Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

здраво друштво и од мене, деновиве само ве читкам и лајкувам немам желба да пишам ,ама кога прочитав за бабуле трето се израдував ретко на денешно време да се одлучиш за 3 а највеке сакам три деца тоа е најголемото богатство за мајката браво :clap::clap:Бабуле секоја чест

2. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Aj sea i dobar den od mene :bow:
    Seks sekoj den, malo morgen :emo: pa i vo mogen, koga si u frka za spremanje na rabota , bas na seks ke ti tekne.
    Toa po filmovi samo.

Sakav da ve prasam, kako iskusni domakinki - mozno li e zicata od prslukot da vleze vo bubanjot na masinata za perenje ?
    Abe vcera, vadam toa vesot i gledam od prslukot nema mi ja ednata zica :o Baraj u masina ubavo, ja nema :shake: !
    Pustiv na prazno da vrti, tuku koa pocna da candrka nesto unutra.
    A proveriv da vidam dali moze taa zica voopsto da vleze ( mali dupcinja ima bubanjot ) nekako ne mi odi vo um kako se upikala vnatre koga e zaoblena i plus ne e lesno da vleze ?

Vi se slucilo li vam vakvo nesto ?
    Ke treba majstor da vikam izgleda :?:

DVAANGELA, danichap, toogood and 8 others like this.
  3. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Jас се извинувам што се мешам во штипки :D
    Ама ова со жицата и мене ми се има случено. Не знам и jас како се пикнала ама ете и jас викав маjстор.

Abrakadabra likes this.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Добар ден дами и по некој господин како сте денес времето е убаво сончево, разговорот од сабајле пријатен расположени претпоставувам не секојдневни во кексот но со квалитетност. Битно е да го има а како одминува времето ќе биде кога како ама квалитетно да е. И секогаш постоиопција ако нема по дома идеш до комшијата/ката да побараш на заем. Убав ден на сите се читкаме

5. lunicka

lunicka Форумски идол

Подигни ја гумата на влезната врата и убаво испипкај,значи од внатрешната страна,по цела должина ,мора да е тука.
    Ова од искуство.:D

WORRIED.BT, Petar80 and Abrakadabra like this.
  6. Abrakadabra

@lunicka, jas ja proveriv cela guma, ama unutra ke e, zosto mi lupa nesto koga centrifugira na pogolemi vrtezi.
    Me cudi samo kako vlegla voosto ?

Petar80 likes this.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Можеби успеала да се протне некако.Мене мајстор за таа работа ми зеде 300 ден.И одтогаш не перам градници во машина,или ги ставам во заштитно ќесе.

Esmeralda-MD, Abrakadabra and Petar80 like this.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Ау какво пиење кока кола секој ден Па грлово ми е нежно ќе ми се разрани:oЕднаш на 3- 4 дена мене ми е најслатко;)

DVAANGELA, danichap, Peco and 9 others like this.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

а зашто мора да се со жички нели има и без и нема да ви прават проблеми

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Или ич а? Јас си го почитувам овој Бра Лес деј од вчера и два дена сум со маичка пресечена, многу почитувам празници :P

DVAANGELA, danichap, Peco and 7 others like this.
  11. Abrakadabra

Pamet za drug pat. Eve, se javiv vo ovlasten servis, mi nabrojuva sto se ne vadele od bubanjot ( corapi, metalni pari, kopcinja ) a jas za zica sum se cudela. E ajde de ! Vadenje na zicata da ti bilo 800 den ?!

12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Хаа каква е таа Ангелче маичка пресечена

DVAANGELA and MacenceEna like this.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

А да си го извадиш капакот и да пробаш сама да си ја најеш? Само она одозгора капакот, не цела машина да расклопиш, што мислиш он од кај ќе ја вади, помочу маѓија и трикова?

@Petar80 таква бе Петре да не ти избегаат другачките нанадвор, а да не се ни стегнати ;)

14. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

И јас сум од тие со монетите,што да правам кога немам навика да ги проверувам џебовите.Многу пати имам испрано и книжни пари,ме зеза мм мирисале парите на омекнувач:rofl:.Жица од градник на сестра ми и се има случено,и мајстор викна да и ја извади жицата:wasntme:

15. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Добар ден на сите :hai:

Кекс секој ден во брак според мене е можен ако сопружниците немаат деца, и имаат нормално работно време. Со деца секој ден.....хм, ако е можно, ќе замолам некој рецептот да го пише :D Мислам дека на сите добро ќе ни дојде :D

Ме потсети @vitamina со топлото чоколадо, едно време многу го правевме дома вака на ладно време, сега бре ништо не ми текнува да си направам :| А ме фати една мала криза за благо прееска, таман ќе ми дојдеше. :( Како не ти го прочитав порано постот :D

@toogood , сега доаѓаат деновите кога денот ќе биде пократок :) ^_^ т.е. малтене нема ни да има ден. Јас го сакам тој период, и сакам кога е краток денот. Ладно е, сиво е времето, може и еден тон снег да има, ама е многу убаво.
    Во контекст на ова, си посакав овде да ме носи сопругот :$

12112288_10153528118666293_1685549202432587813_n.jpg

Од тука се гледаат аурорите :) Имаше минатата недела, ја испуштив (пак!!), жива се изедов :devil:

Ручек спремила мајка ми без да знам (мешавина грашак, пченка, брокула |() со нешто поховано, ништо од мојот план. Здравје, утре се надевам ќе ми остави простор :)

Last edited: Oct 14, 2015
  16. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Домаќинки и нивни веш машини:D
    На мм пасошот му го пуштив на прање(facepalm)
    Додека слика се избелуваше ние куќа превртевме(facepalm)
    Излезе после перење малку обелен и така изменет:D:$
    Напад е најача самоодбрана, кај крива па и топузлија...
    Додека му набројував пасош кај се чува авионот летна:$ а тој изгуби волја за одлазак]:)
    Така се чува маж дома:D:wasntme:Вадевме нов по брза постапка :tmi: Јбг, ала домаќинка:$

Ауу... прв дечко на кој му се допаѓав... ја мала цурица, сакаше да ме бакне на прв состанок:^)
    Му реков ти се одврзала врвката од патиката(facepalm) тој се наведна а јас думанте да ме нема:D
    Пети до глава ми дојдоа од трчање:D
    Од тога се гледаше дека сум озбилна и нема трте мрте:$
    Детска љубов...
    За војска испраќање - ние си бевме големото друштво и со воз си ги испраќавме:!:

Београд, Сарајево, Загреб, Крагујевац, Велика Буна, Подгорица, Ниш, Љубљана...
    Другарки си бевме и од дечко без дечковци останавме...

Ајмо со воз на заклетва. Друже Тито ми ти се кунемо да од овај пут нечемо да скренемо:shake:
    Е тикви нечемо да скренемо, гледа со душа да ги каже тие неколку збора и чао чале љубав ми је дошла:inlove::inlove:
    Е после било је што је било:P

Пред некој месец на пат до Београд, на постариот син му кажувам на кои места по автопатот сме работеле као Титова омладина на радна акција.Му кажувам колку спомени носам од тоа време.
    Му кажувам на кои места држев лопата и туркав количка, на кои места ни беа шатори, и од кое место не повикуваше сирена на ручек док се слуша наша песна:)
    Било је то некад давно на брдовитом балкану :)

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

можно е можно мојата уште си дреме у бубањот заглавена и се токмам некоја ден ремонт да ја правам машината белки ке ја извадам

Peco and Abrakadabra like this.
  18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Da kazam i jas..
    Gradnici na raka ne peram,ama tokmu poradi vakvo iskustvo kako na Abrakadabra gi stavam vo navlaka od pernica i na 40 stepeni.
    Prethodno nemase gradnik so zica..site izlagaa

Eli23 and Abrakadabra like this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Еми ко купвите неквалитетни градници, ќе ви излегвит жицата :P

Шала на страна, досега не сум имала проблем со жици од градник, пошто овие моиве не мрдаат (пу пу да не ги урочам 8)). Ама сеа ќе треба да ги бутам и јас во навлака од перница, пошто купив едни помалце квалитетни за по дома, и оп жиците почнаа уште со прво перење да излегуваат. Да си знам со време каква белја може да ми направат.

Ај да ве дигнам малку

20. toogood

toogood Популарен член

Ne mi vlegla vo bubanjot ama sum ja nasla megu alistata.
    Prsluci koga peres vo masina stavaj gi vo mrezicka so patent. Taka da ako nesto se raspadne ke go nakdes vo mrezickata.
    Uste poubavo neperi prsluci vo masina.

mareane and Abrakadabra like this.
Thread Status:
Not open for further replies.