Форумџика на годината

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    73.123
    Добро утро, ви посакувам најубав ден. Вечер на прослава од работа, колку време помина од моето последно вечерно излегување :makeup::?: не се сеќавам. Имам нов фустан само што ниедни чевли не ми ги собираат отечениве ноџиња :(. Ќе се снајдам. Како сонце да ќе огрева или...:D
    Среќен роденден @Val-Dim
    Chocolate(bgFFF).jpg
    Мене од оваа таблета скоро секоја мака ми поминува само дозата е различна :wasntme:

На Val-Dim, Ano, CameliaMiller и 19 други им се допаѓа ова.
  2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.858
    Dobro utro !
    Prvoto kafe nesomneno nekako e najlatko , zeden za kafe glavata vnatre ti doaga da ja zbrnesh.
    Mn toplo sinoka, a gledam i utrovo , ako e bez veter koj para usinja ke go iznesam malce sinko na vazduh patem da zbrkam nekoja rabota.
    Vecer sme sami ,site ke bidat na nekoja desavka osvem svekor koj e rabotno.
    Misli , pogovorki , sobrani na edno mesto planiram site da gi printnam , da si gi imam opipuvacki.Korisni mi se vo teskite denovi .
    Sakam nova crna hajlina , must have za zena e toa spored mene .
    Mi treba samo vreme i pari da najdam pa da trknam da go kupam:D

На CameliaMiller, Dust, Jas! и 12 други им се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.632
    Допаѓања:
    176.121
    D.utro....
    Kafe ispieno ....za srce mi se zalepi.Cigarite me otruja...mora nekoe care da se bara ...pocna da mi sviri vo gradite u pm...

Glasav ,neka pobedi najdobriot....:P

Vremeto nadvor kako za Veligden,a ne N.godina.
    Se opnav u trenerki,cvikerot i odam kuckata da ja prosetam...uste slusalkite da si gi najdam...a muzika simnata wow...ke trckam izgleda,ne da pesacam...:)

Ajde :hug: do site...

На CameliaMiller, Dust, Jas! и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.345
    Вчера заглавив до касно, :|па сега ми се спие:yawn:..ама за убаво да е..:nod:
    Кафе испиено, доручек на работа...
    Како ќе се издржи денов(facepalm)

@Val-Dim среќен, најсреќен нека ти е роденденот...

На CameliaMiller, Dust, Jas! и 16 други им се допаѓа ова.
  5. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.355
    Допаѓања:
    86.369
    Добро утро !!!
    Кафе се пие и сок од ананас чека да се испие и да поработиме и денес..
    И јас гласав нека победи најдобрата ...
    @Val-Dim Среќен роденден се најубаво сите желби реалност...
    image.jpg

На Val-Dim, CameliaMiller, Jas! и 12 други им се допаѓа ова.
  6. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    19.687
    Сношти во контекст на муабетот се вратив од работа со ужасна главоболка..Наместо дијазепам-кафетин јас лексилиум и на спијање,директно на off ..Еве утрово дирек на on и си се разбудив со истата главоболка..Сега турско кафе па кафетин..Дијазепам ќе ми биде одењето на депилација во 11 часот а потоа кафето во Порта со другарка ми:)Ми фалеше таа да си се изнаприкажеме и пожалиме..Добар, стабилен соговорник е:)
    Ме мачи нешто па ај да слушнам совети..Во однос на поклони и покажување внимание..Еве големиот син ми вети дека манакирот тој ќе ми го плати:)Тогаш пред пријателките прифатив а сега не ми дава срце да му ја земам дневницата..Ок тој ми е син и е нормално..
    Но јас БУКВАЛНО незнам да примам поклон/внимание од ниту еден маж/пријател..Со пријателите се борам да им платам за тоа што сум порачала иако тие пример од петни жили инсистираат дека е ок(обично е мала занемарлива сума)..Со знаците пак на внимание ич од ич..Дури една личност посебно ми легнува на душа а неможам ништо да примам од него..Веднаш ми излетнува низ уста:Не фала(facepalm)Сега инсистира за поклон за Н.Г. или роденденот или еве забавата од работа или мали ситни задоволства(сендвич, чоколадо, сите одговараат со ок можи јас не..иако сум баш тогаш мртва гладна:tmi:Значи кој ѓаол ми е влезен незнам:headbang:Терам некој инает против себе,докажувам самостојност, одбивам помош, држам гордо глава високо-еве не сум јас таа а која ех м тврди тоа и тоа..а потоа во сигурноста на моите четири зида плачам и ми иди буквално да си ја акнам главата од зид..Дефинитивно имам проблем и незнам како да го решам..Дали како разведена жена правилно постапувам и као држам ниво или само си штетам на себеси..
    Отидов јас по кафетин..Добро е што ми закажа кафе другарка ми инаку тешко вероватно дека со вакво расположение ќе се извлечев од кревет..
    Јануарско дете а тооолкууу тага ми ствара овој период...

На CameliaMiller, Dust, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    106.433
    Добро утро
    @Val-Dim среќен роденден мила, да ти се остварат сите желби и да ти се множат годините!
    Заглавив и јас синоќа, ем далеку ем до касно. Вреди мамурлаков утрово @Bozica1980 имаше и надворешни на забавата :!: и примерни беа сите :nod: уредно по дрес кодот дотерани, весели, насмеани 8)
    Ќе пробам со цеден лимон и мед, магнезиум и витамини, ако не попушти главава ќе попуштам јас па ќе голтнам апче.

На Val-Dim, CameliaMiller, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    156.359
    Дoбрo утрo друшки!
    Мене и не ми бaш нaјдoбрo...
    Ич не си зaмислувaв нит претпoстaвувaв декa вaкoв ќе ми биде oвoј периoд oд гoдинaтa и oдмoрoт...

Ме изеде гaјле и нервoзa...мaјкa ми е сo висoк притисoк целa неделa дo 210 и се кaчи вчерa...2пaти инјекцијa нa ургентнo примaше и ништo другo никoј не преземa...
    Зaкaжaв вo пoнеделник вo филип втoри пa ќе видиме..aмa дoтoгaш тристa мисли ме изедoa...немaм спиенo целa нoќ...

На CameliaMiller, mal.ecka, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.596
    Допаѓања:
    282.449
    @Val-Dim најсреќен нека е!

Денов утрово убаво почна ,а и надвор сонце,нека е убав викендов!

На Val-Dim, CameliaMiller, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.197
    Допаѓања:
    205.151
    Добар ден!

@Val-Dim нека е среќен, да се множат, уште толку да прославиш со најмилите!

@evangelina.ina не е само гордоста и желбата да докажеш дека си самостојна во прашање, мислам дека не прифаќаш поради некој, ај така да кажам, потсвесен страв дека ќе бараат нешто за возврат, небитно за кого се работи. Дали имаш такво искуство дека се' што ќе добиеш мораш да го платиш на некој начин, па затоа одбиваш. Дали најчесто дека се работи за мажи, и како што е вкоренето верувањето дека кога мажите даваат нешто, очекуваат да добијат, се знае што, затоа ти создава одбивност да прифатиш некоја ситница.
    Ова е само мое мислење, не мора да значи дека е точно.

Вчера си се почестив за Новата Година... Дека сите намирени, па конечно и јас да си подарам нешто :D

Убав викенд друштво!

На Val-Dim, molikaMk, Ano и 22 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    156.359
    Зaбoрaвив дa честитaм..
    Нaјсреќен рoденден @Val-Dim ...сaмo убaви и среќни мигoви дa ти дoнесе јубилејнaвa гoдинa! f42b574a4c468a4c8c0cb20add8de12d.jpg

И дa се пoфaлaм и вoеднo зaблaгoдaрaм зa 5 гoдишнoтo другaрувaње oвде...ми знaчи !

Последна измена: 23 декември 2017
    На Val-Dim, CameliaMiller, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    @Val-Dim, среќен роденден! :hug:

Не знам кога точно и како точно си ги средив колениците, т.е. кое од сите удирања беше најсилно и е причина што толку ме болат деновиве, ама, фино сум си направила:bug:
    Каша се прави за ручОк. Ќе се изгледа некоја епизода од Викинзите....ќе се дреееемее.
    Ептем сум „настинувам-не.настинувам“...телово не може да одлучи. :doh:

На Val-Dim, CameliaMiller, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  13. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    @WORRIED.BT истиот проблем го имаме со дедо ми. Завчера имаше висок притисок, а сабајлево имаше 210 со 140. Го однесовме на дежурен му ставија инјекција сега е подобро, ама се плашиме дека пак ќе се покачи. Има и многу силни болки во вратот, целиот врат му е укочен, лекарката рече дека е од високиот притисок.....не знам што да правиме секакви мисли ни поминуваат.
    @Val-Dim среќен роденден, имај многу здравје и се што ќе посакаш да ти се исполни :f: :^: :sun:

На Val-Dim, CameliaMiller, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.195
    Допаѓања:
    222.258
    @Val-Dim најсреќен нека ти е. Здравје среќа и успеси само. Најбитно твојот дух никогаш да не се изгуби :hug::^:

Ние колективно се оболевме. Настинка. Растечен нос и све пропатно. Па денес би прошетала до некој мол оти дома не се седи на овие златни празници накитени во екот на новата година.
    Не се даваме :muscle:
    Времево не е лошо топло е барем..
    Па би сакал деновиве да прошетам ..(poolparty)

Да си имате сите убави празници спокојни мирни и во здравје и љубов :l:

На Val-Dim, CameliaMiller, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.562
    Допаѓања:
    145.675
    Кога сме кај таблетите, мајка ми уште од мала ме учи дека:
    1. Кога сум депресивна чоколадо ќе заврши работа
    2. Во период на настинки потребен е третман со ракија - и внатрешен и надворешен.

Во принцип против секакви таблети сум, ама знам дека некогаш мора да се земат. Што помалку, тоа подобро.

Многу го сакам предновогодишниот период. Сите весели, еден куп журки.

На Ano, CameliaMiller, Arabella M. и 24 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.831
    Допаѓања:
    145.547
    Ден друштво!!:hai::hai:

Кај нас студи, па решив да си седам дома. Неделава само трчкам некаде. Асално дома немам седнато. Па и сама, кога маж се прибира за спиење, кога не.
    Па се размакнувам де дома , па кај мајка.
    Се надевам вечер да си дојде, па утре да прошетаме некаде. Уште неделава ќе било вака, после не. Е ај да видиме. Прво му верував, ама повеќе не. Ме брлава само.:rofl:

Мене ме маваат филмови дека ќе ме фатат болки, а он нема да биде дома. Си работат хормоните. (facepalm)

Него го фаќа паника оти не сме биле спремни. А време има и се е изберено, само да се земе. Мене ми личи на рано, месецов ќе средиме.:o:
    Па се распрашал секаде за креветчиња и добив список каде што има.:rofl:
    Вика, а со мали работи спремни сме. Викам да , уште да се пере и пегла. Е кога ќе било тоа. За еден ден тоа се средува. Нејсе, малку легна на брашното, се успокои.:D:D

Му стигна и телевизорот, па сега е ќејфен, само не може да му се израдува асално, со некој филмски маратон, или во негов случај некоја серија.:~: На пример СуперНатурал. Поздрав @bittersweet . :lol:

Пакетчињата ги пратив , веќе отпатуваа и стигнати се. :D Тука деца се помалку останаа.:( Остана да докупам уште нешто за едно девојченце и толку.
    Немам на кој друг да давам. А баш им се радувам и јас.
    И за маже , имам нешто на ум. Среќа не сум без идеја,оти он е најголемо и ,,најтешко,, дете за вакви работи. :D

Ако во случај останеме дома за новогодишната ноќ, менито ќе биде на готовс.:tmi:
    Ќе се порача нешто, ќе се купи и ќе се слави.:D

Имајте убав викенд женски и Пецо!!:f:

Ќе заборавев :$

Среќен Роденден на една од моите омилени женски @Val-Dim !!!
    Остани тоа што си, секогаш ведра и позитивна.
    Да не знаев дека има два сина, ќе мислев дека е мајка ми. Е до толку некогаш ми наликуваат една на друга,плус со иста професија.:hug::hug::hug:

Последна измена: 23 декември 2017
    На CameliaMiller, lunicka, Dust и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Јас решив дека нема да одам никаде до на пролет. Пред некој ден бевме на 2 слави, децава кашлаат тоа е хаос. И по ноќе стануваат и плачат.
    Давам чај од бел слез, ама не гледам некое чаре.

Има комшикава преку улица една кучка, пред куќа е журка значи, сите кучиња од населбава се кај мене пред двор, неможе човек ни по дрва да излезе, ни до комшии да отиде, а ноќе лаат до ниедно време, ми иде да наместам пушка на тараса и да стрелам, ова е немогуче, цел чопор е кај мене пред куќа.:punch::punch::punch::punch:

На ♡BuBaLe♡, kuc, Jas! и 9 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.767
    Допаѓања:
    263.773
    @Val-Dim Среќен Роденден :^::d::party:.
    Остани таква позитивна, и кажи ми јубилејна 50-ка е:)?

На Val-Dim, mal.ecka, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  19. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    @Val-Dim Среќен нaјсреќен рoденден,здрaвa живa и веселa!!

Пoрaчaв oриз преку еднa кoлешкa,вечер ќе се прaви сутлијaш....5 кг,кoјзнaе дo кoгa ќе ми трaе,дo нaреднaтa нoвa гoдинa...

@evangelina.ina пoтпoлнo се сoглaсувaм сo мислењетo нa @Annath

Oд aпoви нa свoјa рaкa пaрaцетaмoл,кaфетин,вентoр и пo пoтребa хидрo или фурaсемид зa мoкрење зoштo знaе вo пoследнo време дa мисе кaчи притисoк.Енaпoт oд 5,ми е препишaн oд дoктoр aмa итoј те гo пијaм те гo непијaм.

Вечер ќе китиме елкa изгледa сaмo мoјaтa не е нaкитенa...
    Ручек немaм ништo,ќе биде прaз сo кoлбaсици..

Убaв ден луѓе,дa се oптегнaм и јaс дoдекa спијaт мoиве

На Val-Dim, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  20. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.858
    :hug::muscle:pozitivni misli !

На ♡BuBaLe♡, kuc, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.