Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.586
    Допаѓања:
    175.221
    Ja vaka....
    . IMG_1317.JPG
    solza pojde,ama jbg...i ovaa be Alacka ...se tie ,,negovi" patriotski gi pee...
    Aj batalete ...treta mi e ...lecam depresija ...utre ke i placam na refka da go brise postov....

На Jas!, VladeMila, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.524
    И јас би ко Стетоскоп ама нема детево кој да го чува :rofl:

На Jas!, VladeMila, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Како што кажа @dunika кожа памти, не се силете со тоа дека сте јаки и не пиете апчиња, тоа или она сте поминале. Стресот е најголемиот причинител на болести. Од такво стискање на заби, јас можам, ее толку поминав, та сега ова ли ќе ме скрши, јас си останав без едниот, а за малку и без другиот родител. И двата пати, без ни еден симптом, години после поминат стрес и шок поминат на нозе, со стискање заби и непокажување слабост. И тоа баш кога си мислиш дека конечно се се средило и проблемите поминале.
    Јас сум против пиење терапија на своја рака, иако и јас сама си дијагностицирам што ми е. Мислам дека јас најубаво си го знам своето тело, знам и која главоболка од што е, дали од измрзнување, од нервоза или од нешто друго. Си знам кои лекарства за што ми се, и си ги купувам и пијам. И да одам на лекар истото ќе ми го каже, и истата терапија ќе ми ја препише.

Мене човек што многу поминал во животот не ми е чудно да пие терапија и да е анксиозен и депресивен, туку особа на која се и е сервирано на тацна, и пак се фаќа за ад, или полошо за дрога. Демек со неа ќе си ги реши проблемите.

Инаку не стигнав до доктор, ќе чекам утре да видиме што ќе се дешава.

На Jas!, ♡BuBaLe♡, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Уште сме на тема таблети а ... :) море како би лапнала сега два парацетамола и два ц витамина и под ќебе на препотување :( ама њама. Ќе треба да продолжам да се лечам со бабини лекови и супи и чаеви, мех. Јас сум антибиотик генерација, да не се лажеме, од ништо се разболувам и до скоро пеницилинот ми беше добро утро. Помина прегледот, докторов ми спомнува 5 јануари јеееј баш сум си хепи.
    Добра нок на сите

На Jas!, duffi, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.532
    Допаѓања:
    260.969
    Не знам дали читаш мислења, ама пиењето на апчиња воопшто не го решава стресот и дека ако пиеш нема да се одрази на здравјето. Само го одлага соочувањето со проблемот.
    Пиела ти апче или не, како што кажа кожата памти.
    Не мешајте болести и состојби како анекс и депресија за кои треба терапија, туку да за она друга група која розеви апчиња голта како бонбони.
    За тоа дебатираме.
    А секој сам си наоѓа начини како да се избори со проблемите.

На Jas!, ♡BuBaLe♡, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.754
    A маШ ти ќе те пушти ли?8-|

На Jas!, Ariel, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.524
    Излезен е, затоа реков детево само да не го оставам ;)
    У диско Емке, со мачки :) со "вајт дрес код"

На Jas!, VladeMila, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  8. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Kako e zeni :hai:
    Samo latinica imam na mobilniot znam deka bode oci i na mene isto taka.

Da vidam dali i drugi ima koi ne se na prednovogodisna zabava so kolegi, prijateli,sorabotnici... Ne mi e ic maka sto sum si doma , bebe spie , mm na sobiranka pa malku da se odmoram i jas.
    Na temata sto se razmuabeteni, pijam tylol hot , paracetamol i analgin na svoja raka , drugo ne ni mozam golem panicar sum deka nesto ke mi bide ako se napijam tuku taka nekoj lek.
    Ednas , ne se ni sekjavam sega veke koj lek bese nitu za sto , go zemav i go ispiv a tek potoa go procitav upatstvoto.Pisuvase za zemanje na lekot da se konsultira vasiot lekar.
    I vednas i pisav na maticnata na fb :D da i kazam sto sum se napila za da mi odobri i da me utesi deka e vo red.Neli, da mi bide konsultirana de.

Inaku , za momentalen po golem stres zarem ne e podobro da zemes dijazepam na primer , da te opusti odnosno da go opusti srceto koe pod stres ke napravi po golema steta na organizmot otkolku eden dijazepam vo momentot? Ili sepak dijazepamot e pogolemata steta za organizmot ?

Gledam vreme na izbori e na feminava.
    Ne sum glasala seuste , ke cekam na krajot za mojot glas da bide vo odlucuvackite :lol:

@Dust Najsreken neka ti e rodendenot , a i na site koi imate povodi za slavenje i rodendeni.

Последна измена: 22 декември 2017
    На Jas!, VladeMila, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.754
    А-у Божо, да ти дадам број од мажот на другарка ми, да те насочи на правиот пат, не вака:rofl:.

Денес германски последен час, во вторник се полага, јас се си научиФ:drunk:.

Поклон одбран, штикли за мене нарачани од распродажба на пола цена...абе меТ и млеко:bug:.

Уште да не ми беа забравени корисничко име и пасворд од он лајн сметка (а притоа никаде на друго место не запишани) и ќе бев спремна да се лансирам и на друга планета(tumbleweed).

На Dust, Jas!, VladeMila и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    Сите на предновогодишна забава ние едно заразно игриче го играме на фб EverWing :party:
    Комуникацијата ни се сведува на ,,на кое ниво го апгрејдува херојчето,, ,,си ми го надминал/а рекордот, сега ќе видиш ти,, ,,си купи ли ѓаволче,, :tmi:
    За срамови сНе :tmi:

На Jas!, duffi, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.423
    Допаѓања:
    279.654
    И кај мене фб е преплавен од слики од новогодишни забави.
    Големото дете на два родендени е кој знае кога ќе се прибере,малово само в соба несака баш да спие ,сега јас дежурна...
    А и јадев касно сега желудникот ме пукна...

На Jas!, VladeMila, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  12. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    Пишувам во оваа група, бидејќи со годините сме тука и ми треба врсничко размислување (иако мислам дека веќе го имам, но сепак ......
    Вака - се јавува типов, добил мој телефон па да се договориме за кафе... е арно ама типов нема ФБ и не можам да видам што човек е, она малку што ми кажа работно место, години ....
    Но јас се правев Шерлок Холмс и дознав нешто што никоја жена не сака да слушни - пред неколку години, човекот сексуално малтретирал помлада колешка на работа, која случајот го пријавила во полиција па човекот завршил и во притвор.

Тој не ми кажа ништо за случај во (едно кафе досега испиено) и сега јас не знам што да правам, дали да му се јавам на телефон да му кажам дека се знам, дека колкуѕ и да е ок, не можам да продолжам....

пукнав овие денови

На Jas! и Lejla8 им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.754
    Ако 100% си сигурна во инфрмацијата која ја имаш, само прекини контакт. Ништо не кажувај, можеш само поголема работа да си отвориш. Не ти треба таков, нема што да шириш дискусии со него.

На Jas!, VladeMila, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  14. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    Па ми кажаа дека бил во притвор за случајов ....сигурно има нешто :(

На Jas! и Lejla8 им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.754
    Тогаш, не треба ни секунда да размислуваш што треба да правиш. Подалеку од него. Си била на едно кафе, исто ко да не било...

На mira.mira, Dust, Jas! и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.355
    Допаѓања:
    92.395
    Сесил и ние се заигруваме некои такви игри :D во екстремно досадни случаеви вртиме слотови секој на свој моб па кој повеќе пари ќе направи :tmi::rofl:

За Н.Г спремна сум и јас тренерки и нови пижами :angel: и за двајцата исто :D дома ќе сме си со уште двајца мили луѓе,поубаво неможеше да биде :inlove: сите на купче на топло муабети и многу вино :)

Ад не сум пиела никогаш, сум немала потреба а на своја рака си пијам лекови(парацетамол,аналгин,вентор многу ретко) и сама си лечам настинка и грип.Колку и да не е во ред тоа лекар не посетувам...

Новогодишни забави не сакам ич :| се надевам не сум единствена, глупи ми се ептен такви собиранки.

Друго ќе кажував ама заборавив...

@jasmina00 прекини контакт како ништо да не било ако не си сигурна во него.
    (Мислењата ќе ги преместат сигурно:tmi:)

На mal.ecka, Dust, Jas! и 12 други им се допаѓа ова.
  17. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    @jasmina00 прекини контакт како ништо да не било ако не си сигурна во него.
    (Мислењата ќе ги преместат сигурно:tmi:)[/QUOTE]

Ќе прекинам, но прашањето ми беше дали е фер (ако има фер) да му кажам зошто прекинувам, зошто нема да има второ кафе?

На Jas! му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.754
    Луѓе децата си ги оставаат без збор и никакво објаснување/оправдување, ти за некој што еднаш си го видела многу се сеќираш што е фер, а што не.

На mira.mira, Dust, Jas! и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.111
    Здраво девојки :f:
    Што ти значи еден единствен слободен ден!!! Кафе едно, две, три... со другарки што не сум ги видела подолго време, испазарени сите ситници за поклони и пакетчиња за Нова година, елка накитена :tmi:
    Плус купена нова гардероба и шминки... for me 8)
    Ми фали уште нова фризура... ама немам идеја како да се „средам“ :tmi:

(waiting) Мммм... Веќе е нов ден...
    Да почестам...
    torte-compleanno-50-anni-pasta-zucchero_1.jpg
    c9c36ef5-b706-4bba-9b29-1d2495965be3.jpg

На mal.ecka, Dust, Jas! и 23 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.838
    Допаѓања:
    275.080
    Не верувам дека е од баш ништо, сакав да кажам дека мене барем ми се нема случено некоја трагедија, или некој екстремно стресен настан, па да можам да покажам со прст кон одредена причина.

Верувам дека кај мене дојде до точка на "вриење", се акумулираа многу работи и некаде мораше да избие. Не ја отфрлам можноста и од секогаш да сум била анксиозна (веројатно сум била, само не сум имала такви соматски симптоми), само кај мене еден ден, од ведро небо, ми се слоши на работа.

Во кратко време се разочарав од факсот, се вратив од САД и мислам дека два пати доживеав културен шок (еднаш во САД, еднаш кога се вратив), работев работа која ја мразев, а истовремено сфатив дека да, можам да се преселам кај сакам, ама тоа ќе значи напуштање на се' што имам - семејство, дечко (тогаш веќе во 5 годишна врска), животни, се'. Тешки одлуки, многу стрес, ама ништо повеќе од стрес кој верувам секому му се случува, па не сите престануваат да дишат поради тоа.

Во однос на алтернативи, проблемот е што јас не сум ич дисциплинирана. Додека вежбав ми беше најдобро, ама сега никако да се убедам пак да се запишам. Додека вежбав бев само на Асентра, Хелекс само на свадби пиев (и да не сум анкс. Веројатно на свадби ќе ми треба, штета не сум по алкохолот :D )

@JuLleE веројатно јас сум единствена која никогаш, од првото апче, Хелексот не ја успивал :D
    Мене напротив "ми ги отвара очите" - пошто обично, сабајле сум нервозна, вознемирена, па сакам само да легнам и да бидам во тишина, после апот некако полесно поднесувам се', а ич не ми се спие :)

Дијазепам, лексилиум итн. Немам никогаш пробано и не знам како би реагирала на нив.

И различно е да купиш over the counter лек (има причина зошто не треба рецепт) и да го користиш онака како што пишува во упатството, и да купуваш и користиш лекови за кои реално е ризик сам на себе да си ги "препишуваш".

Последна измена: 23 декември 2017
    На Jas!, VladeMila, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.