Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Добар ден дами
    Надвор пука сонце, дома парното, отворив прозори да луфтирам, може вирусот преку прозор ке излезе. Денес ќе чекам мајстори и деливери, сега и кафе си направив. Перење и чистење ќе дојде на ред, само да станам од креветот.
    Понеделник Божиќ, се затворено ќе е. Така или онака, ќе мора и ние тогаш да го прославиме.

За врски, уште не сакам да се втурнам во сериозна врска, затоа што носи и сериозни проблеми. Имав, знам како е и да ти бранат, а и да се лутат зошто ти не браниш. Ќе пробаш да раскинеш, не бива, ајде нема да бранам више, ти се појавува ненајавен дури седиш на маса со другарки. Кога тој ме следеше, кога други ме следеа, зошто некој си дошол да седне на маса со мене и другарките. Дури само со него се расправав ок беше, после и негови блиски почнаа да префрлаат зошто сум се дружела со машки.
    И сфаќаш дека живот со таа особа нема, и на време фаќаш магла од таква токсична врска. А се изгледало дека е ок, тој прекрасен бил, такво понашање значело дека ме сака. Не фала. Сега осетив што е живот без нервози и стресови, барем од "љубовна" гледна точка. Уште одмарам и си се радувам на слободата што сама си ја стварам сега.
    Подобро сама и стара мома отколку во "среќен брак со некој што ме сака толку многу" и затоа ми бранел.

Се распишав. Одам да си правам појадок.

На Skorpija25, Jas!, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.169
    Допаѓања:
    221.895
    Да чкртнам и јас некој збор.
    Кај нас се поладно е времево. Ми се излегува на прошетка со количка ама на времево не бидува темп. Се 1 степен до -1. Да така релација дома работа обврски и викенди со кола на прошетки.
    Се радувам и јас на празниците, оваа година ја сакам онаа еуфорија на нашето скромно семејство. Јас он и она малоно :inlove: занимации до бескрај.
    Сакам и да влезам в кујна да направам како што е ред со мајонез салата месо сарма баклава итн..
    Најубаво ми е дома кога сите сме на купче расположени.
    Па бадник, па божиќ..
    Ми се оди на моменти еден викенд кај нас, да си поминеме една вечер кафански во друштво ама и тоа ќе биде периодот.
    Имајте убав ден.

На Skorpija25, Ano, Viktorijaaa5 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.841
    Допаѓања:
    275.134
    Муабетов на @malerozna ме потсети на бивш дечко на моја другарка. :worried:
    Ние седнати, тој или ќе се појави од некаде, или ќе и' рече остави го телефонот на спикер да ве слушам што зборите :puke:

Среќа се свести и самата, а и ние и' објаснивме дека немаме намера ништо да зборуваме, а тој да не' слуша.

Среќа што го откачи, па сега е мажена со нормален човек.

На Skorpija25, Ano, Jas! и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не сме се разбрале изгледа,дома си бев,не бев во дискотека,ни крај сили не сум имала за таква работа тогаш,се согласувам дека лажењето е дури и полошо од постапката,затоа немам навика ни да лажам,а се пробало да ме лажат,е тогаш на мене останува дали патроните со мастило ќе ѓи прожвакам:tmi:

На Jas!, Peco, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.841
    Допаѓања:
    275.134
    Те разбрав, но сакав да кажам дека можело лесно да те наместат да бидеш "лажга".

На Jas!, Annath, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.533
    Допаѓања:
    260.984
    Зборувате за сосема нормални работи кој секој од нас ги прифаќа и му се нормални.
    И ситуацијата на @Emy867 ја разјаснивме. Ама верувам мажот на другарква е секој викенд излезен до сабајле.
    Каде живеете не знам, ама ова е честа слика кај мажите. Очи ми гледаат, излезени до зори, во друштво со девојчиња, а утрото глумат совршени семејества. Нека глумат, ама да не се вадат дека се отворени, либерални, дека не се љубоморни. И да не оди со друга, однесувањето не доликува. Грдо ми е секој викенд мажот да го гледам сам на излегување. Зошто тогаш се жени?
    Пуштајте ги слободно, имајте доверба и водете се според она ако сака да го направи, ќе го направи. Да, ама и премногу слобода знае да биде погрешно искористена.

На Skorpija25, Viktorijaaa5, Jas! и 12 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.814
    Допаѓања:
    145.446
    А и ова, мојот редовно одат на ергенско парти кај соседите по еден викенд. Ама период е и ќе помине.
    Нек се издува човекот. (poolparty)
    Одам и јас или подобро кажано одев, сега не знам како ќе биде. Друг период е пред нас.

До сега не ми паднало на памет дека ќе направи нешто. Ако сака и тука пред очи ќе се случи.

Едит: Пак велам ова за ситуации се во нормала.
    Излегувања секој викенд од јутра до сутра ќе ми пречат и мене.
    Пример јас дома со болно дете он кафичи мери.
    А кога дојде ред да почува еден час бебето за јас да излезам, не може.
    Е тоа би ми сметало.

На Ano, Jas!, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.841
    Допаѓања:
    275.134
    Тоа што ти го зборуваш е екстремност во однесување, и не доликува никому. Жити човекот на 30 години што се занимава само со дискотеки и девојчиња. И да нема жена, тоа многу зборува колку е типот недоделкан.

А јас сакам да верувам дека имам возрасен и свесен човек покрај себе, па ако решил да шврља, подобро сега, бар со време да си го фатам патот. А не на стари години после момче да ми изиграва, кога ќе треба внуци да чува.

@duffi мене ми е најнормално да отиде некаде со другари. Моиве и после 30 години брак одат. Татко ми во викендичкава што ни е е секогаш кога има прилика, мајка ми најмалку еднаш годишно со другарките оди на викенд некаде низ Европа.

Не е нормално ПОСТОЈАНО да се случува тоа, да не се сврти мажот/жената дома.

Последна измена: 19 декември 2017
    На Jas!, bittersweet, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ах Камелија ќе бев наместена и тоа како :tmi:,ме чувал господ работите така да испаднат.Овај мојот им одговорил,за диското тешко малку,туку да видам во ушно ноќта со малиот што правеше дури чекав во ходник

На Skorpija25, Jas!, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.841
    Допаѓања:
    275.134
    Браво за мт, стварно добро им одговорил :rofl:

Мене еднаш ме мислеа за швалерка на дм... ноќта бев излезена, и немав уште положено, па тој ме зема и отидовме кај него на спиење.
    Утредента ме известија дека донел "некоја" во 1 по полноќ...

На Skorpija25, Jas!, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.755
    Моја пријателка имаше врска во која тој ја тераше локација на интернет апликациите стално да и е вклучена, а кога е некаде отидена кафич/ресторан, обавезно слика од масата и кој седи на неа. Немам коментар, колку бедно и долно. Јас секогаш и викав, мене и да ми дојдат такви мисли во глава, ќе ми е срам да ги изустам пред него оти не е нормално, не знам како тој се осудува...

Јуле, со сигурност не знам кога и колку излегува, ама повеќе од неа сигурно. Оди на собиранки со колеги и другари, кои по нејзините кажувања не се ретки, дали во викендичка, кафана или дома кај некој. Плус, сите обврски околу детето се нејзини. Буквално сите.

На Jas!, duffi, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.841
    Допаѓања:
    275.134
    Овој на другарка ти поставува рекорди во ретардирана посесивност.
    Се надевам дека не е со него повеќе.

А вторава, треба да му заржи.
    Не е само нејзино детето и не е само нејзин домот, па тој да се понаша како во хотел.

На Jas!, duffi, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.928
    Допаѓања:
    173.715
    Добар ден:yawn:
    Цел ден се прозевам ... по доктори:D
    Честит именден, слава на сите што слават. За мн години празникот..

Премрзнав, што е ова :(
    Утре ми е роденден а јас ни торта купив ни нешто направив. Нема ни да правам. Ниту пак славам.. Сама ќе бидам утре... како и секој ден..
    Згора на се, некое неубаво чувство ме обзема|(

Денес сите ми се криви за нешто:D реков после 5 легнувам и утре ќе станам.. доста беше за денес|-)

Не одам ни на слава иако ме поканија..едноставно немам сили.
    Си го спакував до пола куферот.. кај и да е и таа нова страна ќе се сврти па да видиме како ќе биде..

Убав ден женски и Пецо:hug:

На Tajnaotrovna, Jas!, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.755
    Ах, и ја будеше во сред ноќ за на скајп, претпоставувам пак за ненајавена проверка, да ја фати на препад демек|(. Не се заедно, ама го трпеше добри две години. Врска на далечина во која само ја малтретираше на телефон, а се видоа 2-3 пати во тие две години.

На Jas!, duffi, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Се прибрав од работа и еве ме.. дремам пред зграда(facepalm)
    Дедо и внук отишле да шетаат:nod:, заборавиле на саатот(waiting) колку е:?:...дека немам клуч:lol:

Се потсетив на времето кога бевме деца:wasntme: .. сестра ми го оставила клучот под чергиче :nod: и на писменце закачено на врата:. Мамо клучот е под чергиче(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На Skorpija25, Ano, Jas! и 19 други им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Секакви не има. Ако во брак се е во граници на нормала е ок. Јас знам еднаш во некое време да одам со другарки или кај другарки на кафе, ручек, вечера а некогаш кај другарки и целодневна седенка(баш во неделата бев цел ден излезена а маж ми ги чуваше децата). Он знае еднаш у месец, два да излезе со другари во кафанче, кафич и да се врати во 03 по полноќ. На секој му треба муабет со пријател, пријателка, некогаш од домашни обврски, проблеми и чуда доаѓа преку глава па треба малку човек да смени муабет, да избега од секојдневната монотонија. Доверба имаме и се што правиме е со усул што би се рекло. Нема потреба од контролирање, од забрани и сл. Јас знам со кого сум влегла во брак и знам дека ме почитува, имам доверба во него а тоа ми е најбитно.
    А еве пример на моја најдобра другарка,татко и постојано одеше во Дојран по риба. Ќе се задржеше неколку дена па ќе си дојдеше. Човекот во години колку татко ми негде. Жена му домаќинка, си бркаше работа по дома и ни на крај памет дека уствари маж и стварно си фатил риба. Вдовица со дете, со викендица во Дојран. Си кажа човекот дома дека си има љубовница, си побара развод и се откажа од двете ќерки. После тоа вдовицата го откачи зошто не сакала брак туку само провод(а он сакал да ја ожени) па човеков си најде друга и си ја ожени и си ја донесе во куќата каде му пораснаа децата.
    Така да, зависи од човекот каков е.
    (Ама ви се буфнав у темава ко падобранец, ама неможев да се воздржам за темава :D)

На Skorpija25, Ano, Jas! и 16 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    По ретардирано од тоа, да ја натераш да стави фиксен телефон и да ги мериш чекорите од факултетот до станот и колку минути ќе требаат да стигне, мислам дека нема, а нема ни да има.
    Најжално беше што тој си имаше швалерка, која ја делеше со брат му. Лопов каже држте лопова.
    Среќа се откачи девојчето од него.

Понекогаш ни треба време да се соочиме со реалноста, да ги тргнеме розовите очила. На блиска особа и беше нормално дечко и да е на работа 24/7. Демек многу работен бил типот. А неа се и бранеше, дури и со другарки да се гледа.
    Го фати дека ја вара, се испокараа, и било многу тешко да му раскине, па му опрости.
    Нервози повеќе од 6 месеци, виде невиде, работата не ја бива, му раскина.

На Skorpija25, Jas!, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    Да не испадне дека со ланци се држеме дома, коа има колегијална прослава нормално дека се оди сам и без драми. Всушност кај што има потреба за сам - сам се оди, за со партнер - со партнер. Ама многу изведување и секој свој живот, а во брак, не ми треба. Исто ко шо не ми требаат ни љубоморни испади, проверки, вклучување камери додека седам на кафе.
    Дечко и на другарка ми беше пример болно љубоморен, сега во брак не се ни јавува да ја праша кај е. Ете и таков случај има. Ама тоа беше буквално ОТОК. Па се јавуваше кај нашите дечковците да се увери дали сме сите заедно, а бе болест беше тоа неговото. Ама како викаат, не дај боже ѓаволот да влезе во некој па проверувај колку сакаш, си најде начин мадамата и за изневерување и криење и се. Ете ги сега функционираат многу понормално.

На Skorpija25, Jas!, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.359
    Случаиве што ги опишувате се навистина екстремни, фала Богу немам вакво искуство. Самата сум контрол фрик признавам, ама не до толку да загорчам нечиј живот и да се опседнувам со некого. Признавам дека сум љубоморна, ме фаќаат повремено мушички, ама брзо се губат.
    Читајќи какви мажи има, кои мислат дека жената е за дома и децата се само нејзина обврска, ќе речам фала ти Боже за мојов...

На Skorpija25, Ano, Jas! и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @CameliaMiller

На тема коли, од сите коли во кои сум се возела, мерцедесите се најудобни, тука некаде се и ауди, додека bmw се некако по-крути. Значи мерцедеси, дури и оние стари C или E класи се фантастични.
    Е сега, во алфа се немам возено, ама се сомневам дека некоја спортска кола може да е поудобна од седан, т.е. лимузина (сигурно ти текнува на муабетот :rofl:). Пример не дека голф 6ка не е удобна кола, ама пасат има далеку по-"мека" вожња. :)
    Инаку, правиме муабет за различни класи на коли, пример нов мерцедес е дупло поскап од нова алфа или опел, па некако дискусијата е несоодветна.

На Jas!, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.