Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Немам секогаш време да ве читам во темава, ама позитива на денот ми е. Ете, така да си знаете :)

2. fina erika

fina erika Популарен член

Last edited by a moderator: Jan 11, 2018
    Skorpija25, M&M, mareane and 20 others like this.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Ме изнасмеа ова за кондурите :rofl:
    @ivi1987 велком сакам повеќе да не дружиш :hug:

mareane, Ane-Goki1, dunika and 6 others like this.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Додека чекам да преврне, роварам по јутјуб.
    Едно време гледав реални шоуа, па ми текна сега еве и вас да ве прашам, дали и вие гледате.
    Американците се луди, тоа е факт, но знаат како да направат шоу.
    Мене најинтересно ми е ова

Го следам од самиот почеток, прво ми беше ептен чудно и неприродно, после веќе им се навикнав.

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@vitamina тенкју вери мач :hug: ајде, ако ништо друго, бар добро кафе знам да правам :)

Lejla8, Dadusicka, vitamina and 2 others like this.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се прашувам колку ќе ме закрпат за роденденската на мајка ми :D
    Ама ако, заслужила :)

Мене од америте ништо не ми е чудно.
    А далеку ми се од интересни па овие. Да беше обратно, ајде де.
    Ама еден ташак и 4 жени... booooring.

kravce, mal.ecka, Ane-Goki1 and 3 others like this.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Како се пружа бе таа шанса за заминување во странство? Ти вика еве ти се пружам искористи ме? Или ја бараш или не ја бараш, не ти се пружа сама. Ова јас сакам, ама не дај боже да искочи зошто не сакам да одам.
    Еве не знам.
    Секој кој сака да замине во странство може.
    Ама прво стегни се и вложи у себе.
    Или оди и кубури некое време таму.
    Ама за одење, кој сака ако е храбар и цврсто решен, може ама одма. Не одма да се качиш на авион де, ама да поставиш цел и да фатиш да ја реализираш. Е не било лесно да се издржи, епа сеа... Ова е една од ретките работи врз која вашата одлука и решителност има влијание и има секакви начини.
    Ај некој фамилија ги врзувала, ама вие што не ви се седи тука што чекате, што ве врзува?

Него како може да не си настинат и да се осеќаш настинат? Од кревет не можам да се поместам денес.

bittersweet, Skorpija25, M&M and 13 others like this.
  8. Dust

Dust Game Over

Хелоуу дами и по некој господин:hai: :hug:
    Денов хпл:drunk:
    Поминав на 10 места од сабајле, нотари врагови и на крај седнав на топло чоколадо и баш таму да нема:o аман бе, не ви побарав сладолед сред зима или октопод:drunk:
    Ај испив швепс и патот под нозе:swear:

Странција ...
    Бев година дена во Њујорк.. заминав како на зезанција и останав долго..
    Убаво беше. Работев, имав пари, купив се што посакав, искусив работи што во Македонија не би ги искусила до крај на животов...млада бев, 21год..
    И не преживував, туку живеев.. е сега работев повеќе од 40 саати ама голем дел од дома, па сеедно ми беше.. Јас сакав да работам повеќе, да трошам повеќе.. Никој со сила не ме тераше..
    Се вратив во МК од (денешна перспектива) сосема погрешни причини.. се каев, точно е.
    Не бев среќна, не бев исполнета, имав се, ама немав ништо..
    Не можев ни работа по струка да најдам, нели за МВР и МО требаат врски нааа толкави...
    По толку години од враќањето, сега да ми речеш сама да одам, одма пакувам куфери. Ама само за Њујорк.. на друго место тешко дека би отишла.

Денес, не сум толку исфрустрирана што сум во МК..
    Среќна сум, исполнета. Имам човек што ме почитува и сака, работа се наоѓа по нешто ..
    Да треба утре да ја напуштиме МК, со него и на другиот крај на светот би отишла..
    Кога го имаш до себе она што ти е потребно, на другите работи не обраќаш многу внимание..
    Искрена да бидам и сега не сум задоволна од квалитетот на живот споредено со тој што го имав, па само поради тоа би заминала..
    Пари се печалат (иако се потешко) ама ако немаш квалитетен живот, сите пари џабе ти се..

На @vitamina и посакувам само успех и среќа..
    Се надевам дека нема да ве плесне реалноста во фаца па брзо да се разочарате..
    Искрено мене секој ден ме плеска.. и не ме задоволува:D реалноста луѓе:!: немојте со перверзни мисли:lol:

Денес треба да частам изгледа:^) ама ај утре, кога ќе имам црно на бело во рака:party:

Гушки ви праќам:hug: :hug: :hug:

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас барем ќе сум искрена да кажам дека денес во странција многу луѓе преживуваат а не живеат, барем во мојата околина се такви се најдоа, од јутра до сутра на работа, внимание на деца нула и едни шпагети со кечап секој ден или мартадела..
    Тоа јас сум видела кај народот. И си велам ако така им чини арно..
    Ама јас и маж ми и на крај на светот да одиме ние живееме, не сум тип што јаде се и сешто и не сум тип што седи дома ете..
    Ако некој тоа го исполнува мене не ме исполнува.
    Има луѓе што супер живеат и им се дивам.
    Значи не има секакви.
    Мојата одлука е базирана од многу причини. Тука причините мои не ги образложувам, шетам, одам, патувам, се селам, живеам и сум таа, за некого не чини на мене ми чини така.
    Сега за сега една идеа имам ама никогаш нема да речам никогаш за никаде..
    Којзнае животот каде ќе ме однесе џабе планови кројам, знам дека мојата мисла и план и праксата не се секогаш на иста фрекфенција.
    Да сме живи и здрави.

10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Каква ноќ, каков ден:|. Завршив со работа, легнавме. Температура, треска, потење, облечи/соблечи, повраќање... Грлото боли, ни можам да зборувам, ни можам да голтам.

Среќа со летот се во ред, ама и него во треска го поминав... Па одма во Зегин, се опремив со аповЕ и еве дремам. Штом таксистот се притрча да ме праша што ми е и вода да ми донесе, којзнае каква сум била:(. Па мене толку ми требаше, одма се распекмезив како пуфла:tmi:.Ама стварно едвај нозе на тло држев...

Вечер летам на боцки ако не ми е подобро:sweat:

Секс фор гудбај, д некст тајм:yawn:.

green.eyes, bittersweet, M&M and 17 others like this.
  11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Имајте убав ден.Не убаво се осетив на прашањето,ако не ви се седи тука,што чекате,што ве врзува?Па не сме сите со бг пасоши,а без нив ете крв се плука да се исполни све што се бара.Па ќе следува прашање зошто не сме извадиле,затоа што бевме од оние кои не ни помислуваа на тоа,си ја сакавме земјата,која ни удри клоци.Џабе меѓу себе се препукуваме,секој од нас знае како живее,како се снаоѓа да преживее,и секој си има некоја замисла за животот без разлика каде е.

evangelina.ina, kuc, mareane and 11 others like this.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Лејла, никогаш повеќе да не се правдаш за свое мислење и став. Кој што сака нека вика, ти си ги знаеш есапите и што имаш, а што немаш.

Луѓето без врски до вц не можат да отидат, ти не си должна да се објаснуваш зошто нешто си рекла. Уживај, туѓите усти не можеш да ги затвориш никогаш.

M&M, m.i.g, kuc and 14 others like this.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@Lejla8 муабетов твој сега ме потсети на нашиот фамозен станбен кредит. Бевме под кирија долго време со маж ми и излезе од Комерцијална станбен без никакво учество. Пресреќни, дека нема да живееме во една соба, со мувла и газди што не мрдаат со мал прст кога ќе се расипе било што, се заглавивме за кредитов, јес да се 40 квадрати, јес да е Ѓорче 2 населба, ќе плаќаме уште 21 година, ама барем не се селам цело време, не кршам плакари и се што имам, не се тресам да не му текне на газдата да ни рече да фаќаме магла зошто има други планови со станот. И сега истите луѓе, цело време, без престан ме прашуваат: Зошто земавте толку мал стан, зошто отидовте толку далеку, зошто не се снајдевте за учество па да земете нешто подобро, поголемо, во поубава населба, зошто не мислевте на иднината, децата растат, поголем простор ќе ви треба? И на секое зошто јас давав соодветен одговор. Ама да ти кажам право се изморив од зошто и затоа што. Да можевме ќе земевме поголем, поубав стан, во подобра населба. Неможевме и не земавме таков стан на такво место. Ама нее, сме згрешиле, сме избрзале, не сме биле зрели. И сето тоа ми го кажуваат луѓе кои што имаат станови и куќи од свекор или татко. Нашите немаа што да ни дадат, среќна сум што ние ете сами можеме да плаќаме за кров над главата. Ама луѓето се такви, за се ќе најдат маана, за се ќе најдат начин да те брцнат за да те заболи повеќе. И, секако, сите знаат како може подобро и поубаво да биде, а ние секогаш во нивни очи грешиме.
    Затоа, кога секој би си го гледал својот живот и своите постапки, се би било многу подобро, поубаво.

Skorpija25, M&M, tina-63 and 21 others like this.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Искрено кажано од моја страна-дали има брак кој се распаднал ако бил убав,ако се живеело убаво зошто се развеле? Споредбава ја правам сакајки да кажам дека она што не е добро го тргаме на страна,знаејки ги последиците,и надевајки се на подобро.Така некако може да се свати сакањето да се оди надвор,кога нешто не оди,не оди,и коњот јунак и јас јунак ама не оди.Витаминче вели не и е убаво каде што е,таа си ѓи знае причините,и во ред е,ја разбирам.Од друга страна ако овде некому не е добро,тогаш што се чека,мора да се чека,не е едноставно.И нај искрен одговор ,имам нешто што ме врзува овде,поради кое и на крај свет да сум ќе си доаѓам редовно,душата ми е под оваа земја;(.

Last edited: Jan 11, 2018
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Душа :hug::l:
    Мисли позитивно..убаво.. на синовите..
    Живот :|
    Животот низ годините е се посуров и посуров...

Skorpija25, ivi1987, M&M and 9 others like this.
  16. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Најповеќе од се што не сакам,тоа се осуди,цинизам или слично меѓу себе,и не не барам нечие одобрение,само си правиме муабет за тоа што ни е на душа,секој со своја мака,секој со свое мислење,но од душа дадено без осуди.

Skorpija25, ivi1987, kuc and 7 others like this.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Лејла, поентата не ми беше некој да се навреди туку беше соодветен одговор на она - колку некој и како бил врзан со фамилијата? Верувам дека и на Камелија не и падна арно.
    Вчера на Витамина па ич не и падна убаво со мислења од сите страни.
    Ама беа кажани и посурови работи на сметка на тие контра странство.

Осудата е лесна кога оди од една страна.
    Жал ми е што си се нашла засегната и повредена ама никој не те прозва тебе, општо пишав.

Ете си кажа искрено што е и знам дека е тоа. Ама кога се збори на памет за белиот свет сите се храбри на зборови.
    Е поентата беше таа...туѓо гајле да не береме, секој со својот есап. Ако некој знае подобро од мене како да си го живеам животот нека повели нека ми ги плаќа сметките.

А ако ви е за заминување, оние кои сте цврсто решени, не треба бг пасош. Ве убедувам ако имате веќе донесена одлука, има начин. Ќе ве кошта 1000 евра повеќе ама не е страшно ако имате идеја за себе таму, ќе ги вратите парите.

Иви нема врска мислењето со муабетов, но како такво целосно го поддржувам. Такви паметњаковичи кои секогаш ќе те обесхрабрат во она што го правиш секогаш ќе има.
    ние имаме такви кои се плашат да не ни стане одеднаш арно. Да не продадеме имот и да се средат нештата. Кај паметуваат, а собраа се што може да се собере од родители, никогаш во животот не трпеле, ама памет полни се. И само испитуваат до кај сме што сме. Сега ќе почнам среден прст да им покажувам. Ни за закажана свадба не кажувам, ќе им кажам 1 2 месеци пред тоа.

ivi1987, M&M, evangelina.ina and 7 others like this.
  18. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Ручек бидна..обврски... нервози...
    Кафе ќе пиеме:?:

Skorpija25, ivi1987, kuc and 12 others like this.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ajde...eve za vas,posluzete se vie.
    Ja ke odam kaj starite na mm.:(
    Da lapnam 1 heleks i so Gospod napred.:(

IMG_1472.JPG

Skorpija25, ivi1987, Sesil and 17 others like this.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

@Lilit ајде кажи го начинот без бг, да се куртулиме. Сериозна сум, ако и ти си.

JuLleE, Annath, Lejla8 and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.