Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.253
    IMG_1165.JPG
    Ajde...

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Преска сама се урочив.(facepalm):devil:
    Само што излегов од болницата се споија небото и земјата, два чекора до паркингот, жива вода, утоп до гола кожа.
    До дома на автопат лазев со 30 км не можеш повеќе да возиш и да сакаш, прст пред око не се гледаше.
    Мм ептен се засекирал па цело време ми збори на телефон, да не сум се плашела.(facepalm)
    Топол туш дома, еден чај сега со вас и да легнам малку после сакаат децата да украсуваме, ќе биде весело.:lol:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    @vitamina со бебето ме потсети на една новогодишна ноќ од пред... :?: 28 години.
    Дента пред дочекот на Нова година бебето ми направи 40 дена, па бевме во црква и на гости кај моите. Вечерта собрани кај нас дома големо друштво... Секогаш сите сакаа кај нас се да се слави, демек простор сме имале (facepalm) Со мм се спремивме, поставивме на маса и кој како доаѓа носи по нешто... Иии чека јас да го сервирам и нивното :@, плус дај чаша за вино, па чаша за виски, сок :^)
    Мм ги „следел“ желбите, му се видело дека многу му ја измачуваат женичката и без ни малку обзир ги собра сите и им рече „Ајде сите во кујна, да го видите распоредот... Долга е ноќта, се што Ви треба е таму“ :!:
    Така и јас видов Нова година :tmi:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    178.688
    На Dadusicka, stetoskop, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.676
    @Val-Dim сега не верувам дека некоја мајка со бебе од 40 дена ќе се нафати дома кај неа да се чека Нова Година.Па макар се другите и сработиле.
    Други времиња беа тоа.
    Сум го правела и јас тоа ,ама сега и ја не би...

На Skorpija25, mal.ecka, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    Еххх, многу време ни требаше да се опаметиме (facepalm)
    Мм има направено еден тон пастрмајлии и пици за седенки со друштво, а јас уште толку кифли, колачи и еклери... Едно време ми беа хит, па сите ми се најавуваа на еклери (facepalm)
    Во последно време со мм конечно свативме дека со друштво е подобро да излезеш во ресторан отколку дома!!! Нооо, сепак си имаме и мили лица кои што си ги чекаме дома :tmi:

ПС Пак ке се опивате? :^) |( ]:)

images (10).jpg
    Ви посакувам на сите, ама баш на сите да пиете од радост :party: :hug:
    Отидов да читам, чао :hai:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    221.895
    Точно како што кажа мареане тоа беа времиња. Односно многу по друг начин на живеење и навики.
    Денес со пристап кон интернет со енормни истражувања со разни статии за здравје за живот се е обратно пропорционално од тоа што било.
    Оти нели идеме напред со се целокупно.
    Тие времиња што биле ваши времиња беа мои времиња во улога како дете.
    Па се сеќавам како што вчера да беше кога моите се собираа скоро секоја вечер, пиеја по некое вино и пушеа цигари, играа хант и се смееја од срце.
    Титово време..
    Немаа толку маки, не трчаа толку со времето колку денес, сите имаа, болестите ретко беа застапени, здрава исхрана, поинаков живот и поинакво време, не носеа на плеќи куп работи туку тогаш се знаело се се знаело што е и како е, немале органик, немале здрави навики и здрав живот.
    Или пак имале а денешново е заблуда не знам ни јас што да кажам на оваа тема.
    Како е и што е правилно.
    И да, тогаш се собираа како што викаш. Никој немаше обзир дека на бебето од 2 месеци може да му се нанесе бактерија, дека треба да спие, не му треба гужви, галами, итн итн..
    Тогаш никој сето ова не го размислувал.
    А сега?
    Сега сме уморни од животот. Од несреќите околу нас, од финансиска гледна точка , ма од се по ред па сакаме лепо фино да се истргнеме и да не слушаме галама, да не миеме садеви да не пребесуваме раскреваме муабетиме цела ноќ итн итн..
    Едноставно сме уморни може па и најпрвен од неправедни луѓе околу нас и од не сакање да се замараме и да реметиме наши навики и ред :)
    Се испишав..
    Имам многу да пишувам на оваа тема ама...
    Моите се дружеа пред едно 20 години со многу пријатели секојдневно, сме растеле со дим, со галама и сме биле научени да заспиеме на галама под она мото "ќе се измори и ќе заспие".
    Сме поштувале роднини сме се собирале по 100 души на слава , сме се смееле и сме сакале и почитувале од срце.

Ама денес не е вчера пред 20 години.
    Денес се отиде по неповрат од овој таканаречен модерен свет и одење напред.
    На работа си како роб па кај сакаш отиди и што сакаш биди, се трудиш работиш рмбаш нозе ти паѓаат снага не осеќаш, па одиш во маркет трошиш ото има премногу избор а порано немало , па био па органик па ред на бебе па не за галама па не за седенки оте бебе плачело па не за да го гњавеле и бацувале..

Колку и да сакаме не можеме да споредуваме.
    Факт е дека било многу поубаво.
    АМА И ЛУЃЕТО БИЛЕ ИНАКВИ И НЕ ГЛЕДАЛЕ САМО ЗА СЕБЕ СЕБИЧНО.
    Оти може па и имале скоро сите подеднакво и борбата за имот и моќ не била толку раширена.
    Ама животот оди напред..
    Се се плашам да не претера па уште повеќе да страдаме..

На Skorpija25, LeaBay, Stories и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    Нова Година максимум со уште еден пар би терала и ништо више. Обично за НГ јас бирам друштво ама оваа година ко да не ми се бира :D Претежно во друштвото се со мали деца па има еден таков натпревар на ,,најмајки,, што не сум расположена да го гледам :tmi: Сакам онака лајт да си истерам, по тренерки, некое музиче пуштено, винце, мезе...

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Jas!

Jas! Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    6.313
    Добро утро.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  10. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    Убав ден на сите и убав викенд.
    Бидете убаво расположени и весели поминете убави моменти со вашите семејства и посветете време на семејството зашто како што иде време се помалце време ке имаме за семејството а кој нее уште во тие води маж/жена тогаш имат некоја љубов посветете повеке внимание нема да има шанса денот да се врати исто како и младоста така да секој ден искористетего како да е последен.

На ♡BuBaLe♡, Annath, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    221.895
    Здраво.
    Кој рано рани цел ден му се спие. Ама кафево испиено в зори ми е најслатко.
    :coffee:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.722
    Допаѓања:
    153.895
    Дoбрo утрo!

Се пријaвувaм зa oрденoт
    нaјдомаќинка...стaнaтa oд 7 ипoл...изметенo ,истресенo и избришaнo...и нaдвoр и внaтре... Се истуширaв и дa суредaм децa пa сo мaјкa ќе шетaм пo дуќaни...мoже ќе се пoднoвaм нештo...

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Сама Дома

Сама Дома Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    566
    [QUOTE="vitamina, post:

Ама денес не е вчера пред 20 години.
    Денес се отиде по неповрат од овој таканаречен модерен свет и одење напред.
    На работа си како роб па кај
    Колку и да сакаме не можеме да споредуваме.
    Факт е дека било многу поубаво.
    АМА И ЛУЃЕТО БИЛЕ ИНАКВИ И НЕ ГЛЕДАЛЕ САМО ЗА СЕБЕ СЕБИЧНО.
    Оти може па и имале скоро сите подеднакво и борбата за имот и моќ не била толку раширена.
    Ама животот оди напред..
    Се се плашам да не претера па уште повеќе да страдаме..[/QUOTE]
    Да, тогаш се тежнеело кон социјалната подеднаквост. Не сите, но сепак поголемиот дел од нив биле со подеднакви права, обврски и живееле сличен живот. Исклучоци секако дека имало и тогаш, но битно дека поголемиот дел беа обичните граѓани, оние секогаш расположените за дружење и кои знаеја да го ценат другарството. Подеднакво се осеќаа и децата нивни. Па ако можат да издржат другите деца, тогаш ќе можат и овие на гостите или домакините.
    Убавото во тоа време било тоа што се имало "време , за се. И за ручеци и за себе и за своите и за гостите и за работа и за забава и за учење и за дружење.
    Ех, било и поминало. Некое и не толку далечно време. Не до толку далечно за да не би биле забележани и споредувани неговите убави страни, а истотака и недостатоците наспроти ова сега.
    Секое време си има своја убавина. :?:

На ♡BuBaLe♡, Val-Dim, VladeMila и 6 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    85.485
    Добро утро !!!
    Како убаво сме се наспале да пиеме кафе со мажево и ќе шетнеме па ќе работиме попладне..
    Убаво време се живеело порано ,а не денеска се во трки и никој на никого нема време да му посвети .Да можеби секое време си носи своја убавина но да не се лажеме ништо не е како порано ,а далеку од убаво е
    Ај од по сабајле да не кажувам многу одам да се спремам ...
    Убав викенд народе !!!

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.253
    D.utro i od mene...
    Konecno prestana dozdov...ke rodat nivite (facepalm)
    Spiev ko bajce nokeska-cista mi e sovesta plus toplicko od ,,caskata" ...i ne e propivanje ova moeto tuku nacin na stopluvanje za nas sto sme Dooel :rofl: :rofl:(facepalm)
    Sabajlevo uste pred 8 h mi vrti sister da me prasa sto pravam i kako sum...i rekov eve prereduvam drva(facepalm)
    Doadjaj vednas da mi pomognes...:rofl:
    Istiot mig pocna da pelteci...:rofl:
    Da bese nesto hitno pa aj...ama za bos muabet da te budi nekoj (facepalm)
    Vo sabota -8h ,sto moze covek da pravi....
    Kafe odamna ispieno...na red i vtoroto.
    se mislam kade da setneme so decata,da trgneme misli malku...
    Za uz kafeto ....

Ajde :hug: za site...

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, mira.mira и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Денес..си поспав...:nod:
    И си се одморив...:!:....сега пијам прво кафе...:tmi: 1512206629893-958413707.jpg кој е за бујрум...:nod:
    Се мислам дал да сработам нешто, дал да прошетам(facepalm)..
    Ќе да е ова првото...:nod:
    Само радости нека Ни носи денов..:f::hug:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро и убав ден имајте.Заглавивме на инфузии со детево,немаше друг начин,сабајлево е подобар малку.Персоналот во заразно,души прави,ниту нервозни,ниту да се развикаат како што е ред во другава болница-клиничка.Овие како под казна да се таму,ма таа болница од памтивек не е чепнато ништо,греење нема се се распаѓа,инфузии закачуваат на едни прастари закачалки,закоени на плочките,и во тие услови фини,коректни,односливи,ова ретко сум го видела,секоја им чест.Кафе да мавнам колку малку да се освежам.

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.134
    Е нема подобро од турско за расонување. Со многу кајмак без шеќер...
    Вчера имавме гости па кажуваа кафе со смути од јагоди , па со портокал, па со плазма и чоколадо,... ма викам јок турско брате само. Ме погледнаа и мажов и жената ко заостаната да сум. Демек непрошетана, не си пробала какво е кафето ваму, таму... ајт.

Вчера гости и со брзина на светлина чистев во наводници. Буткав по шкафови само па сеа да стане бебуш и да средувам :( На маж ми полначот го забутав негде без батерија отиде човекот:devil:

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.676
    Синојка сум задремала на тросед,море убавос сум заспала .После се расонив останав будна до 5.
    Затоа утрово се наспав за сите пари.
    Пијам кафе,па на ред пазарење,чистење итн.
    Ако идат гостите планирани за утре ќе главам в кујна ,а ако не ќе шетнам макар и на дождов...

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, eli25 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    221.895
    Лејла, баш ми е жал кога ве читам вака како дискутирате, зборувате и спомнувате воопшто за љубезност во 21 век. Се радувате и си викате себе си "фала богу да најдам некаде некој човек љубезен" а тоа да е баш на толку големо и ценето работно место.
    Јас не знам како е во македонија но низ европа прво нешто кога одиш на разговор за работа ти укажуваат и зборуваат баш за оваа љубезност на работно место. Треба секогаш да се водиш по она мото "јас можам" да работиш многу и даваш се од себе и секако на прво место да бидеш секогаш љубезен и да се смееш.
    Да даваш кураж..
    Значи стварно е мизерно да збоеуваме за бон тон во 21 век, да гледаме скиселени фази како животот им е кисел на работно место, да се издеруваат и да те гледаат ко нешто најдолно.
    Катастрофа.
    Тоа е таа основна култура што во европа се учи уште од мали нозе и стекнува а кај нас е ретко распространета. Па ќе се молиме за трошка љубезност и поттик ние како потрошувачи а тие како бог знае што се.
    Па и премиерот овде верувам дека е безусловно љубезен кон сите и не ги гледа на долна линија останатите граѓани камо некој друг човек.
    Истово го забележав и кај @WORRIED.BT кога кажа дека докторот ја наполнил со негатива до толку да знае од која врата да излезе.
    Зошто?
    Чему?
    Имај 5 дипломи, цени се колку сакаш ама ако немаш основно човечко понашање си никој и ништо во други очи.

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, eli25 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.