Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.424
    Допаѓања:
    279.676
    Околу животинките штотуку разбрав дека ни го изгазило кола мачорот.Сега децава кој ќе ги дослуша.Затоа не сакам животинки чување премногу се приврзуваат децава.

На M&M, Dadusicka, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    Прв и досега единствен гостин денес беше бербер. Ваљда ќе се шишам цела година:)
    Не знам дал би кажав дека тргнав прамени да правам и ме вратија. Вика "стилистот" ќе ја доуништиш косата. Па ќе одам за 10тина дена да ме офарба. Се мислам да ја затворам ерата на црвена коса.

Ручек бидна, секому по желба. Сега кафе и одмор па да поучиме со ученичката. Утре сарми, гравче, салати, чинии, чаши...

На Skorpija25, Peco, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    275.215
    Мачките е паметно да се чуваат само дома... за нивна несреќа се премногу арогантни и храбри.

Тешко е кога ќе изгубиш миленик, но загубата на саканите е дел од животот. До сега две морски прасиња ми имаат умрено, ужасно се осеќав. Ама, како и за се' друго, животот продолжува.

На Annath, Dust, malerozna и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @CameliaMiller и јас го хранам и чувам како што треба, му купуваме мелено месо и пилешки џигери (секако варени без сол), му купувам и сува храна, ама тоа како додаток. Куче што се чува дома, за да не мириса, треба да се храни само со сува храна, во тој контекст ми беше муабетот.
    Инаку и мојата кучка не сака остатоци, т.е. не сме и дале, можеби ке јаде, кучињата се многу стрвни.

На Annath, Dust, malerozna и 6 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    275.215
    Кучево што и да му дадам ќе јаде, со оглед на тоа дека е екстремно стрвен... оревите од дрво што паѓаат ги крши и ги јаде (facepalm)

Затоа со него 14 очи отворени периодов.

А мачорот ми е аристократ, тој ни течна храна мачешка не јаде било каква... многу му е префинет вкусот |(

Му имам дадено варено рипче, само сварено без ништо - го душна само и почна да се лиже мислиш кузнај каква грозотија душнал. Цела маса поставена со друштво оставивме една ноќ, едно залче сувомеснато не фалеше.

Инаку за чување дома животно - квалитетна храна и големо внимавање околу хигиената. После секое шетање шепи на бањање :)

На M&M, dunika, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Не знам за мојата кучка, остатоци од чорба можеби ќе јаде, можеби не, ама сувомеснато и те како јаде. Сув леб нема шанси да јаде, го душка и го трга на страна со шепите. Кога е во двор, научена е да јаде само од едно место, си има нејзина чинија и додека не и ставиме таму не смее да почне да јаде. Значи буквално застанува пред чинијата, ја мести пред неа, седнува и чека да и кажеш: Ајде.
    Инаку кучињата најчесто се стрвни, затоа кога ја шетам отварам и јас 14 очи, и на грб и од страна, посебно сега покрај отровите. :doh:

Aууууу ептен префинет вкус да ти имал мачорот твој. :lol:
    Малтезер на едни пријатели исто така не сака да јаде било каква храна, по некоја случајност само најскапата ја јаде, кажуваше жената дека купила од сите што ги има во продавница. Додека беше мало јадеше само од рака. :emo:

На CameliaMiller, Annath, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Dadusicka честито слава,за многу години да е.Кучиња си сакам големи,затоа шарпланинецот за во двор си го имавме,права мечка,а мил.Сега освен папагалите,и по некој пајак,немаме друго ништо од животни.Треба да се пегла,да станам да се фатам за работа,најпаметно ќе да ми е:?:

На Skorpija25, CameliaMiller, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  8. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Куче што е научено на месо леб тешко јаде :) Инаку пробај 2-3 дена не и давај месо, ќе видиш и лебот како ќе и биде вкусен. Инаку, треба да биде обратно, месото да биде посластица, а сувата храна главно јадење.

На Skorpija25, CameliaMiller, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    Животиња дома не чувам, ма ни во двор. Не сакам толкава обврска. А знам и дека емотивно ќе се врзам после плачки би имало. Арно ми се рипките мои. :lol:

Период на празнично товење почнат. Вечерва роденден на дедо ми, утре 2 слави, во вторник два имендена, во среда роденден на мајка. Ах ова празнициве да може да се скокнат..

Последна измена: 17 декември 2017
    На Skorpija25, CameliaMiller, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.254
    Uste nikoj ne dojde :rofl::rofl::rofl::rofl:...za arno neka e..:worried:

Kuckata vnatre ja cuvame...si rucka se ...ne naodja mana...mirna ,pitoma a strasno izgleda deka e crna.Sinko mi naodja maana deka koga ja setam ona crna,jas vo crno i cviker za sonce...kako slepec sum bila (facepalm):^) ...barem cviker da ne sum nosela :^)

Pecam kiflicki,kacamakot pri kraj,tikva so mleko gotova:P

На Skorpija25, CameliaMiller, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Јаде мојава леб, ама леб накиснат во чорбата кај што се вари месото или џигерите, обичен, сув леб не јаде. Инаку ние не ја зедовме да правиме експерименти и да ја изгладнуваме. И човек да го затвориш и да го изгладнеш, ќе јаде сув леб, нема некоја јака филозофија во ова.

На CameliaMiller, duffi, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Елката ја накитив конечно..маса наместена...
    Ајде бујрум, врата отворена :nod:
    @stetoskop пченицата 1513523960851-916220168.jpg

На Skorpija25, CameliaMiller, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.254
    Bravo sister,prava domakinka...so oci da se najade covek...sakam koga e ubavo servirano/dekorirano....abe sto ti objasnuvam ,si znaes ti...10/10 ;)

На Skorpija25, CameliaMiller, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Се лакирав и чекам да ми се исуши лаков па одвлекувам внимание листајќи тука, а ми се моча ми се плаче :wasntme:
    Само јас не разбрав уште шо значење има кој ќе ни дојдел на гости денес...и се околу тоа :^)
    @JuLleE дај објасни :wasntme:

На Skorpija25, M&M, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    85.487
    Кај мене попот прв дојде:?:???
    За ова Јуле што кажува имам слушнато,колку е вистина незнам..
    Кафе конечно ќе се пие :coffee: кој е за ...

На Skorpija25, CameliaMiller, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.168
    Допаѓања:
    40.527
    Добро вечер.

Да се пријавам во расположените. Синко ноќеска ме части со врзан сон од 5 саати и денес сум видно порасположена. Вака да ме почастува од време на време и се ќе биде супер.

@vitamina честитки.
    @Viktorijaaa5 за убаво да си ја трошиш платата.
    Bubale и на тебе да ти се уновчи испитот, што би рекле старите.

Пак сте правеле муабет за шетање и кафани. Се пријавувам за двете. Таман тетки... Упс се извинувам, дадички за чување дете ќе има:rofl:

Се молат домакинките една новогодишна елка (оваа од лиснатово) и за мене да спремат ако може. Ќе си платам се разбира. Како што не сум по готвењето, сега со синко немам ни време.

@Dadusicka среќна слава.

И ако пропуштив уште некој нека ми извини. Честитки за сите што имаат поводи.

@sanjaeva сите зборат па и јас ѕирнав. И мене ме изненади, поинаку те замислував. Ама мора да признаам многу нежно. Само и ти со веѓиве како мене. Трчи трчи, па ги нема( барем така ми изгледа на сликава, извини ако грешам).

Чекам драги гости и се радувам што ќе видам луѓе.

Имајте убаво неделно попладне.

На Skorpija25, CameliaMiller, Viktorijaaa5 и 18 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.533
    Допаѓања:
    260.988
    Кој ќе дошол прв на гости овој ден, односно кој прв ќе влезе во куќата/станот, зависи каков полез има, таква ќе ви е годината:).

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.254
    Treba da i kazam na majka mi da si napravi profil na forumov ,ke me cita i vo tek ke e so se:worried: sto sme jadele,koj ni dosol,kafe dali sum piela....nema da mora ic da mi se javuva (facepalm)(facepalm)
    Aj koj e za kafe...

На Skorpija25, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Јас незнам како може бекој луѓе да се замараат кој имал спонтан и да раскажуваат низ народ.
    Дури на старото место што работев се слушнало и една жена што работи таму прееска на автобуска ми вика леле маце дознав пред некој ден за тебе се утепав од плачење,ок пристара е жената и ја прасувам кој и кажал и вика не ти кажувам да не се нервираш.
    И кажав да пренесе таму да си го гледаат нивниот живот.
    Колку може да има толку болен народ.
    Многу се изнервирав не убаво ми дојде како да сум некој изрод и само на мене ми се случило.
    @Dadusicka Вечна да вие славата.
    И јас сега ќе виткам сарми само прво да одморам малце слава е ба куќава па да фатам нешто колку да затнам муцки.

Мојата мислам дека е бетер се ме испрашува а тие дома што прават добри ли се со тебе оди мама не се карај попушти абе ме утепа со овие зборови веќе.
    Битно си правам по мое.
    Иначе да прашам дали знаете резлутати од магнет на државни за колку време се готови?

На Skorpija25, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.428
    Допаѓања:
    17.805
    Аххх бре, зошто ова ми звучи познато, као дежа ви, како да те познавам од некаде а не сум сигурна. Може е само случајност со не така одамна сличен муабет.

@Sesil еј те мислам од ноември, се пријави ли на зелена лотарија, изглеа више нема да има, последна среќа :D

На ♡BuBaLe♡, kuc, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.