљда и затоа сум опуштена во тој поглед.Бре една недела без секс голема работа (при тоа не мислам на спреченост од циклус).
    А тие што се фалат,тие си знаат дали подлажуваат или покажуваат како би сакале да биде.
    Можам да се кладам дека не постои пар кој се секса секој ден а да е повеќе години во брак.

14. galapce

galapce Форумски идол

Рефи,незнам за тие што се обидуваат да лажат дека имаат секс секој ден,па макар и една недела по ред,ама знам дека јас неможам ни да го видам покрај себе цела недела,секој ден.
    А башка нема да ми издржат ни јајнициве.:D
    ajde povelete na rucek

Attached Files:

15. Daleron

Daleron Истакнат член

Јас имам секс секој ден бе, па дури и по неколку пати на ден, што ми можете.:P Пукнете сега не лажам.:D
    Добар ден.
    Туку, толку сум вкочанета што се чувствувам како рачка од метла. Ако ме свртат добро, ако не пак добро.
    Кашлам, мрсулавам, ех бре што мрсулка сум станала.
    Морам сексачот да го злоупотребам како масер. Половина од колегите ги злоупотребувам.8)
    Немоем веќе, аа и ноќеска се сексав па дури мака ми беше и да се вртам, лежев како труп.
    Ај се изнакажав, доволно е за утрово. Кафе пауза.

gallery_2448_61_41517.jpg

16. Annath

Annath Форумски идол

Здраво дружино... гледам се навраќате на младоста :wasntme:
    е убаво ни беше без денешнава технологија... кога одвај чекаш да одиш на школо да се видиш со симпатијата/дечкото, по телефон немаше шанси да те побара или да го бараш, освен со добра причина :D а ако беше некој од погорните класови, онака срамежливо го меркаш на одмори, ти пилиштарче, тој фраер... уф :$
    А за писмата... имав и јас неколку другарчиња со кои што се допишувавме, ама во контакт најдолог останав само со едно девојче од Кочани - и не можам да ја најдам денес никаде, со сета оваа технологија. Нејсе... можеби таа ќе ме побара...

Кој што, вие пак на кекс... не за друго, луѓево стварно ќе си мислат дека сме страдни за него :P дека во брак, нели :| :P

kjukli, Abrakadabra, toogood and 17 others like this.
  17. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Ако си во можност појди во Штип,градот е преполн со конфекции и имаат навистина преубави парчиња,за сите возрасти и категории.Знам бидејќи едно време купував.Астибо имаат и Аутлети со навистина смешни цени.

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добар ден и од мене!
    Море бре муабетиве врти - сучи пак за истото :hai: Јас еве од тие 'потазе' во Б(м)рак, 5 години и го чекам третото дете, сите си мислат бооо шо сториле овие, а вистината да ја кажам... ко бев дете и ко научив како доаѓаат децата, и си правев математики сама со себе за околните познаници - овие имаат две ддца, значи тие два пати досега :D(facepalm) Кај мене значи... напрајте математика :D:D
    И да не останам покуса за рапорт за кока кола, ме изненади мм со кока кола полкон - нараквици за во кујна да не се џишнам, црвени со кока кола реклама, чаши а и едно пакетче гумени бонбончиња, вкус кока кола;)
    Инаку времево се погоди сум се изнашетала покрај енѕеро вчера, мераци. После си кукав од болки во карлица цела ноќ, ама вредеше.
    Референтка се поднови ли? За биснис одела кај падна муабет, јас имам дома еден шкаф со униформата, пред да ме 'поздрават' ми дадоа нова унидорма, комплет од сукњи, сакоа, пантолони, кошули, блузи, џемперчиња.. и чевли ми дадоа, но немав среќа да ги облечам пак :^) Здравје, нека чекаат за некои подобри времиња... (hollest) јас пак на шетање, ме с'ска сонцето:sun:

kjukli, Abrakadabra, toogood and 17 others like this.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Добро утро! Гледам се збори за непознати другарчиња, имав и јас неколку, со сите до ден денес контактирам по социјални мрежи, по форуми, по скајпови... Едната е успешна манекенка кај нас, едната работи на брод и ми праќа поздрави од цел свет, третата мајка домаќинка, четврта ми стана колешка... Со сите сум скоро во контакт. А ги имам и овде, непознати другарки со кои секојдневно комуницирам, на некои на свадба им бев, со некои споделувам најубави вести и проблеми, некои ми се за повремено дружење на Скајп, со некои не поминува ден да не се прочитаме, а има и такви со кои редовно пијам кафе и идам на доручек :)

kjukli, Abrakadabra, toogood and 13 others like this.
  20. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добар ден на сите.Врти сукај пак за кексот:rofl:.Се потсетив на детството читајќи ве овде,навистина имавме детство.Денешниве деца имаат се не знаат да си играт,брзат да пораснат.(facepalm)@lunicka кога веќе си била на лекар и се е во ред,можеби се работи за нешто на психичка база,постојано мислеш на тоа.И сестра ми имаше такво нешто,неа ја и гушеше и многупати и во брза помош ја носевме.Психата на човек е страшна работа.Денес на мени ќе има кокошка со зеленчук,повелете

Thread Status:
Not open for further replies.