Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добар ден.
    Се разбудив рано по сабајле, се завртив 2-3 круга низ дома т.е. до фрижидерот и назад, испратив мм на работа, и пак во кревет.
    Станување дури сега.
    Што ќе бидне од оваа работа.Никогаш не сум спиела до касно, ама сега се заучив откако сум на трудничко.
    Сигурно нема да биде за долго.
    Денес за ручек ќе правам пастрмајлија. За прв пат.
    Ќе ви кажам како испаднало.

На green.eyes, tessie, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.416
    Допаѓања:
    143.249
    Драги мои, добар ден.

Си седам јас дома и се пекмезам. На боледување сум, па уживам во тинтрењето :). Леле ако ми се уарни што по ѓаволите ќе правам... Како ќе се вратам на работа . До душа втор ден следам еден долгометражен состанок на скајп, бидејќи не можам да сум таму, а измеѓу се растурив пишувајќи мејлови.

Морам да признаам дека уживам во воледувањето, колку и тоа да звучи лудо. Си лежам и си читам книги - тоа се нешта за кои никогаш немам време. Плус привршувам заостанти работи за на работа, а таквите ги имам многу. Ама до крајот на боледувањето ќе се сведам на нула.

Не ми е прв пат да се радувам на боледување. Тоа е само знак дека лошо управувам со сопственото време и не си оставам простор за себе. А така човек не може да биде среќен.

За храна, не сакам ни да помисчам што се јадеме. Се обидувам да најдам природни и непрскани работи, ама тоа е овошје и зеленчук. Над месото немам никаква контрола, а немам од каде да набавам, освен од месарница.

Кока кола?!? Немам пиено со години, а од секс и мубети за истиот (да не се стрвам) треба да апстинирам 6 недели. Месец и пол. Звучи неверојатно, ама ќе мора.

На green.eyes, tessie, danichap и 13 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Поздрав и од мене.
    Станата сум со петлите, ко секој ден, процедури извршени, преслечени, искспени, најадени и разиграни децата, јас кафенце, чоколадно лиснато, фемина и после расонувањето сум се загубила во кујна. Десертот е готов, чиниите конечно измиени, цела кујна беше превртена, секое лажиче и тенџерче беа разместени, готвам јас синко ме дружи, ровари до кај му гледаат очите, се пентери на столови.... Сега ќе се погушкаме, ќе ги заспијам и се активирам со ручекот. Болката попушта полека, ама полека:^)

На green.eyes, tessie, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  4. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Бубале мила со помин нека е, побрзо да оздравеш, ти си силна жена позздравче:hug::hug:

На tessie, mareane, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Чајче сакаш? :P

На tessie, Peco, Abrakadabra и 2 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Не бе за мене...за болниве на темава..:P:P

На tessie, mareane, Peco и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    :coffee::coffee::coffee:
    Добар ден како сте

На DVAANGELA и Peco им се допаѓа ова.
  8. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Dobar den i od mene !

Jas si pijam cajce za promena denes, pa i vas da ve posluzam.
    Mu ja mozgam sto za rucek, pa zirkam po recepti za ideja.
    A i toa jadenje, preku glava veke :@ neam veke ideja sto, a i neam vreme bas za gotvenje i vrtkanje okolu sporet,
    Dajte nekoj predlog za brz rucek od 10 15 min ..a da ne se jajca :rofl: ?

Food_Drinks_Chinese_Tea.jpg

На green.eyes, DVAANGELA, tessie и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Помфрит со сиренце, макарони, некое лепче пресечено и внатре полнето со кашкавали и глупости, проја...

На DVAANGELA, tessie, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Ne sum ljubitel na przena hrana iskreno. Pomfrit retko pravam ..ama lepcinja potpeceni u kombinacii i varijacii moze u sekoe vreme. Tenkju za idejata @Eli23 . Bas imam integralno domasno lepce pa ke iskombiniram nesto ! :pizza:

На tessie, DVAANGELA, danichap и 7 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Здраво друштво.
    Арни ли сте? Едвај чекам денов да мине! Едвај чекам цела недела да мине додуше. Ели, ти уште ли си тука?

На crazylady, tessie, danichap и 5 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Ееее женчиња бреее....нема кока кола-муабет денес и сите молчите

Ние за пиење кока кола почнавме да се договараме.....у стил ,,да пуштам бојлер ?,,:rofl::rofl::rofl:

Јас сум посебно мистериозна во тој поглед....не прашувам, туку демонстративно праам ,,чак,, и го пуштам бојлерот ама и тој да види дека е пуштен и си продужуем со работа како ништо да не било:lol:

Имаме пријатели кои имаат две деца...и од децата неможат раат да пијат кока кола....па се послужија со итроштина..ќе ја вклучат правосмукалката (демек чистат во спалната) и ќе пијат кока кола...
    Па секогаш кога ќе чујам како бучи правосмукалка, ме фаќа смеа...може и други некои работат нешто

На green.eyes, tessie, molikaMk и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.356
    Допаѓања:
    261.729
    Ова со бојлерот е и наша финта :)

На green.eyes, crazylady, tessie и 12 други им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.657
    Допаѓања:
    181.855
    аааа јаки финти беееее
    Јас денес прегорев 2парални спружив една собрав здиплив,ручек/ци сарма +свинско пржено со печурки ,поминав правосмукалка ,прашина,садови и сеа ке ручам и ке кулиркам
    Да се приберат од школо и ке ја дуфниме некаде Во последно времесеке средам икоаке дојде ред да си пеглам косата таква мрза ме фака и си одам како гнездо у главата ама вечер ке пресечам мора да си ја средам и тооо со вика цацко

На tessie, danichap, Peco и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јесте, тука сум. :) Ќе ве дружам до последно хаха :rofl:

На DVAANGELA, tessie, danichap и 8 други им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:

Денес како сум се изнервирла, сакав на мм главата да му ја скршкам што би рекол Конта.:devil::devil:
    За некои работи е толку неодговорен :headbang:само секогаш од неговата неодговорност некој друг го крка стапот во случајот јас.:swear::swear::swear:

Тука сообраќајна полиција поставува камера поврзано со комбе/компјутер, ти ја снима регистрацијата и понатаму едно 100 тина метри стојат полицијата и ги застанува сите кои ги регистрирал компјутерот со некаков проблем.
    Му ја земав колата на мм за да пазарам, ја видов камерата и ништо као немам никаков прекршок па да му ја мислам кога господин полицаец оп, стоп госпоѓице паркирајте се:oооо си викам ај направиле некоја грешка ќе ме пуштат за две минути.
    Ме прашуваат чие е возилото, кажувам на сопругот ги прашувам зошто ме застанале, возилото не ви е регистрирано веќе месец дена:headbang::headbang:му стои на господинот сопруг во преградата во кола и сега казна 1200 долари за возење нерегистрирано возило и 6 поени и тоа мене ми ја напиша казната и мене ми ги земаа поените, ми останаа уште 6 до другата година.:@:@:@
    Има среќа господинот сопруг дека е прв прекршок инаку можеше и да си остане без кола, ќе видев тогаш дали ќе заборавеше да си плати регистрација а мене ќе ми мрчи м*да дека сум заборавила да платам сметка на време.(facepalm)(facepalm)
    Добро е што се колку толку разбрани полицијата тука па не ме задржаа без потреба многу време, кога им спомнав 3 деца :wasntme:ме оставија и да си ја возам колата дома со ветување дека веднаш ќе биде платена регистрацијата.:whew::whew:

Сега тек ќе следува умилкување, се мислам сега што ќе купува/прави за да се искупи.]:)]:)

На green.eyes, ozbilnazena, DVAANGELA и 22 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Замисли во старо време - ,,да турам котелот на огнот ,,
    Сега му е мајчето да си оствариш некои од соништата:rofl::rofl:

На green.eyes, tessie, molikaMk и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Бољер финта

На DVAANGELA, danichap и Peco им се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Heil meine Damen (und Herren)!

Денес времево тмурно, ама со мајка ми уште од сабајле бевме излезени. И нема, нема, на секое и' велам: „И ајде сега кажи како есента не била убава... Види...“ и само дополнувам, „колку се убави дрвјава пожолтени, со по некој зелен лист и портокалов, мерак да ти е“, „колку се убави хризантемиве“, „колку убаво чадорче имаш“ и слично. :lol: Како на мало дете.

Како и да е, јас завршив една обврска, после бевме докај мене дома, кафе да и' сварам, па да ми ги види цвеќињата, па му ја оправивме до Битпазар, онака од мерак. Во меѓувреме си врне, а од друга страна е топло, мераци за шетање. :inlove:

Мерак почна да ми се прави за секое годишно време. :inlove: За жал, само летото тешко го поднесувам последниве години, некако во Скопје тешко е да преживееш летно време. Котлина е, смог има 365 дена во годината, да не се залажуваме, зеленило - слабо, а високи градби - колку сакаш. Совршен рецепт за неподносливост, особено кога на тоа ќе се додаде и глобалново затоплување... :sweat: Ама затоа уживам и во есен, и во зима, а посебно во пролет, кога има многу работа во градината и кога се' цвета и се раззеленува.

Што е до хранава, така се нареди дискусијата во нована тема „Веганство“, па таму си го кажав на широко моето мислење. Како и да е, здрава и безбедна храна мислам дека веќе не постои. :shake: А за ГМО... :x

И тоа, полека со кока колата, газирано на ладно време не оди баш. На чајче и кекс префрлете се. :lol:

Убав ден, chikitas! (hollest) :* :hug:

П.С: Не знам колку пати го употребив зборот „мерак“. :$

Последна измена: 20 октомври 2015
    На green.eyes, DVAANGELA, Mrs.Bass и 17 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    101.477
    Кај ми е пиштолот...
    Значи,навистина овој фб-ов колку помага толку и одмага.Најдов куп пријатели или тие мене ,небитно и си ја најдов цимерката со која кратко време бевме заедно.И нели контакт ова она...и сега ме присилува да сум и правела друштво да оди на гледање кај некој гледач.Искрено јас во такви работи не верувам ама запнала како слепец за стап,и сега цел еден ден треба да ми се уништи ако сакам да ја дружам.Знам ќе кажете,откачи ја ама ме заколна во децава а таму не сакам да ми се чепка.Плус почна да плаче како имала проблеми а не знае од каде да почне,како демек јас да немам...ми падна жал,си велам па ај и нека оди еден ден,...
    Да ви кажам нит пијам КК,нит палам бојлер,нит котлето го ставам,правосмукалка па ич...нешто ми опаѓа либидото,маж ми вели како сам да спиел :lol:.
    Страшна мрза ме фатила бог да чува.
    Сега ќе дојде мм од работа и одма дај да јадам дај ова,она...а не е лошо малку да си прилегнам,не дека не ме боли стомаков,ама да симулирам малку повеќе...некоја рамна линија ме фати со прст не ми се мрда.
    :rain::rain::rain:

Последна измена: 20 октомври 2015
    На green.eyes, crazylady, tessie и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.