Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.168
    Допаѓања:
    166.664
    Шала на страна сметам дека е креативна и убава стратегија за внесување искра и живост...

Или мајка ти нема да те пушти или кармин ќе имаш на забите или ќе истрескаш зелена, а он сепак ќе се заљуби.

На прв дејт со дм знам дека ми течеше носот ко луд...од трема и возбуда (увек така, што човек ќе бев, за арно за лошо ако се превозбудам...тоа е). Кога во таква буквално мрсулка се заљуби, неам гајле.

На VladeMila, Skorpija25, душленце и 17 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.799
    Допаѓања:
    323.804
    За прв дејт да не лафеме:x јас се избрукав на првиот дејт, ај за втор впечаток да збориме:D

На M&M, VladeMila, Skorpija25 и 20 други им се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Може баш заради „бруката“ се случил вториот па и третиот состанок :D

На VladeMila, Peco, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.168
    Допаѓања:
    166.664
    На мисла сум...
    Да не ме изеде младост и неискуство, не сакам да делам ум и правда, ама жива се јадам.
    На дм брат му фатил некое девојче... и свеки му рекла да и раскинеш одма, таа факултет нема, плус од прископско село, одма да си раскинал!!! И овој глупиов и раскинал.
    Вчера девојчето се искина од плачење по телефон... нормална, фина, барем од тоа што задолжително го отворив на социјални мрежи...просто морав да видам за што тоа се работи што толку противење и драма.
    Овој... ропаков... уште и презервативите на мајка му и ги дал, демек еве мајко, нема... Да поврати човек. Дм се нашол таму, вика не ми се веруваше што гледам... ваков бев О_О.
    Како брат му се отсели од дома, детево кон мајка се припои...се смени скроз... Детево е маж уствари, не е дете...
    Вчера поќутев, ама ми гори у мене да фатам да извадам све да им изнакажам.
    А она оди по цркви на исповеди...
    Се гори ли у пекол за ова?
    Се надевам да и ниту една молтива и пост нема да и помогнат да се искупи од гревот...
    Дечко ми не е лажна слика и маска, цел живот сам се бори и вика на 10 години сфатив дека тоа не е родител и донесов одлука дека сам ќе го одам патот, ама од неа ништо нема да научам ниту ќе преземам... и за браќата ќе се грижам. И така било додека не си заминал од дома...

Денес се мислам дали да кренам телефон и да почнам од околу па директно па да ја отерам у три пизде материне... Ама јако да ја отерам...најјако у свет! Демон...
    Дали или не ли?

На M&M, VladeMila, sanjaeva и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.214
    Допаѓања:
    205.229
    @Lilit и да збориш со неа, џабе. Таа пак ќе си тера по нејзино. Работава е синот да се освести кој му го диктира животот, да стане како брат му пред да биде предоцна. Оти, како што ја кажуваш жената, ниедна девојка нема да биде доволно добра за нејзиниот син и на крај тој ќе си остане сам или ќе зацрни некоја за навек. Можеби е подобро што и раскинал ако е под големо влијание од мама. Не дај Боже да стане ептен сериозна врската, свекрвата има животот да им го зацрни. Со дечко ти глејте братот да го поучите, нејзе секако нема да ја смените.

На M&M, VladeMila, sanjaeva и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Јас сум за НЕ. Односно не со неа, ама со детето(братот). А дечко ти со неа и брат му. Не мора да и се враќа на девојката, доволно е и ако научи да не потпаѓа под нејзини влијанија повеќе. Нека согледа дека повеќе губи отколку што добива од неа и тоа е тоа.

Добар ден. Се ужаснав од муабетов, во кој свет и век живееме :x поздрав до покасно ...

На VladeMila, sanjaeva, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.283
    Допаѓања:
    125.590
    @Lilit јас не би се мешала.
    Дечко ти евентуално да го седне брат му и одржи лекција.

едит-ми падна жал за девојчето, ама ќе си најде подобар ;)

На VladeMila, sanjaeva, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.799
    Допаѓања:
    323.804
    Ова Лилит за чудење е.
    Па толку да се сакало контрола да се има|(
    Кондоми и вратил(facepalm)

Само подалеку од вакви.Ама за жал неможеш нив да ги избираш, гратис со либето ти одат:D

На VladeMila, sanjaeva, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.168
    Допаѓања:
    166.664
    Ма девојчето му се јави вчера, тоа од мобилен се се слушаше. Дојде после кај нас он од искачање, ова тука е мотел промаја инаку...
    Фатив отидов у кујна демек нешто да правам да не слушам и си легнав.
    Тоа солзи, тоа зборови, уште ми е мака. Он вика уште на арогантен тон, ми одеше да фатам со телефонот да го растепам.

Ама му вика - колку убаво ни беше, што ти стана, преиспитај се што ти се случува... Мене солзи ми дојдоа си подголтнав тажно и му кажувам на дм - он само се прекрсти и ми вика - ај не си ја мачи душата спиј си, јас од нив кренав раце.

А тоа со кондомите, као војник на раздолжување пред да го пуштат дома...при мама.

Ми гори ... не знам како ќе се воздржам.

Ова го има во 21ви век. Ова...
    Мака ми е, искрено ви кажувам.

Цела среќа што е под друг статус и улога во нашите животи и што ги издржавме сите нејзини тортури.
    Се сум видела ама ваков човек не...
    И ова е она деца од исти родители, а различни.
    Ќе видам денес ако го видам ќе се соземам и ќе зборувам со него. Ама неа, неа ми оди да фатам пуздер да ја направам.

На M&M, VladeMila, sanjaeva и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.531
    Допаѓања:
    263.747
    Туѓи војни не војувај Лилит. Дт на муабет со брат му е највеќе што треба да направиш.

На VladeMila, sanjaeva, green.eyes и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.915
    Допаѓања:
    100.272
    Добар ден лепотици:coffee:.

Лежам под три ќебиња, каминчето пуцка, на вибер фрштат усни и срциња:tmi::rofl: и се молам 18ч малку да се забави:$.

Денеска требаше толку работи да завршам, а јас сум уште нерасонета...
    И знам дека веќе се претворив во расипана грамофонска плоча која си вергла едно те исто, ама луѓе, сиииите ковчиња ме вијат. Ова веќе ми станува алармантно и не знам што да превземам:(.
    Умирам ли?(facepalm):rofl:

Мене па не ми се оди на прв дејт... во неколкуте год додека бев сингл, излегов на пар состаноци и ни на еден не чув ништо паметно од луѓе кои длабоко загазиле во четвртата деценија од својот живот. Нека ми биде и малку монотоно во врската понекогаш, само и само да не делам иста маса со луѓе кои на близу 40 се замислуваат не знам ти какви освАјачи|(.

Ми се спие, а цел викенд го преспав:o.

На VladeMila, sanjaeva, dunika и 16 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.800
    Лелееееееее да ги запознам со на татко ми мајка, И-С=Т-И, мислев една и единствена е ама ете имало и други како нејзе ѓаволи.:devil::devil:
    Џабе ќе и збориш, ти ќе се изнервираш само а она истата ќе си остане, ѓавол.

Имам пишувано (стара жена, се исто си вергла:rofl:) татко ми кога почнал да излегува со мајка ми кога дознале почнале да му вршаат притисок да и раскине зошто не била богата и од видна фамилија|(, овој абер немал да ги послуша, го избркале од дома(facepalm)си се земаа со мајка ми, на свадба не дојдоа, после тоа дека татко му битна некоја личност во тоа време издејствувал да ги избркаат и двајцата од работа и направил невозможно било каде да се вработат па со бебе на пат и со 200 долари тргнале навака, фала им за тоа.:lol:
    Мајка ми кога почина му се јавија на татко ми после една недела да му кажат фала Богу сега можел да се ожени со некоја како треба.(facepalm)

Тетка ми па на факултет се заљуби во момче од село и нејзе и вршеа притисок да го остави, да не ги брука со сељаков и таа како татко ми не ги послуша, си се земаа, живее на село, во блискиот град и двајцата се на високи функции, имаат три сина, на тројцата куќи посебни им направија, ги исшколуваа, вработија ама за мајка и они се сељаци и испод чест и е на ѓаволицата да ги има за внуци, истото и за мене и за брат ми важи.(facepalm)(facepalm)(facepalm)

Сега пред умирање као сака да се помири, никој од нас не сакаме да и ја чистиме совеста, прекасно и е сега, така да верувам дека и оваа твојава свекрва нема да го промени мислењето или да мисли дека нешто згрешила, овие 40 тина години си останаа на тоа дека они се исправни а другите грешаат.(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На M&M, VladeMila, sanjaeva и 28 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.531
    Допаѓања:
    263.747
    Дан си трудно?! :wasntme:

На dunika, green.eyes, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.915
    Допаѓања:
    100.272
    Не сУ:D.

На green.eyes, kuc, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Џабе е зборање и кавга да си фатиш,паталец ти го кажува тоа.Истите ѓи имам,по цркви и на икони притоа поминувајки со 500-1000ден преку цела икона(facepalm),а од друга страна душовадници.Само мм твој ако можи со братот да се разбери,иначе нема спас.Кај мене требаа 25 год,за да свести мм што се биднуваше и какви маки се тргаа,инече поради истото не ме сакаа,не сум била богата од кај моите:(.Жал ми е за девојчето,но можеби подобро за неа,зашто знам каков пекол се поминал.

На VladeMila, sanjaeva, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Греота за девојчето и среќа за @Lilit што е подалеку од таа жена.
    И мене неме сакаат што не сум богата а пни богатите и што не сум си донела чеиз и спална од кај моите.
    Јас се сама си купив си дигнав кредит од пешкири до гарнитура се сама.
    Ама па некако држиме некаков баланс и туркаме.
    И јас сум како @Emy867 само спијам и секое ковче ме боли а богами и главата, денес слободна а дома еден куп работа и само ќе потфатам и ќе оставам па пак така.
    Сега пуштив машина а кај ќе ги сушам појма немам:worried:
    Сакам да купам флекери за гарнитурата и сега незнам дали плишани гледам дека има такви или оние како плетени што се,што би ми предложиле?
    И каде да најдам стаза за на паркет од оние како со реси што се меки но да не биде многу скапа.
    Не сакам да вложувам ич ама па сакам да ми заличи собата на нешто.
    И со зафесите од џамбо дали имате ислуство?

Последна измена: 27 ноември 2017
    На duffi, VladeMila, sanjaeva и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ах бе Моник,чеиз донесов,и од повеќе,и спална комлет,ама немало станови,коли,бизниси итд.итд,долга и широка,а не дека не се балансира,се балансира,но на штета моја.За девојчето ми е жал,но можеби порано подобро,отколку цел живот да трга маки,затоа тоа и го напишав.Со некои луѓе,не луѓе чаре нема.

На VladeMila, sanjaeva, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.569
    Допаѓања:
    145.760
    @Lilit не е лошо дт да збори со брат му. Ај за девојчево нема врска, ако не се долго време заедно на двајцата брзо ќе им пројде, ама за мајка му нема ниту една да чини. А тој, со неговиот став, ќе продолжи да живее со мама и да си ја слуша. Ќе си го упропасти животот.

На duffi, VladeMila, sanjaeva и 9 други им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    А они имаа станови и коли?
    Јас на мојата и кажав во очи колку што ми дадоа моите толку и вие и она се заќуте и подруга е.
    А и искрена да бидам да не грешам душа од кога буцкалото си отиде многу ние подобро и на двете,нејзе нема кој да ја буцка мене нема кој да ми пререкува.

На duffi, VladeMila, sanjaeva и 9 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    176.141
    Batali Lejla...bilo pominalo...
    Ista prica sum ti i jas ...jbg...moite nemale dr.napred pred imeto ...(facepalm)
    Ednas mi pukna filmot pa onaka kulturno im rekov deka predcite moi se so vekovi tuka ,vo ,,papokot" ,na gradot ,a toa ne se brise nitu nadoknaduva za razlika od nivnoto dr. mr....

Последна измена: 27 ноември 2017
    На duffi, VladeMila, sanjaeva и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.