Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.755
    Допаѓања:
    284.887
    Ариел,иста сум и јас кога незнам што ми е ,но нешто ме тишти само нешто јадам.
    Сега јадев пршки ама со пченкарно кривче леб(facepalm)
    Тивки сте вечерва сите нешто...

На mal.ecka, Annath, zhap4e и 10 други им се допаѓа ова.
  2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.859
    Nesto traumaticmo I neprijatno doziveavme pak.Sin mi zaoga,znam sum citala ne e strasno nema posledici .No od shokot koj go doziveav moram da pisam,pa mozi nekoja ke spodeli iskustvo.Znaci pomodruva skros do faza na onesvestuvanje I goltanje na jazik ,be molam ako imate nekoja preporaka bilo kakva pisete bili LP ili tuka javno.

На mal.ecka, fina erika, Jas! и 2 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    87.130
    Да го однесеш на лекар обавезно ама обавезно без одложувања...совет незнам каков би ти пишала ама со такви работи нема играње...во случајов ти си била тука ,но да не беше несакам ни да помислам што може да се случи...
    Со здравје играње нема ,а медицинава е многу напредната оди барај мислење..

На bittersweet, fina erika, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    12.013
    Допаѓања:
    174.705
    Дојде и вечер :yawn: а како прееска да станав:lol:
    Чекајте да се поправам, спиев само 1 саат со полуотворени очи, исто како да не спиев:D
    Болки болки...ухх.. едвај одев. И испив еден ибупрофен од 600 ... и се преродив. Издржав повеќе од 12 саати без болки..
    Трпам јас болки, ама кога ми сметаат во работата пијам апчиња и не мислам 2 пати..

Вчера роденденот...онака.. цел ден досадно, вечерта преубаво поминати мигови
    без перверзни мисли молам:!: :D
    Секоја вечер посакувам да ми е таква :$

Се мислам каде за нова година .. може ќе ја преспијам под ќебе.. Ама сакам да си купам од Дормео оние шаренките:lol:
    Покрај камин, пуц пуц дрвцата.. Намирници за цел месец и .... добро е дувлото за баба меца, ќе помине снегот, а меца 10кг потешка:rofl:

Од сабајле филозофски мисли во бус, очигледно почнав премногу време по автобуси да поминувам и шофериве почнаа да ме препознаваат:D сабајле темно, јас забрзана..ме гледа шоферот и ми вика, аа не брзај, ќе те почекам јас, кај те оставам тебе:rofl: ух човече..следен пат нема да каснам, ветувам:whew:
    Па ми вика, што се секираш, тебе и на раскрсницата долу ќе ти застанам и онака нема никој .. а јас го гледам бледо, уште виното ме маваше во глава и му викам - а знаеш дека ретко фини луѓе како тебе има?! Ми вика - ретки се и тие како тебе што делат комплименти..
    Си поделивме комплименти непланирано, си се изнасмеавме ... и така:D позитива на денот ми е:lol:
    После си свртив илјада мисли во глава..
    Ми треба еден список за работи што сакам да ги направам во 2018.. имам список за шетање ама и ваков и треба:lol:
    Ако не повеќе, ќе има кој да ме мотивира:wasntme:

На bittersweet, Ano, mal.ecka и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    62.592
    Здраво девојки cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    Јас, стандард, со кафе пред мене читкам што сте муабетеле... Иии да Ви кажам најискрено воопшто не ми се допадна што тооолку многу пиете апченца!!! Посебно оние со убави пастелни бои - розеви, сини, зелени :!:
    Кога сте нервозни не мора веднаш да се смирувате со седативи... Пробајте да прошетате во природа, да направите нешто вкусно во кујна или да го испеглате купот алишта што оддамна стои!!!
    Направете нешто што ке Ви ги одвлече мислите во друг правец, се е подобро од таблетките :tmi:

Предновогодишно расположение... Пописот на работа ме потсети дека иде Нова година :^)
    Сеуште не сум накитила елка, не сум украсила дома, не сум си купила „новогодишна“ гардероба :tmi:
    Нооо... планирам сето тоа утре да го променам... Си земав слободен ден и почнувам со а..акција :D

@fina erika среќен роденеден мила :^: :f: :hug:
    @Skorpija25 со среќа именден, слава, роденден, крштевка :d: :f: :hug:
    @carangigia големо да расте внучето :hug:

Одам да си ја дочитам книгата, крајот секогаш е најјак!!! Ве гушкам сите :hug:

На bittersweet, Dust, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    138.527
    За Нова Година дома дефинитивно, втора вечер у кафана, фустан купен, штикли имам неизносени, уште хулахопки ми останаа да купам. Што се однесува до мене и втората би ја поминала дома. Коа е ладно нит ми се мрда нит имам воља за нешто. Ептен сум пасивна, а бе Баба Меца :lol:
    Ги гледам Новогодишните слики од фото студијата, милина се, какви сценографии има, па мали дечиња легнати во кошнички, а бе куклиња :inlove: Ги сликате вашите деца за Нова Година?

На bittersweet, Dust, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  7. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    6.669
    Фала мила, да си жива и здрава ти и твојата фамилија :* :hug:

На Val-Dim, Dust, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.986
    Допаѓања:
    265.991
    Син ми помодруваше, се губеше и превртуваше очи. Тоа е оти остануваат без воздух. Нели јас сум Миле Паника левел 100 - ка, па го носев на невролог. Го прегледаа и ми кажа да пие бедоксин. Кај Саболиќ бевме мислам. После прегледот магично престана да зајдува.
    Ама глетките беа хорор. Фати го детето и сврти го надолу или пласкај го по лице. И не паничи.

На mal.ecka, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Млади, ама проблемите "возрасни" се Јуле. Би било фино кога сите би можеле да тераат со магнезиум и бедоксин. И јас велам дека треба прво да се брои до 10, да пробаш со нешто помалку штетно, ама не бива. Во многу наврати се уверив дека апче е нужно зло, било за главоболка, било за анксиозност.
    Како што ја не можам циклус да поднесам без апче, ама не кафетин менструал, туку антиинфламаторен лек (НСАИЛ), така други не можат да функционираат во текот на денот без хелекс.

Вентор во аларматни ситуации, ама неколкупати имам пиено. За забоболка се закон, за 15-20 минути реагираат, за сите останати болки одам на ургентен, барам урбазон, до сега се покажале како најефективни кај мене.

Психичките болести се многу посериозни од оние "опипливи" болештини. Почни од неприфаќање на состојбата, па проблемите со соочување дека ситуацијата е сериозна, до посета на психолог за дијагноза, лекови и барем некакво подобрување на состојбата.

Е сега, постои и опција лекот воопшто да не делува. Со свои очи имам видено што значи ова: испиен диазепам, 48+ часа неспиење.

Последна измена: 22 декември 2017
    На bittersweet, JuLleE, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.282
    Допаѓања:
    168.266
    Психички и физички болести е едно та исто кога се работи за потреба од лек.
    Но има луѓе кои пијат лекови за смирување како бонбони, а не пробуваат алтернативи и немаат реална причина за да пијат. Не за џабе важиме за таблетоманска нација која најмногу пие дијазепами на своја рака.
    Мекуши.
    Не пијам вакви работи сем за температура. Јаки температури фаќам и мора дијазепам ампула и после 5 дена се трезнам.
    Сешто поминав, лудило мислам ме фаќаше од прашања и ситуации, никогаш не лапнав бонбона од тој тип. И случки и трауми и што не. Со хипотироида по дифолт сите имаат анкс. Не знам, може имам, не дозволувам да паднам и не верувам (мој проблем е ова, не верувам и во дејство на лек...неверни Тома...) во такви лекови. Иако знам дека има луѓе на кои им требаат ад, антопсихотици, релаксатори, нејм ит ко воздух и тука не станува збор дека се мекуши, туку тоа е како секоја друга болест, сепак тврдам дека има мекуши на кои се им е тешко и ги злоупотребуваат лекарствата.
    За жал, во Македонија не се збори за зависноста од лекови како и злоупотребата.
    Ако веќе не можете, подобро витамин д, бедоксин и магнезиум за да го анулираат стресот, друго посилно нема потреба сем ако межате дијагностицирана болест.

На JuLleE, Skorpija25, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.345
    Добро утро...
    Кафето сварено. Coffee_and_Breakfast.png

На Dust, Peco, Ano и 14 други им се допаѓа ова.
  12. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.859
    falaa...Isto,pomodruvanje oci prevr.gubenje svest...strasni sliki...mi e strav nqjmnogu za jazikot

На JuLleE, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    176.377
    D.utro
    ladno .....
    IMG_1305.JPG
    Aj sto se uspav pa uste i slikanje udriv posabajle :rofl:(facepalm)
    Ubav den ,:hug: do site

На bittersweet, Dust, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.338
    Допаѓања:
    157.406
    Добро утро :)
    Брррр -6 а јас денес решив да облелам фустан, волнен и мн топли ама не си облеков високи чизми ќе ми смрзнат нозете од колено надолу :)
    Ме насмеа @Dust со муабетот за шоферот :) , и јас од сабајле аи имам возење дугачко со ист бус и се мењаат двајца шофери. И патниците исти еднаш сретнав еден што го гледам секој ден у автобус и ми дојде да му кажам *еј здраво што ти навака :) * . Само еднаш кога каснев и му мафтав на семафор да ми отвори ме искара шоферов дека ќе го казнеле ради мене :$.
    Ништо нит купено нит смислено за нг, иако не планираме никаде да одиме ме фаќа нервоза, сепак за дома треба нешто да се спреми, за деца поклони да се купат (facepalm)

На bittersweet, Val-Dim, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.409
    Допаѓања:
    78.294
    Добро утро од врнежлив Лондон.
    Темно е уште, за сонцето ќе почекаме до 8.
    Чекам реакција за трета тура апчиња, уште ништо. Да не знае човек од храна ли е, од нервоза, од суден ден ли.
    Решив и на доктор да одам, сега чекам да отворат само.
    Едвај чекам да дојде време за кафе и на раат да го испијам. Цела ноќ пребарувам на нет, побудалев веќе. Се прежалив.

Во мое село -12, да се знае кој е лидер. Тука само 11. А чекавме бел Божиќ.

Имајте убав ден.
    Ако ме нема неколку дена, сум умрела од страв од болница.

На Val-Dim, dunika, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Добро утро, надвор -7, колку сум среќна што не морам од дома да излезам, барем за сега :). Вчера нокти, денес коса е на ред за средување, попладне сум на контрола, молам бога да рече др дека се е во ред и да ме остави "раат" до после НГ. Болна сум како куче, кашлам, грло ме боли, нос затнат, а не можам ништо да се напијам, се подув со витамини, супи и чаеви, прополис и капки за нос и ништо :( малер сум.
    За НГ ќе си готвам стандард, руска, васина торта и сарми (тие може и мајка ќе ги направи :$) домче ќе си седиме освен ако јас не сум во болница :worried:. Ниту одам ни сакам гости годинава, не сум во положение да седам културно на стол/ фотеља повеќе од 2 часа.
    Таблети пијам, болка ама ич не сакам да трпам, на забар си барам анестезија, ама дијазепами и такви ствари не. Сум имала ситуации кога со сила ми ги туткале ама не го сакам чувството на "надвор од своја кожа" сакам да сум on top of things.
    Ќерче нарача пакетче составено од лакови и кармини, ај сега давајте идеи какво пакетче да биде тоа???
    :hug::hug::hug::hug::hug: до сите

На Val-Dim, dunika, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.982
    Допаѓања:
    139.691

Добро утро.

Гледам сте пишувале за АД и слично.. Јас само едно ќе кажам.. да не даде господ на никој да му треба. Се согласувам дека има некои кои си ги пијат како ТикТак бомбончиња ама има и како нас кои без нив и без редовна психотерапија не би можеле да станеме од кревет а камо ли да функционираме нормално.

Денес петок.. одвај чекам да помине денов и да се пикнам под ќебе со книга.

На dunika, Dust, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.387
    Допаѓања:
    279.208
    Најстрашно е тоа сам на себе лекар.
    За ништо не треба сами да си глумиме доктори и да си “препишуваме“ лекарства.
    Не за џабе, антибиотици, анксиолитици, антидепресиви итн. одат на рецепт, не можеш да си отшеташ во аптека и да си ги купиш (во теорија барем.. во пракса сѐ се може во државава).

Тие што имаат тегоби и мислат дека им требаат лекови за смирување, за анксиозност, за друг вид на невроза... Мој Термин на психијатар.
    Океј е, и да треба да пиете терапија, не можете сами да си одлучите која е најдобра за вас.
    Сесре, уште од сабајле со иста музика се возиме :)

На dunika, Rebecca_R, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.451
    Допаѓања:
    206.740
    Добро утро од мене!

Арни сте ми? Петок е ^_^

За таблетите, се сложувам во однос на тоа дека не треба да се голтаат како бонбони за ситници. Сум за лекови, ама кога навистина има потреба од нив, и не, не ги потценувам психичките болести како депресијата и анксиозноста, оти мозокот што може да направи, ништо друго не може. Физичките болки поминуваат, ама мислите не се лекуваат, и не се надминуваат психичките состојби така лесно.

@ines.h и големиот ми зајдуваше, син на мајка ( и јас ко мала сум им приредувала шокови на моите). Битно е да го прекинеш пред да дојде до помодрување и голтање на јазикот, јас обично му дував јако во лице кога ќе го забележев дека почнува да заоѓа. А во екстремни ситуации чаша со вода му истурав на глава :( помагаше. Во принцип се работи за манипулација. Дури се мали бебиња, се случува да зајдуваат поради неможноста за земање воздух при јак плач, ама кога ќе ги сфатат реакциите на родителите и паниката што се јавува, почнуваат да манипулираат. Особено после годината. Трае до кај три години некаде. Малово на почеток ми зајдуваше, ама не паничев и реагирав смирено, па престана, ама не спијам на тоа уво, може пак да се случи. Страшно изгледа, ама нема последици, само треба да се внимава со јазикот, врти го на страна и одврати му внимание, ќе престане.

Кафе?

На bittersweet, Val-Dim, Viktorijaaa5 и 23 други им се допаѓа ова.
  20. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    87.130
    Оваа твојата исто како мојата па сум купувала еден куп лабела,сјај за усни ,парфемче ,детска купка и сето ќе го спакувам и под елка...
    За сликање кога беше мала редовно ја сликавме сега била голема женска несака..еднаш не е сликана оти не сакаше и бил грд Дедо Мраз |(
    Работно секој ден исто сработи на работа,дома дете преслушај прават тестови и се во круг се врти ...
    Попладне ќе излезам да шетнам по градов да видам што има ..
    Добро утро и убав предпоследен викенд од оваа година ....

На Val-Dim, Dust, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.