Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    D.utro
    IMG_1066.GIF

Ubav den.

На Skorpija25, Peco, ♡BuBaLe♡ и 20 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.118
    Допаѓања:
    155.048
    Добро утро. Да шмркнам кафе и да кинисам накај работа. За темата вчера ми се пишуваше многу па се предомислив, измешани мисли во глава само ќе кажам ми е жал што не можам повеќе време со децава да си поминам.
    Ме фатил некој страв шеќерот дека ми е покачен, да ти се невиди у интернет се расчитав вчера сите симптоми си ги најдов, требаше тсх да проверам па ај викам уедно и шеќер и е малку над горна граница :worried:, ќе одам деновиве да се консултирам со ендокринолог.

На Peco, ♡BuBaLe♡, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро еврибади. Допивам кафе и да кинисам на работа. Вчера си купив чизми ( од првата продавница кај што влегов ) и денес ќе се дотерам за да си ги сефтосам. Многу сакам ко ќе имам време да се средам посабајле. Ќе одам во човечки ресурси денес, ме бараа, ми истекува договорот на крај на месецов, молам бога да ми дадат решение. Ако биде ќе има частенка, ама ќе го молам ДЈ @Peco да пушта музика за журка . Уффф ај речете со Господ напред и да одам да се маскирам :)

На Skorpija25, Peco, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.711
    Допаѓања:
    153.703
    Дoбрo утрo!

Кaфе и феминa и дa зaминaм...

Oд сaбaјле се скaрaв сo гoлемaтa...a бе кo тaa штo мoже дa ме плaмне зa секундa никoј не мoже...aкo пoтрaе oвa нејзинo oднесувaње ќе не пoбудaли...

@EuHenIa сo среќa...дa имa причинa дa чaстиш вечер...

Последна измена од модератор: 22 ноември 2017
    На Peco, ♡BuBaLe♡, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар и убав нека ви е денот.Вал-Дим честит нека му е роденденот на арсланот твој,ксмет и бериќет низ живот да го пратат:^::hug:.EuHenla со среќа денот,дај боже убави вести(fingers).За потписот не научив како се ставаат тие убави накитенки потписи,па затоа прескокнав(facepalm).Друго не ни имам што да кажам,туку ајдете на кафе:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: да не пијам сама:),парно наложено со дрвца,топличко ќе ви е:).

На Val-Dim, Peco, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.522
    И јас пијам кафе. Детево кашла, настината за мерак. Се мислам дал да ја носам до лекар ама знам што ќе е муабетот, истото што дома го правиме...
    Се навлекол на грејс анатоми ама гледам умерено на тв :) опасно е ако фатам на нет да гледам. Дајте предлог за ручек во кујна не ми се влегува.

На Dust, Skorpija25, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Пица лепчиња:)...брзо и вкусно.
    Намачкај ги маргарин и нареди озгоре што има во фризот, врз нив маткани јајца и ете ти ручек.
    Врз нив задолжително оригано и кечапче.

Еден ден ли е...
    Јас кога немам идеа отварам нет и одма ми се отвараат опции, ама гледам да не е нешто цел ден да висам во кујна и нормално да нема ,,ворчестер сос,,...,,сос од соја со вкус на бла,бла,,

На Dust, Skorpija25, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    Gi sakam pauzive...kafe i cigarce i nadvor na sonce pod drvo...pod nozete zolti lisja,vo kosata veterce,vo srceto ljuboF.....(ubi me lepota):makeup:

Deneska sum na roditelsko kaj kereto.Ke ,,rasnam" tamu kako digo kvasec...ljubi je majka:l:-ne deka e moja ama kapacitet e .

Za rucek podvarok so suvo meso.
    Pocnav da si ruckam,da spijam,gazot go nabildav...ama ubavo mi e na dusata bre,cuvstvuvam mir i spokoj...

Ajde :hug:

На Dust, Skorpija25, Ariel и 23 други им се допаѓа ова.
  9. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Добро жени имам специфика маж кога е во прашање испеглани кошули. Секој ден нова перена и пеглана. Немам сила. Има 3 омилени тие ги врти. Значи треба секој ден да перам и да пеглам. Дај нешто совет да си олеснам или нема раат. На работа сум до 5 коа да перам коа да пеглам. Ко робот сум.

На ♡BuBaLe♡, duffi, VladeMila и 10 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Јас еднаш во две недели пеглам два часа - 10 кошули (за секој работен ден по една) и финито.
    И бидејќи си е малку аљкав и знае една кошула два пати да ја облече (не оти е валкана, ама се познава носена кошула), строго водам сметка дали ја оставил во корпата за перење:).

Така , два пати месечно пеглам:)

На Dust, Peco, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  11. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Да ама на пример таа " тегетот " ја носи денес и очекува дека ќе биде исперена и задутре а секако и испеглана. Значи се вртам у круг. Има 20 кошули само 3 носи и јас нон стоп пеглам и на рака ги перам пошто не бива за една кошула машина да пуштам.
    Смислив нешто женава што ми го чува малиот да и доплаќам и да ми пегла. Јас немам друг избор. До кавги жолчни доаѓаме.
    П.С. кај е куќа да средиш, дете да средиш, сам да се средиш. На работа проблеми. некогаш до 6 заглавувам. Морам да си олеснам.

На ♡BuBaLe♡, VladeMila, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.013
    Допаѓања:
    164.720
    Му правиш тренинг сам да се пегла. И така...
    Сега се чувствувам лошо...

На Dust, Skorpija25, Ariel и 14 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ти пак купи му уште една тегет и врти ги двете во круг, па нека има секогаш една тегет спремна:)

@Lilit не секој маШ можеш да го истренираш.Некое криво дрво од мама научено да го тинтраат, не се исправа лесно.Попрво ќе те остави отколку да земе пегла во рака:D

На Dust, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.013
    Допаѓања:
    164.720
    Купи му од негова картица!

Многу сакам да ја цитирам баба ми - пу пу пу плукни си у пазука. :D ПАЗУКА бре...:D
    Абе кога е на ниво на хигиенска потреба како миење коса, секој втор ден мислам дека е нешто што треба да го прави сам. Па и да му водам посебен ред стрес да ми ствара...Па уште и да се кара за тоа...е не знам бога ми...
    У осталом кога бирал за жена видел што женче бира, нема тука сега не сам знајала, знајал си знајал...

Последна измена: 22 ноември 2017
    На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.133
    Izvedi go i kupi mu uste 7 kosuli ama on neka si gi izbere.Em on doteran em ti raat.

На Dust, Skorpija25, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  16. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    @Lilit хаха имам свекрва "домаќинка невидена". Критериумите се повлекуваат од тоа како е растен и со каква жена. Она не работи и само домаќинлук тера. Мислам јасно е ...
    @referentka тоа е тоа срце. Грешно го учела мама.
    Не дека он е лош маж или слично ама за овие работи мислам дека...

Муабет на место скрос ... Али треба да идам да се разведам ако пробувам за кошулите да го мењам. Шкорпија неотесана

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.013
    Допаѓања:
    164.720
    И мојата е таква.
    Или бар глумеше.
    Ја провалив за све.
    Да видиш како се менува човек кога ќе му покажеш друга перспектива и љубов низ насмевка. Он очекува, ти не правиш. Почнуваш да го вклучуваш во се, ама и ти се вклучуваш у се (средувам осигурачи, варосувам, шрафам, ковам, лакирам, застругувам, лепам, фарбам, менувам сијалица, отварам тегли), го пука срам. Е во една прилика он електро инженер не знаеше осигурач со две жички да репарира... не кошули... и гаќи ќе си пегла.
    Се што можам јас, може и он, освен да кренам потешко што може само он...
    Успат учи дека се живее со садови у садопер оставени 2 3 часа за да го погушкаш него или за да имаш време да прошетате заедно итн итн да не должам.
    Јас не се карам. Никогаш. Можда тука делува така. Да повишам тон па е тоа не знам што треба да се случи. Кажувам смирено и си терам или само си терам, не се објаснувам... Знам дека ако почнеме некогаш приморано пуфки ќе се направиме. А и он така ме тренира, мачка сакав, мачка ќе си регулираш сама...твоја е и пријатно. И така...
    Сеа боже мој, си има работи кои се знае кој ги прави и тоа е секогаш така на обострано задоволство, ако готви нешто покомплицирано може да не отруе на пример, а јас сакам да готвам. Каков антиталент е човече, а се труди... абе мисли се треба да стави и ако стави ќе биде убаво... е не е...

На Skorpija25, senza.parole, ♡BuBaLe♡ и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.347
    Добро утро друштво!
    Честитки на сите што слават и денес, на сите кои имаат било каков повод. И само за убави работи да пишуваме тука :D

Во однос на соништата и верувањата, па искрено, некогаш верувам. Пред да останам трудна со малово, сонив сон дека сум родила машко дете и му го сонив и името. И бев решена дека така ќе го крстам. Кога останав трудна, како што наближуваше терминот, имав чувство дека ќе се породам или вечерта пред или дента на празникот што паѓаше тие денови, и така бидна. Детето го крстивме со името на светецот од тој ден, а не со името што го сонив. Од една страна ми беше шубе, од друга страна, ова што црквата донекаде не ги признава соновите ме теши и ми потврдува дека ја донесов правилната одлука за името :D

За монотонијата и целите во животот... па искрено, верувам дека и јас сум навлезена во некоја таква монотонија периодов (и покрај тоа што сум со мали деца), ама си поставувам цели во животот кои сакам да ги остварам, па и лека полека работам на тоа. Сепак, не се знае што носи иднината, а богами, прилично е неизвесна.

А за мажот, ако свекрвата го научила „он оком, она скоком“ тешко ќе го превоспитате. Јас можам само фала да и кажам што не го воспитала така, туку да ги делиме обврските по дома, па и пеглањето. Маж да ми вика и да се кара што омилената кошула не му била испрана и испеглана, а притоа има уште 19 испрани и испеглани кошули на лагер, очи нема да ми види веќе. Ако дошло до таа една кошула, сам ќе си ја пере и пегла. Да сум дома, ајде, ќе пројде некако, ама работам, плус две мали деца од кои едното цицалче, од времето поминато со нив нема да си кратам да перам и пеглам кошули. Се знае кој е ден за перење и пеглање, а ако јас не можам, може тој :!:

И така... ама се изнапишав денес, душа отворив :P

Убав ден!

На Val-Dim, Skorpija25, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.120
    @EuHenIa со среќа:) Ајде нови чизми па и решение да падне (fingers)

Малово почна повеќе да седи во релаксатор па трчав по станот да расчистам малку. Сега да го успијам и да мавнам туш. Испив едно јако нес, ми се пие сега какао. На нога го испив несот исто ко да не сум пиела:( Си сакам првото кафе натенане да си го испијам ама нема.

На Skorpija25, Peco, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Bozica1980 , тука сум, повеќе ме нема од што ме има, глава не знам кај ми е од учење.... Ќе издржам некако до 20 Декември, и за првпат до сега, ама око не ми трепнува дали ќе положам се или не. Не можам уште за тоа да се нервирам :)

За муабетот од вчера.....нема кога да ми биде монотоно. Иако сме овде повеќе од 3 и пол години, уште не ми здосадило ништо :D Треба уште многу работи да се средат, од исчекување не може монотонија да фати :| Може ме фаќа средовечна криза, ама со средношколска тематика (дека уште сум средношколка овде :D) па комбинацијата е.....ај ќе преќутам :D Сериозно, имам предизвици, не може да немам кога комплетно нов живот почнавме овде. Моментално предизвикот ми е се што планирам да завршам, да положам и да најдам работа. После предизвикот ќе биде поголем стан и второ дете. Е за после не знам, ќе видиме, ама ќе има нешто, познавајќи го мм и неговите идеи :D

Туку, конечно биднаа документите :party:(poolparty) Дури и ќе ги добиеме наскоро, во изработка се :D Букиравме карти за Скопје во Јануари. Малку да „прочистиме„ плуќа сите тројца :( Уште од сега ме фаќа паника како ќе се истрпи.

И јас сум купувач и „познавач„ како @Emy867 и @WORRIED.BT . Отпосле дома ќе си видам и ќе приметам, ама од кога ќе го износам и исперам едно 3/4 пати. |( За бела техника и технологија се му препуштам на мм, он се разбира и истражува и бира, јас климам со глава демек знам што ми збори, а знае дека појма немам :D Битно забавно ни е де :D И заедничка одлука носиме :!: Затоа мене ми е препуштена грижата за неговата гардероба и физички изглед :makeup: (hollest)

@EuHenIa , ајде држиме среќа да биде и договорот (fingers) :l:

На Skorpija25, Peco, MacenceEna и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.