Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.426
    Допаѓања:
    262.483
    Фино ме потсетивте дека вечер сум на именден...Ќе заборавев. Под услов да се доопраи лепотанов по дома.

Треба да излезам ама по маглава ич не ми е мерак. И вода немаме дома па не можам ни да се поддотерам :/

На Lejla8, kuc, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.304
    Ај добар ден! 8)
    Работно денов, нека продолжи така.
    И јас реков не јадам веќе нездраво, ама денес роденденски, не можам да одбијам, не е културно :$
    Од утре, среда, среќно да е!

За загадувањето - не се виновници само греењето и колите, пошто Скопје цело лето беше загадено, барем може да кажат Карпошани, Лисичани и Центарци. Цело лето мерачите покажуваа неколку пати над дозволеното, ама очигледно власта уво не ја боли. Дрисла е еден од главните виновници, меѓу другото, затоа што печките горат увозен отпад, Богзнае од каде. И не се чудам што цела Македонија е загадена, оти нели толкава држава сме, 200 км во дијаметар |( ама правило е дека најсиромашните земји најмногу страдаат.. во исто друштво сме со Бангладеш, Пакистан и Индија.
    И криво ми е што сум немоќна сама да променам нешто. А толку би сакала...

@Ariel, со лесно, нека поминува побрзо!

@green.eyes нека се множат, само убавини да имаш!

Бубале, среќен роденден на малото!

Честит именден на сите што слават денес!

Имајте убав ден! :D

На bittersweet, Lejla8, WORRIED.BT и 22 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @green.eyes ти ја посакувам цела среќа на светот! Секогаш да си насмеана, позитивна, здрава, успешна и мила ! ;* Среќен роденден! :hug: :f: :e: :cash:

На Lejla8, kuc, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.998
    Допаѓања:
    164.533
    Откако ќе влезете од надвор ако сте биле подочго време излезени...плукнете да видите...не знаете дали од душата ви се сивилата или од загадувањето...

А такви што одат по бајачки и манастири се уште повеќе...
    Тиха језа.
    Зошто да оди човек на психолог или психијатар е страшно, мора да му е направено нешто. Или доктори ете немаат врска, за страданијата некој друг е крив. Или што некому нешто не оди мора да е заради некого....

Последна измена од модератор: 9 јануари 2018
    На m.i.g, Lejla8, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    99.684
    Пак ли не се гледа прст пред око:(. Пак ли ќе алувам како минатиот пат, аман(wtf).

Нешто грлово не ми праќа добри сигнали, а и лицево ме жежи. Некој ап да голтнам:bug:.

Одам да се упристојам, па лепчиња да пржам. Покасно планирам попустите да искористам и чипкирлав долен веш да се подновам:wasntme:. Некни бидна една тура(poolparty). Накај Пепко не ми даваат ни да погледнам веќе, да не им се закачам на памучнине:bandit:.

На bittersweet, Lejla8, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.998
    Допаѓања:
    164.533
    Дечко во Тетово ме моли да ме носел денес.
    Имало добри продавнички.
    Некое женско инфо околу муабетов?
    На колега му жена му растур правела таму. Ја поманијачив по фб, нема лоши парчиња ако воопшто се од таму.

На Lejla8, kuc, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Добро утро и убав ден на сите :f::sun:

Сакам сонце а јас во 10 часот да си седам некаде кафе да пијам и да ставам ноочара да муабетам и да уживам.
    Тоа е се што сакам периодот.
    :)

На Lejla8, kuc, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    21.176
    Апсолутна вистина од неколку примероци во моето опкружување. Па следат муабети, а бе не видат дека на човек добро му оди и ОП ЗАВИСТ, љубомора и сопки му прават. Па од тоа му се срушило волшепството на убавини па почнало на назад да му оди. А исто така, за 98% од лоѓите работи кои се произлезени од нивната работа, е КРИВ друг. Без разлика дали е тоа заради тоа што на КРИВЕЦОТ татко му бил многу јак, или па другиот КРИВЕЦ за другата ситуација имал многу среќа у животот, третиот КРИВЕЦ е многу злобен, или КРИВ ЕЦОТ е крив шо баш тогаш носел тегет чорапи, или Кривецот едноставно мора да постои и да биде дежурен виновник за такви луѓе.
    Верувам дека има моменти ко ќе те спотрефат, леле мајко. Ама не може за секој твој неуспех во работа/неработа/проект/ па и врска и брак, да има друг кривец. Не дека нема. Иако има и други влијанија, шо би рекла Рефка Нептун у месечина, ама дефитивно сме си сами кројачи на нашата судбина. Со тук там некој шаф надворешен :)

A за бајачки. гледачки, био- мио, не верувам. Иако од зорт, па за мои, ќе одам на врв на планина за да најдам морска ѕвезда...мхм...

На Lejla8, Ane-Goki1, Dadusicka и 15 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Точно е инфото, а во Тетово цените се далеку пониски него во Скопје.
    А и за плишковци на сам влез од лева страна има огромен "магацин", свашта има по ниски цени :)

На Lejla8, Ane-Goki1, eli25 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.998
    Допаѓања:
    164.533
    Абе знам дека има лудаци, што ми збориш. Нон стоп психо кај моите глупости прави. Пред една недела имавме случка. Нас па едно што ни оди... просто да позавиди човек што толку се накомиле. Исто да им биде ако мислат дека ни е супер. Не дразни намерата и злобата само.
    Да верувавме, ќе се пореметевме до сега.
    Кога ме здесија неубави работи, се изненадив кога почнаа да искачаат духовњациве. Луѓе кои ден денес ги сакам и почитувам, ме изненадија дека одат по бајачи ко на матичен. Па кога почнаа со сугестии кај да си барам чаре, па од стринки тетки маици влечени по мошти по манастири...Па и критики и лутења зошто не одам и не верувам.
    И капак доктУрите суптилно ми укажаа дека сум неверник ко што не виделе...што е вистина, но од терапевтски причини у црква да одам ?!?!... ова на државно на фонд си, а у приватна болница они со црквата се еве не знам.
    Ден денес се прашувам до мене да не е...

Има, има сешто. Затоа таквиѕе врачари се накотија. И да е талент у прашање не може на 100 бар 1 таков да има, одма јасно ти е дека смрди. Од кај таа наивност кај луѓево, не знам.

На Lejla8, Ane-Goki1, eli25 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.113
    @Ginger^ Batali milibrod
    Noktite bidnaa li?

Ja pak od dosada glupost napraviv,ama si vikam neka stojat be...

@green.eyes ,cestitki
    @Ariel ,so pomin neka e

kafe se pie,bujrum :coffee:

На Petar80, Lejla8, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.477
    Допаѓања:
    260.587
    И мене кај бајачки ме праќаа, демек они ќе ме оправат. Не бре дечки, јас сум си виновна со моите постапки. Свесно или не, се е последица на моите одлуки, така да...
    Ги сфаќам и оние кои од мака се ќе сторат, ама подвлекувам линија кога во прашање е алтернатива. А тоа секако не вклучува бајачки кои гатат на гравчиња.

На Lejla8, Ane-Goki1, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Јас хроно доручек јадев, за вас не знам. :emo:
    20180109_130443.jpg

На LadyC, fallenangel, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Сигурно сте чуле за бабата и дедото што имаат лек за рак. 150-200 евра тегла продаваат.

Тоа е злоупотребување на туѓа мака, несреќа.

Јас ни за дома не сум била присталица за алтернативи, само лекар. Ако лекар не ти помогне, медот на бабата сигурно нема.

На Lejla8, Ane-Goki1, eli25 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.426
    Допаѓања:
    262.483
    Да не бидам расипувач на забави ама кисели краставички јок

На Petar80, Lejla8, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    70.735
    И мене ме чудат верувањата во бајачи, врачи, био енергија од страна на шетани, паметни луѓе... Ма, и од сите воопшто...
    Може имам кажано, пред 6 години имав мака со постојана главоболка, ден,ноќ... Проверив скоро сѐ на лекар, очно, крвна слика, еег, кт,мр, психолог, невролог, сѐ ок, а болката не поминува. По совет од баба ми и молби со денови, попуштив и ме однесоја на бајачка. Од почеток знаев и не верував дека ќе ми помогне. И вистина не ми помогна, само се истрауматизирав од звуците кои ги испушташе, па со денови не можев да спијам. На крај сепак испадна дека е проблем од здравствена природа, на кој што првенствено јас сама немав обратено внимание.Со мала интервенција се реши.

Друга тема
    Преку глава ми е веќе од лажни лица, другарства и слично. Сака сѐ да знае за тебе, а ништо не кажува. Крие дека направил/добил нешто, џоа небаре ќе му завидуваш. Чека да кажеш еден збор за одма на нож да те дочека, да се спречкате. Или па, седи на кафе со тебе, а ѕвери во телефон, пошо досаден си му.
    Дали е до мене или до луѓево, не знам веќе.

На bittersweet, Rebecca_R, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Знам, знам... ама немав ни марула ни жива краставичка :) :)

Секако е похроно од руска :!: :rofl:
    Имав таква "другарка". Какво е тоа другарство, да се ситиш на туѓа мака, да завидуваш на туѓ успех?
    Јас прво мислев дека си измислувам сама, дека нема шанси. Ама времето врвеше... и се' што ќе налравев добро - имаше маана.

Кога добив решение на работа, нормално бев среќна, 2 години сама си плаќав здравствено и немам ден стаж за тоа време. Нејзина реакција - ауф, сега засекогаш се заеба |( положив - брее, кај ќе акаш сега, "свекрва ти" ќе те замара да ја развозуваш ("свекрва ми" иначе има возачка од 18 години и своја кола, ама нели, да се изедат :swear: ).. купив прва кола, жива среќна, ајде да почастам - ех, богаташка (а кола од 2006 купив.. не купив Ауди 2015)... купив понова кола, ееее, што убаво те плаќале значи! Со дм кога го купивме плацот, ги викнавме најблиските другари, нели едно кафе на плац да ги почастиме. Не дојде. Не било голема работа.

Епа е*и се. За се' сум трчала, за се' сум се радувала. Едно честито не ми кажа.
    Да добиев се' на лотарија па ќе се израдуваше, нели како другарка. А не па сам со свои раце кога правиш.

И затоа, веќе немам контакт. И ич не ми е гајле. Подобро без никој, него со вакви "пријатели".

Последна измена: 9 јануари 2018
    На bittersweet, m.i.g, Rebecca_R и 9 други им се допаѓа ова.
  18. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    А што е тоа рашљаканото одозгора?

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Ваљда мислиш на путерот :)

На Lejla8 и doubleg им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.998
    Допаѓања:
    164.533
    Анофишал астролоџи е една од тие со заработувачка од туѓите маки.
    Сега ја читам, нема знак убаво што пишала. Според нејзиново армагедон ќе се деси.
    Заработува на стравот што го сее. Петтина од тие што ја следат да и платат, она е тамам да се збогати.
    Јупитер и Марс се на 18 степени мртва конјункција во Шкорпија, во срцето на водените знаци. Шкорпијата е срцето, а сега во неа е древниот владетел Марс, кој по хируршки пат го отвора срцето, кое го затвори Сатурн многу одамна. Тој понекогаш бидејќи е во воден знак ги означува солзите на фиксното срце на зодијакот- Шкорпијата. Но, мора да го отвори. Така и треба. Што ќе видиме во срцето на Шкорпијата освен глад за двајца, освен спојување на двајца, освен врзување?
    Ја сфативте нешто? Ја не. Кога ќе прочитам како и пишуваат дека е најдобра и како објаснила топ, сфаќам дека стварно има забегани.

Едно срамно прашање после празнициве.
    Луѓе, што за ручек?

Последна измена: 9 јануари 2018
    На Cka, Lejla8, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.