Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.358
    И јас би рекла после анестезијата да земеш. Зависи додуша од самата интервенција, никој не може да знае како ќе помине, па да знаеш дали ќе имаш болки или не.
    @CameliaMiller @nena2010 баш затоа и реков, не делуваат сите лекови кај сите на ист начин. Ама некогаш се злоупотребува нивното дејство, како на пример жената што ги пие пред депилација - затоа после кога не дај Боже вистина ќе и треба нешто против болка, нема да делува.

Предновогодишно расположение - па што знам... така така... не сум еуфорична, ама убаво ми е на душава што идат денови кои ќе си ги прославиме во семејна атмосфера, особено Божиќ.

На Jas!, Dust, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.020
    Допаѓања:
    128.029
    @@CameliaMiller и јас пијам Хелекс и ми помага. Не е плацибо затоа што Хелексот не е нешто што има дејство само 24 часа туку се таложи во организмот. Така да пиј си го како што ти е препишано.

На Jas!, ♡BuBaLe♡, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.838
    Допаѓања:
    275.080
    Мислам дека Асентрата се “таложи“ и тоа го имам искусено, затоа што еднаш ми ги намалија - прекинаа полека, после 2-3 месеци стара песна. А од друга страна и да заборавам да се напијам денес, или да немам, не ми е проблем денес што не сум се напила. Мислам дека општо антидепресивите така “долготрајно“ делуваат.

Хелексот е анксиолитик, па како се “таложи“ не сум баш сигурна, а и без него некако денот потежок е. Како и да е, мене ми брка работа и со него можам да функционирам нормално, што ми е битно, додека Асентрата не ми смирува стравови толку, колку што не сум така негативно настроена и депресивна како претходно.

Од празнично расположение, едвај чекам да помине НГ пошто за мене е ноќ на пијаници и на луѓе кои едвај чекаат причина за да се однесуваат деструктивно, никогаш не сум ја сакала. Порано како помлада немав некој за по дома да славам, сите сакаа во дискотеки, па едвај мислам ја преживував. Среќа во домашни услови сега ја пречекуваме.

Од друга страна едвај го чекам Божиќ, иако јас воопшто не сум религиозна, ниту моето семејство општо, ама ми е убава атмосферата, на куп сме сите, некако Бадник/Божиќ се единствени два дена во годината во кои ама баш со ништо не се замарам и ништо не може да ме изнервира.

На evangelina.ina, Jas!, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    95.357
    И мене нова година ми е чиста комерцијала,ништо повеќе..
    Ама затоа Бадник и Божиќ:inlove:.Ниедна трпеза не ми е послатка од бадниковата,а толку е едноставна.
    Инаку многу ми е убав и католичкиов Божиќ,некако повесел од нашиот,се е бело светло,хорови по улици,мали дечиња одат во групи со свеќници во рака и облечени како ангелчиња...
    Ние до 7ми Јануар сме прејадени,препиени,и некако ко на сила се...Бар мојот впечаток е таков

Вчера плата,од денес сегде попусти-погодете што ќе се случи:D
    Убав ден:f:

На Viktorijaaa5, Jas!, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.524
    Таблетоманки ;) се шалам не ме тепајте :)
    Пред Х години се напив хелекс од 0.25 бев ужасно нервозна. Во дупка западнав ми се чини. Не можев цел ден да функционирам, многу лошо чувство. До душа мене и лек за алергија ме успива:)
    Вентор не пијам, многу, многу ретко таблети за болка. Од бременост парацетамол ми остана па и сега тоа пијам во крајна нужда. И заби правам без проблем. Е побарав анестезија за стругање здрави заби ама тоа мислам е нормално.
    Сошив се што беше проблематично дома. Може и ќе запеглам на ефтина;)

За атмосферата новогодишна чекам да поднакитат па да ја прошетам ѕверка низ град. Она е воодушевена секогаш од сијаличките :)

На Jas!, bittersweet, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.358
    @bittersweet да се јави на рецепција, читам таму некој „бељаџија“ газел луѓе на пешачки :worried:

На Jas!, bittersweet, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.423
    Допаѓања:
    279.654
    Поздрав другарки!
    Релна на две нивоа пече,рингли 3 вклучени,мислиш кој ае што готвам.
    Ама секој по желба:батаците на сакаат со оризот мешани,некој не сака ориз па за него компир,па плус и сутлијаш правам.Ама евтина струја да се искористи демек.
    Новогоришна еуфорија не ме фатило ич ,дури и таму кај што треба и мора забушавам...

На Jas!, Sesil, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.120
    Допаѓања:
    155.055
    Ми го зема @Bozica1980 зборот, и јас сакав Таблетоманки да ви пишам :).
    Море болка не трпам така да шијам аналгин, патацетамол ако ме боли стомак глава. Појаки ретко, од кетонал ме убива желудник.
    И јас читав преска за нападот во Мелбурн, језиво аман. А баш вчера малиот ми збореше дека сакал во Австралија да се селиме, не знам кај му текна, па ме тераше на гугл да му отворам да види како било.
    @bittersweet да направи safety check

На Jas!, bittersweet, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.423
    Допаѓања:
    279.654
    image.jpg Posle rucekot slikava mi dojde kako uteha:D

На EuHenIa, Jas!, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.524
    ^ме сликале :lol:

На Jas!, Val-Dim, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.532
    Допаѓања:
    260.969
    Се мерев]:). Чекајте да се пожалам.
    Само 2 кг сум ослабната, од кое прво мерење бев со циклус.
    Вака се осеќам ослабнета, ама вагата вика друго. Два кг за 25 дена. Браво:@.

На Jas!, Dust, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Традиционално, предпразнично болна. Ќе поминат празниците, ќе ми помине, и таман ќе дојде ред за роденденската прослава, пак ќе се разболам.
    Ама сега рушам рекорди, покрај тоа што трети пат се разболувам во два месеци, сега е пропратено со hives outbreak. Не знам на нашки како е. Не дека порано ми се нема појавувано, ама никогаш во толкав голем број. И што е најжално, нема лек. Ни апчиња за алергија помагаат, ни масти. Ми иде да се изнаплачам, ама инаетот не ми дава. Може е и од дијазепамот што го пиев, пошто со стрес бројот уште повеќе им се зголемува.

Ќе си направам кафе и ќе чекам време да помине за наредната тура апчиња.

Пијам само кафетин и парацетамол. Антибиотик амоксиклав. Друго скоро и да не ми помага. На забар инекции скоро и да не фаќаат. Дијазепамче имам од зеленките сега. Ко си бев немаше од помалите. Ама од нив спијам ко заклана.
    Како би си легнала пак сега... ама ќе се пие кафе на скајп

На Jas!, Rebecca_R, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.532
    Допаѓања:
    260.969
    Ве читам дијазапам, хелекс...
    Ќе ве карам. Што е со овие апчиња, а толку млади.
    Да не се повторувам, знаете што се поминав оваа година. И тоа само со магнезиум и бедоксин.
    Кога побарав од матичниот ми таблети за смирување кажа млада си, не може. И му благодарам за тоа.
    Фрлете апчињата, не ви требаат.
    Ви треба само сила и цел и ќе успеете без нив.
    Јас сум благ хипохондер, паничар, ама бегам од апчиња и не ги пијам. Чудно ете.

На Jas!, bittersweet, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Хронично ненаспана сум периодов(facepalm)...
    Си посветив време на себе и нокти ќе си правам.. утре искачам со другарките, сабота прослава од работа... уморна сум, ама не се жалам..:shake: убаво ми е:nod:..
    апчиња пиев порано:wasntme:..сега веќе НЕ:!:..се си е до психата:?:..
    Поздрав и убав остаток од денот:?:..вечерта

Другарка ми ја нема:?:.. @stetoskop пиши ма;)

@Dust и @fina erika среќен роденден

Последна измена: 21 декември 2017
    На BoyL, Jas!, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
  15. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.858
    Uspeav da si ja najdam omilenata novogodisna dekoracija .Vo kupot od stvari vo vizbata koi samo gi kupuvame , a onie koi nema kade da gi cuvame gore ,kako uspeav neznam ni jas :D:beer::muscle:
    Kolku mi e ubavo so decata na rabota , tolku sakam i odmorot da dojde da se odmoram malce.Probelm dopolnitelen e i toa sto ne pijam voda , a mnogu govoram ,pa kako letva doma doagam , i muva bez glava -sto neznae sto se treda da naprai.Sledam konstantno vremenska prognoza.Ne sum nekoj ljubitel na zimata, ama sakam sneg za periodot od Nova , do Bozik.
    Eve mi ja :l:
    127712122913544.jpg

На Acka22, Jas!, malerozna и 17 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Нешто што не ми се свиѓа во овој период од годината (кога е ладно) е што, кафето ми се лади дур трепнам и се осеќам ко да пијам чај. Не го осеќам.:D
    Дремнав малку и се осеќам ко пијана кокошка сега.|-)

На Jas!, malerozna, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Друштво да се јавам на рапорт
    Удрив еден шопинг за дечињата пред одење на забар, ништо не се напив пред одење, седнав на стол, ми ставија анестезија, па барав појачување, па ме фати трема, дрхтавица, па страв леле мајко, чепка со инструмент јас ауу осет има има...и вика чекај да видам,и само крц крц и ми покажува еве забот во клештите остана. Радосна дека помина, тажна шо без заб си останав :( а сум вадела осмици неизникнати, апикотомија за цисти, лани вадев четворка...и само шо станав од стол прашав - кога може нов заб да ми стават :rofl:
    Во 16:45 излегов од ординација а сега уште крвари :?:
    Болка нема, пиев аналгин.
    :tmi: доста за забов ве давев. :* за советите девојки и особено @Annath :hug:

На EuHenIa, Jas!, Rebecca_R и 16 други им се допаѓа ова.
  18. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Поздрав феминки :f:
    Овие денови имам многу обврски, па немам време да прочитам што сте пишувале. Едвај чекам викенд да дојде. Да се пофалам елката конечно ја накитив, сега за мене почна празнична еуфорија.
    Да ве почастам мекици за внукот што се роди. :sun: Душа многу е убав.
    П.С кога почнуваат попустите во city mall? Треба да се подновам :makeup:(hollest)

На ♡BuBaLe♡, Annath, EuHenIa и 18 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.838
    Допаѓања:
    275.080
    Јуле, немој со pill shaming. Болест како и секоја друга е и психичката болест.
    Како што некои користат инсулин, некои користат антидепресиви, некои нешто трето.

Не знам зошто е океј да се третира нешто со лекови, ама ако е болеста невидлива, тогаш лековите се сувишни.

Не можам да зборувам за сите, но мене ад ми го спасија животот (не мислам на физичкиот живот, туку откако ги пијам живеам), ич не е лесно да прифатиш дека имаш состојба која доживотно ќе те прати и ќе треба да се справуваш со истата исто толку долго.

Сепак, и' вррувам на мојата докторка - психијатар, и знам минативе 3 години од каде до каде стигнав.

Пред 4 години ми беше страв до ВЦ да појдам.

И не ми се случило ништо трагично, немам тажни приказни, се разболев и тоа е тоа. Требаше време за да прифатам дека е така - прифатив, и животот продолжува.

Барем за мојава болест има лек. Многу луѓе добиваат многу полоши карти од моите.

На ♡BuBaLe♡, Annath, EuHenIa и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.469
    Допаѓања:
    144.079
    Ми се јаде нешто вкусно, ама не знам што точно. Во потрага по вкусот што ќе ме исполни, го испразнив пола фрижидер. Сега сум баш фино пополнета.

Ич не знам зошто барам утеха во храна. Не знам ни што ми фали, што ме мачи.

На mal.ecka, ♡BuBaLe♡, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.