Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dunika

dunika Форумски идол

Ако имаш ДМ во близина,има еден чај во тегет пакување,пишува на него “добра ноќ” или слично,комбинација од билки е.Ако не,побарај чиста валеријана или жалфија,помагаат.Користи масло од лаванда како купка во полна када,ама мислам дека сега немаш време за таков “луксуз”:),па и мирис од лаванда во спалната ке ти заврши работа;)

sanjaeva, kuc, Peco and 8 others like this.
  2. doubleg

doubleg Популарен член

За да се молиш и да има ефект треба да веруваш!

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Времево убаво... но жал ми е да констатирам колку фамилии дома ќе отседат за НГ зошто децата ќе им качат температура...
    Муабетов ми е - жива болест е и не е нормално да е вакво у декември.

Треба да одам да пазарам...ме мрзи...
    Паркет налакиран тазе, умрев од мирисов ми се лоши.
    Мачката како што се очекуваше се шмугна и остави стапалки... ама јбг сега, нема да дозволам пак да се шлапаме.

sanjaeva, JuLleE, kuc and 12 others like this.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Jas na dve slavi otidov pred nekoj den derman ne ni ide so decava kaslaat haos e nokje. Uste i problem so nespienjevo moe imam, taman kje uspeam da zaspijam, edno stanalo place mu se kasla a neznae. i sekoe nivno stanuvanje nokje mene me kosta 1 saat da zaspijam. Taka po 3-4 pati nokje i ziva nenaspana sum, i onaka edvaj zaspivAM voopsto, koga kje zaspijam oni kje me sjebat i nemozam da izdrzam povekje. Do prolet vise ne odam nikade, osven do komsii.

M&M, kuc, mal.ecka and 8 others like this.
  5. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Кога мора хемија - мора. Јас во чаеви не верувам, во молитви пак ич. И не се станува зависник од хемија туку така. Количина треба за навика и зависност.
    Кираџиите се смирија ли?

M&M, kuc, malerozna and 7 others like this.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Ќе мавнеш 3 бедоксина и еден магнезиум и ќе дадеш деца на маж или свекрва (јбг...) и нема друго чаре.

Сесил јас да испијам хемија нема да ме разбудите никад. Ќе паднам во вечна кома. Некои луѓе и да сакаат не се за тој тип на лекови, не ги метаболизираат добро.
    А имам долг период проблем со инсомнија.
    Само бедоксин со магнезиум ме успива. Има и мелатонин, но тоа во ретки случаи зошто длабоко ме успива.

JuLleE, kuc, Sesil and 4 others like this.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Не ги слушам толку многу. Се породи она на Св.Никола баш, изгледа и хормони и нервоза ја пуцале, шта чеш. Маж и 3 дена отиде го немаше она сирота доле со 3 деца од који едно новороденче, ми се плачеше колку шупаци можат маживе да бидат. Дете му се роди, он акнал кај мајка му и татко му 3 дена на село. Јас викам да е мој Дејан таков со нож на спање ќе го заколам.
    попрво ќе умрам од умор и неспање.

M&M, sanjaeva, kuc and 8 others like this.
  8. doubleg

doubleg Популарен член

Да не изигравам @baba Rada сега, но мислам дека чај од маточина треба да ти помогне: http://zdravjeihrana.mk/so-pomosh-na-chajot-od-matochina-oslobodete-se-od-stresot/

Lejla8 and baba Rada like this.
  9. Offspring

Offspring Форумски идол

sanjaeva, malerozna, dunika and 4 others like this.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Јас и реглан да се напијам ме тера на спиење а камо ли некој седатив.
    Значи спанка сум и точка кога малиов беше некаде 2 години го одвикнувавме од мочкање во пелени.
    И сега нели мора ноќе да го будиш да го седнуваш на нокшир да мочка он така не расонет како и јас му викам ""Види мама и јас како тебе ќе мочкам сега и седнувам на шоља со гаќ... не соблечени ""и така си мочкам јас мочка дете и си завршивме работа а мм вика е од тебе ли ќе биде нешто сега и тебе да те преслакам(facepalm):rofl::handshake:

M&M, sanjaeva, Espadrila and 14 others like this.
  11. doubleg

doubleg Популарен член

Па, пази со што го мешаш ;)

Lejla8 and Offspring like this.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Јас го искористив врмето за акање по продавници со една колешка.Се разочарав ништо не си бендисав ништо не ми стои и за утеха по една голема фурнаринка си каснавме(facepalm) и така дебела и така...Не се зафркавама навистина дали е до мизеријава на избор во село мое или до мене незнам Поправена сум 2-3 кг ама не сум бре толку дебела за да не можеш едно едноставно зимско фустанче да си најдеш...
    Конечно кафе со млеко по мој вкус...
    @Offspring пробај со чај од валеријана или капки на таа база викаат ефикасна била (иако не сум меродавна за тоа оти јас несоница сепак решавам со хемија)

sanjaeva, Dadusicka, kuc and 8 others like this.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

ke probam, zatoa sto nesakamd a se navlecam na apcinja, taka bev navlecena na apcinja protiv glavobolka, pa se dovedov do stanje vo nedela dena 3 dena da jaukam od glavobolki i apcinja da ne mi deluvaat povekje.
    Koga prestanav da pijam apcinja protiv glavobolka, nekolku pati si istrpuvav, sega i retko imam glavobolki ednas mesecno dali. Porano na sekoj 2-3 dena umiracka.

Sesil, malerozna, Lejla8 and 3 others like this.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Не е исто мацина трева и маточина. Слободно пиј од ова второво, трудна не се останува. Освен ако мт не реши да те "искористи" така заспана :!:

JuLleE, Espadrila, Dadusicka and 14 others like this.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

:rofl:

Одам да пазарам, гости треба да се чекаат.
    Се изнасмеав...значи.

kuc, Annath, malerozna and 2 others like this.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Пoнеделнички ми пoчнa неделaвa пo дoктoри и aмбулaнти...
    Рaнo сaбaјле сo мaјкa вo Филип втoри ...oргaнски се е вo ред a притисoкoт дo 200 и се кaчувa 2 недели нaнaзaд...и јa прoменијa терaпијaтa пa ќе видиме штo ќе биде...

Пoсле синкo гo нoсев...грлo црвенo и уше гo бoли...aнтибиoтик зaрaбoти...
    Свртивме еднo кругче пo Сoкaкoт и дoмa...

Кaпнaтa сум и јaс oд неспиење и нервoзa...a ме викaa кoлешки нa кaфе пoплaдневo..нaјверoјaтнo ќе ги oдбијaм...

17. mareane

mareane Форумски идол

@WORRIED.BT пиши како си денес!
    Редактирам..само што си пишала:hug:

Dadusicka, kuc, mal.ecka and 4 others like this.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Добар ден лепотици:coffee:.

За вас не знам, ама мене сонцево не ми се допадна. Толку јако печеше околу 10:30, абе ми се слоши. Башка од сите денови, јас денес најдов во ролка да се натегнам, ќе се угушев мислам...

По планот, се летнав во соседниот град по поклон. Тој часовник што го бендисав он лајн, го побарав, и во живо ми се допадна, па веднаш го земав и не ни гледав други, да не се испомешам само непотребно:D.

Последните 2-3 недели ме разденува. Око на око не можам да склопам пред 05:(. Многу е мачно, кај мене бедоксин и магнезиум немаат ниту смирувачко, ниту успивачко дејство за жал. Абе мене ништо не ме успива кога ќе се ококорам така без врска...Чуден живец сум:doh:.

Е, за вечер претпоставувам дека ќе ми се приспие, оти треба малку да се принаучи нешто:tmi::D.

Еден продолжен викенд скоро при крај, а јас веќе со душа го чекам наредниот:wasntme:. Неодмореникус хроникус:$.

sanjaeva, JuLleE, Dadusicka and 11 others like this.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Spijam....denje,noke,na gosti,so gosti...samo na volan uste nemam zaspieno,skraja da e,pu-pu-pu....
    Sto bidna so nesonicata,kako se otkaciv neznam...valjda forumov i druzbata so vas mi pomogna mnogu.Ne valjda...tuku 99% ...tnx na site :hug:

Kolektivno za prednovogodisno ...preku granica,odvaj cekam,se raduvam ko malo dete...i normalno,ke se najde nekoja babetina koja ke se javi pa duri i na vrata doma ke mi dojde da mi kaze deka,,ne mi licelo" po zabavi da odam.(facepalm).Znam deka sum losa ama sto da i kazam drugo osven za kerkata i snaata da si vodi red...abe ne ti davaat glava da krenes,demek ako sedam doma-ke go vratam...
    Za slikata na fb,isti Milenko...i se babetinite se bunat ,bog da cuva...
    Toa...se pozaliv tuka...
    Da ja zemam malata od uciliste i ke si polnam kada,za na fb slika da stavam :rofl::rofl::rofl:

M&M, dunika, sanjaeva and 13 others like this.
  20. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Од сабајле почнувам да пишувам и дури сега успеав. Времево милина. Спремив бебе во количка и се изнашетавме . Тој заспа јас на клупа си победив дури. Не ми се влагаше во молот секој ден сме таму.
    Инаку и јас си патам од несоница, одсекогаш. Ама некои периоди посебно. Пред два не сум заспала, а бебо е во таква фаза се буди на саат ипол да цица. Се надевам ќе се сменат работите кога ќе почнам на работа инаку тешко мене.
    Инаку јас не сум тип што чепка по мобилни и лаптоп на мм. Дури и кога ќе го остави фб логиран на лаптопот му го исклучувам одма и си го логирам својот.
    А мм си е така малку љубоморничок кој го знае што прави, дали проверува некогаш кај мене на моб... Whatever мене ми е сеедно :)

dunika, sanjaeva, Dadusicka and 9 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.