Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Ништо Рефке
    Ќе си гушкам деца :nod: ако останат со мене:?:..
    Среќна среда, среќен ден:hug::hug::hug:

2. eli25

eli25 Форумски идол

Доброутро :coffee:
    За новата руска(мм ќе ја сецка , неможам тука со него), мевце ќе пекнеме, кифли од мајка ми и се мислам дали првпат у живот да смотам сарма :wasntme:
    Благо ќе има.тоа бар маф ќе се напраи.
    Едното е "лилибоз "тортата ко колач, сникерс и рафаело ил тоблероне.
    Нарачав и новогодишни колачиња :party:
    Си рековме со мм прва година ни е со малото да си седиме сами ама и друштво ми фали.

3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас сакам од на Рефка новогодишната трпеза. Бадеми, лешници, чоколадо и алкохол.
    Ама и така не јадам па ќе исполнувам желби. Сарма ќе направам за да не готвам наредните ден два по 31ви. Таа стои а е убава за јадење. Друго по желба на домашните но уште од сега ме нервира купувачкото лудило по маркетите последните денови од годината. Би ја прескокнала таа еуфорија.
    Добро утро. Уморна сум и лоша мајка. Го оставив детево да поспие мислам хронично ненаспани се.

♡BuBaLe♡, Peco, Ano and 17 others like this.
  4. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Добро утро:)
    Денес втора на работа, ми отиде цел план упм:(Станата со ноќ ќе си дојдам касно ноќеска..ич ја сакам втора смена..Еве сега се капариме со малиот кој да ги однеси алиштата за перење кај моите..Тој има за учење ама познавајќи го колкава педантерија е(оргинал е симнат од оние рекламите за омекшувач:Dсамо си ги душка алиштата и само се периме и пегламе)тој и ќе ги носи ако сака чисти и миризливи за викенд:!:
    Празниците посебно јануарските ми беа синоним за кавги и нервози во ех животот..Така и се научив да не го сакам и да не уживам во овој период..Лани почувствував силен мир сама во куќичката..На Божик сабајле со големиот си бевме во таверна:)
    Потоа одма нашите 3 родендени следат еден по друг со растојание од 4 дена:Dи јас и дечките сме рогати:DОваа година поклонот за роденден си го зедоа порано:)

Инаку...@Dust среќен роденден:*Допаковај го куферот и тргнувај..Ти си млада и направиго тоа што јас би го направила кога би била на твое место:*Спакувај се и изгубисе..Заљубисе и уживај во животот-твој е..еден ни е..:hug:

Сакам сабајлево да пијам кафе во друштво и среќна и исполнета да влезам во канцеларија па да го истуркам денот до 22 часот вечер..
    Имајте убав ден..

5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Morning :yawn: :coffee:
    Кој спие многу попладне, касно легнува, а кој касно легнува, умира за спиење сабајле. Башка вакво облачно...

Викендичка, веќе традиционално, јадеме, пиеме, спиеме.
    Исто со 100 менија, а после пола јадење ќе ни остане... :)

♡BuBaLe♡, mareane, Sesil and 11 others like this.
  6. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Песната е вистина убава и е сегде присутна. Има комбинација дует со Бијонсе, дует со Андреа Бочели

Добро утро на сите. Сонце кафе и нека киниса денот на убаво.
    Новогодишно мени? Се уште не сум размислувала на таа тема. Ќе видиме. А и мене ми смета гужвата по продавници за празниците. КО невидени сме. Затоа мм е задолжен за тоа.
    Неам ништо паметно да кажам.
    Убав ден на сите.

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

За НГ.... секогаш истите ствари, само, од година во година, количински помалку. Некако сум повеќе у силење, зборење.. одошто јадење. Исклучок е ако ми ставиш чипс :tmi::D И вашите делови би ги :wasntme:
    Инку... Салата - руска, месо некакво, лиснати некакви, кифлички и, нормално, роденденска торта, ^_^

Јутар.
    Договорот потпишан.:) Следат бирократски процедури за регистрација, онда, да се префрли прва транша и почиње рад и дисциплина. :$ Да мине стартов и послем-ка, мозоков да се активира на другите ствари кои сака(ше) и планира(ше) да ги прави. Нели, три години ќе минат дур речеш „чиззз“. :bug:
    За луѓе со ADD, само вака.
    Се откажав од туршија, нели?! Аха, важи. :sweat:

едит: среќен, @Dust. Врти си ги страниците и не му ја мисли. Работите ќе се наместат.

Ariel, ♡BuBaLe♡, Peco and 19 others like this.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Утро:)
    Среда,уште два дена ме делат од одмор(колективен божиќен).Очајно ми треба,со последни сили веќе одам на работа....
    Од новогодишни класици ке испочитувам само една фино сецкана руска,другото ке е ладно мезе+ многу вино:party:.Не ми се свиѓа баш како ми се испонаша 2017та ама сепак ке ја завршам со крената чаша:)
    Среќен,најсреќен роденден @Dust да си жива и здрава пред се,и овој да е последен што го славиш сама:hug::^::f:

9. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Луге уште само 11 дена до почетокот на новата година, уште толку денови да побарате опрост на сите, што им сте погрешиле или ви погрешиле да во новата година влезете без некој да е повреден од вашите постапки или да бидете повредени. Колку ли само брзо помина оваа година имаше и срека и тага но ако нема тага нема да има и срека. ЛУГЕ САКАЈТЕ ДА БИДЕТЕ САКАНИ ТОЈ ШТО ДАВА ЉУБОВ И КЕ ЈА ДОБИЕ
    УБАВ ДЕН НА СИТЕ ОД СЕ СРЦЕ

10. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден или добро утро, кому како... мене ден ми е :yawn:
    трета ноќ по ред како не спијам убаво... иако децата спиеја, јас не можев, се повтори сликата од претходната вечер, јас и дечките на креветот, од два на два тројцата спиевме на една третина од него... и нормално, јас во средина, сендвич :tmi: и затоа сега сум мамурна ко да сум пиела синоќа :drunk:

За мени за Нова Година, кифли и руска ќе има сигурно. Сарми свекрва ми ќе прави, свекор ми месо, јас благото, само не знам што. Друго нема потреба, а и решив годинава да не правам во големи количини. Дома ќе си бидеме, само дали сами или со друштво, тоа допрва ќе видиме.

Ми се шета некаде, ама зимава да помине... сакам до Белград да тркнеме напролет, чисто да се потсетам зошто го сакам :D ама, здрави живи били па видели дали ќе биде нешто.

Кафе?

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца гледаат филм одам да искористам времето за едно кафе со цигарчиња 2,3-4.:wasntme::lol:

Вчера на работа пак извадив трудница од памет, бебето излегува, чувствувам крв не ми тече туку ми блика како чешма од нос, таа се секира за мене и викам ти туркај не се секирај за мене ќе се средам само нека искачи малово, додека да искачи пола крв низ нос ми излезе.:worried:
    А како нема да ми тече крв од нос, во 3-30 кога бев да го земам Матео од училиште беше 39 степени во 17 часот веќе беше 15 степени после олујата.:rain:

Околу забраните бев со еден таков, доста ми беше за цел живот, тој па си имаше скришно направено дупликат кључ од мојата кола и ми ја гледаше километражата:xвеќе предходно проверил колку треба да поминам од дома до работа, од работа до кај него, јас кога го видов тоа си реков ете до тука беше нема шанса да живеам со ваков болесник. И во затвор беше и забрана има да ми се доближи и уште е опседнат со мене, кога бев трудна со Константин божем на умирање беше после сообраќајка ама остана жив мме :@ грев не грев полесно ќе се дишеше ако си отидеше.:bandit:

Со мм пред децата почесто се случуваше да шетаме секој сам, не дремење до сабајле ама со три деца и работа, обврски дома и да сакаме нема време, тој со другари оди на утакмици, сега и децата ги носи со него, на некое пиво еднаш во некое време и еден, два викенда одат со татко му, браќата на рибарење на отворено море и пак децата сп него, јас исто по некое кафе, ручек со другарките, дискотеки, клубови само со повод инаку немаме ни сила ни желба да дремиме до зори ни еднаш во некое време не па секој викенд.:)
    Мм сака секој слободен момент што го има да си го помине со децата, јас не би сакала да бидам со некој што смета дека децата се моја обврска, сигурно и домашните обврски за тој се женски епа тогаш што ќе ми го тој дома, за украс? Или па да не можеш да излезеш и да останат децата со татко им, ако ми се посигурни децата со мојот татко тогаш пак зошто ми е тој дома, само да му правам метании, ај сиктер таму.:devil::lol:

Сабајле си доаѓам дома од работа, татко ми се успеал, мадам му спие на грбот, дечкиве по една нога му зафатиле, направив слика оф корс:rofl:и ај на будење, се истуфка човекот дека не се разбудил на време да ги однесе на училиште и во градинка, си имавме непланиран ден заедно.:party:

За нг сите кај татко ми, цела банда од кај мм, пријатели еден куп ќе има 50-60 луѓе, мени не знам што ќе има да помине Божиќот кај свекор, свекрва, роденденот на сонцето теткино па после ќе се прави мени, битно деверот обезбедил огномет за другото не е битно.:lol:

@Dust најсреќен да ти е роденденот само убавини да те следат.:hug:
    :party:

Skorpija25, eli25, Peco and 21 others like this.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Дoбрo утрo!

Дa ве пoздрaвaм нa крaткo...
    Минa именден...нa пoмoш дa е нa сите...рaбoтен ден,сите сo децa и oбврски пa секoјa гoдинa кo дa се ретчaт гoстите или се пoрaнo зaминувaaт...
    Ќе имaм и вечер гoсти a нaјверoјaтнo и утре...

Oтидoв дa јa јaвнaм прaвoсмукслкaтa:)

eli25, Peco, ines.h and 16 others like this.
  13. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро !!!
    Темно,облачно и ладно ,а кафенцево милина..
    Новогодишно мени...
    Сеуште се немаат изјаснето домашниве што сакаат да има но кифлички,салата и мевце секако за мене риба или морски плодови,и блакце неизбежно е ...
    @Dust Среќен да е здрава,жива ,успешна и сакана оваа и секоја наредна година да си ...
    image.jpg

Skorpija25, eli25, Peco and 14 others like this.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И верзијата на Бочели ја слушам. Врв е:inlove:.

Среќен Роденден @Dust :^::d::party:.

Jas!, mareane, kuc and 7 others like this.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Добар ден.@Dust среќен роденден,биди ни здрава,жива,сите желби реалност да ти се:^::hug::*

Jas!, eli25, mareane and 4 others like this.
  16. fina erika

fina erika Популарен член

Здраво друштванце
    Значи ич не сте ме побарале овие неколку недели ама пак не ви се лутам зарем еден е на темава.
    Прво да ве почестам како што е ред ги начукав 39 години нека сум здрава и жива голема да растам.
    Бев на шетанција малку до кај тета во Канада и искрено да ви кажам не ми се доаѓаше во Скопјево наше.
    Друга држава друг народ чист воздух никој со никого не се оптеретува секој си гледа своја работа.Трговски центри полни сите дуќани работат со полна пареа , еуфорија сите расположени,која разлика.Ај покасно ќе ви пуштам слики
    @Dust Среќен роденден срцка да си ми жива и здрава

Skorpija25, Jas!, Dust and 21 others like this.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас да честитам родендени,

@Dust жива, здрава најважно, другото се' ќе се нареди :hug:
    f5e4acc93e6cf175e72ea303f2d97291.jpg

@fina erika и на тебе нека ти е среќен роденденот :)
    5c124bf63b821af5aa70c5bef777cf80.jpg

Jas!, Dust, mareane and 12 others like this.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

@Dust ,убaвo девoјче,некa ти е НАЈсреќен рoденденoт...
    Безбрoј убaвини, нaсмевки и искрени прегрaтки некa ти дoнесе oвaa гoдинa!

Jas!, Dust, CameliaMiller and 4 others like this.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Среќен роденден,што ти е мило и желба на душата да ти се исполни:hug::*

Jas!, Dust, CameliaMiller and 4 others like this.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Добро утро добар ден :yawn:
    Неможам да се освестам уште :|
    @Annath што убави кафиња ни оставаш на сабалје :inlove:

Синоќа накитив елка и одма по друго ми е дома,од оние малите ама преубава ми е :D сакав да купувам голема ама излегоа други непланирани трошоци па да сме живи и здрави тоа догодина дури.

Оваа од вчера напишано ама непратено останало (facepalm)

Слободен ден и незнам што попрво да фатам низ дома |(
    Роденден на мм па ќе спремам мала забава за вечер со друштво таман да се видиме и подружиме заедно :)ќе заглавам во кујна ама ќејфот е поголем кога готвам за други :)

За Н.Г план никаков а искрено и не ми е важно само да сме двајцата заедно па ако треба и дома сами :angel: Како и да е кифлички, руска и некое мевце ќе има сигурно ама сарма не :D

@Dust среќен роденден само убавини ти посакувам :hug:

И мене поретко ме има ама сакам овде да ги читнам @Bridget @Sky-butterfly @Cka @ninja35

Skorpija25, Jas!, Dust and 19 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.