1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Ама и јас во “моментот“ сум сосема присебна.
    Тоа не се должи на одредена личност, туку на работата што ми е таква каква што ми е.
    Ако паничиш не само што нема да помогнеш, туку и ќе наштетиш на пациентот.
    Еве денес е конкретен пример, јас сосема приземна бев со жената и со мајката, успеав да ја смирам малку за воопшто да ни дозволи да ја однесеме на психијатрија (секогаш постои опција да викнам болничари, ама нели, тоа е крајна опција...). Да не зборувам па за ситуации во приватен живот, на трагедиите дури “ладнокрвно“ делувам. Сите ќе ги утешам, а јас после “на само“ ќе се тресам..
    Само еднаш во животот ме имаат видено ранлива, буквално без причина бевме нападнати во еден локал, додека дм и дечкото на другарката пробуваа да нѐ одбранат додека стигне обезбедувањето, таа се онесвести, па ја влечев некако надвор... откако таа се поврати и се смири, напаѓачите беа прибрани од обезбедувањето, брзата помош повикана... си седнав на тротоар и си плачев. Среќа што во брзата помош беше докторка која добро ја познавам, па имав многу полесна комуникација со неа.

Бидејќи, колку што бев растревожена, прво што би ми дале е дијазепам, а знаев дека вечерта и те како морам да бидам свесна и будна, затоа што јас не бев воопшто физички повредена, ниту пиев алкохол, но дм и останатите беа повредени и беа под дејство на алкохол. Знаев дека ќе бидам потребна и во болница со нив, а и во полиција... само јас се сеќавав на напаѓачите.

Тоа ми беше прв, се надевам и последен пат да дозволам да реагирам емотивно во таква ситуација.

На VladeMila, Lejla8, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.129
    Opsto zboruvam sister,ne za konkretna situacija.
    Nekoj moz ima pogolem kapacitet za spravuvanje, nekoj pomal....
    A i do godinkite e valjda....mnogu pominalo pa ocvrsne covek...

На Skorpija25, Lejla8, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Тука си во право.. секогаш искуството го прави своето.

На Lejla8, Annath, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.129
    Da.

На Lejla8 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Додека спие малата да пишам па после ќе ве дочитам.....девојки со огромно срце сте...Бубале душа си,баш бубале,фала ти мила,верувам дека би ми била најдобро друштво.
    @mareane Не седам дома ради тие адети,40 дена,него малава на саат цица,некогаш вришти на пола,не сака млекце од шише само од кај мене,па морам да сум дома во случај да се разбуди и вришти.А и тоа излегување до маркет не би ми помогнало.
    Не сум сама,напротив постојано некој има,золвите,моите,свеки постојано ми е на располагање,ама ова во душава е подлабоко..не минува со тоа што ќе имам посета,само малку ублажува.
    Знам дека скоро сите поминале низ ова,се надевам дека после 40 дена малку ќе шетниме двете бар до кај мојте и неговите од мм па ќе смениме колку толку.
    Хормони лудуваат,мм од такт ме вади,многу лично доживувам се што ќе кажи,па ако покачи глас..уффф..мислам крај на светот е,е до толку сум за никаде.
    На малата и надонесоа купови алишта,се од убаво поубаво.Едвај чекам да се стопли па да шеткаме со количката.Мм вика ај ќе почекаш некој месец,знам дека до мај салам нема да се стопли ама ќе има и топли денови.Среќа што сите ми се околу и моите и зилвите,другарките па ќе има до кај да подизлезиме.
    Мислам дека затупив дома и муабетиве ми се такви.Мора да ме истрпите:devil:

На Skorpija25, VladeMila, Lejla8 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @mal.ecka , немој до мај да чекаш, излегувај барем низ маало прошетај ја со количката :) Нема ништо да и биде од пола саат на чист воздух (знам дека не си од Скопје, па претпоставувам дека таму каде што живееш не е толку страшно и може да се шета). Секојдневна прошетка многу ќе значи и за двете, верувај, од искуство ова ти кажувам :) :hug:

На Lejla8, stetoskop, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Kakvo cekanje do maj cekam uste 2nedeli radi malata a aktivno od Maj.(fingers):D
    Морав да редактирам...малата сакам да си седи дома до 40 дена,ете имам некои такви верувања,јас не морам ама без неа не гледам каде би одела.
    После тоа ќе ја изнесувам надвор,на 2-5 мин ми се сите без кола па не ќе мора да го чекаме тато од работа за да шеткаме.

На Skorpija25, Lejla8, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  8. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Погрешно те разбрав, извини :$ :hug:

На Lejla8 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.011
    Јас незнам што пишувам збркана сум,ти супер си:D

На Skorpija25, Lejla8, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Чудно би било да не си збркана :D

Ќе биде сѐ како што треба, нормални се тие работи што ги доживуваш :hug: Само трпение, и не си троши нерви залудно :hug:

На Lejla8, kuc, stetoskop и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Да ми речеше некој дека и шетањево ќе ми здосади, немаше да верувам (facepalm)... излезена од сабајле со дечкиве мераци им терам:nod:... гледаат филм8-| јас ги чекам...:nod:...
    И кафе испив:coffee:, и се рашетав(hollest)... и пак време не поминува:o:

На Skorpija25, simonka93, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    11.379
    Ептен убаво ми тргна годинава:devil: Настинав, сите коски ме болат. Си имам и болка на душа околу здравјето на мајка ми, која си ја потиснувам длабоко во себе. Не можам пред никој да се отворам зашто така ми е уште потешко. Плус пред 1,5 година (точно денес) го изгубив и татко ми. Ама се трудам некако да излезам посилна од се' што ми се случува.
    @mal.ecka мене првите 40 дена се' уште ми будат неубаво сеќавање. Свекрва ми не можев да ја поднесам, секој збор и гест го премерував и го нервирав мм. А баш имаме убав однос еве веќе 8 години брак и 4 врска. Ама најверојатно затоа што таа беше секој ден тука, па за се' ми беше виновна. Среќа што сме на различни спратови и што е разбрана жената:D По тие 40 дена се сменија работите, повеќе шетавме со малата, на 3 месеци веќе тргнав и на работа и депресијата исчезна. Колку само физички ми беше напорен тој период јас си знам, ама пак бев посмирена. Работам одговорна работа па морав да бидам секогаш сконцентрирана и покрај тоа што по цела ноќ се доевме. Малото тој период на 20 минути (ноќе) плачеше за цицање. Мм ми ја носеше на паркинг ја доев. Немав време за нервирање и првата година ми помина како низ сон. Ако физички се чувствуваш добро, излегувај со бебето на прошетки, не мора да ја мешаш со луѓе.

На Skorpija25, CameliaMiller, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Јас фино, мајонез салата (руска салата, ама ние дома имаме мајонеза и останатите со опис), кафе, торта. Пред Нова година се исфорсирав со работа, одмарав неколку дена и сега се враќам во нормала. Да завршат празниците, па и со килажата да се вратам во нормала. :devil:

Иако веќе не пишувам секој ден, не сум ја заборавила темава, а некои членки од тука ми се особено драги. :hug:
    Среќна Нова година, нека 2018 биде подобра од сите претходни. Секогаш да сте насмеани, весели и среќни. Ви посакувам здравје, љубов, пари и успех на секое поле од животот! :d: :pizza: :^::dance: :f:

На VladeMila, simonka93, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Друштво здраво
    Жени + Пецо и гледам двајца дискретни имаме на темава 8-|
    Денес денов :x
    Се воздржувам да не плачам, стегам душа а по телово се нафрлив цела. Мора овој стрес да излезе од негде.
    Излегов утрово, дотерана, весела, настрвена надежно и... Пресврт катастрофален. Ужас...Ужас е мал збор... Охххх :u:;(
    @mal.ecka :hug: паметам дека тие 40 дена ми беа најтешки. Сите над мене, сите мудруваат, знаат се,јас залежана, ма за второто кога си дојдов од билница друга песна се пееше - сите надвор и мирна глава, сама капев, пеглав, готвев, средував, мој ред си имав. Колку можеш повеќе сама да си тераш ред свој - најубаво. Од друштво - сопругот. И по потреба нас 'гњави не' :* За шетање засега немој, бебуш е пена шо велат старите, и ммогу многу гости исто така не ти требаат. Ќе се стабилизира за брзо мила, памти ми ги зборовите! :hug:
    Денес тешки теми сте свртеле.
    Да дадам свој пример - во тешки ситуации, јака сум,се држам, силна сум,па некоја еуфорија ме напаѓа и потоа следи катастрофален колапс - соочување со реалноста!
    Така и сега.
    Дајте нешто за расположение.

На Skorpija25, VladeMila, simonka93 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас неодговорна мајка излегов денес:(,ќерка ми пола саат чекала пред врата некој да и отвори,а јас кој знае у кој сон|-).Маж ми го оставил клучот на врата,заклучил и детето пред врата ни останало пола саат,додека не дошол брат и да и отвори.
    Ај што излегов спанка,неодговорна,продолжувам и мрза да бидам,не одам да вежбам зошто со полн стомак не се вежба :!:.Ете така.

На VladeMila, Dadusicka, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Ај да свртиме на весело
    441e3c92a8d5347742b05e2dcf1c02a6--chocolate-wine-chocolate-party.jpg
    За трудни и тазе мамички, безалкохолно
    c41e39b63bb6eed6742ec523f3fed5ef.jpg
    И да се заблажиме за новава блага да биде
    images.jpeg

На Skorpija25, VladeMila, simonka93 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.704
    Допаѓања:
    153.601
    Акo денешнaвa aктивнoст ми јa oдбележи целa гoдинa(штo е тешкo верoјaтнo) не ќе е лoшo...
    Спиење дo кaснo,сите дoмa нa купче,шетaње вo прирoдa...
    3 чaсa пешaчевме..времетo кo сoздaденo зa тoa...супa и ручек(дoјaдувaвме штo oстaнa)сегa кaфе и тoртa и нoзе вo вис...

@mal.ecka пoслушaј гo сoветoт нa бубaле...шетaј јa мaлaтa aмa нa oтвoренo ...сезoнa е нa нaстинки и грипoви пa јaс не би вo нaрoд мнoгу...не дaј бoже дa зaкaчи нештo...

Тешки теми сте вртеле дур не бев aктивнa...

Јaс леснo спoделувaм мaки и прoблеми....тaкa ми oлеснувa..мoжaм и нa мaјкa ми сo леснoтијa се дa и кaжaм...друг мoмент е штo честo сaкaм дa јa пoштедaм oд секирaции пa премoлчувaм...

Кaжaв и претхoднo декa плaчењетo ми е издувен вентил a кoгa не пoминувa ни тaкa тукa се рoзевите пилули..

Кoгa пoчинa тaткo ми јaс бев oтсутнa и нaдвoр oд грaдoт..сaмoтo сooпштувaње нa вестa ми беше шoк aмa нa нoзе гo преживеaв...нaјприсебнa и нaјприбрaнa бев и нa пoгребoт и денoвите пoтoa...aмa сaмo тaкa сум мислелa...aфтершoкoвите беa стрaшни...пoсле низa испитувaњa се се сведе нa психa и препoрaчaн дијaзепaм...

А,oвa е сaмo еден вo низaтa немили нaстaни вo живoтецoв..и пoсле, зoштo сум сo крaтoк фитил и бурнo реaгирaм?!

Последна измена: 2 јануари 2018
    На Skorpija25, VladeMila, monik55 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    178.560
    Се вратив од работа. Се е исто како лани :)
    Ако биде цела година како денешниов ден, пак ќе биде куча-посо. :bug: :)

Има дискретни, издржливи и останати :D

На Skorpija25, VladeMila, referentka и 15 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Направи нешто за себе!
    Иииии... ги одследив сите страници за готвење на фб. :whew: :D

На VladeMila, EuHenIa, duffi и 14 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357

Мислев на @diskreten32 и @дискретниот :!: да не се разбереме погрешно

На Дискретниот, EuHenIa, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.