Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    85.479
    Кај нас попот од сабајле вода крсти ,а притисокот не ни го крена:lol:

На Dadusicka, Lejla8, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.840
    Допаѓања:
    275.105
    Кај нас дома поп не влегува, на работа доаѓам, тој си седнал внатре... (facepalm) демек поп сум и ми се може, другиве надвор обични смртници се, небитни.
    Го подбрав по сабајлечки :swear:

На Dust, Dadusicka, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    85.479
    Прв сака за преглед :lol:

На Dadusicka, Lejla8, Jas! и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.359
    Добро утро и од мене :yawn:

Цела недела ќе зевам ко што ми се чини... од два сум будна, демек ќе гледав тв да ми дојде дремка, ништо. Како ќе се издржи денов не знам :worried:

@fina erika среќен нека е!

И мене проблем во хроното ми е што мора да се откажам од млечните производи, особено сирење... без се друго можам, дури и без благо, ама без сирење не...

Вчера за промена и јас седнав на забарско столче, да менувам стари пломби... мајко мила, болело бре! Не сум почувствувала таква болка признавам, ама ја истрпив, од игли и анестезија ми е страв, па се стегнав и некако издржав. Ама вредеше, сега ништо не се познава :D

Убав ден друштво, јас отидов да средам документација :hai:

На Val-Dim, Dust, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Добро утро и од мене
    Сабајлечки со кафе и феминскиве игри се заборавив за на работа :wasntme:
    Надвор минусниве температури ми зададоа главоболка. Низ канцеларии за по кратки, надвор знаете. Ме боли главава сега.
    Денес агендава ми е само со доктори и со игли ;(. Прво блокада на рамово па после вадење заб ;( ;( ;(. @Annath кога да се напијам серепептазе и шо за болка?
    Денес и дечињата ми доаѓаат, па да ги пречекам со подарочиња :inlove:
    :hug: вечер на рапорт ќе дојдам

На Dust, Ano, Dadusicka и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.359
    Серапептазе само ако имаш оток. А за болка, кога ќе пушти анестезијата, после вадењето. Иначе, аналгин, кафетин, ибупрофен, во краен случај вентор/нимер/ефридол (сите се иста генерика, различни имиња).

На Dust, Dadusicka, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.533
    Допаѓања:
    260.972
    Зависи претходно што си јадел и колку си трошел. Јас на пример се дебелеам од благо и кока кола. Во хроно јадам повеќе, ама нема благо.
    Искрено ми фали сирењето, најмногу, ама јадам урда понекогаш. Можете урда.
    За еден да ја држи не е многу скапа, двајца веќе се осеќа.
    Инаку навика е, јас ако не сум на хроно јадам глупости, вака знам што треба и што можам.
    Појадокот е благодет кој ми влијае многу убаво. Цел ден сум најдена.
    Камелија, ај стај се на една рестрикција, ама никако кафе со млеко. Кога јас се откажв од чоколадата, секој може.
    Дома насекаде има чоколада, кремче, и се стои. Се јас сум јадела:tmi:(facepalm). Срамота:|.

На Jas!, Dust, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.131
    Шубе ми е постот на @Annath без кафе :) Најубавите кафиња ги видов во нејзините постови :)

Добро утро!
    Студено пак, штипе. Фатив да расчистувам на тераса , ќе имам гости пушачи ама си влегов брзо внатре. Зимно време фрлај на тераса. Кутии, ќеси, точакот на мм, скарата, саксии, па и праз ставив :tmi:После ќе пукне пролет елај па расчисти ја.

Кафе испиено на раат.
    Криво ми е што ич не го користам лап-топот. Така ми беше омилено кафенцето,сега сум само од мобилен. Таблетот не ни знам каде е ....

Инаку, една прослава успешно избегнав од работа. АМА, ќе имало и втора. Мора да се иде. Немам време за фарбање и шишање :( Ќе заигра пресата и толку. Се надевам нешто ќе си најдам од Тесалоники8-| Ко тазе мајка , да заличам на нешто:wasntme: Или пак ќе играат трудничките панталони :shake:

@fina erika welcome back :hug:

На Jas!, Val-Dim, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.359

Некој спомна кафе? :wasntme:

На Jas!, Dust, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.524
    Еве едно "хроно кафе" малку доцнам ама денов ми е наопачен од сабајле :)
    20171221_101343.jpg

На Jas!, Dust, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.840
    Допаѓања:
    275.105
    Јас не јадам месо, генерално, сувомеснато па ич, ни скапо ни ефтино.. затоа ми е потешко привикнувањето.
    Кафе пијам едно дневно, ќе пробам со бадемово, без млеко не можам ни голтка да проголтам кафе...

@Annath мене докторов ми вика да апнам ап пред да попушти анестезија, ваљда дека кај мене со резови и конци и сите салтанати се вадат заби...

На Jas!, Dust, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.718
    Допаѓања:
    153.788
    Дoбрo утрo..или требa дoбaр ден дa речaм:^)

Се нaспaв утрoвo...сите се успaвме...пa улaвечки спремaј пoјaдoк и ручек вo истo време зa дa стигне нaвреме гoлемaтa дa ручa...

Вo кујнaтa хaoс a јaс седнaв првoтo кaфе дa гo испијaм рaaт...a ме чекaaт пoлни мaшини сo сaдoви и aлиштa..aмa не ќе пoбегнaт:lol::lol:

На Jas!, Dust, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.359
    Види, секој е различен, секој еден човек има различен праг на толеранција на болка. Кај некои раната скоро и да не боли (не е можно да не боли, само полесно поднесуваат болка), а кај други и најлесното вадење е болно откако ќе помине анестезијата. Секој доктор си го знае пациентот, па ќе советува соодветно на тоа. Иначе венторот ако го испиеш пред да пушти анестезијата, исто е како уште еднаш да те боцнале, буквално, има дејство како анестетик.

На Jas!, Dust, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    23.878
    :hai:

Ме немаше деновиве, ама ве исчитав сите. Слава, именден, роденден и крштевка и кај нас. Цела недела со луѓе, ама само за убаво да е.
    Затоа два дена никако не можам да се освестам. Среќа втора смена сум на работа, па имам време да поспијам.

За новава и ние најверојатно дома. Планиравме барем на еден ручек дента да излеземе, секако вечерта дома сме. Сакав да се договориме со уште еден пар со дечиња да дојдат кај нас или ние кај нив, да си спремаме сѐ заедно, ама на мм нешто не му се прави ќеф. Има време ќе се договориме. :)

Да појадувам и да се спремам за работа. Ич не ми се излегува по ладново.

Ајде.. Имајте убав ден. :hug:

На Jas!, Val-Dim, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.840
    Допаѓања:
    275.105
    Навистина?
    Јас немам лично такво искуство со него, сепак Кетонал пијам. Инаку и мојот доктор ми го препорачуваше на почетокот, ама исто како апче да не сум се напила. Исто никако не реагирам на Аналгин, Бруфен..

Може е и од психолошка природа моево боледување и нереагирање на аналгетици, пошто самото одење на стоматолог ми е онака најултимејт хорор доживување, а тек па и вадење заб... што никогаш не е лесно кај мене :) :) :)

Мада кога сме кај муабетов, последен пат кога бев бев многу умна и не бегав, не плачев, не се тресев и не испив повеќе Хелекс од она што нормално секој ден пијам :) :) Ми ги чистеа каналите со тие игличките, стварно бев умница, ме пофали докторот :rofl: многу е веројатно да сум му најужасен пациент... ама посилно е од мене :)

На Jas!, Dust, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.359
    Од лично искуство, еден единствен пат кога сум се напила вентор беше уште кога бев на факултет, има 10 години, па и повеќе. Имав страшна главоболка, а морав да присуствувам на вежби, па ја замолив сестрата да ми даде нешто, ако има. Ми даде вентор, го испив. За две минути бев како пијана, ама немав главоболка. Буквално како со рака однесена беше, ама бев како замајана, ништо не чувствував. Имам и пациенти што пијат намерно вентор пред вадење, за да ги боли помалку, ако не фатела анестезијата. И им делува, за чудо. Дали плацебо ефект или што, не знам. Ама ете. И во дејството на лековите се сите луѓе различни, кај некои едни делуваат, кај други сосема друго делува. Макар што кај луѓе кои многу веруваат во дејството на лековите и обично бонбонче да им дадеш ќе има ефект. Тоа е веќе психологија.

На Jas!, Dust, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Ме подзамисливте да си апнам еден вентор јас со време :wasntme:. Во 16 ми е вадењето, кога да пијам за да делува целосно во тоа време!?

На Jas!, Dust, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.169
    Допаѓања:
    221.895
    Јас кога го вадев умникот ништо не осетив ама буквално. Отпосле после анестезијата имав само некое бљак чуство ама не и не знам каква болка досема минимална што речиси не се ни чуствуваше.
    Додека со правење на заб :x.
    Да така одбирам да вадам :D оти не боли :lol:.

Добар ден и убав ден на сите.

На Jas!, Dust, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.840
    Допаѓања:
    275.105
    Јас сѐ си мислам дека Хелексот кај мене конкретно веќе плацебо ефект има. Прво, пијам најмала доза, 0,25 мгр, второ, пијам само наутро, а во никој случај Хелексот не делува 24 часа, а не пак толку мала доза :)
    Ама мене тој од 0,25 ми е доволен да ги истерам 24 часа после без проблем. Ама додека не го испијам (после појадок секогаш, заедно со Асентрата), мислам дека сум вознемирена ептен.

За Вентор дали 2 пати се имам напиено, ништо посебно не делуваше кај мене. На пример, Бруфен и Кетонал се од иста група на лекови, а Бруфенот ми е како Ц витамин и буквално никако не ми делува, ни добро ни лошо, Кетоналот и најстрашните болки ми ги смирува, а башка за чудо немам никаков проблем со желудникот после (обично го избегнуваат поради тоа). И Вентор им спаѓа во истава група, ама ете, имам другар што во него се колне, мене ми е онака. За така слаб ефект и Аналгин ќе се напијам.

Најсилно “замајувачко“ дејство сум имала од Дорета. Исто за заб ја испив, немав ништо друго, а докторот што работеше со мене само тоа имаше по џеб. Едвај издржав на работа, од кога стигнав дома до наредниот ден во кома бев после :)

Половина час пред интервенција е доволно :)
    Колешка ми пие Вентор пред депилација..... :| и вика ѝ успевала финтата.
    Ја не би да се трујам за депилација, па не можам да ти кажам искуство колку навистина предвремено делува :rofl:

На Jas!, ♡BuBaLe♡, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.026
    Допаѓања:
    128.080
    Хелло. Јас па само Вентор поднесувам за болка. Аналгин после ми е лошо од него, Веторот ми помага кога имам мигрена и јака главоболка ама и да замајува и тера на спиење. Бубале а да не пиеш ништо пред одење на забар. Не е ништо страшно. Не паничи. После анестезија ако те боли ќе земеш и толку.

Туку, имате вие предновогодишно располоение? Јас ич!!

На Jas!, Dust, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.