Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Добрый день красивые девушки :f: :f::f:(од темата русофилија добив желба да зборам руски :$)
    Јас предновогодишно убаво се подновив, од списокот ми остана уште да купам патики. Мислев да си купам Nike air max, одамна ми се мотаат во глава. Се спремивте ли за Нова година?
    Кај мене готови се кифличките, благото, сармата остана уште руска салата, а може ли Нова година да помине без руска салата? :shake: :rofl:

Сабајлево си слушам музика и татко ми ми вели пушти некоја песна од Тома Здравкович. Саат време ги слушавме неговите песни, не пијам алкохол ама бев на работ да си наполнам една чашка, а додуша добив желба и некоја чашка да скршам. :rofl:
    Ептен ме фати празнична еуфорија.
    Доколку овие денови не се уклучам на форумов сакам порано да ви честитам Нова година, да ви посакам да ја поминете со оние што ги сакате и немојте многу да пиете хахахаха. Новата 2018 година да ви донесе многу здравје тоа е најважно, а се останатото ќе си дојде со тек на време.
    Имајте убав ден, се читаме во 2018 :sun: :party: :hug:

На Bitter-Sweet, Skorpija25, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Седнувам,еве сега,после цел ден низ кујна.Руска,француска,три дози кифли,два вида благо,сарми има кај бабите,дупла работа ли ќе правиме,ќе се руча и кај едни и кај други.Плус мајка ми направила и уште нешто благо и уште нешто солено и ќе се влечеме со пластичните на ти го-дај ми го.Свекрва ми уште и ручек и за денес и за утре направи,уште ми вика и да сум седнела малку.Месо не печам,пак кај родителите,печат за сите.

Вечер во кафана ни беше планот да одиме,ама едните откажаа,другите нешто кисели се,не им се одело(испокарани се),ние сами ли ќе дремеме?Што е до мене,не ми смета,ич.Фризерот не го откажувам,ќе одам,сеедно дали ќе шетам или не.За утре преку ден планот бил да се шета низ кафичите,да се одмара и да се слави.

На пишанка нит сум земала ниту одам во минус на картица,колку имам толку трошам.Единствена пишанка ми е мојот тефтер,во него се си запишувам,кај трошам и за што трошам.Започнав со ова запишувањето зошто ми се случуваше да се чудам на што ми одат парите.Вака,се црно на бело.Да не трчам по банките за извод,си водам дома евденција.

Бубале,што и да ти кажеме,нема да ти ја намали болката.Само рамо да ти понудиме за да се исплачеш.:hug:

На Skorpija25, Val-Dim, Capricorn Taurus и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.431
    Допаѓања:
    262.522
    Јас нема да сецкам руска...маж ми пилешка си купил. А се понудив, жими се :)
    Сарма со Љубојна на максимум виткав, утре ќе ја пробам.
    Ми се оди во хотел со спа и базен. Колку да си кажам.

На Skorpija25, Val-Dim, Capricorn Taurus и 20 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.710
    Допаѓања:
    153.699
    Дa се пријaвaм денес..дa не ме мислите...
    Средив куќa oд сaбaјлечки,ги спремив сите и нaдвoр...дoдушa гoлемaтa зaминa сo другaрите oд oдделениетo нa еднa a ние сo мaчoтo нa другa страна...сoнце,вoздух,нaсмеaни лицa и пoлни кaфaни...едвaј местo нaјдoвме...сиренце вo фурнa и винце и еве ме дремaм сo пoлуoтвoрени oчи...a рускa ме чекa дa јa сецкaм...

@♡BuBaLe♡ исплaчи се,избриши сoлзи ,дoтерaј се и излези сo дечките....штo билo пoминaлo,не се врти нaзaд туку грaбaј нaпред...ќе видиш,пoубaвa и пoсреќнa ќе е нoвaвa...те гушкaм тебе и трите сoнцa!
    @vitamina никoј не ти пишaл..не сум стручнa вo oблaстa aмa рoдител сум...дaли бевте нa лекaр?oд штo е темперaтурaтa?грлoнили некoе другo жaриште?aкo е вирус сaмo течнoсти и лaди гo...туширaј сo млaкa вoдa ,бруфен нaместo пaрaцетaмoл(кaј мoите децa сaмo тoa делувa) ..aкo е висoкa нa 4 чaдa нaизменичнo дaвaј бруфен пa пaрaцетaмoл...сo пoмин

Последна измена: 30 декември 2017
    На Val-Dim, Capricorn Taurus, Viktorijaaa5 и 19 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Бевме на лекар, на страна што докторката не знаеше да зборува англиски. Англискиот и беше лош па дури и едвај се разбравме. Си дојдов зачудена како можат да држат таков кадар.....
    Рекоа дека за бронхит нема место за паника, го прегледа демек ок било се а тој една недела и више р болен. Јас болештии сум немала и не знам што треба да правам а вака ок си е игра не застанува ни секунда барем не е малаксан.
    Ќе помине. Се надевам само да не е нешто полошо па да треба антибиотик а ние не знаеме.

@Bozica1980 бошке и јас сакаж у спа у банско да се шетам со бањарка и да пијам шампањ до крпа на глава и пуфкасти влечки ама немаТ :D
    Не сте свесни колку сакам..
    Го терав маж ми ама не и не. Ај во некое подобро време ќе ми се исполни желбата.
    Ме мрзи дома кадата да си наполнам па да медитирам ама тоа е премногу потрошено време за мене кај сум ти јас за фини нешта од на филм :?:.
    Така..

Ми се спие ама кој ме пита?!:^)

На Skorpija25, Val-Dim, Capricorn Taurus и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Хај другари..
    Ишишав деца...пазаревме.. прошетавме...убав денов да се чуди човек, кое годишно време е... дуќаниве полни, рафтовите празни...
    Вчера излегов, нема дома да седам... женско друштво и супер си поминав..

Прашав во темата ама и тука да си прашам зелен картон дали се вади на граница, едно време знам дека можеше, ама сега ..:?:
    И морам ли да иматм мегународна возачка(facepalm)....
    @diskreten32 @Peco @ninja35 машкиве може појше знаат

На Skorpija25, Val-Dim, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    25.843
    Тука во Америкиве снег ни падна,нели стари велат "нека падне снег ќе биде по благо времево" е како да не замрзнувачки е. 20171230_104850.png 20171230_104933.jpg 20171230_103505.jpg Ќе си ја дочекаме новата снежни и замрзнати, нешто ме нема фатено новогодишна треска, али ништо ново години уназади си е така.Ај уште 1 ден ќе си ја испратиме 2017, па само убавини да не следат во новата.

На Skorpija25, malerozna, Capricorn Taurus и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    40.526
    СликО во содветната тема да те видиме што фенси си била:D

Меѓународна нас ни бараа сега за бугарија кога одевме.
    А за зелен картон незнам. На гевгелија може и да има.:?:

На malerozna, Lejla8, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.672
    Допаѓања:
    178.631
    И тебе. :)

Зелен картон треба од осигурителна компанија, од каде што ја имаш полисата за осигурување на возилото. Меѓународна возачка треба, но не проверуваат секогаш, може да те вратат, а може и да поминеш.

Денов денеска за никаде. Лакоми газди, се им е малку. И денеска работевме полно работно време. Поради мое невнимание настана штета. Јануарската плата веројатно ќе ми отиде за покривање на штетата. јбг
    Нова година ќе чекам овде, на форумов.
    Дури и кафево ме гледа чудно.

На Skorpija25, malerozna, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  10. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    http://www.fakulteti.mk/mobile/news..._vozachki_dozvoli_i_shto_se_bara_od_vozachite
    И покрај тоа што МК има потпишано спогодби и со др.земји, истите сеуште не се ратификувани.
    Порано можеше и меѓународна дозвола да се извади на граница, но сега мора да се земе потврда од МВР. Истата може да ја добие само возач кој не е казнуван.

Девојчиња арни ли сте?

На malerozna, Lejla8, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.710
    Допаѓања:
    153.699
    @Peco сите мaлери некa oстaнaт вo oвaa гoдинa...пoубaвa и пoсреќнa дa ти е нoвaтa...

Тргни зaстaни сум пoплaдневo..мрзa ме фaќa aмa не и се дaвaм... IMG_20171230_175957_868.jpg
    Кoлку дa не е oбичнa..

На Skorpija25, malerozna, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @Dadusicka може зелен картон да извадите и на граница,а меѓународна возчка дозвола знаат Бугарите да побараат.

Леле фризеркава,косата ми ја откорна,толку ли бре памет да се немало,тегне ли тегне.Ми се идеше да земам да ја искубам и јас,ама само и кажав да повнимава малку.
    Гужва,брзаат сите,ама јас ли сум и крива што работат сега?И маркети и продавници работат,па нема нак*рчени продавачки.

На malerozna, Lejla8, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.615
    Понеспремна не сум ја дочекала Новава.
    Нит благи нит солено имам направено.Ај нешто вечерва нешто утре.Салата руска не правам,јас со кулен салатата ќе ја правам.
    Тек сега од маркет се вратив.Таму како утре војна да ќе има,хаос...
    Од нервоза пола работи заборавив...
    Битно за дечките што сакаа им купив..

На Jas!, Skorpija25, malerozna и 14 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.017
    Во принцип мораш да имаш меѓународна, но јас ја заборавив во Скопје и денес возев без... :)

На Jas!, malerozna, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Фала женски...јас за Србија мислев да одам :?:...
    Ќе си го почекам вторник изгледа :nod:

На Jas!, Skorpija25, malerozna и 5 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.710
    Допаѓања:
    153.699
    @mareane љубител сум нa висoкoкaлoрични сaлaти:)...пиши рецепт oд тaa сo кулен кo ќе мoжеш..

На Jas!, CameliaMiller, malerozna и 3 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.615
    300 гр.кулен(сецкан)
    10 кисели краставички
    200 гр.урда
    300 гр.тврдо сирење рендано
    300мл павлака
    200 г.мајонез
    1 лажица буковец
    2 чешниња лук
    Убава е, јас често ја правам,сите дома ја јадат а и брзо се прави нема многу сецкање;)

На Jas!, CameliaMiller, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.431
    Допаѓања:
    262.522
    Имам се ова дома...да се праам ли домаќинка? Од вагата се плашам не од друго.
    Од врата ме вратија гости а спремна бев во дм да одам. Ќе се дружиме, тоа е:) расположение за гости денес имам во минус.

На Jas!, CameliaMiller, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.710
    Допаѓања:
    153.699
    Мхм...ми јa фaќa oкo...ќе прoбaм oбaвезнo...

Oвaa нaс не oпишaлa
    FB_IMG_1514659404155.jpg

На Jas!, CameliaMiller, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    279.615
    Прави,не можеш многу од неа да изедеш а уз месо и винце иде супер.

На Jas!, CameliaMiller, malerozna и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.