Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    221.895
    Да се надополнам кога веќе почнав.
    :D
    Кафето е италјанско. Оди во италија, во франција во било која еу држава ќе забележиш дека за нив кафе е токму она кафе од 2 3 капки во филџан или espresso corto. Кафето им е сласт и потреба рано насабајле пред да почнат со работа, го пијат од нога и не им служи за оговарање и кафе муабети.
    Оди прашај ги италјанците што е кафе?!
    Кафе со јагоди и шлаг е торта според нив и не се нарекува кафе.
    А тоа е онаа заостанатост кај пријателите твои што мислат дека јагоди во кафето е кафе а не тужна торта не си ти заостаната.
    :)

На ♡BuBaLe♡, dunika, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.134
    Таман работа. Ама знаеш кога ти се прави некој , т.е. се труди да биде. Е тоа ми е смешно:D Вештачење до бескрај.
    Остана ли нешто природно во луѓето? Само глума и докажување кој е поголем(facepalm) Па и за глупост да е.
    Сум била во Италија и јасно ми е. Ама јас неможам да се докажувам со некои кога нив тоа им е "wow". :angel:
    Ама еве збориме и за вкусови нели. Некој сака вакво кафе, некој онакво.
    Патем кафето со јагоди од старбакс било. Јас во старбакс пијам еспресо. И јас и мм. Како сме можеле бе :o

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.676
    Токму поради оваа „модерна“ особина кај луѓево сега има помалку седенки,собиранки ,онака релаксирано уз винце и муабет, па да ти е мерак и да повикаш и да нагостиш луѓе....

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, dunika и 12 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    221.895
    Точно. Ова ми беше муабетот од вчера. Модерен свет дојде време да се докажуваме и надкажуваме кој има повеќе, кој јадел повеќе, кој носел повеќе, каде се не бил повеќе, па доаѓа она "чекај јас да ти кажам ти ништо не знаеш немаш озлезено подалеку од скопје" он паметен ти проста, етикетирање и затоа лека полека народот се цепи и оддалечува оти му е преку глава да слуша глупи муабети и глава да го боле.
    Точно вкусови. Ама фактот дека правото кафе еспресо корто никој не може да го смени кога зборуваме за кафе знаеме кое е правото кафе а за вкусови точно дека не се дискутира.:)

На ♡BuBaLe♡, Lejla8, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  5. @lex

@lex Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    zdravo,
    nekoe iskustvo so KAT KOSTOV?
    kako ste zadovolni od stanovite?

6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.188
    Допаѓања:
    44.025
    Кај вас дожд кај нас снег , мразови .. се заакав со децава и свеки до еден магацин од Лидл. А надвор вее снег. И така си возам.. викам не се уклучувам на автопат ќе терам право. Навито ми викаа грешка сум... и возам едно 500метри низ еден пат, кривината ја фатив лошо. Колата ми излизга. Гумите шлајфуваат. Јас се тресам. Свртев рикверц назад. Како и сама не знам. Пред нас една кола извртена, се излизгала и изчукала.. 100пати се покајав што излегов од дома. Среќа стасав , полека се враќав назад. Ко слепа. Ноќ, снег, лизгаво. Последен пат да возам кога е такво време.
    Денес сум на божиќниот пазар. Имаме штанд од градинка. Кој вака изгледа   перничињава се моја изработка. IMG_20171202_132705.png IMG_20171202_132645.png IMG_20171202_132618.png

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, dunika и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.470
    Допаѓања:
    144.102
    Добар ден жени и Пецо.

Нова година секогаш сме славеле кај нас, па и кога имавме бебе од две недели. Мене најубаво ми е дома со друштво, а изгледа и на другите најубаво им е да не е кај нив.
    Оваа година не знам како ќе биде, малку стеснета ни е дневната. Ќе биде малку тесно, ама не и невозможно да се собереме :).

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  8. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Брее штo сте нaпрaвиле...250 стрaни зa читaње,нештo oд пoзaди нештo oд нaпред све прoчитaв...
    @mareane @vitamina респект зa се штo сте нaпишaле,21 век,мoдернo oпштествo,себичнoст,никaквa љубезнoст никaквa дружбa,гледaње низ призмa нa пaри....се oтиде непoврaт..

Ми фaлaт тaкви дружењa,скoрo и дa ги немaм...другaрки не се ни гледaм,пoвременo се слушaм,секoј сo свoи прoблеми.....мм тaкуѓере...ќе речеш нaс нештo ни фaли штo не сме дружељубиви..

Имaм еднa кoлешкa-ми е сoул мејт,сaмo не се дружaм привaтнo oсвен нa рaбoтa,и oнa си имa фaмилијaрни прoблеми,пa си се жaлиме и тешиме нa рaбoтa...

Едвaј чекaм дa пoмине гoдинaвa,сaмo лoши и неубaви рaбoти ми се случувaaт,не декa нaреднaвa ќе ми биде пoдoбрa...знaчи кaкoв песимистa сум,мислaм декa немa пoгoлем oд мене.
    Штo е тoa..мaлку дa мислaм oптимистички,декa ќе биде пoдoбрo aмa НЕ..кoгa те нaдвaсaле прoблеми..

Ај дa не гњaвaм у негaтивнa смислa....(хa хa хa)

@kukla21 живa и здрaвa мaлaтa... @Annath @Dadusicka дa не живеете вo Киселa Вoдa?Кoлешкaми и прoшлaтa и oвaa неделa се жaлеше нa струјaтa..

@stetoskop тие кифлињaтa ми личеa нa пивaрки кoлaчи,дaлу декa ми се пријaдoa и ги oбoжaвaм..

Уште спијaт мoиве,уште кoгa дoјдoв oд рaбoтa oд 13:30ч..пуштив мaшинa нели декa ефтинa струјa,пa пoсле кoгa ќе стaнaт пиперки сo јaјцa зa ручек..

Убaв ден женки и Пецo..

Oјдoх јaс

На ♡BuBaLe♡, evangelina.ina, eli25 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.253
    Kapa ti simnuvam za muabetot, :bow:.
    U seloto moe za vakvite vikaat,,R'dja me napinja,tavra me s'pinja."(ne ocekuvam deka ke go razberes napisanovo...(facepalm))
    Imam edni takvi vo blisko opkruzuvanje...od toa prenemaganje nema koj niz vrata da im vleze vo domot...niven problem ...seedno mi e...

Rucek nadvor-pomesten za utre...i dvajcata bile so obvrski...jakite obvrski |(... Se sobravme u 15h ,rucavme ,i pak razlaz....

Vecer treba da farbam edna drugarka(facepalm)...kaj mene doma (facepalm),znam deka haos ke napravam i mi se odi da i platam frizer samo da ne se baftam so vakvi eksperimenti ama aj...ke zacistam posle toa,dolga e nokta...

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.253
    @VladeMila ,receptot go imas na internet, baraj pamuk kifle.
    Tamu stoi da se ....valjav ( (facepalm)) vo kokos,ama malata nemoze da gleda kokos a ne pak da jade.Gi valjav ((facepalm)) vo meleni orevi...300 gr.odat na edna tura...

На ♡BuBaLe♡, eli25, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    Ко се запнав дека мора да се шета денес ко без осет сум...у џамбо ќе одам нема друго. Детево мора да ме дружи, тортура дур е мала :devil:

Кафе испив, домашна пишуваме 8-|

На Skorpija25, ♡BuBaLe♡, eli25 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.253
    Drustvo da ne ti treba?

На ♡BuBaLe♡, eli25, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  13. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.068
    Eve pa vaka ja bev do market kupiv viski vino pivo neskafe pa na vas ostanuva casite da gi nosite sto da praam sum gi iskrsil site casi nemam niedna

На ♡BuBaLe♡, eli25, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.253
    :rofl: :rofl: :rofl:....abe sedi miren....
    Znaes koj mesa alkohol?:rofl: :rofl: :rofl:

На ♡BuBaLe♡, kuc, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Купив од салатата пилешка од Кам, што ми требаше...кога и седнав божем не сум видела(facepalm)(facepalm)
    ..ми се стужи, ...уфф од што сум стрвна(facepalm)...

@VladeMila не сум од Кисела Вода8)

На Skorpija25, eli25, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  16. diskreten32

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.068
    Pojma nemam haha ma ima narod be tuka sekoj si saka svoe da pie nekoj pivo nekoj vino nekoj kafe samo pa sekoj po sebe ke si bira hh nemora da mesame

На mareane и Lejla8 им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.253
    На kuc, Lejla8 и diskreten32 им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    Апсолутно!

На kuc, Lejla8 и stetoskop им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.722
    Допаѓања:
    153.895
    И јaс сaкaм вo вaше џaмбo...

Душa немaм пoјќе...мoетo шетaње испaднa треслa се гoрa рoдиo се миш...сaмo едни чизмички си купив..и нештo зa дoмa...и тoлку...
    oд тристa чудa штo имaв вo плaн сaмo oвa...избoрoт вo грaдoв ни е мизерен a и времетo не зaфркнa ...

Нoвa гoдинa вo пoследнo време сaмo дoмa и сaмo сo мoите сaкaм дa јa дoчекaм...кoј кaкo сaкa некa ме дoживувa...

@eli25 ист вкус зa кaфе имaме a и зa луѓе бoгaми...

Зaбoрaвив @nena2010 дa јa пoздрaвaм пред некoј ден...дoбредoјде нaзaд..

На ines.h, eli25, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  20. diskreten32

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.068
    @stetoskop nemam pojma ne sum izlegol nadvor ic deneska haha slusam nekoja vreva valjda dozd paga haha cekaj da vagam glava u prozorec da vidam hh

На Lejla8, stetoskop и Bozica1980 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.