Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Инаку најнов момент е што е во фаза на учење да свири на укулеле, а многу се лути кога јас ќе го наречам мандолина, а мајка ми "кукулеле"... до сега "усовршивме" флејта и гитара, следно сакала тапани :^) #господнапомош :worried:

2. mareane

mareane Форумски идол

@Dadusicka тоа со јутуб брзо ќе им мине,само внимаавај сепак што објавува.
    За друго незнам што да речам и мене страв ме фаќа од овие пубертетски а и адолесценкси години.
    Големава раниот пубертет лесно го минав,не шеташе многу,немаше неки испади...лани еден период нерви ми погази и сега понекогаш ама се навикнувам излгеда. А и мм легнува на брашно:вчера ја пушти Охрид вечерта да одат на шетање.Затоа велам никогаш не вели никогаш.
    Малото сега влегува во пубертет,побунтовна е повеќе си тера по свое ама помилозлива е и знае повеќе да и попуштиме.Или пак за вторите сме веќе навикнату незнам.
    Туку седиме со другаркава и оп тресе,тресе..земјотрес на западов имаше...

Lejla8, stetoskop, Peco and 9 others like this.
  3. CameliaMiller

За вторите се сите "помеки" :) некако се навикнувате дека е период. Моите беа и построги, и попотресени со мене. Башка мајка ми мене доста рано ме родила, на 23, сестра ми на 36... искуството си го прави своето :)

Skorpija25, Lejla8, stetoskop and 6 others like this.
  4. CameliaMiller

Овој да не сте го осетиле? :)
    Screenshot_20180104-122637.png

5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Си имаш кул сестра, Камелија:D Треба да се радуваш што иста мајка ве родила:D:D

Не сум сигурна, дали ми спие мозоков или некој ми го притиснал па се мачи да се одгужва.
    Се запињаме со ова регистрацијава.
    Она, кога некој е во филм дека има врски, демек, и дека ќе отиде преку ред...а ти, пошто веќе сто пати си видел такви ситуации... многу добро ти е јасно дека, отидено преку ред.. испаднало неретко подолго од нормалниот рок. Ама ако. Јас сум у party муд уште од декември. А, можда е и депресија (или таквонекаквоникакво):D шобитно.

Lejla8, stetoskop, Peco and 12 others like this.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Да тој е изгледа хоризонтално нишаше ,јас на високо сум па го осетивме.
    Се тресе пак Балканов..

Lejla8, stetoskop, kuc and 4 others like this.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@Annath се осеќаат земјотресите оти епицентарот на 10 км од Дојран. Имаше некни јак од 5 степени. Страшно беше, зградата се тресеше. Истиот ден поручокта после 17 часот имаше уште еден од 4.
    Ама дека сум во стан на 5 - ти кат, признавам се плашам.

Да се надоврзам на темата:D.
    Дечко мислам дека во 8 одделение фатив:tmi:. Колку сум била околу 14 години. Одевме дали еден месец:^)
    После првата љубов ми се случи кога почнав прва година средно. Сум пишувала овде за таа љубов непреболена:D.
    Според вас јас напредна сум била, па да си молчам најдобро:bandit::tmi:.
    За брак пред 25 сметав дека не сум спремна. Во периодот на факс ојачав, се осамостоив, растев. Затоа сум против бракови на млади тинејџерски години.

Со сестрите особено со средната се тепавме:D. Си крадевме гардероба и наутро заклучуваваме врата за да не излезе или јас или она ако носам или она носи нешто мое. И каснавме и на училиште. Имаше ептен дешавки, тепачки:worried:.

Lejla8, Ane-Goki1, Val-Dim and 16 others like this.
  8. CameliaMiller

Ма кул си е таа, само што и таа ќе биде “неразбрана од општеството“, бетер е од мене :)

Инаку уште еден земјотрес имало, на ЛастКвејк го пишува, во Јадранско море, 3 степени.

9. Annath

Annath Форумски идол

И јас би се плашела... уште не можам да го заборавам скопскиот од 2016, во болница бев, тазе породена. Си велам среќа во куќа живееме, ама нема правила. Балканов решил да тресе новогодишно :worried:

10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Во куќа е подруго. Јас во куќа не ги ни осеќав, ама овде и те како. Вадам слики пред спиење, тргам чаши, шишиња и спијам во дневна близу вратата.

Lejla8, mal.ecka, green.eyes and 3 others like this.
  11. CameliaMiller

Јас поплавите кога беа таа година, бев во Грција.
    Па земјотресите кога замаваа, пак во Грција бев.

Се осеќам како да сум пропуштила нешто.

Пошто навистина не ми е страв, некако е језивко, ама не и страшно, барем јас не ги доживувам така земјотресиве.
    После кога си дојдов и имаше помали, моите испаничени на секое тресење бегаа, јас немав така страв. Од штети дома испука еден ѕид кај мене во соба и огледалото во соба ми паднало и се скршило.

Годинава во Охрид во екот на тресењето бев, само што се паркирав и извадив нога од кола, задрма :)

А на Св. Наум ич не се осеќаа, дента кога бевме на плажа горе, на воената, имало 4 земјотреси, ни еден не осетивме.

@JuLleE еден доктор кај мене живее на 8ми кат, 2016та летото цели регали му имаа испопаѓано. Е тоа е страшно веќе.

П.С. Не знам кој се сеќава, ама еден паничен напад си имав тука на форумот, баш околу некој земјотрес беше... ама ми се потрефи :D

Last edited: Jan 4, 2018
    Lejla8, Ane-Goki1, mal.ecka and 7 others like this.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.

Јас сум со двајца пубертетлии по дома.Они си мислат дека имаат приватност и дека јас ништо не знам.Ама само си мислат.Мама знае се.Мора да знае.Имаме и таква комуникација изградено,ако нешто ги мачи,наоѓам начин сами да ми кажат,јас одоколу вртам и ги наведувам самите да ми го кажат проблемот.
    Не 4,16 очи отвараме.
    Нека се живи и здрави само.На двајцата им вријат хормоните и има по некоја закачка одвреме навреме.Се тепавме и ние,што ако бевме женски.Кога ќе се запукавме,пердуви летаа.

@EuHenIa нека е жива и здрава малечката со најубаво име.

Lejla8, Ane-Goki1, Val-Dim and 14 others like this.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Јуле и јас исто го прашував маж ми, дали плакарот ќе ни падне.:tmi::rofl:
    Не сме на високо,ама доле кај моите во куќа е далеку подобро. Тука ја слушам цела зграда како дрма.:worried:
    Туку не дај Боже да биде нешто, каде и да си, тоа е.
    Се надевам ќе се смири и Грција и Ц.Гора. Прилично силни тресења, ама против природата неможеме.

Викендов куп настани ни најавија. Секаде треба да сме присутни.
    За арно нека е . А имавме други планови.

Иштав со баклавичката ми направивте. Мајка традиционално си ја прави Нестлето, па ќе има и дел за нас. :mm:
    Со душа ја чекам бадниковата вечера, рипчето и крашникот тогаш се најслатки. Сарма немаме традиција да правиме, а ни грав.
    Ама ако изрази маж ми желба, ќе бидат на трпезата.
    Доста само мои желби се слушаат.:D

Вака од моја гледна точка не бевме лоши , захтевни или проблематични деца со сестра ми. И малиот е океј, мирно дете. Уште дете. Иако неговите врсници многу се разликуваат.
    На нашиот уште го интересира компјутерот, да поигра нешто, да прошета кучето. И мило ми е. Има време кога ќе биде ,,голем,,.
    Единствено прави проблеми за гардероба, тренерки, патики, не може да биде било што, тоа од мал му е. Нормално крива е сестра му, не јас, другата. :D
    Ама и дедовците се исти, пааа мора да личи на некој. Плус е најмал, па е слабост на татко ми, признавам. :D

Не би била и јас среќна моите деца да се омажат малолетни.

14. CameliaMiller

Еден поздрав само, таа сум, секоја година :rofl:
    992875_928794050520476_2242936551851866759_n.jpg

Lejla8, Skorpija25, Val-Dim and 11 others like this.
  15. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Ептен ретко. Повеќе по кавгите бевме. И цело животинско царството го редевме додека се каравме. Крави, овци, кози, додека на мајка не и здосади и рече дека ако не грабне ќе ни каже која што е. :lol:

@EuHenIa Нека е жива и здрава Неда :hug::hug:

Lejla8, Ane-Goki1, stetoskop and 13 others like this.
  16. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Добар ден :hai:

Пак ли тресе? :sweat: Тоа дека ние треба наскоро да доаѓаме :D Си имам така страв од природни катастрофи. Затоа сум пресреќна што овде нема земјотреси, поплави исл. Е затоа има други работи :D

Дечко на 16 години имав, првата љубов ми беше тоа :D Многу го сакав, апла онака тинејџерски. После другар ми беше, па пак дечко, па пак другар....За брак не ми текна до кај 30. Иако имав 26 кога почнавме врска со сопругот, убаво ми беше така сами да шетаме и да уживаме, сакав прво да поминам некои работи сама со него. Исто и тој. Дури и рано ми се гледа што на 33 се омажив и го родив малиот, сакав уште :$ Ама немаше каде веќе, плус и околностите така се поклопија.

Со сестра ми не се тепавме, ама се каравме. Најмногу за топлата вода од бојлерот :devil: Секогаш мораше прва да се средува пред излегување, и нормално до последна капка топлата вода ја трошеше :envy: Ех, колку излегувања пропуштив ради неа :D Сѐ до моментот додека не отиде во Америка на 6 месеци, е мислам тогаш побудалев и сфатив колку многу значи сестра/брат во животот. Ужасно ми недостасуваше. Откако се врати ниеднаш не се скаравме :)
    Ве читам за божиќните трпези и ви се восхитувам, јас ништо од тоа не правам :tmi: Баклава не можам да јадам повеќе од пола парче, многу ми е блага. Плус ич не обожавам парени работи. Ама затоа кекс торта можам цела да изедам :devil: Мајка ми ќе ја правела за мојот роденден, па ми ја уврте во глава и ќе ме мачи уште цела недела :D :devil:

Едит: @Emy867 , среќен пат, убаво да си поминеш :hug:

Lejla8, Ane-Goki1, Val-Dim and 19 others like this.
  17. CameliaMiller

Ти вув Америките да не си, таму има урагани, слаби се со земјотреси :D

18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Не, вув ШвеЦка сум :D Нема урагани, тоа па уште помалку од земјотреси :D Има темница, и многу дожд :rain: Многу, многу, премногу дожд и влага :rain:

Lejla8, Peco, ♡BuBaLe♡ and 6 others like this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Па не дека се баш слаби во Америките со земјотреси...си имаат и тоа, и урагани и торнада...

Lejla8, JuLleE, CameliaMiller and 2 others like this.
  20. CameliaMiller

Земи ме кај тебе :l:
    Јас сакам и ладно, и дожд, и снег, и темници, a да ти кажам само Аурора Бореалис ми е доволна, да ја видам, па да си умрам лице сместа.
    Види што ти е убава ШвеЦкава, абе леле бе

1dc593eb8c11975180d3ef5487fac353.jpg

Се испотресов :o :o

Thread Status:
Not open for further replies.