Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Значи најнеценета работа е да си домаќинка
    Цеееел божи ден рмбаш и еве наутро кога е дојде ред да седнеш едно кафе да испиеш, гледаш насекаде растур.
    Секој ден ламинатот го бришам
    Секој ден тресам постелнини и ќебиња
    Секој ден готвам (ама она од салата со десерт)
    Секој ден пеглам кошули
    ..
    Знам дека сите тоа го работиме, ама понекогаш ми здосадува, како денес на пример
    Има туш-ладни жени и алал да им е !!
    Така треба !
    Имало за пеглање ??? - ПА ШТО !!! Нека има и ќе чекаат !
    Под тросед имало туфки прашина ?? - Нека си седи таму, не се умира од тоа !!

Мора на стари години да се престројам, оти небива вака

На green.eyes, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, WORRIED.BT и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    261.775
    Јас од сабајле се убедувам дека и не е баш толку прљаво и не мора баш денес да бришам и чистам ете може утре па подолго преку продолжениот викенд ќе ми е чисто. Јас порано бев порамнодушна кон чистењето ама од кога имам дете се неа ја замислувам у прашината и осма станувам. Со правосмукалка „бучам“ што би рекла малава секој ден скоро а плус и бришам под 2-3пати неделно, прашина секогаш кога ќе видам дека има значи секој ден. Многу малку толку чистам. Ручек секој ден, најчесто и вечера. Десерти не правам за да не јадам :devil:.
    За пеглањето дојди Рефке ќе те научам како да игнорираш кошули 8) Пеглам по 3-4 па наредно кога ќе снема пак, инаку у плакар се гужваат ако седат почесто не облечени.

Мислев денес ќе се опраи времево ќе се шетне малку ама сега за сега не дава таква надеж.

На green.eyes, Sky-butterfly, Eli23 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Добро утро
    Јас станав и се спремам да одам по козметичари и продавници, иако е тмурно убаво е :) можеби ќе стасам и кафе да истерам а можеби и не, ќе видиме.
    Важно е да се средам и налицкам денес :makeup:..
    Како што вели рефка чистење секојдневно не е на арно, животот ни под разно не поминува во чистење. Јас сум по чистењето и редењето тоа да, но не планирам и не чистам секојдневно и што треба и што не треба. Сега имам еден куп работа и обврски по дома, но ќе почекаат за ден два полека ќе си средам и скоцкам, не е дошла работава грло под нож па да се утепуваме секојдневно од чистење и средување, нема аир од тоа секојдневно да поминуваш прашини и разни салтанати.

Одам јас пријатен ден :emo:

На green.eyes, Sky-butterfly, Eli23 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    101.521
    Сабајлево станав и едно чувство ме преплави...на неважност.Знаете она кога се осеќате (се кладам голем дел од вас не знаат што е тоа)на некорисност.Се гледам во огледалото до креветот бушава како да сум пиела КК а не сум,со конфузија во мислите...Денов пред мене за протерување а не правам ништо корисно.
    Мислам стварно вчера ја читам Лилит во СДК за жените кои не сакаат да готват.Си се најдов од онаа страна,мислам стварно е јадно да ти помине животот во готвење и можеби не е исто да смислувам ракета да направам ама смислување на мени со ограничен буџет за мене е еднакво на докажување математички проблем.Сфатете ме како сакате,ама навистина ми е смачено.Десерт не правам секој ден ,еднаш до два пати неделно,некогаш ниеднаш,да не се лажеме не се стигнува.Ако имаш млеко,немаш путер,ако имаш ова немаш она...
    Се мразам што сум домаќинка,сатисфакција во готвење и чистење не гледам.А немам ни можност ни шанса да се покажам на друго место.И радо би имала некоја „никаква“ кариера макар и таква на која се потсмеваат само овој јадеж да го искорнам од градиве.
    А касно ми е да фантазирам за принц или дека нешто страшно ќе ми се промени во животов.(zilmer)
    И јас како Рефка готвам секој ден,некогаш се случува нешто да заостане од претходниот,редовно пеглам,можеби ќе закаснам ден -два ама се трудам,не сакам неред во плакарите чистам секој ден кога повеќе кога помалку..
    Мислев денес да излезам ама многу е студено надвор,дува некој без врска ветар,мора да излезам да ми го продува ветрот мозоков инаку се запали и почна да горииии....:sweat:

На green.eyes, Doozy, stetoskop и 14 други им се допаѓа ова.
  5. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро на сите

Јас сум баш зиморлива,ладно ми е. Посебно во нозете, слаба циркулација имам, едвај заспивам навечер кога сум сама. Потење само со кока кола:rofl:
    За чистење порано претерував. Не смееше прашинка,трошка да има. Кажи речи како секој ден генералка да правев. Сега се олабавив, не сум толку. Да е средено, не расфрлано, прашина од видливи површини собрана, друго не мора секој ден. За ручек кога како. Ако остане нешто од претходниот ден не готвам.

Утрово мм ми праќа порака дека ќе си дојде денес, а требаше утре. Почнав да се смеам од рано сабајле, како вицот за мажот што се вратил порано од службен пат и начекал машки чевли пред врата, па си рекол "чекај јас прво да се јавам на жената, да не си направам проблем во бракот":rofl:
    Кај мене нема да го најде швалерот, ама може да ме начека без ручек:rofl:. Кога е на пат гледам нешто полесно и побрзо. Не ми се готви за двајца, посебно што син ми секогаш наоѓа мани, сѐ нешто не му се допаѓа. Ако не се тестенини не е јадење за него.
    Откако ја земав машината за сушење сѐ помалку пеглам претежно постелнини, чаршави, кошули, пантолони. Минатиот викенд испеглав 15 кошули од мм, што значи три недели не сум пеглала:rofl::rofl::rofl:

Што ќе готвите денес? Никој не кажа, а немам некоја идеа

На green.eyes, Sky-butterfly, Eli23 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Лунич...да си вистинска домаќинка е рамно на виртуоз во таа сфера.
    Буџетот е ограничен, да се рзбереме...не е ова буре без дно, па да терам секој ден до недоглед со пари.
    Јас си имам некоја своја теорија за домаќинките.
    За мене жена и домаќинка на место е онаа која ќе успее да направи ручек за 100 денари.
    Сите заеме да потрошиме 500 денари за ручек..нели ??...
    Но умешност е да се јаде денес за малку пари.
    Не велам дека треба да се готват помии, но да биде пристојно и јестиво.
    Ако заостане од вчера, се додава нешто плус, зависи што останало...
    Штедлива сум и внимавам.
    И да имам 1000 денари за ручек да спремам, јас пак ќе бидам скромна и пак ке ,,сврзам,, неколку состојки плус многу сакам да експериментирам.
    Да не се правиме сите итри и паметни, знаеме во кое време живееме.
    Па ако веќе давам 1000 денари за еден ручек, ќе си испаднам во ресторан и ќе си бидам госпожА...така ?
    Мнооооогу ценам и почитувам жени кои знаат од ништо да направат нешто.

На green.eyes, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bokace и 17 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Јас денес летна манџа (пиперки црвени, патлиџани прижени со лукче)
    Гледам да ги искористам уште малку оти ќе ги нема...

На monik55, Eli23, Petar80 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Во сите ваши постови се пронајдов,јас сум цел живот домаќинка и чувството на @lunicka за не корисност ми е добро познато.Готвам секој ден,освен ако имам останато од претходниот ден.За чистење,перење,пеглање да не зборам,се е тоа па тоа.Но највеќе ме нервира муабетот"Седиш дома уживаш":@.Денес зелка манџа со мелено месо.

На green.eyes, lunicka, MacenceEna и 12 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.325
    Допаѓања:
    278.485
    Мојата неомилена тема чистење,готвење,домаќинлак...Ај да се изјаснам пак:да готвам сакам има периоди кога само во кујна да ме оставиш само таму се релаксирам Но времето е такво што најчесто готвиме тоа што е поекономично,певтино,поиздашливи и тоа што јадат другите а не по моја желба.Да чистам ич не сакам ама морам не сум педантерија ама не сакам пак и неред,нехигиена.
    и Навистина се сложувам дека домаќинската е најнепризната работа никој не ти верува дека ти секој ден прво умот го мачиш да смислиш што за ручек,вечере,и дека цел ден можеш да го поминеш со крпа и во кујна и на крајот ништо не се гледа
    А најмногу мразам да работам нешто под притисок некој да ми стои над глава да ме контролира тогаш сум најнепродуктивна било да се домашни обврски било работни.
    @referentka ,за потење јас се повеќе во последно се потам дури и на ладно.Колешките сите постари од мене велат не млада си за климакс ама незнам иако др.симптоми немам.
    E кај ја спомна оваа летна манџичка најмногу ја сакам Ама денес и јас како домаќинка имам малку месо и риби од вчера денес +супа и некој комипр и ќе помине денот.

На green.eyes, vitamina, lunicka и 14 други им се допаѓа ова.
  10. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    Иде зима, кокалота нема да секонзумира ладна, ке ја мешаме со грејано вино и подолго ке трае ем подобар шмек има хмммм:), секое годишно време има свој драж кога е кока кола во прашање....

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас се мислев зелка да ставам денес. Ако ставите свежа зелка, за да биде кисела, што ставате? Знам за лимонтус, мислев да не има и некој трик :)

На vitamina, Eli23, ph.orhideja и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Ве разбирам сите кои седите дома и се чувствувате некорисни :( и мене ме тераше тој филм еден период. Без оглед на тоа што куќата и домаќинлакот беа на мене, и никој не ми зборуваше дека сум некорисна, јас самата така се чувствував :( Нема врска што мм ми збореше дека моите обврски по дома се исто толку важни колку и било какви обврски на работно место, сепак јас си имав бубачки во главата. Сега пак, не постигнувам сè, и тоа ме боли. Немам секој ден ручек, не чистам секој ден (не ни чистев додуша и кога бев дома), не пеглам, алиштата ги собирам од сушара кога ќе заспијат сите (одвај). Ама си велам, ништо не вреди колку времето поминато со најблиските. И онака по цел ден главам на работа, времето со детето и мажот (кога е тука) е бесценето и не би го заменила за ниедно чистење или спремање по дома.

Инаку денес времево е убаво за шетање, само што е ладно... ама мислам дека нема да пречи, само со соодветна облека и патот под нозе. За тие што се двоумат дали да шетаат или не. Јас би, затоа што не врне.

Сакам мали викендов да го носам на претстава во театар. Ако сте купувале карти во театарот за деца и младинци мора ли да се резервира однапред? Дали има карти на пример два дена пред претставата или да не си правам бајрам на умот? :?: Зборевме дека ќе одиме на театар, мака ќе ми биде ако не му го исполнам ветувањето...

На green.eyes, vitamina, lunicka и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Јас ставам свежи патлиџани или домашна салца.А кога немам салца ставам доматно пире.Лимонтус не сум ставала до сега:)

На Eli23, Bozica1980, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќе пробам да ти кажам право :)

На Eli23, Petar80, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Скролав само и ништо не прочитав. Престанете сите да глумите лудило, дека животото е совршен. Ве молам доста е од кока коли од секс од се. Девојчето ми е со 39 температура 24 часа.Сама мајка и плус стара болна баба. Не ве обвинувам за ништо,само за глумата така наречена лудило, што и јас ја применувам.
    WoW совршен свет, за кого како.Останете со здравје и во бунило. Не е лично за никого само искажувам мои мислења.
    Едит: Во совршен момент, колата ми откажа љубов.

На vitamina и Petar80 им се допаѓа ова.
  16. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    440
    Daleron, токму за тоа бидејки сите имаме лични проблеми и тежини треба да споделуваме позитивна енергија по форуми со пријатели и сл... а по позитивно од сексот нема, и не седи дома носи ја малата на лекар:)

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    добро утро друштво, еве и јас да кажам за домакинлукот, педантерија сум голема со мажи дома богами тешко ама секогаш и во секое време мие се под конец, колку пати мајками ке ми рече леле ќерко како мало беше се со крпата во рака и остана таква, што да правам тоа ми е вродена мана:?: “педантерија“,и плус ги учам и децава како треба да помагаат,барем да си ги здиплат пижамите кога ке станат од кревет. да си го наместат креветот кога ке станат ,по бањање купатилота цакум пакума да се остави како што било пред да влезат да се бањаат,а останатото се е на мене:whew:,јадење правам секој ден ама манчи поретко најчесто викенд. Имам голем проблем со једење:@ големото манчи никако не јаде, не можам да им угодам и посебно правам за сите , тоа мие голем проблем ама што се мора мора

На green.eyes, vitamina, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добро утро дами и господа

Еве ме и мене посабајлечки со чајче го почнав денот!Еве и за Вас

Да Ви се пофалам си обезбедив вакви чизмиња кожни па сум многу радосна.
    Денес ми следува фризер - фарбање и обликување.

ова за домаќинкиве да кажам и јас..не и верував на мајка ми кога велеше дека ја има најнеблагодарната работа - домаќинка да биде , но откако пораснав се омажив сватив дека е така!
    од ништо нешто да направиш за ручек е стварно за гинис! башка секој ден чистење, пеглање, средување
    само ќе речам АЛАЛ ДА ВИ Е! :bow:

јас не сум некоја болна педантерија а морам секој ден да се потресувам за метено,бришено ..сакам да ми е чисто нормално меѓутоа не го правам тоа чистење секој ден

како што вика @Annath многу поважно ми е времето поминато со син ми и маж ми

@kukla21 јас ставам неколку лажички оцет за да добие така киселкаст вкус..и да! сармата ми е многу поубава од свежа зелка отколку од кисела..таа ми е некако пожилава

На green.eyes, vitamina, galapce и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ајде бееееееееееееее па ако има попозитивна личност тоа сум јас. Ама јас сум само мајка во моментов, која што се грижи за породот и баш ме брига за виртуелниов и задкулисен свет. Сите овде глумиме лудило.

20. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Многу се убави,со здравје да си ги носиш:)

На mareane, tessie, Mrs.Bass и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.