Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    95.364
    Шо правите:yawn:
    Јас исто оптегната црногорски,одмарам од спиење.Едвај издржав на работа,среќа ручав таму,маж на прослава па не ни стапнав во кујна.
    За утре најавени гости,ама нема да спремам ништо,златен маркет:lol:

Рефке и по купачи да одиш,за пола саат сите ке се пијани,така да бојата на аутфитот не игра улога.Глеј тебе да ти е удобно и да се осеќаш секси:makeup: @referentka

Одам во купатило,сите се пролепшувате во Недела,само јас во Петок8)

На artemidis, fallenangel, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.303
    Допаѓања:
    85.499
    Кај сте женчиња ???
    Работа,ручек ,одмор и време за кафенце и ќе го гледам Жика ...релакс ми за мозок...

На fallenangel, Annath, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.677
    Допаѓања:
    178.704
    Не сум љубител на елки, но оваа ми остави добар впечаток. :D

На fallenangel, Annath, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    Многу лесно се крши оваа. Јас би нешто постабилно.

Од пуста желба за китење отидов на баба ми да и накитам. Па и на огинче се стоплив. :inlove:

На Annath, Skorpija25, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.170
    Допаѓања:
    221.897
    Само да ве поздравам на кратко.
    Имајте убав викенд!!!
    Рефка нека купи фустан и ич да не се мисли :)

На Annath, Dust, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.169
    Допаѓања:
    40.527
    Добро вечер.
    Ме нема, ме нема па ќе се изгубам.
    Може и ме заборавивте па треба да се покажам од ново и да послужам кафе:rofl: или межеби имате нов ритуал за иницијација на нови членови.
    Ми фали темава, ама морам да признаам некако се немам време. Сакам секој слободен миг да го посветам на синко, а и повеќе ги читам бебешкине теми, да не останам неинформирана и да ме фати некоја ситуација на препад.
    Признавам неспремна сум што се случува, а и одамна немам прочитано ништо.
    Во секој случај честитки за сите што славеле нешто периодов и допрва ќе слават.

@referentka купи си фустан, направи си мерак.

Ако фатам некој ред може и ќе ве дружам почесто.

Поздрав и имајте убав викенд.

На carangigia, Annath, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    @referentka и јас сум за ново фустанче. Ќе ти се најде за друга прилика ;)

Инаку кај нас на работа нема ништо организирано предновогодишно. Во канцеларија ќе сме се почестиле по една слатка, доста било. Му кажувам на мм, ми вика тоа скржавоста ви е професионална деформација, затоа. ]:)Му објаснав да не меша скржавост со скромност. :makeup:

На fallenangel, Annath, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    У јас ќе одам на прослава:makeup:
    Само не купувам ништо,ќе си облечам нешто од шкаф:D
    Лани беше многу убаво дури и изненадувачки убаво.
    Оваа година ќе видиме како ќе биде.
    Важно музичката група ќе била изненадување:D
    Вечетва нема да спијам од секирации,на татко ми му се сврти наеднаш ќе паднеше и сега јас триста мисли;(

На kuc, fallenangel, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.427
    Допаѓања:
    279.708
    Сакам и јас нешто да си земам за предновогодишната забава ако воопшто ја има.Пре би некоја кошулка,имам сукња, убави чизмички,па може да помине и така...(hollest)

Туку на муабетов прееска реков ај да си исплакнам око во темата модни критики,кога тоа препукувања и таму,се изморив после неколку поста и ништо не видов...:!:

Честита слава на @Lejla8 ,за многу години да е !

На kuc, fallenangel, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    175.289
    Bidna i rodendenot.Posledna otidov ,a prva si zaminav...bez partner ,ama i toa si ima svoi prednosti...ne gazis i ne te gazat pod masa :rofl: (facepalm)
    @evangelina.ina ,za razbiranjeto...osven mm i uste edno drugarce nikoj ne uspeal da me razbere 100%...nitu pak ke me razbere nekogas,ne deka sum komplicirana tuku ne dozvoluvam sekoj da mi vleze vo sigurnata zona...kako i da e,blagodaram za mislenjeto sto go imas za mene...:hug:
    @Peco ,elkata Ti e mnoguu ubava...da sipese od ,,zvezdata" ne ke bese loso...:)
    Vo plan sum i vino da propijam,ne deka ,,moderno"bilo so casata da se slikas za fb-nov biser sto go slusnav (facepalm)(facepalm)...ne znam,ako veke ,,treba" da se drzi nesto u raka za da si pointeresen biram ,,lizavce" ,od tie golemite kako cvet sto se :rofl: :rofl:

Ajde da gi pogledam Alirizovi...ovaa Ferhunde od glava ne mi izleguva :rofl:(facepalm)

Leka nok na site...:hug:

На Peco, carangigia, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.725
    Допаѓања:
    153.971
    Преумoрнa зa дa заспијам...
    Си турив чaшкa Пелинкoвец...мoже ќе ме успие...
    Cheers!

На Peco, fallenangel, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  12. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    19.531
    Добро утро:)Сварив турско и го пуштив панелот..Нова пневмонија не ми оди во прилог оваа зима.Парите за струја ќе се даваат, дечките пренасочени кон баба во случај да им треба плус,минус некој денар..Минијатурни кавгички веќе почнаа ама ќе биде онаа народната "роди бабо машко"..толку можам со оваа плата..
    Сношти добив покана од другари да одам со нив до градот на Бубале..Тие ќе оставаат роба а потоа кафе покрај езеро..Еве ме размислувам што да облечам:)
    Јас му предложив на едниот да испешачи со мене кога се пожали доцна попладне на тежини во желудник..Цел пат го слушав тоа што тој неоптоварено и наједноставно го зборуваше за својата работа и животот..добар слушател сум дефинитивно(добар советодавец баш и не)..Ми размина моето мрачно расположение,поминавме убав пат низ црни темници и воопшто ни човек,ни куче,ни возило не помина а јас бев опуштена и скоро нормална..На улицата што е во градба стоеше кипер..Онака прашав дали знае колку осовини е?? Згреши и му објаснував некое време:DМи рече дека сум дијаметрално различна од тоа што се преставувам, неочекувано пријатна за машко друштво и дефинитивно си ја сакам работата(за отказ да не размислувам во афект)..Ми рече дека е нормално да дозволам помош кога некој сака да ми пружи и знак на внимание..Има луѓе што сакаат да се грижат за своите пријателства..Тоа не значи дека поинаку те перцепираат..Две години се многу да се живее аскетски за да му се докаже на "градот"дека лажно сум обвинета..На "обвинителот"ич не го боли..Алиментација не плаќа,социјализација има топ..Облеката на фб му е феноменална(ептем има вкус за марка и комбинации)..Само "обвинетата"уште води војни за докажување и се повеќе запаѓа во мрачни расположенија:(Многу едноставно и опуштено течеше разговорот..Скоро нормално се чувстував што пешачев со маж, разговарав, се испотив доволно за дома после топол туш да заспијам без розовата пилула:nod:
    Затоа сабајлево е прифатена поканата..Денот ќе биде исполнет а јас среќна8)инаку чувствувам дека ќе ми помине животот во правдања,објаснувања и горчливи солзи..
    Имајте убав ден:l::l:

На Ano, Peco, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  13. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    7.505
    Lazno obvineta me machat nedelive. I sfativ deka lugjeto obvinuvaat samo da si go skrijat prljaviot obraz, da si imaat opravduvanje za sopstvenite nedela. No najmnogu boli koga Na nevistina ke to sudat.Prvo se branev I dokazuv I so nedeli ne spiev mislev dushava me mi pukne. Sega reagiram kako nikogas dosega agresivno so vulgarnosti I ne se pravdam I mi e gajle. Koj sto saka taka neka so misli, grevot Niven e a ne Moj.

На Peco, Annath, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.303
    Допаѓања:
    85.499
    Добро утро :coffee::coffee::coffee:!!!
    @Lejla8 Честита слава за многу години да си ја славите само здравје другото само ќе си дојде ...
    Ред сонце ред облачи одручек можеби и дожд ...
    Денес одмор ќе се шетне до кај јужниов сосед уште да се спремам...
    На никого во животот не му се правдам негледам причина за тоа ,а уште помалку да се докажувам .
    Еднаш се живее и правете си како што се замислиле вие ,а не некој други ...
    Убав ден народе !!!

На Ano, Peco, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    175.289
    D.utro i od mene.
    Sto ti znaci koga decata se golemi i samostojni...sum spiela do pred pola saat...odamna ne mi se slucilo ova.Malata stanala,si pustila klima,pojaduvala i si tera nejzini obvrski...
    Ve citam za pravdanje ste fatile muabet...Ne se pravdam na nikoj za nisto...Edinstveno za sto se pravdav bese pred decata za toa sto ne uspeav vo borbata...ne deka me obvinija,ednostavno morav ...

Drugo,ne prasuvam moze li ova,ona-tuku soopstuvam i stavam pred svrsen cin.Znam deka ova ne e mnogu ok,ama na ludjeto ako im dades prostor i moznost vo sostojba se da te zgazat za da si gi izlecat kompleksite.

Deneska praznik ,na pomos neka e i za mnogu godini @Lejla8 :)

Aj za kafe koj e...nadvor e + temperaturata...

На Ano, mira.mira, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Dobro utro pozdrav od snezna Bosna, si vee snegce ovdeka celo utro i nema namera da prestane :)

На Ano, mira.mira, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Вчера, туку-речи го преспав денот |-) не се издржуваше веќе темпово. Сабајлево се разбудив со дланки ко на Хулкхоген,отечени:^), за фацата ај, нормално е на толку спиење, ама дланкиве, побогу?!:D Битно, луѓе ми испонаправија муабети дур бев цела сонлива..на сите им ветив ќе им учинам, ќе се видиме, ќе збориме, ќе вака, ќе онака:D богдачува од мене.
    Годинава завршува на фин начин. Душата ми се извади...ама на крај испаѓа дека ќе се исплати :) си ја создадов иднината за следни три години. Новата 2018та ќе се почне(fingers) fingers crossed, со госпо напред..ако повторно не испадне некоја заебанција.:D Тогаш.. мајќе ми, ќе здавам некого. Крај.]:)

На Ano, bittersweet, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Пецо не се залажувај, ова се празни шишиња и асоцира на елка на некој алкохолик ]:)
    Одма визуелизирам колку срчи ќе се направат :whew:

Значи тука си ми? Каде да пиеме кафе? :hug:

Честита слава @Lejla8 и некој друг ако слави и честито име ако има такви :f:
    @referentka купувај фустанот, не мисли се
    Некогаш мали нешта прават големо задоволство.
    Се сеќавам на прошлиот 15ти како еден шопинг ме усреќи:mm:. Кратко траеше, да, е сега до следниот 15ти ќе свиркам :(
    И кај нас има жени кои продаваат облека,накит,авон... На 15ти да се раздолжам:tmi:
    @evangelina.ina те разбирам потолно. Моите се уште мали и доста скромни со барањата, и само пелени и градинка а богами и лекови коштаат цел приход за трето дете. Плус режиски трошоци,плус храна, греење,превоз...се откажав од маникир, фарбање, пауза во кафич и јадење купечко. Не сакам да се дотерам? Не знам која гардероба е младешка,модерна и ме доликува? Но, приоритет се децата :nod: Мама ќе носи што се нашло...
    Само здравје па се останато.

На Dust, Ano, evangelina.ina и 14 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Добро утро и од сончев Лондон. Не огреа и нас сонце. Ама ладно да си ибе мајката. Падна мраз. Слана насекаде, побелено е и лизгаво.
    #саботанаработа
    Појадок изеден, кафе испиено рано насабајле, цел ден ќе точам лиги за второ. Вчера испив второ и тоа турско на скајп и цел ден ми лупаше срцето.
    Се убедувам дека доволно поклони си купив месецов и да оставам нешто и за во Јануари. Ќе видиме дали ќе е успешна мисијата.

Важно од маркет изнакупив еден куп благо, отиде диетата.

Не полагам сметки на никој. Ако некој ептен напнува, го бришам од животот. За ставање крај сум многу решителна. Ама инаку сум мрза. Документот уште не го направив. Ако ми е, мојата глава ќе си пати.

Вечер планирам на концерт да одам. Ако не ми се преспие до крајот на смената.

На Dust, evangelina.ina, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Имајте убав ден.Ви благодарам на убавите зборови,да сме здрави и живи сите :hug::hug::hug:.Оговарања,безобразни пецкања кои годат право во душа,секогаш ќе има,нека им стои на совест.Од сите вас тука научив колку и здоболува,повеќе да не си ја јадам душата како порано,затоа благодарам друштво,ма силни сме ние,се ќе издржиме :hug::hug::hug:

На Dust, Ano, evangelina.ina и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.