Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.470
    Допаѓања:
    144.099
    Здраво жени.
    Децата мои со мене никогаш не зборувале англиски. Дури кога сакав да ги навежбам за во школо, одбиваа под изговор дека е чукнато да се збоува со мајка на јазик што не ти е мајчин :)

Е сега се учи германски и одеднаш веќе не е чукнато, баш напротив. А јас и германскиот една љубов голема... :(

И најновиот план на ќерче-ѕверче, ние две да учиме заедно француски на курс. Вешто ја избегнувам, сега за сега :D.
    Како да и објаснам дека веќе не ми се учи, а да не бидам лош пример?!? :D

На ines.h, Mikako, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    178.686
    Кој ќе чисти снег на +30? Жива вода ќе се направиме. :rofl::rofl::rofl:

На Skorpija25, Jas!, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.757
    Каква е оваа групна болештија што не спопадна сите?:^)

Мене прееска одеднаш двете уши ми се затнаа од нигде никаде, сила однемав, ептен се упрпав. Притисок ок, шеќер ок... Операција успешна, пациент мртов:bug:.

Ќе се работЕ. Прееска као предновогодишен ручек договаравме со другаЧките, ама ништо од бизМисот, мажените не смееле да одат надвор од градов, тука кај сакале смееле да одат, во соседниот град оддалечен 20мин, јок. И тоа денски:!:. За вечер па не знам шо би се десило:^). Ќе стаат бодликава ограда на излезот од градот мажиштата|(.

Се згрозив од ваквите муабети. Не дај Боже такво нешто...Простачко однесување.

На ines.h, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    ^многу често ова е "мило за драго" реакција. Јас нема да одам ама и ти не смееш да мрдаш. Болест е тоа.

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, PUPICA и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.757
    Не Бошке. На едната мажот и скоро секој викенд е тргнат. Те со колеги, те со другари, те на викендица, те у кафана. Нема смисла.
    Она е се со детето закачена. И сега, за еднаш во годината, проблем. И тоа за ручек, до 19ч дома ќе сме, јас работам. Треба да ти е срам да кажеш не. Во нашиот град само можело, и тоа каде сакаме. Багатела|(.

На Skorpija25, LadyC, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    175.251
    @Bozica1980 ,
    Istoto mislenje go imam i jas...ama mladi se,ima vreme ke naucat .

Koga sme kaj bolestini ...nisto novo...leva raka komplet od ramo do racen zglob boli pa rastura,ne pomagaat nitu blokadi,nitu flasteri...dozivljaj e mienje kosa so vakva raka (facepalm)
    Druga ,,boljka" ,radosti,5kg pomalku,...

I toa...vecer po gosti...100god.nemam vo nicija kuka vlezeno...dali i ke pogodam kade ziveeja ludjeto(facepalm):rofl:

Uste ova samo...mi falat smajlinjava na viber...posebno (facepalm) , ova |( i ova :rofl:

Ajde :hug:

На Skorpija25, LadyC, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Вакви ултиматуми :o не ми се верува. Да и јас не сум за викенди итн не за друго туку детево не ми се остава. А мм сега планира качување на Витоша ( Бугарија) два дена, после предновогодишен викенд во Врање со друштво, а на 31 да сме славеле на плоштад. Го гледам и си мислам кој беше тој што минатата недела беше со мене на преглед кога кажаа дека во петок ќе ме задржуваат во болница :D, изгледа некој друг (facepalm)

На Skorpija25, LadyC, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    @Emy867 што да кажам не знам :mm: а си ја прашала зошто не смее да оди никаде :envy:

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, Jas! и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Пивце камен ладно ќе мавниме,да се освежиме после ринењето снег:)

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, Jas! и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.757
    Не Бошке, ни па планирам. Јас затоа и избегнувам такви договаранции, дека отприлика го знам исходот. Ама после се лутат. Е ај, како пак да ја викнам?

Кога одиме на кафе еднаш во месецот, детето е строго со неа. За еден саат детето нема татко да го почува. Среќа овој е срце, мирен, па го праиме другар и него, очи ќе вадиш:D. И сеа веќе и во сон не бара:rofl:.

Другата, оти нејзиниот е бесен и на лустер може да се обеси за секунда, за неа нема излез во кафич, оти ќитапО на нејзиниот маж заповеда дека - ДЕТЕТО СИ Е САМО ЗА СО МАЈКАТА:!:.

Е така.

На LadyC, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Јас немам многу желба за искачанка ретко и ми вадат моабети маж ми дека неме пуштал а нема врска тоа.
    Јас сама ќе искочам и ќе се шетам и мие поубаво и нема кој да ме препрашува.
    Ова ми се случува одткако ми се случиа срањата.
    А маж ми си искача и викаат дека нее убаво сам да искачал без мене.
    Јас тие два три саати си уживам на мира сама со себе си гледам филм или читам нешто.
    Нее убаво забрани да има а едниот само да шета.

На Skorpija25, mal.ecka, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.533
    Допаѓања:
    260.986
    Маж сам за пуштање не е и точка.
    Во ред е собиранка, машка или женска. И јас излегував со другарки понекогаш, ама редовно не.
    На @Emy867 другарките се секојдневие за жал. Имам пријателка која го прашува маж и дали да излезе или дали на кафе во соседниот град да иде. Всушност не е една.
    Ама ова е вака поради тоа мило за драго, ти шеташ по други градови, сега и јас. И почнуваат проблемите...
    А секој не сака да си го тестира партнерот.
    Дете макнам и јас стално оти нема гледач, ама во прва прилика оставам и одам сама на кафе. Еме нема лошо во тоа. Зошто ви сметаат децата? И обично ви сметаат на вас кој немате сеуште свои.

На ♡BuBaLe♡, Jas!, Sesil и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.757
    Јуле, мене детето воопшто не ми смета. Напротив, го обожавам. И кога е со нас, повеќе него го играме отколку ние наш муабет што си правиме. Ама она сама си вика дека сака мала оддишка еднаш на неколку време. Другата го вика истото.

Ние се гледаме доста ретко. Тоа е секогаш денски, прошетка/кафе од саат, максимум два. Ние немажените не излегуваме навечер, а не и нив да ги тераме. Оваа идеја беше баш заради тоа, дека ептен ретко се гледаме, сите сме во различни смени, секој си тера своето и никој на никого сметки не полага. Па сакавме заеднички ручек и пијачка на неколку саати дека нели празници. Значи СИТЕ сакавме, не само ние немажените. Ама ете, не можело. Маж-закон.

На CameliaMiller, Jas!, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    Зошто Јуле? А јас и со сопственово дете и нејзиниот татко одам на кафе кај што има лулашки/игротека. Ако треба во кафич да ја носам ќе трае дружбата 15мин. Не сакам никого, па ни себе да малтретирам за такво кафе. Инаку деца многу сакам.

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, Jas! и 9 други им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.533
    Допаѓања:
    260.986
    Те сфатив @Emy867 .
    Ако зборуваме за делот каде што и мајката сака сама да излезе, во право сте со @Bozica1980 . Оти има и случаи каде децата се непожелни од други причини.
    Во тој случај не е до мажот, ами до другарка ти е. Овој нашол па си користи

Зошто не е маж сам за пуштање?
    Оти не е. Секој викенд не е и точка. Често се злоупотребува. Да се случува понекогаш е сосема во ред. Ама често не ми е.
    И не е здраво ни за бракот.
    Тогаш, ако излегувате посебно секој викенд, зошто сте во брак? За жената дома да седи постојано.

На Skorpija25, ines.h, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.757
    Па тој што сака секој викенд да си излегува нема потреба ни да се мажи, ни да се жени. Нема што на некој/а само главата во торба да и/му ја става.

А и ќе сака некогаш мајката сама да излезе, зашто да не. Работа, дете, дома, дома, работа, дете... ти доаѓа некогаш од се преку глава па сакаш саат време да мрднеш сама, макар и до маркет.

Плус нивните деца се големки, не се цицалчиња.

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, Jas! и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.525
    Не мислев за секој викенд. Зборувам за слободата да не треба да прашам дали може да одам со другари/ки на кафе, шопинг, шетање...општо.
    Всушност исто зборуваме трите :)

На mal.ecka, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    178.686
    Аааа така може. :D Чистење снег и разладување со пивце :D

На ♡BuBaLe♡, Jas!, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.928
    Допаѓања:
    173.742
    Мајка ми 45год во брак е со девизата - пушти го мажот кај сака да оди, ако му е убаво секогаш без жена му, ај клоците у гз.
    Е така и јас викав, затоа сега во среда сама ќе славам роденден..од мн либерте..:D
    Живот иде даље:lol:
    Абе што ќе ни се мажи..|( што можеме повеќе со нив него ли сами :D

На Skorpija25, mal.ecka, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  20. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Јас сама излегувам, најчесто преку ден со пријателки, со деца, без деца, секако. Мм излегува сам, најчесто навечер, кафана, иста секојпат, со исто друштво секојпат. Ама ич за тоа не му ја мислам. Никогаш не ми рекол не смееш...пази боже, не сме до толку. Си има граници и он и јас и си ги знаеме. Мене повеќе ме нервира кога ќе излезе "на 5 мин" и цел ден ќе го нема оти се "заседнале". Детето е со мене, ако не е тогаш кај мајка ми ја оставам, ретко со него, ама така и мене ми одговара повеќе.

На Skorpija25, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.