1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Имаше уште една.. Велков?

На Lejla8 и JuLleE им се допаѓа ова.
  2. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Ахаа.... нема таков во мое село :)
    Има ефект хроно исхранава?

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.112
    Abe sister od maka ludje i g..na ke jadat.
    Ja kaj se nemam odeno...najjako od se bese koga otidov kaj onoj ,ne mi teknuva na imeto,(raboti i so nekoi dodatoci za vo sistem za parno,nekoi praskovi)...prvo odvaj go najdov -od drugata strana na Alek.palas,pod mostot,edno patce...dobro u Vardar sto ne vletav so kolata...pa me vodese niz nekoi dvorovi,podrumi,tuneli podzemni u p.m za da na kraj mi ponudi 2-3 sisenca so nekoi praskovi...cena-2.500e.
    Ne zedov...bidejki praskovite bile univerzalni.
    Edit.
    Prvo mu uplativ 100e na ziro smetka za konsultacija....den pred da odam ...toa e

На Lejla8, JuLleE, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.996
    Допаѓања:
    164.519
    2500 евра???
    Дека он добра душа, го нашол лекот...
    И во хомеопатија не верувам. Порано одев, демек на Силвана Парацелзиус и веруваа, па и матичната ми препорачуваше. Живи глупости со прашковите и зрната, шеќерчиња.

Велков не ја знам, не сум чула.

На Lejla8, JuLleE, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.957
    Допаѓања:
    203.304
    И јас не верувам во бајачки и гаталци на туѓа мака што се богатат. За се си има причина, факт. Ама луѓе што ѓоамити имаат моќ да ти ја тргнат маката и дебело наплаќаат за тоа, не сакам.

За хороскопи не ми зборете. Таа анофишл астролоџи, којзнае и самата дали се разбира што пишува. И онаа Виолета Спасеноска (Астроскопија и е страницата), не е поарна, ама барем е поразбирлива. И не пишува толку апокалиптично.

Сум носела дете на бајачка, да им затнам усти. Плачело, е па бебе е, ќе плаче, сигурно нема песни да пее. Ова за првото. За второто не ме гњавеа, оти видоа дека не помогна за првото. Мајка ми тоа повеќе, свекрва ми така така. И им кажав, ако верувате во Господ, не треба во бајачи. И оттогаш ни зуц не сум слушнала.

Спомнавте понуди за лето во Турција, па отворив да видам. Еуросава се подобри од Фибула иначе, за вториве доста лоши работи имам слушано.

На bittersweet, Lejla8, Mari-Ja и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    @stetoskop плаФки се:D,ама петролеј:f:

IMG_20180109_133908.jpg

На Lejla8, dunika, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    И ние бевме до Албанија, до Тирана... 500 евра за чај ни побара.
    Ама часот чукаше, дм се мислеше што да прави.
    Јас му реков да купи, за него совеста да не го јаде цел живот за 500 евра после.
    Ама ете - он имаше, па си ја купи “совеста“.

Многумина немаат. А вакви “доктори“ ќе се богатат, нели, некој кредит ќе земе 500, 1000, 5000 евра.

Околу “лекот“ - не, не помогна. 1 минута не помогна. Кога заврши хемото, тоа беше тоа. 1 месец.

Го испитуваа за операција, ако можеше да се оперира, во Австрија ова, ни рекоа од 25 000 до 200 000 евра може да биде. Сѐ ќе продадевме, сѐ ќе направевме, ама ете.. немаа чаре за него.

А колку совети за баби, жаби, варови, чаеви, билки му дадоа... среќа човекот при здрав разум до крај беше. Нејќеше да чуе. Ова со чајов бидна кога веќе ни самиот не можеше да носи одлуки.

Да не дојде лошото. Кога ќе дојде, ништо од чудесииве не помага.
    Само да ти исцицаат од џеб.

Што не регистрираат нели производ, што не го продаваат, сосе декларација, фискална, се` со ред.

До душа, кај нас свашта поминува. Како оној со Варуминот.

Шарлатани и ништожници.

@
    lilit на мајка ми и` дадоа некој хомеопатски “лек“, со фосфор. Таа вика оти од тоа и се стабилизирало крварењето. Јас пак викам дека подобро и` е од апојте на гинекологот, ама немам нерви да се оправам. Нек пие. Од фосфор нема да умре.

На bittersweet, Lejla8, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.112
    Imav sister i ja da gi platam tie e.ani 2.500e...
    Sovesta mi e cista i mirna...ne bi sakala da pisuvam sto se ne napraviv i kade se ne otidov...koga nema vek-nema ni lek.
    A vo Albanija,da...i tamu bev u edno planinsko selo,izvor so voda so petrolej...i toa donesov...ama ne bilo ni do toa...

9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Не беше овој во планина, туку во сред Тирана. Можда сте чуле, ако ви текне на името, споделете, да не се загне уште некој натаму.
    Има и уште еден во Црна Гора, на граница скоро со Албанија, после Скадар.

Е и кај него бевме, ама кај него не купивме ништо.
    На цела мака смеа не` фати.

Ако сте гледале по турски серии како изгледаат куќите на мафијашите... епа исто е.
    Со обезбедување не` собра од улица, низ возниот парк поминавме, обезбедување на сите страни, фонтани, чуда, врагови... а едно село запустено..
    Битно доле ординација имаше “докторов“. И цел во црно облечен костумосан, со бела кломпа. (facepalm)

Зборував за совеста зошто овој беше единствениот надрилекар за кој болниот беше помалку скептичен. Значи не сакаше, ама не беше ни убеден дека нема да помогне. Одлуката дм требаше за него да ја донесе.
    И затоа така му реков, а за лекови, во аптека требуваа за него само. Едно одење дневно, 50че. Ама бар од тоа фајде гледавме.

На Lejla8, JuLleE, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Unofficial astrology девојката, според мене, на грешка начин ја толкува астрологијата. Со тоа што, за разлика од Зоран Крстевски кој никогаш не заборава да потсети дека секој транзит или некаков аспект во нечија карта има две страни: добра и лоша. Дава "инструкции" како и од кој агол да се гледа нештото и како да се искористи да ни биде во полза.
    Само недоволно познавање на некоја материја може да доведе да ја гледаш ситуацијата од една страна( во случајов негативната, како unofficial) или пак , има влијание и ставот кон животот кој несомнено остава траги во се што правиме и гледаме.Можеби и ставот нејзин прави астролошките предвидувања да и се такви, деструктивни.

Од друга страна и јас кога гледам во карти, од недоволно познавање ги сфаќам секогаш како крај на свет додека други луѓе, истите ги толкуваат поинаку. Како и' се во животот, се зависи од нас и нашиот поглед, а оние кои ја сакаат астрологијата и разбираат по нешто знаат дека добрите и лошите аспекти сепак зависат од волјата на истиот. Затоа кај некој повеќе се чувствуваат, кај други помалку итн...

На Victorian, Lejla8, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.015
    Мада немам поима од астрологија, ми се допаѓа болдов :)

На Lejla8, Annath, Ginger^ и 2 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @Lilit прошетај до Тетово,ич не му ја мисли,послушај ја дада Пупи;)и во Седра на пазарот обавезно ќеВапи да јадете:!:
    Меѓудругото,јавна тајна е дека во Тетово има најголем избор на свечени фустани и венчаници,сериозно ова:!:не за џабе го викаат мали Париз:D
    Е има и кич,а има и навистина преубави и тоа во просек 50-100 евра поевтини на пример од истите во ГТЦ.
    И то.
    Отидов да дремнам:tmi:

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.996
    Допаѓања:
    164.519
    Не се свесни колку погрешните уверувања кои ги кажуваат можат да се одразат на нечиј живот.
    За некого се авторитет особено кога тој некој верува во тоа. Можат и живот да уништат.
    Како психолозите. Ко психолог секогаш имаш авторитет над другите, по некое правило. Во професијата има кодекс и етика како треба да се однесуваш и што да кажеш бидејќи твоето мислење може некого да обележи за цел живот. Така и ова...само овие се неотесани секакви будали.
    Во влијанието на наталните итн сум скептична, но зависи од расположение. Забележувам дека повеќе се дрзнувам да прочитам нешто такво во периоди кои се потешки или кога ми е досадно или сум нерасположена. И пак се сведувам на тој заклучок - ко што сам можеш, никој не може, а и факт е сепак дека на мака заработуваат. Кој оди кога му е убаво на такви места за да му биде уште поубаво?! Никој...
    Сепак, за разлика од другите "техники" тука гледаш "објекти", реални движења на планети, и слично, па ќе си речеш ако може да ме врти колено пред да заврне... можда и ова влијае. Ама од друга страна од кај да знаат дека сатурн па баш е строг улител, а јупитер среќната планета?! Илјадници години треба да се истражува за да стане егзактна наука.
    Натална и соларен сум правела. Врска немаше, искрено.

Анофишл сериозно и го пријавувам профилот ама треба повеќе луѓе истовремено. Тоа што го шири е деструкција, параноја и страв.

Не знам на каква перница легнуваат ноќе, ама да се нормални совест би ги изела.

На Lejla8, JuLleE, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Тоа е тоа. Кога не ми иде во животот нешто, отворам да го најдам проблемот таму. :)
    И често кој бара-ќе си најде.
    Некогаш е добро чепкањето , затоа што ми надава надеж дека ете кога-тогаш сепак ќе заврши.
    Друга добра страна е што ако едно поле не иде- во друго поле има позитивни аспекти, па се тешиш. Вака или така, пак ќе ја свртиме дека се се тоа периоди( во астрологијата транзити) кои некогаш зависат од нас, некогаш не.

На Lejla8, Lilit, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.407
    Допаѓања:
    279.503
    Toa Анофишл астролоџи ги имам и јас лајканата ама нит ги читам нит ги разбирам...
    Околу лековите вакви такви почнав да верувам дека е вистина ако има век ќе има и лек.За татко ми што се не пробавме,пред се медицина ама и алтернатива,макробиотика...Не и не...
    Свекрва ми одбиваше било каква алтернатива освек класична медицина и чај од глуварче.Две години после дијагнозата (карцином во 3 стадиум е здрава права...)

На bittersweet, Lejla8, simonka93 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Еднаш една другарка и прокоментира на Unoffiicial на објавите, дека премногу негативно гледа на нештата.
    Оваа кратко и јасно:) и објасна дека тоа било астрологија за возрасни и ја блокна:^) Јас ја имам ама не ја читам.

Ќе ставам кафе, има некој за ?

На Lejla8, JuLleE, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.424
    Допаѓања:
    262.479
    Ко џокер да се убацам, Ил камино ги бива чевлите?

На Lejla8, Annath, Dadusicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.580
    Допаѓања:
    175.112
    Koja e taa ma?
    Ima ime?Bas da ja vidam...
    Stavi kafe,sum za ...eve ja i @Dadusicka ide,stavi i za nea

На Lejla8, dunika, kuc и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Додека чекам ќе го испијам, од нога ;)
    Бошке јас од Ил Камино имам купувано и не се лоши..

На Lejla8, kuc, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Таа де, што ја зборите, на фб има група или профил Unofficial Astrology.

Малини место јагоди и милиброд место кроасан.:f:

2b08b9d2eb0132439dccd03c9c854555.jpg

На Lejla8, simonka93, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.