Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

На братучед ми бракот му виси на конец од ваков муабет кој немал допир со реалноста.
    Комшијата кај моите жена му ја преби од провокација на негов колега - жена ти се качи со некој у кола, а она со брат и и тоа со маж и пиеле ракија после тоа кога ја донел дома. Ама не, кога ќе влезе болвата...
    Би прашала која е целта на муабетот.
    Зошто и од страна гледано и слушано таквите луѓе имаат намера апла да навредат и повредат, а не да информираат од добра намера. Ако е добра, на само ќе кажат.
    Не сакам такви муабети и да слушнам безобразно ќе вратам.

2. M&M

M&M Форумски идол

Мрчам и секогаш ќе мрчам кога од банални причини се блокира градов. Се думам мислам што е гужвава денес шосебно тоа да ти било поради глупавата распрпдажба во сити мол(facepalm). Нека ми е наздравје патување до дома, којзнае кога ќе стигнам.
    Важно да не останам покусо си купив на групер лед ламба за книги т.е. на мажето му купив да не ни свети кога чита на одмор, ја ионака засповам на прва страна :D

3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Se vkluciv samo da Vi se zablagodaram na site za ubavite zelbi i sto bevte nokeska so mene
    :hug: :hug: :hug: :l: :l: :l:

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Какви се, мали, или плишени? Мајка ми ги купува за 5 евра.

VladeMila, Dust, Annath and 2 others like this.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Не ми се случило досега некој дирекно да ми каже нешто ептен така негативно за моите ама мислам би реагирала смирено и во стилот а бре деца се ,или нешто на шала ,а бре швалериште е што да му правиш?
    Не кревам галама на невидено,на рекла казала...
    Јас ретко се осудувам да кажам на некој ако нешто сум видела а не пак слушнала...Можеби ептен на некој близок и аоко нештото сепак не е нешто ептен ранливо...

6. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Би сакала за децата кога се работи да ми кажат,не за друго туку да не испуштам нешто па после касно да е.Не би изреагирала бурно,би се потрудила колку можи да дознаам и од други поблиски луѓе.Тоа заради оние кои и да нема причина би рекле нешто колку да ме навредат или насекираат,но за секој случај очи и уши отворени.За мм не би изреаѓирала бурно,туку како што вели и Мареане на шега би свртела,колку и да ме здоболело.За децата кога се работи сакам да ми кажат,зашто многу лесно недај боже лош пат се фаќа.

7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Имам другарка што бевме ептен блиски, јас со нејзе најискрена и отворена, а она само од корист да ти била... и се нејзините Нај..Нај...а моиве се нешто ќе плесне, или и за дома што сум се пожалила како меѓу нас, а она на мм или на стариве ќе им плесне нешто... се си преќутував, ама си се одалечив и се отргнав, не сум и рекла ништо ете за да не се карам....ама боли не е се исто кога ќе те навреди со некој збор као уз шала

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Плишани се.
    Само 5 евра???

Annath, Jas!, Lejla8 and 1 other person like this.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Здрaвo живo друшки!

Петoк е ...кoнечнo крaј нa рaб.неделa...oдењетo нa рaбoтa ми е исцрпувaчкo и мaчнo вo пoследнo време...

Ми се шетa пo прoдaвници сo мaјкa....нaјубaви нештa сo неa си купувaм...Ај мoже утре...

Зa "блек фрaјдеј "се сoглaдувaм декa кaј нaс не пoстoи...кaј нaс немa нит реaлнa рaспрoдaжбa зa крaј нa сезoнa...oти нaмaлувaње oд 200 ден.не е рaспрoдaжбa...секoјa чест нa ретките исклучoци...

Нa фб.гo прoчитaв oвa сaбaјле:
    И oвoј црн петoк ќе гo пoминaм вo кругoт нa семејствoтo и без пoгoлеми трoшoци.....:)...
    И јaс тaкa!

Штo знaм дaли сaкaм oд секoгo инфoрмaцијa...и зaвиси oд кoј ми јa плaсирa рaзличнa би ми билa реaкцијaтa...

10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Вакви се нашите.
    Се притиска копчето и се менуваат фаците.
    IMG_20171124_173019_495.jpg IMG_20171124_173207_272.jpg
    Ама во мојот град плишените се 350 или 450 ден. Така да овие твоите од Групер не се ефтини како за попуст.

bittersweet, Dust, Annath and 6 others like this.
  11. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Реално попустите за блек фрајдеј се мали.Но сепак дури и у мое село има раздвижување...се наоѓа нешто.Но, ова е америчка работа а е со причина по повод нивниот Ден на благодарноста.А што ние во Мк имаме со тоа? Да не мрчам ама еве ние во Мк може да имаме блек фрајдеј за Велигден.А не тогаш јагнешкото да го качат 600 ден за кг и таблата јајца 300 денари.
    Следи викенд.Пак.
    Кучни посао, седенка, родендени.
    И опет то.

12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Јас фино ама ептен мрзеливо денес. Вода со лимон, банана, кафе. Уживав во сонцето дур пиев кафе, ништо друго не ми беше по кеиф. Дилема е дали да почнам со работа или во трета смена? :?:

Од попусти ги искористив оние на Голден роуз и на Групер. Планирав и во Сити мол да одам, ама уште рано-рано слики видов дека е гужва, па си останав дома. :D

Како би реагирала ако некој ми каже дека видел некого, некаде со некого? Зависи кој ке ми го каже тоа и на кој начин. Пример ни имаат кажано дека брат ми пуши, ама блиска личност со намера да не извести. Не реагиравме никако, и онака знаеме дека пуши, ама не беше со лоша намера. Од друга страна, личност со која имам едно здраво, исто така се обиде да ми каже дека брат ми пуши и изглуми дека е изненадена, ама пресеков со прашање: Мислиш дека јас не знам што се случува во мојата куќа и што прави мојот роден брат со кого јадам на иста маса?
    На прашања за теми кои мене лично ме засегаат и сметам дека не треба да ги занимаат другите, одговарам саркастично и дрско. Има разлика дали некоја личност ме прашува некои општи прашања или тактички смислени прашања кои не ја засегаат. Пример, реновираме дома, во дворот градежни материјали и општ хаос а комшивката у минување прашува дали има "нешто", а всушност ја интересира дали ќе има свадба...

Last edited: Nov 24, 2017
  13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Поткажување добронамерно прифаќам само од неколку особи. Кај другите разликувам добронамерност од зајадливост. Едно е на пример да дојде еден од тие неколкуте блиски да ми подизвергла од околу колку да опипа терен па да ми каже, друго е некој со кој чисто од култура разменувате едно ,,здраво,, да ме застане и ми каже нешто.
    Ребека ги спомна цигарите, јас па сите ги криев коа пушеа, ако некој реши да пуши јас нема да го спречам, нема ни дома, а ако кажам само ќе расипеме однос ништо друго. Ако детето пуши родителот знае не мора на огласна табла да прочита. Едноставно знае. Нека џвака мастика, нека става парфем, шо сака нека прае, родителот ќе го познае. Или ако пие. Демек нема да го примети утредента колку е мамурен. Тебе дома ти е детето не го глеаш што прави, ама кошиката го глеа низ прозор, да секако.

14. duffi

duffi Форумски идол

:hai::hai:

Излегов и јас низ град, покуса да не останам.:tmi::D
    Ама кога ги видов гужвите, земав тоа што имам намислено и седнав да пиеме кафе на раат. Ама гужви и таму- нормално.
    Уствари кај нас секогаш кафичи и ресторани се полни. Кој што и да прави-ние кафе пииме.:D

Се молам сама со себе за метлата и крпа да се фатам. Да го искористам маж дека е дома. Треба и за пат да го спремам.:doh:
    А сакам и да излеземе двајцата, да се видиме на раат. Оти и дома тоа го нема.:D
    Се сакам да завршам, а од кревет не ми се мрда.:D

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Во ист контекст е и зајадливо коментирање дека го виделе партнерот некаде со некоја. |(
    Пази дечко ми е отиден со умот па баш со швалерката на кафе ќе оди. Или жената дома не знае дека маж и се мафтосува со друга, ете комшивката од почеток на улица го видела со некоја и "ке ти отвори очи"...

16. lunicka

lunicka Форумски идол

Бев и јас ,да видам што има во петоков,си купив сецко и вок тава.Само тавата на попуст беше.Попустот важи за покрупни работи,и одредени марки.Зборувам за Техномаркет.
    И пак во минус.:fubar:
    Цел ден мислам дека е сабота.Секогаш последниве два дена пред слободен ден ми се најмачни.
    @stetoskop среќна да си...:*:

17. Jas!

Jas! Популарен член

Добра ви вечер девојки.
    Петоков не е петок ако не си слободен викендот....јас на пример ко среда си го доживувам :D
    Не стигнав мекици да направам :( сега туш, да одморам малку па ако имам уште сили ќе замесам. Ако не ќе чекаат боље дане.
    Јас на провокации со шеги одговарам. Оти тој што нешто знае и сака да ти каже ќе кружи, ќе кружи, ќе собира храброст додека да се изјасни, па и совет ќе понуди и помош и се'. А тој од погрешни причини што се задева, не заслужува големо внимание од моја страна. Е сеа малку зезнато е тоа, никогаш не си начисто кој од каква побуда ти кажува. Пред неколку години една колешка на екс сопругот ми вели: Абе овој твојов само жени гледа! -втора средба со женската ни беше, мислам што очекуваше, да паднам во кома?!? И и велам: Па добро е кога не гледа мажи! Е арно ама по време испадна така како што испадна ситуацијата и јас и ден денес не сум сигурна дали девојката сакаше да ме преупреди или само се задеваше....
    Да не филозофирам многу (доста е за вечерва :D ).
    Ако има журка, не ме чекајте, ќе одмарам и ќе го реорганизирам викендов за да можам да стигнам на повеќе случувања.
    Имајте убава вечер и убав викенд девојки :hai:

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Симнав групер апликација и една полуспорна картичка. Па сеа што ќе искочи ќе видиме, сликО од косата ќе ставам ко ќе ме истераат :emo:. Одбрав и едни обетки, мм вика што ќе им праиш?! Викам на уши ќе ги закачам што се прави на обетки...да ги купувам, што викате?

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@stetoskop најсреќен роденден, жива и здрава:hug::^::party:.

Јас си купив овај нарачав два пара чизми ама од Грција. Едниот пар е купен, за другиот број немало таму.
    Еве ги , 13 евра. Баш попуст. received_1708977255799863.jpeg

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Гледате Топ тема?
    Кај Бетмен забегал, Апасиев и Павле ќе го згази, а не Бетмен :D.

Petar80, Ariel, Jas! and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.