Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.013
    Допаѓања:
    164.720
    Moник, курбан се дава во магиски обичаи и во исламска вера, ако си православна и ти рекле да го правиш тоа, не е во согласност со верата и нека не те заведуваат секакви муабети дека пат ќе ти се отвори со курбан. (не дека јас па по верата, ама па ич не сум па по овие другиве работи кои малку се чудни да жртвуваш нешто за да ти дојде доброто, едно со друго не оди, а ако одам па по логика на нештата и други закони, ич па, напротив, лошо со лошо)
    Мирољубиво се стигнува до она што го сакаш и шифтот е во главата.
    Ама ти си знаеш...
    А за у црква, кога има одредени празници можеш да купиш и да го дадеш. Исклучиво овни, на 31 Јануари св Атанас е. Дедо ми беше побожен човек и градеше црква, па знам. Не се дава било кога.
    Мајка сега кажува, можеш во манастир со монаси да дадеш јагне, каде што ги чуваат, а не каде што колат, претпоставувам за што сакаш да го наречеш и вели, живо да го даде ако поентата е нешто убаво.

Што да дополнам, кога се осеќам исто веќе година и пол.
    Присилно или не, сепак, онака како се осеќам се осеќам.
    Знам отприлика што сакам да правам, имам цел, само да се досредам и ќе почнам. Претходно... не сакам ни да зборам за претходно...
    А и начелно кога размислувам, ок, брак, па ок деца... и?! Ме фаќа ужас...искрено.
    Да, сето тоа е прекрасно...но... толку ли бе луѓе? Почнуваме полека да умираме до судниот час. Од тој момент кога ќе се изроди последното посакувано дете, започнуваме да умираме... Не сакам да ми се случи тоа...
    А да, им купуваш по еден стан или приградуваш некоја куќичка за секое од децата зошто така треба, ги школуваш, тргаш од себе, се задоволуваш од време на време со пар чевли од најн вест (за частенка де), а инаку ќе пројде и Џани и Џани...и така, проџе живот.
    Во принцип не сум човек што сака мир во тој поглед...

Последна измена: 21 ноември 2017
    На Skorpija25, Ariel, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.711
    Допаѓања:
    153.703
    Јубилејнa ли е стрaницaвa???
    Ako дa...

Пoтпис
    WORRIED.BT

На ♡BuBaLe♡, Jas!, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Никакви моабети не ме заведуваат и никогаш не сум помислила на вакво нешто.
    Но на сон кога ќе ти се јави вакво нешто уште па светец па и на празник.
    Утре ќе одам убаво во црква да прашам.
    31 јануари е селска слава во наше село порано даваше дедо ми ама сега веќе нема кој.
    А мене 31 јануари ми изгледа далеку.
    Да е за мене немам гајле ама нее поврзано за мене.
    Многу чудна работа како што кажав нит сум јадена нит пиена денеаска

На VladeMila, dunika, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.732
    Лилит, кај ти текна мори Џани и Џани:D. Два пара за 1200ден:!:. Ами ја ниЈа што не сме од Ск, повеќе пари за пат треба да дадеме отколку за чевлите:worried::rofl:.

На VladeMila, Annath, Jas! и 9 други им се допаѓа ова.
  5. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Христијанството е токму тоа , грижејки се за другите , господ ти го дава токму она што тебе ти е потребно во духовна смисла , и секој што ке се грижи искрено за другите , нема да го добие тоа што го сака , ама ке го добие токму она што му е потребно.

На Jas!, mira.mira и Lejla8 им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.013
    Допаѓања:
    164.720
    Не мора со дрскост, јас ти кажав со позитивна намера, ти не кажа од каде, јас претпоставив дека некој ти кажал. Од друга ми е идејата дека подлегнуваш на туѓи сугестии, па така и ова. Прости што згрешив за случајов.
    Како мислиш така.
    Не случајно ти се сонило тоа и не случајно е на славата која давал дедо ти, па и селска слава од каде што потекнуваш. Не е така далеку 31 Јануари, можеби некогаш кога учиме да сме трпеливи го пронаоѓаме спасението, пораките некогаш се метафорични.
    Само сон, религија и курбан се сите до едно взаемно исклучиви, самото тоа ако им кажеш дека ти дошло на сон во црква ќе ти кажат дека нема врска. Во Бигроски барем така им кажуваат и не веруваат во соништа и нивно значење, велам ако си религиозна. За мене соништата имаат значење, не бапско, туку психолошко, потсвест итн.
    Ти си знаеш...прашај, ама истото ќе ти го кажат, ако ти кажат нешто друго, сподели може на некого ќе му притреба.
    Еве мајка ми вели дека курбан во нашата религија е причеста. И тоа е тоа. Можда сонот ти сугерира да постиш Божиќни пости, тримери иако нема изречно за божиќните три дена само на вода и цела недела без масло. Ти го кажувам од човек што така е растен, воспитан и применува и е запознаен. Имало и псалми некои кои се читале и нешто, нешто што не ја разбирам баш.
    И така.

Кажи кога сакаш ќе ми ти пратам слики тука и по автобус ќе ти ги пуштам, не по карго, ќе ти наплатат 100 денари плус.
    Ама да ти кажам, сем што не смрдат, најн вест не се ништо поарни од Џани и Џани по удобност и квалитет, освен ако не ти се погоди некој модел што го изработуван некој на кој му бил ден. Барем јас таков впечаток имам. Па така што може да заклучиме дека и не е така лошо Џани и Џани. Добро ај еве и Биана евентуално поред Џани и Џани.

Последна измена: 21 ноември 2017
    На ♡BuBaLe♡, VladeMila, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  7. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Во црква кажуваат дека повеќето сонови се без значење , ама и признаваат дека има и сонови кои се за поука и инструкции во верата.

На ♡BuBaLe♡, Jas!, fina erika и 2 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Никаква дрскост нормално си пишувам.
    Фала на мислење ке споделам кога ќе завршам работа.

На ♡BuBaLe♡, VladeMila, Jas! и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.732
    Од кога не сум се потпишала^_^

@Lilit , немам купувано од Најн Вест, ама од Џани лани зедов чизми и не смрдат воопшто (а имам нозе кои се проблематични во тој поглед), ни па пропуштија. Имаат тон избор, па секако дека се наоѓа и добро и лошо, за сечиј вкус. Освен за чизми, за балетанки сигурно не би дала висока сума кога ги носам само една сезона и тоа за до таму, до ваму - пат 10, 15 мин. Мене најпогодени ми се Горица Трејд чизмите. Ни Биана, ни Бата, ни бутур.

На ♡BuBaLe♡, duffi, VladeMila и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.111
    Val - Dim cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.013
    Допаѓања:
    164.720
    И јас имам доста чевли од Џани. Нозете не ми се миризливи, туку мириса на лепило додека да ги разносиш.
    Сите ми се имаат погодено (сега ко да имам плакар на Кери), ама се далеку од лоши.
    Најн Вест се неудобни барем за мое стапало. Јас на попуст имам земено ооооодамна 3 пара и таков ми е впечатокот и сфатив дека се од курч не од не знам што.
    Горица Трејд ги бендисувам како модели, ама скапи им се како за скај. Еднаш земав и ги вратив одма, скапо ги платив, но скај и се револтирав и никогаш веќе реков зошто ме убедуваа дека не знам што е кожа, кога апла се гледаше и кој и да ги виде истото го рече - ова не е кожа, ама ете они луда сакаа да ме прават.

На ♡BuBaLe♡, VladeMila, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    178.632
    Потпис :)

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не ме сваќајте погрешно,ама колку што знам во православна вера не се дава курбан,евентуално како што рече Лилит живо на подарок во манастир каде ѓи чуваат,така знам.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.732
    А јас па си ги терам за кожни:^). Тупава сум за тие работи, не сум се ни загледала(facepalm). Мајка ми е за тоа створена. На купување ќе го разгледа парчето од сите страни дали нешто му фали, на мене можеш и скинато да ми го дадеш, јас ќе си го довлечкам дома|(. Ај, битно удобни ми се:D.

На duffi, VladeMila, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.711
    Допаѓања:
    153.703
    @Emy867 мoј тип нa чoвњк вo пoглед немaрнoст при купувaње...
    10 и пoвеќе гoд.в чaршијa и пo бутици рaбoтев...секaкви муштерии имaв...тегни,врти ,превртувaј,вo јaјцетo влaкнo бaрaј и нaместo дa нaучaм нештo јaс безбрoј пaти фелери дoмa нoсaм...

На duffi, VladeMila, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.111
    Ццц... Не се почитува традицијата |( ]:)
    Порано секоја јубилејна страна од горе до доле беше исполнета со потписи... А сега, како да Ве фатила „средовечна“ криза :o
    @sanjaeva да намине и да каже за убавината на потписите и традицијата :)
    Вечерва наминав да почестам... Денес славевме роденден на синко први images (9).jpg
    Времето лета, кога поминаа оволку многу години? Времето од бебе до возрасен човек е кратко, верувајте...

@fina erika среќен роденден на синчето :^:
    @mami blue среќно име на керкичката :f:
    @stetoskop честитки за убавите вести :f:
    @Dadusicka браво за спортистот, само успеси да реди :)

На Skorpija25, Peco, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.532
    Допаѓања:
    260.966
    Кажете од каде да си купам високи чизми, сагла да се, на не ммогу висока штикла? Дека за штикли муабет правете :).

На duffi, Annath, Jas! и 4 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.620
    :*:MAREANE:*:
    Се ,се ама не научив како ги ставате овие светкави разиграни потписи...

Не да ме фатила монотонија,туку ме отепала.
    Се едно исто ,на работа, дома ,интернет...и пак то,пак то...Думај,мисли...а ништо не смислив...
    А пак напнато и некако некој страв од иднината ме има фатено,што како посебно околу децава...За мене нити нешто очекувам,нити се радувам нити стравувам...ама за децава,постанувам параноична веќе,а никогаш не бев ваква...Посебно после некој немил настан како пред некој ден .

Вечерва по гости, кај едниот братучед се сретнав со внучиња од братучеда кои живеат во странство,посебно едното како мало како сме го растеле како сме го сакале...Ме фати некоја носталгија ,а бре солзи ми се наполнија очите.
    И што ако не е средовечна криза .
    А ова вечерва што сме сите вакви ќе да е до хороскопот (оној страшнион Unofficial Astrology)

@monik55 поради твој душевен мир и да ти олесни појди си в црква земи нешто ситно некое дарче ,запали црква ,помоли се ,доволно е...Добрата мисла е најважна...

На Skorpija25, Peco, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    @monik55 поп што имам слушнато на тв, православната вера не прифаќа курбани и сонувани работи. Ако ти е сонето ѓаволски работа е тоа

На Peco, ♡BuBaLe♡, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    :*:Dadusicka:*:
    Колку се нервирам од сабајле, нема струја.. катастрофа, :@а што е најтрагично многу често се случува во последно време.. и се ова време кога треба да се спремам.. штедат ли(facepalm)
    Пијам кафе на свеќа:coffee:, (facepalm) да се спремам и излегувам:|
    Убав немонотон и позабавен ден ви посакувам:!:

На Skorpija25, Peco, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.