Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Шопинг,секс и спијање(последните три броеви на мобилниот)..Поточно здравје:D
    Лежам в кревет и грицкам сончоглед со пресно средени нокти:)Денес кафенце со другарка и тагата си замина како со гумичка избришана..На манакир уживав 1 час во женско друштво..Си ќутев и си ги слушав жените релаксирано како си муабетат исто како да бев на друга планета:)Нема викање,нема дерење,топло,чисто,миризливо,опуштено..
    Малиот е кај големиот во таверната на даска.Вечерва братот му дава на братот џепарац..Јас среќна..И за Н.Г. денски му ветил некој денар и плус сокче/какао на шанк:)
    Ќе си легнувам...Сон ми фали|-)Пари за шопинг немам а партнер за секс тој што му го прам ќефот а богами добар примерок за маж е 1.90 на 100 кг е зафатен of course:xи си молчам и си подголтнувам кога ќе го видам случајно:$ама вака да си кажам можам:$Значи можам само да си честитам на себеси колку абер немам од правилно одбирање на маж/партнер..Ваква автодеструктивност алал ми вера..Е па затоа најпаметно е што си легнувам од 21 часот(facepalm)и фала му на бога што мисли не се читаат:worried:
    Добра ноќ..да си легнам оти уште глупости ќе си изнапишам:lol:

На mal.ecka, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 19 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.423
    Допаѓања:
    279.654
    Љубов,љубов,шопинг...
    Уште една фора за со средните три бројки и после можеме да си лафиме на вибер...8-|
    Не сум нешто расположена вечерва не ми замерувајте.
    Секоја вечер раположение се обидувам да поткренам со храна,а после сум понервозна оти сум јадела...

На mal.ecka, Espadrila, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Кој спомна храна?(heidy)
    20171223_215421.jpg
    Бев до маркет, и ај што си купив крофни така касно, па и две чоколади зедов, да не ми е малку случајно.
    Сега си пуштив серија и кулирам.

На CameliaMiller, Feminka22, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Храна-патување-храна :doh:
    Патувањето за следнава година ќе го оставам. ^_^ Хранава :doh: да можеше да ја избегнам,аман:doh::D
    Цел ден се осеќам заникаде. И мислев, пивце ќе среди се. Мислев и пар други работи ќе средат се. Сега се осеќам само мамурно, отовено и отровано:bug::D
    Не осеќам никаква еуфорија. Ваљда оти цела година ми беше, чекам летото да помине, да дојде септември. Чекам септември да помине, да дојде октомври-ноември...сега го чекам јануари-февруари..и дур трепнам, мина цела година и повеќе и јас не ги осетив деновите и месеците и птиците и дрвцата и ;( дождот, сонцето...;(:rofl:
    Да сркнам некој парацетамол, најарно.:doh:

На CameliaMiller, ♡BuBaLe♡, evangelina.ina и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.746
    Сега ми е мака шо не си ја викнав другарка ми дома на винце, да се утепаме од муабети и алкОоОоЛ уз мезе. Осеќам и некоја солза ќе капнеше после преминување во 'опасната' зона (зона сумрака):rofl:.
    Ама мислев на работа е:envy:.

Годиништа не сме имале наша вечер како некогаш...

На mal.ecka, CameliaMiller, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.469
    Допаѓања:
    144.079
    Жени, ми треба совет за баклава.
    Се изначитав еден куп рецепти и никако да сфатам што е разликата во ставањето на шербетот.

Негде пишува ладна баклава со топол шербет, на друго место ладен шербет на топла баклава, а некаде се става и млак шербет.

Сакам да биде крцкава и да не впие премногу. Како онаа од лапетит, леле среќа касно е не работи, инаку ќе отидев да земам (facepalm).
    Што комбинација на шербет и баклава ќе препорачате?

На mal.ecka, CameliaMiller, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.924
    Допаѓања:
    173.669
    @Emy867 ај на кафе:party: :lol:
    20171223_190706.jpg

@Val-Dim среќен роденден, среќна, весела, здрава, жива до 101 без празници:party:

Ме болат нозе, време е за дремење|-)

На Val-Dim, M&M, CameliaMiller и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.746
    :o
    Ти си на Ваци на божиќниот маркет:inlove:. Уживај! Има ли ладно и мрсна храна?:wasntme:

За малку се разминавме, иначе и те како ќе го пиевме, во Анна:).

На bittersweet, Dust, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Хелоу,
    Наидов на темава па си викам да ја сефтосам ако примате нови во друштво.
    Мада овој период од животот и не сум баш некое спектакуларно друштво :D тазе мама на четири месечно бебе. Ама имам добри приказни зад себе, а и во иднина верувам :D
    Вчера беше другарка ми на гости па подзаглавивме до еден ипол. Филозофиравме за смислата на животот, за универзумот, за кармата, за предрасудите на луѓето, за тоа како секој треба да работи на себе за да си ги рашири хоризонтите.. само што таа си се запи, а јас само со пола чаша пиво останав. Да не доев ќе мавнав неколку. Морам да признаам дека бев во искушение, ама мајчински инстинкт пресилен е, потребите на бебо секогаш ќе бидат пред моите. :l:
    Инаку ја обожавам предновогодишната еуфорија, тоа е единственото нешто што го сакам во зима. Да не беше така може до сега ќе се отепав од депресија некоја зима :rofl: I hate winter. Јас сум ти фаца за лето, плажа, море, цвикери, шорцеви, фустанчиња (poolparty) :sun:. Сега имам уште една причина плус да обожавам лето, синко ми се роди во август :inlove:
    И така. Ај доста е ко за прв пат. :D
    Поздрав.

На Ano, mal.ecka, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    99.746
    Примаме, али:!:, утре сабајле како новајлија да принесеш кафе, нешто блачко...таков ни е редот:!::D.

Ќе требаше сега, ама касно е, стрА ме да не и се качи шеќерот или притисокот на некоја тета:tmi::rofl:.

На Ano, mal.ecka, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Deal :D

На Dust, CameliaMiller, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    Jaс ставам топол шербет на ладна баклава. За крцкава глеај да не ја залиеш цела т.е многу голема количина шербет да не стаиш.

Јас ,,домаќинка,, сега се прибирам. Чурев од нервоза коа излегов од дома, па ми стана океј. Не ми беше по ќејф друштвото, па го напнав мм, на глава му се качив, сет бес на него го истурив. Послето си бев мирна фина и културна :angel:
    Најголема утка ми беше како бев облечена ама јбг не планирам секое излегување да го боледувам. Додека сите шеткаа у миничи и тенки хулахопки, јас се стокмив во панталони, џемпер и кошула :tmi: Срам ме изеде најнаоблечена бев (facepalm)
    Ми текна на муабетот овде од пред некој ден, за сами излегување. Пошто имаше колегијални предновогошни прослави во кафанта. Возрасни мажи и жени, бетер од тинејџери. Па играње, па по столеви качување, па мотање ленти новогодишни околу врат, па ставање машни од декорацијата кај треба и не треба. Си мислам у себе, ние вака не излегуваме со колешките, друго само жени сме, нема маж со нас и да излеземе нема на кој машна да му врземе, ама ако сменам работно место кај што ќе има мажи и ќе се оди на предновогодишна пред време, додека мислам со ладна глава ќе кажам на мм да не ме пушта :tmi: Со ланци ли ги држеа дома па една вечер пуштени вака шо се однесуваат. :tmi:
    И друга работа, во дискотека влегов после не знам колку време. :!: Денес и никогаш повеќе. Сум остарела за таму. Не сакам гужва, не сакам шибање со лактови, не сакам да дремам на шанкови чекајќи пијачка. Не сум за таму дефинитивно.

На Jas!, Ano, mal.ecka и 17 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро женчињаааа.

Спанки сте сите сабајлево.:D
    Јас почнав да работам со нокти по дома и да ви кажам машала работа има да не се жалам. Јас им идам по домите де. :D
    Еве чекам едно фино девојче кафе да направи и да почнеме.
    Во Јануари отварам конечно. :inlove:
    Цела постапка зима време човек пари да не побара од Владава. :D
    Инаку ме нема баш зашто сум растрчана по различни делови на Скопје и немам многу време за куцање. Ама ми недостигате. :)
    Синко се чува со баба и дедо. Да не дојдеа на помош немав како од дома да мрднам.
    Доста се распишував, се читаме пак.
    Убав неделен ден. :D

На Jas!, Ano, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.586
    Допаѓања:
    175.209
    D.utro :)....
    Denov zapocnat so kafe i muzika...
    Se mislev sto nedostiga okolu elkata i sfativ deka nema nitu edno paketce...golemi mi bile decata pa site im davaat pari(facepalm)...
    Ke izlezam posle i ke im gi kupam ,,najubavite"paketcinja...za mene ne se golemi,sekogas ke se deca...

Planiram deneska negovite alista da gi spakuvam i trgnam od vidokrug...seuste nemam srce da gi podaram na nekoj:(

I toa... na rucek sme vikani,a ic ne mi se odi poradi muabetite koi povtorno i povtorno ke se vrtat...

Vtoro kafe ke se pie,bujrum

Ajde :hug:do site...

На Jas!, Ano, LadyC и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.357
    Добро утро, неделно :D
    Сесил, богами ко од ланци пуштени се сите, не ни отворам фб често од таа причина, на сите страни слики и видеа од предновогодишниве журки, човек да се замисли дали воопшто излегуваат од дома. А јас што да речам... Годинава сушна ми беше по повод излегувањата, белки наредната ќе се опраи :wasntme:

Кафе?
    Ова во духот на празниците...

На Jas!, Ano, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    101.847
    436
    Алкохол,:shake:,љубов :nod:,патувања:nod::nod::nod::nod:
    Но добро за една чаша не правам муабет.
    Дома тензично,сие само фрлаат запеглај ова,испери она,купи ова...ќерка ми толку ми го забибери месецов,што едвај чекам да помине.Нарачана и торта за роденденот како ШТО ТАА САКА.Се разбира многу поскапа.Месецов сум тингл,не знам кај отиде платата,како низ прозорец да ја фрлив.Аи јака плата па се чудам каде е.
    Син ми исто скита на предновогодишни забави како да сака нешто да надомести што пропуштил.Ај што шета ама алкохолот не го поднесувам.Искрено се плашам да не биде онаа крушата по круша паѓа.:doh:
    Еден ден во оваа недела решив да симулирам дека нешто не сум добра.Само не знам што да биде дали стомачен вирус или повредена нога.Зашто гледам што се случува на работа и имам полно право на тоа.

Н.Г. како да не иде за мене.Ниту ме тресе еуфорија ниту нешто планирам.
    Кога помислам за се треба и време и пари ама и желба нешто да се направи.
    Секогаш некоја глупа депресија ме мава пред празнициве,дали јас премногу барам а премалку добивам или аздисувам,не знам.

На Jas!, mal.ecka, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    85.459
    Добро утро !!!
    Никаква новогодишна еуфорија не се чуствува освен на фб кога отвараш и жени по маси качени(facepalm) исто како на 8 март ...пушти ја сама и ќе видеш колку и е паметот ...не на сите да се разбереме ...
    Недела маж свари кафе и ручек ќе спремал ....сонце пука затоа да не мислите од каде излезе,но да не се жалам прави и друг пат...
    Вечер закажано кафе со пријатели од обврски неможеме да се договориме еден месец или тие или ние зафатени ...тоа прави приватното ...
    Заминав маска да си направам на лицево и да се исфенирам ...
    Убав ви ден женски !!!

На Jas!, bittersweet, Ano и 14 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.532
    Допаѓања:
    260.969
    Може еден предлог? Да не ме сфатеш погрешно.
    Има еден самохран татко со две деца и болна мајка. Немаат ни струја, ни огрев, топла облека. Човекот бара и работа. Ако се одлучиш да ги подариш алиштата, можеш нему или некој сличен како човекот. Ќе се најдат на правото место. Доколку се одлучиш да ги дадеш ќе ти пуштам линк каде да донираш.
    Ако има и други членки, кои можат да помогнат слободно нека донираат.

На Jas!, Lejla8, malerozna и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    20.237
    Каде ова? Во Скопје? Дај и мене прати ми линк. Јас имам многу алишта за давање. Што е со мајката? Дали има донации на финансиски средства?

На Jas!, Annath, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Ми се јаде, не знам што.
    Ми се смее, немам на што.
    Ми се плаче, не смеам.
    Треба да зачистам, ме мрзи.
    Сакам да се дотерам, не ми се шета.
    Ќе правев пита, па колачи, па сутлијаш, а ни ручек не сум направила.
    Интересен ден.
    ХПЛ

На Jas!, bittersweet, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.