Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    99.720
    И таму Јуле. Исто и јас одбивав да поверувам, ама се имало по народот, па и ова...

На Lejla8, duffi, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Јуле ова на поверење, као "ти плаќам нареден пат". :handshake:

На Lejla8, duffi, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    и по стоматолошки ординации имам видено пишалки :tmi: ВИДЕНО :!: не од рекла казала муабет

На Skorpija25, Lejla8, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @Sesil поголема логика ми има, некој ептен ако е во зор да отиде на забар и да каже "ти плаќам кога ке земам плата", отколку пишување на фризер. Јака филозофија, ке најдеш некоја роднина или другарка да те запегла и да те среди. Фризура е тоа, а била, а не била. И онака нареден ден ке ја измиеш.

На Lejla8, duffi, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    99.720
    Ааа, ами ја балајж, омбре, сомбре, вакви прамени, такви прамени... над 2000ден коштаат тие.
    Ама мода мора да се прати. Ако може оваа цена и е 1/3 од платата...

На Lejla8, duffi, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Нема да ми биде чудно ако пишалките се од некој стварно што нема. Заболекарката ми е ептен блиска роднина, ја знам и знам дека од такви не зема пари, си ги знае пациентите. Ама госпоЖа со нокти, фризури, иде на избелување заби па вика после одмор ќе ти платам. Значи она треба на одмор да биде тип-топ лепотица ама за плаќање ќе плати кога-тогаш.

Имам мрчено милион пати на иста тема, више не ми е интересно, инаку би изнапишала еден реферат тука :D oд секојдневието

На Skorpija25, Lejla8, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Тоа ти велам, срамота е. Шишање е едно, мора да ја скратиш и средиш косата, ама фенирање, фризури, фарбање, сомбре и разно-разни стилови се луксуз, ако имаш пари, добро, ако не - ке си молчиш.

Сесил ја не сум видела личност која работи за минималец да се пишува. Ептен ако е во маалско дуќанче за храна, ама тие луѓе си знаат колку им е долга чергата.
    Ја сум видела и пишување за одмор, нема врска што дале само 100 јура од 800, битно на одмор се оди.

На Lejla8, Jas!, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    99.720
    Сега и ти... на улица тие од кај ќе знаат оти во ќитапот на фризерката си запишана:D. Ти битно ќе си убава, на тој што не му е платено - Господ ќе му плати:D.

На Lejla8, Dadusicka, Jas! и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Сеааа ако ја тераме на смешка, така е. Амаа, како и да ја вртиме темата, нема потреба од цртки.

На Lejla8, Jas!, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    99.720
    На сарказам ја терам. Јас сум алергична на било какви пишанки. Научена сум да живеам со колку имам, така и правам.

На Skorpija25, Lejla8, Jas! и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.182
    Допаѓања:
    137.513
    Исто. И пак ќе кажам, не заглавува оној кој нема туку оној што си пушта нозе подолго од чергата.

На Skorpija25, Lejla8, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.531
    Допаѓања:
    260.918
    Пишанки, зависи за што и за каде.
    Ми се наоѓале, ама никогаш за на фризер. Знам да одам и нефарбана, неишишана ако немам пари. На фризер не се пишам оти не ми е нужно зло.
    Пишанка ми се наоѓа најчесто за подароци за детски родендени:tmi:. Па по до 5 пати некогаш одам во месец и морам да се снаоѓам некако. Или ако ми затреба нешто за син ми или на мене па ќе запишам. Само по потреба. Оти реално и тешко се опстанува кај нас, а некогаш навистина имаме потреба. Ама за луксуз и слични работи ми е срам и не би.

На ph.orhideja, Lejla8, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.008
    Допаѓања:
    164.650
    Не би судела за пишанки.
    Без разлика каде се.
    Не сум се нашла во ситуација од тој тип, картица ретко гледам да заигра ако е најнужно.
    Но како и да е...не би судела било кај пишуванка. Не знаеме која е причата во позадина.
    Сешто сум слушнала и видела и знам дека има секогаш дообри причини или во најмала рака - интересни причини.
    А и верувам дека кога тогаш кога се пари во прашање, на што се смееш тоа ќе те снајде.
    Од друга страна... мојот црн тефтер со пишанки е пилош. Рекетар станав. И тоа успешен. Побесрамни идиоти гледам во тие што најчесто имаат пари. Море мамичето.

На Skorpija25, ph.orhideja, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Ептен курназ ни е народот. Знам и јас многу што на вересија живеат. И редовно ја карам мама што и да купува во ќеш да е. Само на мајстори аванс и доплата за после завршена работа.
    Јас никогаш никаде запишено нешто. Само од мама на заем имам земено пари. Од сестра ми не се важи, помала сум.

Јас денес преубав ден. Со еден куп луѓе се видов, гушкање, бакнежи, убаво е кога ќе изненадиш некој, кога ќе видиш блесок во очите. Додуша и пцуење добив зошто правам изненадување.
    Ми стигнаа и чизмите денес, ептен ќефови сум. Ме растажи една фв објава на другарка, срцето ме здоболе.
    Сега па капак на се пулсот ми е многу висок. Само 128. Нормално е 70. Кој ѓавол ме тераше на стари години глупости да правам.

На Val-Dim, Lejla8, vitamina и 13 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.017
    И мене ли? :o

На Lejla8, Jas!, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    85.432
    Добро утро во овај последен викенд !!!
    Маж ако не се растропа од рано посабајле да ме разбуди нема кој ...но ќе си прилегнам знам јас ...
    Сите спиете не тропам за да не ве разбудам ...кафето е на масата...
    Имајте убав викенд !!!
    image.jpeg

На Skorpija25, Val-Dim, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.115
    Добро утро .
    Кај мене и доручек и кафе завршени.
    Вчера во потрага по прасечко али неможеле да најдат момациве. Супер тинекс рекле ќе донесат сабајле па ќе се црта мојот во 8 :D

За пишуванки не би да судам, али има и многу кои злоупотребуваат:( Пишуваат а не враќаат , па после пробуваат на др место и се така во круг.
    Имам другарка има фризерски салон и кога ми кажуваше дека за фенирање се запишуваат се чудев. Значи фенирање не е зорт. Секоја недела за викенд ама ич, туку аздис кон безобразие ! Зорт е да пишеш леб, јогурт, сирење... евентуално алишта кога неможеш кеш....
    Едно време имавме продавница, мајка ми даваше пишанки па после ни пола не ги вратија ко циган се молиш за твои пари... и нормално се затвори.
    И нормално крив е оној што дава пишанки. Ама во помали места мислам дека сите даваат, иначе нема опстојување...

Имајте убав ден, последно преслушување, последни подготовки 8) (клише,клише ама ако , го правиме тоа :D).
    Јас еспресо макијато ве частам. И чоколадо со бадеми има :hug:

На Skorpija25, Val-Dim, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.961
    Допаѓања:
    203.330
    Добро утро!
    Деца јадат, кујна средувам и планирам што и како за утре.
    За пишанка не ми зборете, мене ми е секојдневие, а би сакала да биде поинаку :( има и луѓе што однапред плаќаат, оти не знаат дали ќе имаат пари кога ќе завршиме со процедурата на лекување на забот.
    И ќе се сложам дека тој што нема ретко се пишува, само од зорт, ама прв носи пари, за разлика од оној што има и гледа на секој можен начин да избегне плаќање.

Утре ќе си бидеме дома, а мм го боли заб (да, убаво прочитавте). При жена стоматолог, него го боли заб. А повеќе од 6 месеци го молев да дојде да го средиме забот, оти беше малку расипан. Се' немаше време, се' нешто поважно излегуваше, и еве што бидна од толку чекање :fubar: изгледа за уши требаше да го фатам и да го седнам на стол. Ноќеска не спиев, што од него, што од малово.

Кафе?

На Skorpija25, Val-Dim, boomsleng и 25 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро
    Пишанки...некогаш-да.
    Сега не.
    Ни минус на дебитна.
    Толку сум била заглавена некогаш што кога ќе земев плата претурав од една на друга картица за да на крај од на пример 10 000 денари ми останат за трошење 3000.Секоја банка својата провизија ќе си ја земе.
    И до извршител сум дошла.
    Лош есап..ама немав чаре.Морав деца да гледам.
    После две години измачување и постојан страв кога звонеше телефонот (дека е некоја банка со опомена) ,ставив СТОП.
    Нервено се оболев.
    Ми требаа добри две-три години да застанам на нозе.
    Тоа беше период на одрекувања,на лишувања па и од основни работи
    ..
    ..
    Во животов веќе ни кредитна картица несакам ни дозволен минус.
    Раат ми треба.

Иначе, ќе се шета денес.Може и некое кафанче да 'падне'.:)
    Скромно.И така со Рефче нема долги седенки..

Извадов месо за свечената вечера:)..
    Ништо веќе не ни е слатко.Се е изживеано..ама мора нешто да ставиш ба маса.Во саламура ќе го ставам бишето и нека го чека 31.12:D

Вие како сте?

На Val-Dim, boomsleng, Rebecca_R и 24 други им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.237
    Допаѓања:
    125.115
    @referentka шо мајстории му правиш на бишето? Првпат ќе печам! Хелп! ( да не отрујам некој :D)

На Skorpija25, malerozna, Lejla8 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.