Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.231
    Допаѓања:
    125.068
    @PUPICA стално. Веќе навикната сум . Или сум несмасна или.... незнам што |(

Добро утро.
    Од 4ипол ми е почнат денот :yawn: Кафето уште го терам голтка по голтка. Да стане маж па да тупосам бебе да се испружам во кревет :P
    И супа направив. Малце режим ( до кога само :o:).

За мажачки/женачки на млади години не сум. До 25 не размислував. На 26 се омажив(сеа кога ќе размислам млада сум била бе :rofl:). Ама 5 год дете немаше . Не дека ни беше лошо. Напротив. Шетавме мсксимално. Купивме стан го средивме. Некогаш си викам така требало, за поубаво. Тогаш да добиевме дете ќе живеевме со неговите, имав работа без решение со помсли примања и двајцата, со кој памет градевме куќа заеднички со неговите па и ја средивме незнам. За да година и пол немаме стапнато таму.
    И сега кога се наредија коцките , стигна бебушко. Сега требало да биде :)
    Дури се боревме за бејби стопати си реков-камо да останев трудна да не се пазевме на 18,20 год .... ова стварно. Али не е така, ова само си мислев :) Од мака.
    Е сега на мм му викам абе стари родители сме :D Он вика таман сме си биле:) Се зезам , само сакам здравје да си го израснам детето ( второ не верувам) и да дочекам внуче :$

Загадено опет :@
    Пак ли по молови да се ака (facepalm)
    Барем породилно да имаше :^) Ама маж има плата ;)

На bittersweet, Luna91, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.295
    Допаѓања:
    85.388
    Dobro utro i od mene.
    Praznicno uste malku da odmorime i denes po gosti nisto novo za kazuvane ..
    Vecer imam da dopravam uste nesto za imeto i utre ke cekame gosti..
    Apetitov mi e na nula od sto taka pojma nemam no znam deka vcera nisto za salam ne kasnav ..
    Ubav den !!!

На bittersweet, Val-Dim, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  3. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    7.480
    Po mene porano podobro I se mi e prifatlivo samo po stari godini po lekari da ne idat za DECA ili da konstatiraat deka nema Nikoj za NIV Na planeta zemja zasto tie najumni I najubavi se..Imam primeri vo okolina nit se vodat nit se teraat na 40god.Jas sum so modern um za drugite no za svoeto sum zatucana i staromodna. Zivotniot pat me pretopil.

На Val-Dim, kuc, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Знаете дека сум мајка на 40+ (а тоа "+" е висока цифра за раѓање)
    Едно да Ви кажам- поубаво е на постари години од аспект :трпение.
    Понеубаво е што со тоа дете нема да поминеш голем дел од животот и да гледаш внуци.
    Жално ама вистинито.
    Јас гаам комплекс/страв за нашето здравје во однос на Рефче.Гледам да се одржиме во живите што е можно подолго.Бар да ја омажиме.

На Capricorn Taurus, M&M, Luna91 и 34 други им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    Добро утро ... :)
    Јас да ви посакам, Среќна Нова и среќни празници! Најважно да сте сите живи и здрави!
    Се' друго ќе си постигнете сами со позитивна и чиста енергија, смирен ум и полно срце :l:
    Нека годинава ви се исполнуваат сите желби! :f:

Последна измена: 8 јануари 2018
    На Luna91, Val-Dim, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро женски:coffee:.

И јас млада се омажив и млада родив.На неполни 23 станав мајка,после на 25 уште еднаш.Сега имам големи деца кои полека не откачуваат и најчести муабети кои ги слушам се ајде трето дете правете,таман децава пораснаа и уште едно ќе си изгледате.Сме размислувале,ама не сме се решиле на тој чекор.Децава,нека се живи и здрави,се веќе тинејџери,имаат свои потреби и бубачки,не сум сигурна дека би можела со бебе сега.Не дека не сакам,ме плаши тоа дека нема да имам доволно енергија и нерви да му се посветам.Поинаку се гледаат деца во 20-тите,поинаку во доцни 30- ти.
    Сега сум посмирена,постабилна,веќе сум жена,за разлика од тогаш кога децата се родија,бев и јас самата дете.И маж ми исто,на 26 стана татко:D.
    Не ни беше баш лесно,созревавме и ние и како родители и како партнери.
    Најмлади родители сме на родителски,доволно сме модерни да бидеме во чекор со се она што е актуелно кај младите,така да за трето не знам колку млади ќе бидеме:D.
    А сега плус и кичма ме боли:!:.

Ајде,ќе видиме,ако дојде таква работа,ако не изненади,ќе си ја дочекаме со радост,ако не ќе си чекаме внуци.

Последна измена: 8 јануари 2018
    На bittersweet, Luna91, V.odolija и 24 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро друштво
    Јас сум од тие кои од младост се 'излажаа'. Од 16 со него, на 23 дипломска бранев во рана бременост, за жал не ми било пишано па сепак на 25 се омажив, пред 30 имав три деца, но еве ме сега на 31 разведена :(

@simonka93 и јас не бев на Сергеј

Инаку, денес бебушот ми полни две години :inlove:
    Еве го јаде тврди бомбони и муабет ко голем ми прави, ме караат бебе шо го викам

images.jpeg 532a0bd38ea6dfdc63388e6724c31339.jpg Chamoagne.jpg

На bittersweet, Capricorn Taurus, M&M и 30 други им се допаѓа ова.
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    143.987
    Јас станав мајка на 24 и 26, а мм ми е врсник. Пак да живеам, би го направила истото. Единствено што би сменила е би отишла прво една година на постдипломски во странство.

На Luna91, V.odolija, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  9. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.858
    Srekni praznici na site .
    Ke recam kako i poveketo -zdravje i ljubov da imame ...se drugo ke go ima povke ili pomalce no ne e vazno kako ovie dve.
    Okolu temata za mazacki i deca ,kaj mene se ispadna pokasno .
    Uste bev mlada koga se zapoznavme so mm , no drugaruavme dobri 3-4 godini pred da pocneme vrska i uste dve-tri za da pocneme vrska.Pa tek sinko dojde pak po godina dve. I taka sega koga ke se prepnam ostarevme.
    Godinata mi pocna ubavo , no eve po nekoj den sinko go fati virus , od tie polosite pa nervi stresovi , bolnici , nespienje i seto toa sto doaga so nastinkii i vurusi.
    Mi se cini mi treba ap od nekoja ogrmona gramaza i mir ,sama vo tisina so nekoja kniga da se smiram od stresovite.
    Sakam da se tetoviram, minimalisticka tetovaza, i so ogromno znacenie za mene,no mm mrmlja neso ne mu se prai keif.
    Ubav den guskajte se ,pomaga.

На kuc, Annath, green.eyes и 18 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Добро утро. Некако ми е штама и депресивен денов. Башка што свети и сијалица дома. Не се навикнав и не се навикнав на времево. Вчера завчера трчи спремај слави некако убава беше празничната еуфорија. Сега се доаѓа на свое место.
    Не се согласувам за тоа дека едно малолетно дете треба да стапи во брак.
    Зборот вчера за тоа дека некој се гледа во брак и како мајка ми беше за 20 плус или нели 22 на пример како што зборете вие. Јас ви кажав млада бев со маж ми, поминавме се прошетавме, видовме, научивме, учевме, работевме и од се тоа сватив едно дека ништо подобро нема од тоа да стапиш во брак кога веќе колку толку коцките на општо животно поле би биле плус минус решени. Ништо подобро нема од тоа да работи човек да има пари в џеб и да биде свој на своето. Маж ми додуша е повозрасен дека дека. Ама дека сум сакала да се омажам и раѓам на 18 па и на 20 години тоа не.
    Сметам дека плус минус таман стапив во брак и родив. Животот го запознав. И не сум од оние луѓе што планираат и после фамилија да седат дома. Не.

Но, може да се случи и да се наместат сите коцки да биде налик "совршено" се да стапиш во брак на родиш и светот да ти се сруши под нозе. И тоа се случува.
    Во ред е да се планира, да се работи на себе и свој личен комфорт и живот ама далеку дека се можеме да испланираме. Оти секогаш има нешто што нема да штима или пак да ти падне сето што си го имал во една секунда.
    Животот во денешницава е таков.

Се распишав посабајлечки. Испив кафе со цигари оладив глава па да одам да си ја фатам глупата рутина.
    Ај уште малку.

На Val-Dim, kuc, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Друго е утрото, после завршената ноќ со искрен муабет:nod:....порасположено ми тргна денов,:) ја нема таа мрзеливост од вчера:shake:....еланот за подобро утре, вољата за живот:angel:......
    Се омажив на 24 големиот го родив на 26, во врска бевме некои 4-5 месеци, тогаш мислев дека го правам вистинскиот избор...не се каам за ништо, така требало да биде. Момент беше кога ми се собра Се и пресеков. Го направив вистинскиот избор, ... јас мислам да...
    @♡BuBaLe♡ нека е жив и здрав, голем да расне
    #самојаслизнамдатетагнам8-|

Убав празничен ден, одмор уште денес.. утре пак обврските....па и дома не се седи...
    :hug::hug:

На Val-Dim, kuc, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    D.den
    Bubale,sreken rodenden na maloto.:^: :f:

Nemam nisto novo da pisam....osven deka bev losa malku nokeska,ama za opsto dobro.:)

Aj za kafe i cigarce koj e..
    IMG_1460.JPG

На M&M, kuc, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Јас сесре. Еве во моментот тоа правам. 2 3 тутунчиња и едно јако на никој не е на одмет :D

На kuc, Annath, ♡BuBaLe♡ и 5 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.114
    Ajde sister No 3 :hug:,doadjaj...po pat soberi gi i @Dadusicka i @CameliaMiller ...

На kuc, Annath, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.408
    Допаѓања:
    279.512
    @♡BuBaLe♡ среќен роденден на најмалиот,само убавини да го пратат!

Многу изнапишавме како е правилно како треба...сите знаеме дека е убаво да се изнашеташ и уживаш до кај 25-6 ,во меѓувреме дипломираш,вработиш,па да го најдеш баш вистинскиот и идеалниот,да купиш и наместиш стани една убава кола ,па да си родиш деца и така среќно да си живееш до крај да си дочекаш внучиња ...Ама животот не е бајка од браќата Грим,така да ...
    И не е возраста воопшто пресудна за среќен брак,туку изборот на партнерот,некој е човек на место и на 20 и на 40 а некој никогаш.Дури има и таквки кои покасно ги пуштаат роговите..Не дека пак ние жените не ,колку има примери каде жената е таа пресудна за распад на семејството...
    Туку ептен ја издолживме...

Земете ме и мене,сакам кафе,ако треба и цигарче за друштво ќе запалам...

На bittersweet, Annath, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Добро утро :)

@stetoskop фалеше даде ноќеска :) ама чим ти било арно, мило ми е :)

Ставај кафе и за мене. Мрза тешка ме има фатено...

На Annath, kuc, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Однесов деца кај другите баба и дедо, сега може кафе да се пие..

На Annath, kuc, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Ајде зимајте :)
    Favim.com-31651.jpg

Многу ми фали снег годинава.. го убедувам дм викендов да ме шетне некаде по планинине...

На M&M, V.odolija, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.808
    Допаѓања:
    145.410
    Ден друштво! :coffee:

Маглив кај нас ама празничен.
    Ама убаво било тоа кога маж е дома неколку денови. Сум заборавила како изгледа тоа.
    Буден пред мене , доручек на маса, дома топличко. На мене останува да се тегавам до ниедно време. :$:D
    Денес ручек кај свеки и една машина за пуштање, друго ништо во план.

Синоќа заглавивме, маж се расположи, бебка се раздрма малку. :D
    Куп јадење и пиење деновиве, диета од следниот месец. :D

На горна граница на млади се омажив. Маж на горна граница на стари. :rofl:
    Цел живот млада покрај него ќе бидам. 8):emo:
    Да не беа некои коцки наредени немаше да се одлучиме на тој чекор, можеби.
    Дали ќе се каам ќе ви кажам за 5-10год. :D
    Сметам дека го имам вистинскиот покрај мене. Има кавги и несогласувања, како и во секој брак, јас сум брзица, он е смирен и брои до пет, па се наоѓаме на средина.
    Не сакам подобро, доволно е да тераме вака. Живи ,здрави и во проширен состав. :l:

На bittersweet, M&M, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Вака во интимно друштво кога си се жалиме од сопрузи често знам да кажам- ај нив да ги прашаме што ќе кажат за нас:D
    Не сме совршени.Напротив, најарно е да ќутиме.Секој себе си е најисправен..ама ЗА СЕБЕ:)

На M&M, kuc, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.