Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Јас фино, смути, кафе и обврски. Денов не ми е по кеиф, конкретна причина нема, едноставно овај-дан-није-моја-ноч.

Јас сум против било каква злоупотреба на лекови, точно е дека кај нас лесно можеш да купиш розево апче и да пиеш по потреба и на своја рака да одредуваш количина.
    Јас те цитирав за да ти посочам дека не можат сите да поминат низ стресен период само со магнезиум. Нешто за смирување - да, ама со контрола на психолог, не матичен. И да, таблетите спречуваат хаос и ефективни се кога е во прашање процесот "враќање во нормала".
    Инаку, ако тоа посегнување по розева пилула е инцидентно, пример смртен случај, тогаш океј, многу та битно ако испиеш една пилула. Сериозно е ако почнеш со произволна терапија.

Jas!, VladeMila, duffi and 5 others like this.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Шо ма, Хелексот саЛ за свечени прилики ли е?:rofl::rofl::rofl:

Е ме изнасмеја:D.

mal.ecka, Jas!, duffi and 9 others like this.
  3. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Среќен роденден,биди здрава,жива,и уште многу години да славиш :hug::*.

Dust, Jas!, VladeMila and 3 others like this.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Козичке @Val-Dim пред мене си била :)
    Среќен, најсреќен!

Jas!, VladeMila, duffi and 4 others like this.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Не е смешно ич, да видиш како сум бегала од свадба на братучедка ми, зурлата ме става во panic mode. Сите скокаат, јас фатив фитиљ, во кола, малце се издував, испив апот и се вратив да ја преживеам свадбата. Од тогаш со време си го пијам, не бива од сите свадби побегуља да бидам.

Башка нејќам свадби. И кич. :x

Среќен роденден @Val-Dim :* :hug:

mira.mira, Dust, mal.ecka and 13 others like this.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

За маките што си ги имаш не ни дискутирам, него онака ми дојде смешно дека Асентра за секој ден, а Хелекс за свадба (као специјални):).

@Val-Dim најсреќен нека е, уште толку да си дочекаш, за повеќе ќе планираме:f:.

Val-Dim, Dust, mal.ecka and 11 others like this.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Не го гледајте flatliners ...
    Повторувам НЕ го гледајте.
    Глава ме заболе.

Камелија, сама пиша дека од ништо. Проширенава информација и те како е нешто како подлога за анкс.

Jas!, duffi, Lejla8 and 3 others like this.
  8. CameliaMiller

Ама стварно Хелексот се специјални и стварно за разлика од Асентрата можат да се пијат по потреба :D

Асентрата баш мора точно на време да се испие и не може на гладно да се пие. Ниту пак месец дена осеќаш било каква промена од неа :) Хелексот го осеќаш за едно пола саат од прилика :D

Па муабетот со Јуле беше дека развод е сериозна работа, јас реков дека немам ниту трагедии, ниту некакви тажни приказни, ништо престрашно, ништо поразлично од она што и на другите им се случува.
    Само јас ете поинаку реагирав на стресот него останатите. Не живеам толку посебен и различен живот од другите, само ете, мислам дека тие настани некако беа "тригер".

mal.ecka, Jas!, VladeMila and 4 others like this.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Камелија на Асентра си?
    Близок мој пие, сега со појачена доза. Депресијата е приврзок на другата му болест. Деновиве друг човек. Смирен.
    Како делува всушност?

mal.ecka, Jas!, Lejla8 and 1 other person like this.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Среќен роденден,да си жива и здрава барем уште толку :) само убавини ти посакувам од срце :hug:

Val-Dim, mal.ecka, Jas! and 2 others like this.
  11. doubleg

doubleg Популарен член

Ќе прекинам, но прашањето ми беше дали е фер (ако има фер) да му кажам зошто прекинувам, зошто нема да има второ кафе?[/QUOTE]
    И што ќе му кажеш? "Срам те било... или: Ти беше ОК на првото кафе, ама дознав некои работи за тебе и затоа нема да има второ...
    Нема што да се објаснуваш, твоја работа е со кого пиеш кафе, со кого не.
    Ако веќе толку мораш да пиеш кафе, еве со мене ;) Имам ФБ, не сум приведуван за ништо... само да ја прашам жена ми и одиме :)
    А, и ако ме одбиваш, те молам наведи некоја сериозна причина, многу сум осетлив :)

mira.mira, ♡BuBaLe♡, Dust and 8 others like this.
  12. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

@Val-Dim среќен нека ти е роденденот, се што сакаш да ти се исполни.

Свеки ми крена сафра пред саат време, не ми е толку битно шо е сред ноќ туку што сред игра ме прикна. И не знам дали јас сум у право или она ама чурам уште... :envy: А колку е муабетот за на селска чешма тоа па друга приказна. :envy:

@jasmina00 Во притвор бил, а не бил осуден така? Значи невин бил...

Last edited: Dec 23, 2017
    Val-Dim, ♡BuBaLe♡, Jas! and 8 others like this.
  13. CameliaMiller

@JuLleE Асентрата е понова генерација на антидепресив, со минимални и уште почесто непостоечки нуспојави, и не создава зависност. Спаѓа во групата SSRI.
    "Финтата" е што го тера мозокот на зголемено лачење на серотонин (хормон на среќа). Кај посериозната депресија е највидливо дејството, но општо ад се препишуваат и за анксиозни состојби. Се пие долго (а и доживотно) затоа што треба да се "таложи" во организмот за да има резултати. Пошто анкс. Сама по себе е хемиски дисбаланс во мозокот, односно стресот, нервозата го намалуваат лачењето на серотонин, потребно е да се поттикнува мозокот да го лачи во доволни количини.

Вака најлаички како пациент ти објаснувам, има многу повеќе за објаснување :)

♡BuBaLe♡, mal.ecka, Jas! and 6 others like this.
  14. jasmina00

jasmina00 Популарен член

И што ќе му кажеш? "Срам те било... или: Ти беше ОК на првото кафе, ама дознав некои работи за тебе и затоа нема да има второ...
    Нема што да се објаснуваш, твоја работа е со кого пиеш кафе, со кого не.
    Ако веќе толку мораш да пиеш кафе, еве со мене ;) Имам ФБ, не сум приведуван за ништо... само да ја прашам жена ми и одиме :)
    А, и ако ме одбиваш, те молам наведи некоја сериозна причина, многу сум осетлив :)[/QUOTE]
    Ова треба да биди смешно....смеј се....смеењто е пола здравје и уживај си со сопругата и не барај швалерки во групава. Фраер на друго место..

doubleg likes this.
  15. Peco

Peco Форумски идол

Среќен роденден @Val-Dim, да си славиш уште многу родендени :)

Val-Dim, Dust, Jas! and 9 others like this.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Не сакам да има недоразбирање, која е таа група што пие розови како бонбони?

Јас се наспав, сега јадам чоколадо и си пуштив серија. Пред некоја недела ме потсетија на твитер за неа. Старите добри времиња. Терапијата ми беше успешна за сега.
    За нова година работно ќе биде, без тронка алкохол и без којзнае каква храна. Валда пица ќе си порачаме.

Среќен роденден на @Val-Dim

Last edited: Dec 23, 2017
    Val-Dim, Jas!, Skorpija25 and 7 others like this.
  17. CameliaMiller

Веројатно во Англија не може така, ама во Македонија ептен лесно можеш да си купиш дијазепам, лексилиум, димитрин... што значи кој сака може да си го купи и пие. Како и се' друго, ни ова не е регулирано како што треба. :) и има многу луѓе кои на своја рака си купуваат апчиња и си ги пијат по шема на колешката, комшиката, братучетката...

Jas!, VladeMila, Lejla8 and 3 others like this.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Тука антибиотик не ти дава, а не па дијазепами или хелекс. Затоа се фаќаат за дрогата, во најмала рака трева. Алкохолот е многу нормална појава, се пијанчат дури не колабираат.
    Инаку и јас си купувам дијазепами од кај нас, порано не ни пиев, се стоејки издржував, откако ми се изнаслучија многу нешта, си подвив опашот и еднаш до двапати во месецот, особено пред пмс, ќе си пивнам апче за смирување.
    Јас најискрено не сум сретнала особа што сама голта розови апчиња. Обично се повозрасни особи кои пијат дијазепами препишани од лекар.
    Ама во секој случај подобро дијазепам да пие некој, отколку да собира се во себе, па ќе избие на нешто нервозата, дали дијабет, дали алергии, дали висок притисок, кој неконтролиран може да доведе до мозочен удар.

♡BuBaLe♡, Jas!, Rebecca_R and 6 others like this.
  19. CameliaMiller

Апсолутно, само не е во ред на своја рака да си пие терапија.

Jas!, VladeMila, Lejla8 and 1 other person like this.
  20. M&M

M&M Форумски идол

@Val-Dim нека ти е среќен роденденот, само убавини да те следат :)
    Се разбудив во 6 уште лежам до малово не сакам да ја будам а мажињана се у дневна па ако станам да правам кафе и нив да не ги размрдам. Мада мм е како 70г дедо станува во 5, гарант гледа тв.
    Диазепам ми даде прв пат тетка ми затоа што бе можев да заспијам пред патување, страв ми е од авиони и во болница после породување за спиење и толку :) . Хелекс 2, 3 пати на работа кога ептен сум се нанервирала, лекс мислам никогаш. Треба да пијам бедоксин и магнезиум малку поредовно ама ич не сум агилна само ги шетам и заборавам. Имам блиска личност што често поради стерсови на раб пие и хелекс и лекс и ич не ми се свиѓа тоа ама вика подобро да се напие инаку ќе завршела со срцев удар или нервен слом до сега.
    А некој спомна дека тие со хипотиреоза се поподложни на анксиозност, и јас сум со таа дг. пијам редовно терапија и имам приметено дека мн кога ќе се изнервирам почнувам да осеќам како гушење, како некоја огромна грутка да имам во грло, најверојатно тироксинот реагира.
    Има ли некој читав на овие години во денешно време :worried::whew:?
    Добро утро кај и да е морам да станам на работа сум денес :doh:

Thread Status:
Not open for further replies.