Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Еднаш бев со оваа агенција и не сум баш задоволна. Што знам, втора лига ми се.
    За Турција само Фибула. Мислам дека сите аранжмани се нивни, а другиве агенции ги превземаат.
    Иначе да, за Турција сега се игра :)

На M&M, EuHenIa, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Веќе кога се збори ај да кажам да не ми падне:lol:
    Мајка ми ни 18 немала кога дошла кај татко ми за невеста а се знаеле многу кратко ама овој стар ерген ја прелажал некако и она од што била во тешка ситуација одма си отишла невеста да биде.
    Скоро 5 години неможеле деца да имаат и тука се судрила со многу проблеми и озборувања а она па дете незрело во паметот нени знаела што да им врати и само си ќутела.
    Вика тие први години ми беа најтешки.
    Јас се мажив и трудна бев на 25 ама еве 28 сум и уште немам деца.
    Кај секој е различно и ако мислам дека и кога си незрел со детето ќе созрееш.

На M&M, EuHenIa, Luna91 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.501
    ^е мене така летоска ми се пофалија, дека и чартерите се нивни.

На Annath, DVAANGELA, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Можда, што знам. Ама дека не беа баш на ниво, тврдам.
    Сега се мислам да не утнав со Фибула, да не помешав лончиња. Ама не.
    На колегата, ќерка летоска беше преку фибула. Добиле повеќе од очекуваното и супер однос од агенцијата за време на престојот.
    Него, лани ова време преку Савана имаше аранжмани за ран букинг за Грција по 40 еур. Сега нема под 100 еур...за крај на мај и тоа.

На Annath, green.eyes, DVAANGELA и 6 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Ако не грешам и Нехар се специјализирани за Турција.

На green.eyes, DVAANGELA, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    Bi dosla @dunika ,samo uste da znam na koja strana na svetot da pojdam..... :hug:
    Za mazenje,taman na vreme bevme.Edino ,golema razlika medju decata ima,te cekaj uste ova,te uste ona....pa izlegoa skoro 10godini razlika...
    Sega stiskam dusa za sinot,da ne me ostari, pred vreme baba da me napravi...zboram ,objasnuvam,od strana ,u lice....gospod samo neka im dava um na site po toa prasanje pa i na mojov.

Se posramiv na rodendenot....si pravam muabet so eden od gostite i celo vreme si go imenuvam Veljko pa Veljko...na poadjanje mi vika ne sum Veljko ,Aco sum (facepalm)
    I toa...

На Capricorn Taurus, Annath, green.eyes и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.106
    :rofl:
    Ова ме потсети на една дешавка од пред десетина години...
    Блиска пријателка ми кажува како на нејзина колешка 20 годишниот син „згрешил“, девојката е трудна, па ке се жени... Пријателкава со син приближно на тие години ја фатило паника... Па секаде по дома, ко по грешка, почнала да остава кондоми, да ги најде синко... Ми вика, можеби се срами да си купи, а сигурно си е сигурно!
    И така е... Еве го дечкото, со 29 сеуште „не згрешил“ :!:

Шала на страна, и јас имам многу зборувано за кондомите, заштитата, здравјето...
    Мора да си ги подучиме децата... А и не сакаме нели, пред време да не направат баби :D

На M&M, Annath, green.eyes и 22 други им се допаѓа ова.
  8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Да ве прашам нешто у поверење:$
    Ви се случило со чаша да си ја промашите устата]:):DЕве пред малку,кока-колата наместо да ме освежи мене,ја освежи пижамата]:).
    Некогаш до толку сум несмасна и брзоплета(facepalm)ај по дома,ама и во кафич,кафана ми се има случено:tmi:

На Annath, green.eyes, Lejla8 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ме потсети.. ја цевката ја бркав пред некој ден:$..ми се згазија од смеење:tmi:

На Annath, Lejla8, Espadrila и 12 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    Redovno mi se slucuva,kafe na pizama ...ok e .ne se nerviraj ;)

На Annath, green.eyes, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.347
    Допаѓања:
    92.322
    Честит Божиќ друштво,да сме живи,здрави,среќни, весели. Секој миг се што сакаме да се исполнува со ред.
    Денот турбо од сабалје со ред црква па шетња малку, ручек, одмор и дружба со друштво.(и покрај се пак ми е тешко што не бев со моите баш денес:|) Ред е на пиенка и мезе,покасно дека празнично :tmi:арно ама мм се загледа филм а јас ве читав што имав пропуштено :rofl: си наздравуваме од време на време јас од една тој од друга страна.

Брак под 22-23години не ми е во ред а дете пак уште помалку.Велат подобро е дете дур си помлад ама се има предности а во случајов маани и недостатоци.
    Сведок сум на многу случаеви кои оформиле семејство на 20години и за жал за кратко време се руши за ден два...но ќе кажам секој со својата среќа дали порано или покасно.

@PUPICA ме изнасмеа да си жива и здрава :rofl:

Многу ми е убаво што читнав постари членови ^_^ уште @joy1 да се појави сакам :$

Специјално гушкање до @mal.ecka и @mareane :hug::hug:

На bittersweet, Luna91, Annath и 26 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.512
    Се прибрав.Непланирано излезе убав вечерта.Охрид заминавме на мала шетња а и концерт изгледавме...:music:
    По пат ве исчитав и да се изјаснам на темата:
    Често на шала викам дека со закон би забранила брак пред 30 г...:!:
    А јас ,јас се омажив на 22,на 23 бев веќе мајка.Така ти е кога врска почнав на 16...Имам одличен и стабилен брак,не пропуштив од шетање дружба со врсниците, екскурзии и сл,ама има едно ама...Бев многу јака ученичка.Можев да завршам многи подобар фак,ама јас со моето преемногу унапред мислење за се ,свесно и со намера се запишав на полесен фак за побрзо да завршам да не случајно мора да се омажам пред време(имав фобија од непланирана бременост)...(facepalm)Ова тешко и на самата себе си го признав,ама така беше..
    Да не бев во сериозна врска сигурно ќе се запишев на др.фак или ќе продолжев на магистерски и сл.,ама тоа е живот...Имам девојчиња зборувам ,кажувам,ама колку ме разбираат незнам,највероватно колку јас моите.Дури често помислувам како се наопаку да ме разбираат.Ама се учи само од сопствените грешки а тие најтешко се оправаат...И не знаете колку сега се грижам за децава ,за иднината ,за училиштето,за партнерите кои ќе ги изберат...:|

Гушки до сите кои ме означија и гушнаа а посебно до @DVAANGELA :hug::hug::hug:

На bittersweet, M&M, Annath и 24 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Мајка ми последниот испит на првиот факс го полагала дента или вториот ден после свадбата (не се сеќавам сабота или недела е свадбата, понеделник испитот) :)

Можам само да замислам кој стрес е и свадба и испит да спремаш. Па јас пред испит болна паѓам, јер самодоверба 0 и секогаш сум убедена дека "ништо не знам".
    Тек да треба и свадба да спремам истовремено :worried:

Ама јас викам - ако не се излажеш до 20-22 години, после тешко се залажуваш.. бар мене тие години ми беа пресвртница од детиште кон малку повозрасно дете :wasntme:

Тогаш некако сериозно си го сфатив и животот и плановите за иднината, да чукнам во дрво, со акл планирав (м), а и среќа може ме служи, па со мали отстапки се' се одвива според планираното.

Него кој е тука нека се пријави, за музичка програма :)

На EuHenIa, Annath, green.eyes и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.106
    8-| Сите си легнавте?
    Утре немам работа, можеби ке прошетам до некаде :tmi:
    Колку убаво ми беше, две недели со по четири работни дена...
    Следен празник :?:
    На Водици сум на работа, за Велигден, во април, мене ми е ред за работа (facepalm)
    Изгледа за 1-ви мај ке одморам...
    Нее... Имам уште 12 дена од минатогодишниот одмор!!! Си се развеселив вака касно (poolparty)

Досадна сум, ама пак ми го нема потписот... dancing-girl.gif

(waiting) Отидов да читам :hai:

На Annath, green.eyes, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.240
    Допаѓања:
    70.735
    Пола фб и цел инстаграм беше на Сергеј :worried:
    Ќе си пукнам, неостварена желба ми е на негов концерт да одам... Се тешам дека нареден пат ќе успеам да одам

Брак и деца, што да кажам веќе што немам кажано
    Млада се измамив на 22 рипнав, на нецели 23 родив... Од некоја гледна точка избрзано, мислам дека требаше малку со кариера да се позанимавам, но од друга страна ко ќе го видам малиот ништо друго не ми значи.
    Според мене над 22 е ок да мислиш и да стапиш во брак.
    Пред некој ден баш се смеевме со другарка, велам само јас нетрудна се омажив, 90% денес ради бебе се земаат

Еве и една песна, пошо само јас од околинава не бев на концерт на Сергеј

На Annath, green.eyes, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    За оние кои сакаат деца, нема нешто поубаво од дете што може да им се случи.
    Децата не се проблем и не можат да бидат.
    Дури и оние кои се излезени од најужасни бракови, сметаат дека децата сепак им се најубавото нешто.

Проблем е изборот на партнерот. Дали тој што ќе го одбереш на 18, ќе го одбереш и на 28?
    Како што кажа @Sesil мислам, кога ќе се сетам какви ме бендисувале во тие години... жал за себе ме фаќа.

Проблемот кај прерано стапување во брак е што децата (буквално) уште не се стабилни и созреани, па после не се способни како возрасни да се носат со проблемите кои секако ќе се случат, но не е исто животното искуство на 18 и 28.

Да, ти млада си се омажила, ама 22 и 23 години не се "детски" ниту "пубертетски" години.
    Не е исто 23 и 17-18 :)

На Luna91, Annath, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.383
    Допаѓања:
    78.149
    Дечко последна фатив, а бев 15 години. Изгледа моите другарки многу напредни беа.
    Имавме сериозна врска (facepalm) планиравме брак, деца, фантазии до 101 и назад.
    Проблемите настанаа кога пораснав и сфатив дека се што лета не се јаде.
    Никогаш неможев да се видам себе во брак со него.
    Бидна што бидна, раскинавме и сега сум официјално сингл, ги бројам годините на втората рака :D
    Неможам да се пожалам дека ми е лошо, напротив, мислам дека уште не можам да се нарадувам на слободата што сама си ја давам.
    Ама, сега веќе имам друг проблем (waiting) Времето си лета. Искуството ме научи да знам одма да проценам кој каков е. Наскоро 31, а јас абер немам за мажачка. Т.е. имам ама според мене, сите што ги запознав до сега, не ги бива за брак и не се вредни за маката.
    Со таков ум ќе си останам сама.
    И сама си се мислам, дали ќе беше подобро да се мажев млада и да имам дете, (секако ќе се разведев) или животот што сега го живеам, сам волк кој ужива во своето друштво.

На bittersweet, M&M, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.181
    Допаѓања:
    137.500
    Тетка ми да не ти е пријателка? :rofl:

Тие што имате деца, во луди години, трубете им нон - стоп дека боље дурекс да купуваат него памперс. Нека им е досаден муабетот колку сака ама ипак е едно коа родител ти збори, друго на тв или нет коа гледаш. И мене ми беше непријатен муабетот со мајка ми, и вртев теми, ведев глава, не дискутирав, она си држеше монолози ама мислам дека секој збор здраво за готово си го сфаќав.
    за ова потполно се сложувам, послето посериозно гледаш на работите и сфаќаш колку многу коцки треба да се сложат за брак и дете да имаш

На bittersweet, EuHenIa, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Јас фино, обланди, кафе, ручек. :inlove:

Нека ви е среќен празникот, ви посакувам мир, здравје, љубов и среќа. :l: :hug: :f:

Мислењево напладне почнав да го пишувам, ама имам коментар на темата, па затоа не стиснав "испрати одговор".

Темава и пред некој ден ја свртевме, баш @Sesil пиша за комшии нејзини (или нешто така).
    Јас млада невеста и мајка веќе не можам да бидам, а не дека не можевме. Да останев бремена, никој немаше да ми каже да абортирам, родителите ке ни речеа - свадба. Пред неколку години да останев бремена веројатно би абортирала, таа опција ја имав во глава, а сега веќе не. Уште не е се средено, ама би ги забрзале работите. За брак збориме дури сега, кога веќе ги поминавме сите фази на лудување и шетање и почнавме да работиме. Некако и двајцата одложуваме до момент кога навистина не бидат сите коцки наредени, а во овој момент се до пола.
    Еве јас знам два пара кои направија бебе за да родителите ги сфатат сериозно и да им направат свадба. Млади, деца, по 20 години.
    На 17 години, ниту го имав дечко ми, па логично ни за брак не ми паднало на памет. На тема дечковци, доцна созреав, мои другарки беа во врска а мене ниту еден не ми чинеше. |( Го знаете она тинејџерско допаѓање, муабети, финоќа и се со ред, а мене ме нервираше тоа. :devil:

Јас сум од оние кои велат дека треба да почекаш да се наместат коцките. Ако не сите, барем до пола работите да се средени. Да имате најмалку посебен влез, една кујна и една спална. Од тука може сами да функцонирате. Било некогаш што каже родителот, денес младите би требало да имаат поразвниена свест, да застанат на свои нозе, па тогаш да формираат семејство. Јасно е дека родителите нема да те остават на цедило, ама кога ке станеш родител треба да жонглираш со финансиите и да одлучиш што попрво. За мене подобро е 5 години подоцна, отколку веднаш, па да е неизвесно дали за 10 или 15 години ке се одделиш. Наместо на 25, поарно на 30 години. Е ако до 30 години не се "снајдеш", тогаш прашање е дали си спремен да бидеш родител воопшто.

Болдираново и јас би го напишала, во поинаква форма. На 18 може да останеш бремена по грешка, најчесто тоа е пропуст на родителите (пример неколку мои другарки никогаш не збореле за секс и контрацепција со мајките), а потоа е и неискуството. На 21-22 може да се излажеш да стапиш во брак, најчесто од брзање и она старото "мислиш дека се' што лета се јаде", а тогаш мене ми се случи најголемата промена во ставовите и мислењата. Е веќе после 22-23 конташ кој(а) си, кај си, што си, на кај тераш и знаеш дали навистина сакаш да си млада мајка или би родила после 30та.
    Па после не мислеле дека сме една личност, ете зошто. :lol:

И јас вакви лапсуси дома само, кога сум на гости или во кафана внимавам, јер знам дека може да си ја промашам устата. :tmi:

Последна измена: 8 јануари 2018
    На bittersweet, Val-Dim, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    @malerozna јас гласам за сам волк. Несреќни родители - несреќни деца. А родителите се одговорни за среќата на децата :!:

Гледам немам друштво за музика, ќе се одјавам само со една песничка.

Добра ноќ другарки :hug:

На Annath, green.eyes, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.