Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    Ова со мешање на другите од семејството и јас сум го доживеала.Кај мене не беше мајка ама имаше лоша сестра која го убеди дека не сум за нивна фамилија пошто нели татко ми работник а мајка ми домаќинка.
    Плус исчепкале од некаде за моето потекло па и тоа плус.
    Ама тој не беше зрел,не сакаше,не можеше или мене не ме сакаше доволно да се бори со мене,за мене, за нас.
    Штета а го сакав од дното на срцето,ми беше прва љубов.Онака чисто и неизвештачено.Неизвалкано.
    Поминува,се поминува.
    Што ми требаше да се потсетувам...
    ***************************************************************************************************************************
    Малку снег да ме освести...
    Туку да ве прашам,правев вчера ледени коцки и убаво излегоа ,ама вкусот на филот не ми се допаѓа ...рецептот е со маргарин,ама маргарин и немав и гледам да го избегнувам му ставив путер.Можно е путерот да дава таков вкус,малку тежок?
    ***************************************************************************************************************************
    Пак снег во срцево,оваа песна е излезена многу подоцна ама ме потсетува на него.

На duffi, bittersweet, sanjaeva и 18 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.237
    Ledeni kocki se ,,lesno"blago @lunicka ...puterot e ,,potezok".Drug pat margarin stavi...ako nemas-vikaj,ke pretrcam ke ti donesam :?:

Vulkanizerot me otkaci...prvo nemal termin sloboden do sabota(pazi molim te ...,,termin") i vtoro -kosa mi se digna-bandazite mi bile 16 a zimskite gumi 15(facepalm)(od predhodnata kola se,edna sezona vozeni(facepalm))
    Resenie-min.200e -dali gumi na novo ili bandazi na staro....
    Dajte edna zalopojka sega....

На duffi, VladeMila, sanjaeva и 12 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.669
    Значи не ми се верува уште какви луѓе има:ај свекрвата ама детево бре.А бре зар е можно да постојат такви мажи уште.Тоа со кондомите ме е врв...(facepalm) А девојчето,па тоа имало среќа .Со таков мамин син не треба едно здраво да имаш а не нешто повеќе...

@monik55 флекери да си земеш од тие како плишани што се ,немој никако од тие плетените дебелите.Ќе искршиш машината а и со денови ќе ги сушиш.Такви имамве до пред еден месец сега си зедов од,нешт тие потанките,не се баш плиш,нешто слично.Имено приметив исти се како на @stetoskop :hai: (Видов на сликата)

Прв дејт,што беше тоа и кога ехее пред еден век...:x

Кај мажи прво приметувам очи,многу сакав маж со коси или замижани очи ,ама не најдов ...:P

Инаку денов напорен,уф сега ми е прво седување....
    На се згора малата има некоја алергија ли е незнам што е цела е вцрвена на лице најмногу и по рацете малку,црвенило со ситни меурчиња и ја чеша.И дадов лоратидин,малку и се посмири ама не сосема...
    Совет,мислење?

На duffi, VladeMila, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    И јас ги приметив на @stetoskop и да каже од кај ги купи.

На duffi, Dadusicka, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добра ви вечер девојки.
    Уште сум ужасната од муабетот од преѓе, леле не ми се верува какви се не луѓе има :x Само ги жалам тие деца што мораат да трпат такви родители. Луѓе бе, храброст треба да се откажеш од родителите и да зачекориш сам, па и толку млад...
    Денес во Прилеп ладноооо, цееел ден си врне снег, истовремено се топи, нема крцкава прошетка вечерва :| може да има само прошетка, под чадор евентуално :D Конечно ќе ги направам мекиците ветени од минатата седмица, и од утре здравје Господ пост да се почни.
    Имајте убава вечер :hai:

На duffi, VladeMila, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.237
    Pred 3 god.gi zedov u edna prodavnicka za kebinja,zavesi i takvi slicni ,,domakinski" raboti.
    Okolu 2.500 den gi plativ,odozdola se gumirani i ne se lizgaat na kozata(od garniturata)
    Gi peram na 30 c so centrifuga i ok se.Nitu boja izgubija nitu se otrcaa...zadovolna sum

На duffi, VladeMila, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.669
    На sanjaeva, Val-Dim, Dadusicka и 4 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    85.482
    Здраво женски ...
    Направив кафе и го чекам мм да се разбуди и си го испив сама човеков неможе да се освести...
    Значи ова родителиве посебно мајкиве и нивните омилени синчиња ми се :puke: ,а на таквите додека му дојде ум замина возот и ако му дојде :!:...а препукувањата кој од каква фамилија е и што донел ми се скроз безвезе ...
    Ќе одам да пазарам сите со ден јас на ноќе и од утре ќе се пости само јас да се разбереме ...убавини ...и
    еве @Jas! друштво ќе ми прави ;)

На duffi, bittersweet, sanjaeva и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    ги има во сите продавници за постелнина, по пазари....
    Јас се зезнав купив бушави и им паѓаат ресите лом ми го праат тепихот

Не се мајките за ќотек, синчињата се што ги слушаат. Али искрено има и ќерчиња што слушаат, само на синчето му се мешаат, на ќерката добронамерно и викаат ;)

На duffi, VladeMila, sanjaeva и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    Само јас година дена купувам и никако да купам вакви флекери. Не сум домаќинка признавам.
    Кај мене сите спијат. Ќерката како тргна може до сабајле ќе продолжи. А има песничка за учење, ќе ја читам на пат кон школо сабајле или ако стане ќе имаме полноќна журка.
    Седнав да му помогнам на мм нешто на компјутер, што ми објасни завршив сега ми е жал да го будам за да довршам.
    Надвор исклучително ладно, дува ветар коси. Само за какао и филмови е :) а тек е понеделник :/

На duffi, VladeMila, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.237
    Go iscitav i drzi voda
    ma da...mislam deka ni tretina ne e napisano od toa sto treba ...
    Eve prvo sto mi padna na um e deka se mozat sami,pa duri i na vulkanizer da odat (facepalm)

На duffi, VladeMila, sanjaeva и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    178.676
    @stetoskop мислам дека ќе поминеш поефтино ако најдеш половни бандаши, гумите се поскапи.
    И јас имам проблем со колата, пак нешто се расипа ММЕ. Не знам колку пари имам дадено по мајстори.

Кога читам какви мажи има, си мислам: Пецо, па ти си супер :D

На duffi, VladeMila, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.237
    Aaaaa znaci bandasi bile ,a ne bandazi ...dobro i tolku sto sum zapamtila.Pred nekoj den slusnav i za bendeks (facepalm)...
    Mi se javi ,,majstorot" da mi kaze deka mi nasol 16-ki,bandaSi ,1000 den od parce.Ok e cenata?

На duffi, VladeMila, sanjaeva и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    178.676
    Добра е цената, а ако бараш по огласи може да најдеш и за 800 ден. парче, зависи од понуда-побарувачка :)

А имаш слушнато за хилзни, гуртни, карики ? :D

На VladeMila, sanjaeva, Espadrila и 6 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.237
    pa ne e nekoja golema razlika u cenata,20%, koj ke se zamara so sekakvi...
    da vidam ovoj sto ke napravi za do sabota,majstorot...

На VladeMila, Skorpija25, Jas! и 5 други им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.237
    imam peco ...i za lager na alternator,palac,bobina,sonda lambda,...sakas uste?

На VladeMila, Espadrila, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    178.676
    Не, доволно е, се гледа дека имаш познавање :D

На VladeMila, Espadrila, Jas! и 5 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.237
    svekici pecooo kaj benzinci (facepalm)

На VladeMila, Jas!, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Еве сум,инаку поручеква на синко желба се исполнуваше.Телевизорот сакал на зид во детска да му е,додуша и мене ме нервираше на средина во соба.Нејсе бидна,со малку труд и пот,избушено,наместено,средено,арно ама рацеве повеќе не ме држат.За коли ќутете,мене кумплугот на среде улица ми се откачи,два пати на мајстор ми менваа,и се пак на среде улица исто,од Грција зедовме и тој откажа,е сега за сега со овај се е во ред-да не го почудам само :tmi:.Веќе срам ме фати,кој е на улица дефект,јас,па туркај,па свират,аман(facepalm),ама количево за во зима ми е погодено,како ќумбенце загрева,да не ти се излегува одвнатре,со лавче знакче е,но не сум од партијата :rofl:

На duffi, VladeMila, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Еј со муабетов со коливе ми текна.. фатив дечко....прва љубов голема, :inlove: дечкото немаше кола, а јас само што положив, мерак за возење, шта да ти причам... татко ми почна да ми ја брани колата:nod:, дека дечково не бил за мене, не му беше ич по мерак:?:,.... ама јас и клучеви дупликат направив и пак ја зимав:nod:...
    Една вечер искачам јас колава не пали,...дојде дечкото со другар и буткаат, буткаат на паркинг...колава абер нема да запали, ја избуткаа колку да ја препаркираат....и толку од искачањето....е после неколку дена ми кажа Палецот го извадил....е и после ми викаа кај му текна за палецот:lol:...

Е тато, тато.... мирно си спиеше со клучот под перница:nod:, а ја арамбаша права:tmi:

На green.eyes, duffi, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.