Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.585
    Допаѓања:
    175.177
    D.utro
    posleden ponedelnik vo ovaa godina.
    Tesko ili ne....kafe ispieno,sminkanjeto zavrseno,fustanot ceka ...
    Dadus sister...od edna strana me rastazi....od druga-gorda sum sto te imam vakva kakva sto si-odlucna,cvrsta i silna.
    znam deka go pravis najdobroto za sebe i decata :hug:

Ajde :hug: za site i cuvajte se

На sanjaeva, mal.ecka, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ај добро утро на сите. Маж испратен дете испратено, јас назад во кревет, деновиве стандард. Реков сакам шопинг, ако не пуштат плата пред НГ шипки од шопинг ќе видам, а така му се токмев убаво. Се мислам на внуката што да и купам место пакетче, 1,5 година, малечка е. Мм се врати синоќа од Бг со истата мака со која отиде, јас се понадевав дека ќе ја заборави, ама ете не било така. Колку сме различни не ми се верува, бара совет ама таков како што нему му одговара. Ех мажи...
    Денес сонце најавуваат, ќерче ќе се слика со Дедо Мраз во градинка, мила на мајка убавица, вчера фризура бараше :) и траеше се на се 1 саат. Се надевам на убав ден :) со Господ напред

На sanjaeva, carangigia, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    23.878
    Добро утро. :coffee:

Ви завидувам на сите вас кои на сабајле имате волја да се дотерате и нашминкате за работа. Да ме видите мене каква сум. Ко избацена од поплава. :worried:
    Не знам дали е до хормоните или нешто друго, ама не бев ваква пред извесно време. Жими сѐ. :D
    Тек тук втора смена ако се средам, ама прва... Ептен си се запоставив. Ама ќе се вратам во нормала, ветувам. :)

Со млеко го почнав денов. И сега најтешкото прашање-Што да се доручкува? :^)

Имајте убав ден. :hug:

На bittersweet, sanjaeva, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.585
    Допаѓања:
    175.177
    ^ e zosto taka be?
    10min. ke ti odzeme a posigurna ke se cuvstvuvas vo sebe...em poubava de ;)

На sanjaeva, mal.ecka, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    И јас да се чекирам:hai:

На работно место, тек ќе почнам со бројкиве.Си ја обожувам работава, можам со саати да есапам и да доведам до совршенство некоја сметка.Не забушавам, одговарам на секое барање од колеги и претпоставени и се трудам да им разјаснам:)
    Одамна не сум била волку исполнета на работа:)

Денес за во градинка се дотеравме како никогаш до сега:!:, се стокми и фризурче на глава, на крај - стај ми и карминче:| (зар нема на кого-коментар од татко и:lol:).

Како се ближат деновите до празнициве, така душата ми лета од радост.Имам за кого да месам, да спремам, да печам, да наместам маса:inlove:...до пред некоја година душата ми беше мизерија:(.Нема ден да не помислам на некои тешки моменти и тоа ми е главен водич како треба да се однесувам кон тоа што сега го имам:l:.

Сонцево дополнително ме радува:sun:.

Имајте убав ден друшки:hai:

На Arabella M., M&M, sanjaeva и 20 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.423
    Допаѓања:
    279.653
    Д.утро и од мене.
    Пијам кафе на работа ама заборавив од млекцињата да си купам и сега.не ми оди некако.
    @Dadusicka :hug:,храбра и силна си ти...

На sanjaeva, mal.ecka, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.962
    Допаѓања:
    203.356
    Добар ден :D

Среќен Божиќ на сите кои слават!

Викендов не го ни осетив, летна. Уште само пет работни дена до крајот на годинава... после празници... што убаво ни беше кога бевме деца, слободни до 9 и после од 15 до крајот на јануари... ми фалат тие денови, ама нема... може ќе си земам некој ден, да си поседам дома со децава, ако ми дадат.

@dunika им требаат парите, затоа не сакаат да бидат пријавени. Ако ги пријавите, автоматски ќе почнат да им земаат делови од платата за се што должат, дали нешто ќе остане за нив. Иако законски, само третина мислам дека смеат да им земат, другото е за сметки и храна. А како што се мизерни кај нас платите.... :?:
    ништо не останува....

Секоја нова година започнува со надеж дека ќе биде подобро, така и оваа... само сакам навистина да биде подобро, за сите.

Кафе?

На M&M, sanjaeva, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.532
    Допаѓања:
    260.969
    Синоќа се жалев дека не сум излегувала и ете ги другарките за утре парти е договорено:dance:. Решиле без мажи да излегуваат.
    Уште една вечер викендот да договорам за излегување и таман ќе сум8-|.

@Dadusicka остани таква. Јас повеќе плачев и овде оставав дел од болката. Ама еве ти кажувам дека времето те учи да живееш со тоа, па секој ден е подобро.
    Е сега празниците ми се тешки, ама го гледам син ми и сфаќам колку сум среќна. Двајцата сме, ама мирни. И тоа е она што ни треба, мир.

На sanjaeva, mal.ecka, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Имајте убава последна работна недела од оваа година.Сесил тутунот е од Турција,кога и да оди некој си порачуваме тутун и чај,да имаме резерва,би си порачала и локум,но да не претерувам,секој и за себе си носи.Стетоскоп перничиња имам,така да муабетот за котларство може да почне:rofl:,море какво котларство,кога ќе се оптегниме на диванот сосе наргиле ќе заборавиме на котларството:*:hug:.уште да си кажам дека еуфорија за новата немам,па ја замолувам се што беше досега овие години да не се повтори,барем малку да ми донеси мир и спокој ако е можно.Кај син ми веќе почнаа празниците,на плажа биле па спремале и скара,ех како би се телепортирала кај него,да го изгушкам и изгњавам,ама шипинки:shake:

Последна измена: 25 декември 2017
    На sanjaeva, Peco, malerozna и 16 други им се допаѓа ова.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    85.458
    Добро утро женски:coffee:
    Уште малку работа за оваа година и со нови сили да стартуваме во новата...сонцево кое грее дава дополнителна енергија...убавко е нека трае...
    Среќен Божик на оние кои го слават !!!
    А, нашиот со нетрпение го очекувам....празници се ближат...
    @Dadusicka :hug: остани таква каква што овде ние те знаеме ќе биде подобро....@WORRIED.BT добра си денес се надевам...
    Убава работна недела за оваа 2017год!!!

На sanjaeva, carangigia, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.585
    Допаѓања:
    175.177
    @Lejla8 ,dogovoreno.Lokum od Krusevo ke zememe :?:
    Da go isterame ovoj ,,turski film" pa potoa ,,indiski serii " ke terame....
    Kakvi modelcinja sum nasla :clap:

IMG_1361.JPG
    IMG_1360.JPG

IMG_1359.JPG

На sanjaeva, kuc, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Дадички @stetoskop и @Lejla8 примате и други во друштвото или само за две има место на диванот?
    Не ме полакомивте со наргилето, за чајот се помислив да се пријавам, ама со локумов :$:inlove:. Ај прајте место за една дебела :)

На sanjaeva, kuc, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Место за сите има на диванот,наргилето е со друштво послатко :nod:,кога не сме ние во Истамбул,тогаш дома си го донесовме:).Стетоскоп слична на овие,ама шарпа позамашно голема,ланска година си купив за смешни 200ден,ама мукает треба,така ми стој подома,арно ми спомна барем зимава над палто да ја носам:tmi:

На sanjaeva, kuc, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  14. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    До хормоните е и не дека ти неќеш едноставно не ти се сака немаш мерак сега и готово ај кога ќе се породиш поубаво ќе ти биде згодна мама нашминкана со фриз бебчо во количка јао главна фаца ќе бидеш.

Добро утро и од мене кафе,чај јаболко намирена уште што да се јаде питање је сад.
    Една будала ќе ме удреше сабајле со колата па кога сум почнала да пцујам за сите пари и сабајле мм што не му се истурив сега на него ауууууууу не знаев дека толку љубоморен муш сум имала е тоа ти е он 47 јас 39 му клапна па мисли дека бил престар а јас премлада па да не шмекам некој (facepalm) не бе не хормоните се му удриле во глава ме изненаџује.
    Денес синко се слика со Дедо Мраз а синојка ми вика мамао дедо мраз не постои само некој е преправен во него убав на мајка му дојде паметот.
    Одам сега на пауза до пренди да видам имало попусти ако ме фати око да си купам нешто две за 350
    па ово нема ни у Београду.

На M&M, sanjaeva, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.523
    Штама...
    Времево сите надвор ве изнесе ;)

На sanjaeva, kuc, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Синоќа неможев да заспијам до 2. Се напив 2 лексилиума само да успеам да заспијм. Несоницава ме уби луѓе, психички ме истроши, ве молам некоја ако знае некој чај или нешто на природна база лек за спиење нека сподели.

На kuc, mal.ecka, malerozna и 7 други им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.597
    Тука сум јас..на работа сум ама забушавам..ми се мојт, не сум јас крива:)

На kuc, malerozna, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Чаевите се слаби ако го научиш организмот на хемија, нема да ти делуваат. Прво исчисти се. Пиј многу вода.

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Мене ми се има случено несоница од ПРЕумор.

Ич не си го почитуваме телото.
    Тек кога ќе дојде некој проблем, ќе почнеме да си бараме решение.

На kuc, malerozna, Offspring и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Немам што да се чистам, не сум зависна од таблети, не конзумирам никакви освен бруфен некогш кога имам главоболка еднаш месечно. Ова вчера беше ванредно стање, неможев повеќе да издржам, инаку не сум пиела предходно лексилиум никогаш. Морав да заспијам на некој начин.
    Побарав совет и лек на еден Хрватски фејсбк форум за жени, ми рекоа да се молам на Дева Марија навечер.

На sanjaeva, EuHenIa, malerozna и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.