Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.254
    Ne be... ne si mrgut ...i jas ne sum mrcator- taka se ceshlame samo ;)

На Skorpija25, Lejla8, Jas! и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.112
    Ова многу ми се допадна...
    d349987ed0a447db23a12823892a527d--amazing-people-dont-forget.jpg
    Правите муабет за домашни миленичиња... Јас покрај тројца мажи и двајца старци немам време за нив!!!
    А баш би сакала некое мало кученце, пуфкасто и бело... во некое идно време :tmi:

Добра ноќ :hug:

Последна измена: 17 декември 2017
    На Skorpija25, Lejla8, Ano и 17 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Emy867 Јас сум расист, сакам само големи кучиња, што е тоа прцле некое чивава, куче ли е глувче ли е :tmi: ќе го шутнеш несакајќи :( Види го што убаво е
    8-|:wasntme:

На Lejla8, Ano, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    И јас! Вучјак, Дога, доберман, ротвајлер...

На Lejla8, Jas!, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Oла лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Ме нема, ме нема, па ќе се изгубам.:rofl::rofl::rofl:
    Саатот од мм ми испрати известување да сум посетила лекар, сака да каже дека не сум нормална, севкупно за изминатава недела сум спиела 20 часа, ќе го збудалам саатот, така ми стои работата.]:):rofl:

На работа време немам да се помочам, дома децава мали се повампирија, седат до 2-3 сабајле па спијат до пладне како тинејџери, го збудалија татко ми, едвај чека да земам одмор сега кога ќе заврши школската година да се наспиел раат.:lol:
    Снашкаа и таа fully booked та дури и над букирана па и нејзе и помагам кога можам и после се побудалувал саатот, епа кој да одбијам па да легнам да спијам како човек, како песнаа од Бон Џови, I`ll sleep when I`m dead.:wasntme::rofl:

@Emy867 отиде и се врати од кај љубоФта јас немам време два реда да напишам тука, патем честитки за пензионирањето на тате.:P:rofl::rofl::rofl:

@mal.ecka нека ви е жива и здрава ќеркичката.:l::l::l:

Мм излезе со децата на утакмица, јас си дремам во двор со кафе и цигарче, не ми се мрда, мрза левел милијарда.:rofl:
    ,

На Skorpija25, Abeja, Lejla8 и 28 други им се допаѓа ова.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Мене големиве ептен ми се мили, со мал раст кучиња што сум имала контакт, некако поагресивни ми делуваат, и малку поглупави :( Се извинувам значи не е научна студија само моја перцепција :D

На Lejla8, Peco, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.758
    И дечко ми ги вика глувци|(.

Јас па големи не сакам:wasntme:. Волк ли е, куче ли е8-|.

Нека цивка по дома, да прави галама:D.

На Lejla8, Sesil, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  8. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    @Emy867 Ако сакаш мал раст, пргаво, да не го носиш по фризери, купи си Џек Раселче. Малку повеќе се митарат може, но не е страшно. Трошокот за храна од @CameliaMiller ми е малку преголем, не би требало ни упола од тоа да те фати. Како и да е, не брзај, истражи малку пред да се одлучиш оти после враќање назад нема :)

На Lejla8, Annath, Jas! и 6 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    @Emy867 секaкo декa кaј рaсните кучињa се знaе кoлкaвo ќе биде.
    Ќе кaжaм и декa не секoе мaлo куче е пoгoднo зa дoмa. Мaлa рaсa е пинч, и мoпс, и кoкер...aмa првите две имaaт длaкa кaкo иглички и секoј ден ќе си сoбирaш, a кoкерoт имa мекa длaкa кoјa истo тaкa кoјa секoјдневнo ќе јa нaoѓaш пo тепих, мебел.
    Зaтoa препoрaчувaм пудлa сo виткaнa, увртенa длaкa. Нaјмaлo митaрење. Секaкo ќеифскo чешлaње или дoтерувaње е зaдoлжителнo зa дa биде пуфлa:)
    Еве @joy1 ќе ти кaже искуствo сo нејзинoтo куче. Тaa рaсa е пoскaпa, нo секaкo декa и сo фрaнцускa пудлa ќе бидеш зaдoвoлнa.

На Lejla8, Ano, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Го гонам последното метро за дома. Полно е пијани будали маскирани во дедо мраз, па си пуштив Хабиби спиш ли добре, ми трешти во уши.
    На работа, досадно.
    Ракавиците ги најдов на работа, ми испаднале од ранец. Џабе не спиев синоќа.
    Надвор врнеше денес, во комшии утакмица, едвај жива стасав на работа. Ко сардини бевме наредени, сите ко бањати мачиња од дождот.

Алал да ви е, сите љубители и чуватели на животни, изгледа само јас не ги сакам. Ама пусти страв не минува. Ај може наредниот живот.

Утре, ден недела, јас на работа, мора екстра некој денар, празници идат. Имам само неколку патувања на ум, ептен сум скромна. Јануари март и април ги испланирав, февруари ми остана. Тоа што ќе немам доволно финансии за се е друга работа.

За модата да си прокоментирам. Мене ми се сите ок, каква и облека да носат, таа не го прави човекот. Тука и по пиџами излегуваат, гајле им е. Иако морам да прокоментирам дека гејовите се најмодерни, тие ваква комбинација многу тешко. Обично си наоѓаат богати шугар дедис да ги спонзорираат и носат најскапи марки, или пак тие самите се многу иновативни и имаат свои бизниси, што се вика играат на пари. Плус геј лобито ги држи на добри позиции во општеството, имаат супер платени работи.

Се распишав. Кога ке спијам не знам ни јас.

На Skorpija25, Abeja, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    @Emy867 a рипки наместо куче да си земеш?

На Skorpija25, Lejla8, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Го делам мислењето со тебе. Малите раси ми изгледаат многу поагресивни за разлика од поголемите.

Прва битна работа за мене е тоа што не би купила куче, никогаш. Сите кучиња кои сме ги чувале до сега (јас сум имала 3-4 години кога сме зеле куче, татко чувал кога бил млад) се вдомени, најчесто од пријатели/познаници. Кучкава која ја чуваме сега е иницијатива на брат ми, тој е целосно задолжен за нејзино дресирање и чистење на дворот/боксот, ја шетаме заедно а за готвење храна е задолжена мајка. Вакцини, ампули (според нашиот ветеринар 3 ампули годишно се доволни), каивчиња, градник, калциум, витамин Д - мој трошок.
    Јас сум љубител на големи раси, или барем среден раст накај голем. Омилена раса ми е далматинец, но само доколку некој ми го подари, и онака има многу кучиња кои чекаат топол дом. Исто така, ниту дома никогаш нема да чувам куче, обврска која за мене е преголема.

Е сега, мешаниче кое се чува во двор може да го навикнеш да јаде било каква храна, ама куче со педигре, особено куче кое се чува дома си бара посебна храна за да не мириса и каката да му е контролирана.
    Идеално време да се земе куче е 2 месеци, за надвор и така и така, ама за внатре треба јаки живци дури се навикне кај да оди по нужда.

Инаку расни кучиња со педигре се над 200 евра, со сигурност знам дека машки малтезер е 250 евра а женски 150-200 евра, ретривер 250, ротвајлер и пит бул исто толку. Шарпланинци и добермани се нешто поскапи, за други раси не знам точна цена.

На kravce, Lejla8, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    275.219
    Двете, најубаво :inlove:
    Ако е мешанче, може, а и не мора да значи. Во принцип ветеринар ќе процени лесно околу растот.

Видете што начекав на фб бе.... ќе си приумрам.

https://www.facebook.com/TRNDVideos/videos/1246186158818407/

Мене кучето ми е мешанец од лабрадор, големко е. Во суштина сакам големи раси, немам некој ќеиф на минијатурни кучиња.
    Омилена раса бернардинец.

Ама јас сум тешка мрза и со кутраков мој има денови кога ми се плаче пошто си сака поголеми прошетки. Среќа имам доста голем двор па има кај да се "истрча".

Кога ќе ни биде куќарката планираме кокер еден, ама тој по дома со мачорот да живее. Интересно е што мачоров нема проблем со кучиња (ваљда дека со голем плишко е од бебе) ама други мачки не поднесува.

Тука цел ден има друштво, татко ми е пензионер, сестра ми рано доаѓа од школо, после јас си доаѓам и мајка ми, но кога ќе живееме сами со дм ќе му треба друшка за од сабајле.

Затоа сакам една ваква фуфла, плишковци и двајцата се машки :)

1dc5ffc9d42f2e86ec4b908df838493e.jpg

@Rebecca_R моето е мешанче кое живее во двор, но сепак го хранам како што треба и чувам како што треба. Не го хранам со остатоци.

И мислам дека е греота така да се чува, посебно што ние луѓето јадеме сол, а кучињата воопшто не смеат да ја консумираат.

Исто и мачорот, тој и да му дадеш месо, салама, туна не јаде, нејќе ни да проба. Си ја сака само својата сува/течна храна. И диња сака многу :D

@stetoskop сесре заборавив чешелот, можда потсвесно, ваљда пошто и јас и плишко трауми имаме од него :D тој ИЧ нејќе чешлање, а мене кичма ме фаќа дур го зачешлам...

Последна измена: 17 декември 2017
    На Lejla8, Sesil, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  14. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    19.512
    Добро утро со отворен прозор и турско кафе:)Врни бучно и се разбудив па отворив прозор и уживам во есенско утро:)
    Шопингот вчера успешен..долгот ќе влези во 2018 на рати..Големиот лепота:inlove:си ставив лајк на сликите добро е што не ме опоменува како малиот]:)можев и коментар да ставам:D
    Сношти на светлост од неонка си видов дека фустанчето малку се прозира..за мене тоа е смак света:sweat:па заклучив дека со црни,мат хулахопки ќе биди ок инаку постава ќе треба да шијам а тој си е краткичок на крај пред да се изнервирам дека лош избор направив(а сакав да ја испочитувам мајка ми и да си купам фустанче од нејзините поклон 1000.00 мкд)еве решив дека сепак штиклички ќе ми требаат е сега гофа-салонка дали се носи на темни хулахопки?!?Ептем сум излезена од колосек со модата(facepalm)
    Околу милениците..И јас како Божица и Кравче си сакам голема раса на кучиња.Немам воопшто услови за чување па затоа кучето мешанец од шарпланинец кај нас на работа ја добива цела моја љубов..Додуша и возвраќа ама агресивно :Dсо њушката на поминување без да го слушниш те удира буквално по задник:Dе првите пати дури научивме како комуницира беше комично:DСи одиш ти накај управната зграда со куп документи и некој трассс по задник:oПа реакција wtf?!?:oПа акција е сега ќе му влепам квалитетен шамар на тој што се осудил плус боли бе]:)И се вртиш а тоа воле огромно те гледа и чека да му зборниш:D
    Беше мало, измалтретирано, истепано и прегладнето кутре кога го најдовме, сега е многу интелегентен звер..
    Да приготвам доручек за малиот и излегвам..Дождот е супер за прошетка:)
    Имајте убав ден:)

На Skorpija25, Val-Dim, kravce и 21 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.254
    D.utro :)
    Prvoto kafe go ispiv vo krevet,vtoroto go pijam sednata pred kamin vo dnevna.
    Decata spijat ...cudna tisina propratena so puckanje na drvata vo ognot...merak za usi i oci...

Od visoko tuka,se gleda del od gradot...odzacite davaat znak deka vo domovite ima zivot,ima semejstvo...ima toplina...

Nadvor po nekoja snegulka...naviraat spomeni...ismesani cuvstva....zivot jbg...

Sakam bajka...ruska bajka...sakam na sat -dva da sum dete za koe drug se grizi.... ama nema...

Cudno e koga znaes deka se zavisi od tebe,deka si edinstven koj donesuva odluki ...a pritoa ne se somnevas vo sebe...

Nekogas stvarno nemozam da se prepoznam...

Ajde :hug:

На Skorpija25, Val-Dim, Lilit и 28 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :inlove::inlove::inlove: ги обожавам.

Јутар. Какао со кокосово (по инспирација на Божа) се срка. Вкус посебен...немит, али мириса ко Баунти:D
    Нос растечен, кивавица и такви ствари. Очи полузатворени и тоа е утрово.|-)

На Skorpija25, Lejla8, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    127.070
    Слико од фустанчето и како тоа изгледа во комбинација.

На Lejla8, evangelina.ina, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Денес Св. Варвара, нека е за многу години денот...
    Куќна слава на моите...гости нема многу само најблиските, како си одат годините и тие се намалуваат.. ретко искрени пријатели денес. Секој си гледа само од корист...
    ..еве сега ги гледам и другарките кои ми биле,

Весел и радосен нека е овој неделен ден...
    Ве :hug::hug: :hug: сите

На Skorpija25, Val-Dim, Ano и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    Што сте позитивни утрово :inlove:

На Skorpija25, Lejla8, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Ај добар ден и од мене
    Шо да кажам немам
    За многу години честита слава @Dadusicka

На Lejla8, Peco, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.